icon

Ako povedať deťom, že ocko od nás odchádza?

mata461
9. apr 2016

Ahojte. S manzelom sa budeme rozvadzat. Nasiel si 21 rocnu milenku a po dvoj mesacnej znamosti sa chce odstahovat. Prosim vas ak mate podobnu skusenost poradte ako to co najsetrnejsie oznamit detom, ze uz s nami byvat nebude.Budu mat 6 rokov a su na neho naviazane. Dakujem.

mata461
autor
9. apr 2016

Je strasne co sa na tomto svete uz deje. Vsade okolo mna rozvody a nevera. Hroza.

lubkavargova1
9. apr 2016

@mata461 prajem vela vela pozitivne energie a aj sily...no takeho chlapa by som nechcela...ako chapem ze chlap ma byt chlap a ziadna babovka, ale zase na druhej strane ma si vediet aj zamazat ruky a spravit aj upchaty hajzel!
Ja neviem, v poslednu dobu mam pocit, ze akosik sa ten ideal chlapa straca...a same babovky...
A presne ako sa pise vyssie, pociatocne zamilovanie opadne..sex je mozno super, ale pride aj rutina..ukazte mi zenu co je dnadsena z extremnej postelnej gymnastiky a ja tomu cloveku dam aj celu vyplatu! Po nejakom case to kazdu zenu omrzi..jedine ze je fakt ze uletena uchylky a dokaze to zvladat...a potom pride aj to klasicke, nenapadne buzerovanie zo strany chlapa: vies draha tento uces je super...vies draha tieto saty by ti padli vhod...vies draha tieto cvyky su super na chudnutie...no a to co kedysi bolo uzasne a super odrazu zacne vadit...mala som takeho hajzla (sice len ako na randevu) a dakujem viac neprosim...s radostou som ho prenechala druhej..ja viem, skodoradost najlepsia radost, ale co si navarila naj aj zje duplovane 😀 😀 😀

charity
9. apr 2016

@mata461 Ak je naozaj narcis, tak bude pri rozvode bezohladny az nebezpecny.

diablikovci
9. apr 2016

Podobný prípad mal aj môj známy tiež sa rozviedol a vsetko okolo toho. A nakoniec zistil že tá mladá chce len peniaze a stale chodiť po dovolenkach a zabávať sa a robiť nič. A zistil, že mu nemá kto ani pokakane slipy kto vyprať lebo mladej sa to hnusI. A teraz trpí a jeho ex si uživá lebo je sama sebe panou 🙂.

stolvertka
9. apr 2016

Silno drzim palce.Neboj, vsetko bude dobre.Hlavne ty aj deti budte v pohode.
Ona ta zamilovanost opadne aj z jeho strany.Len co zisti, ze miesto vecere si lakuje nechty, miesto zehlenia a prania a starania sa o domacnost, sa stara len o seba, ze stale chce ist sadnut si niekam von alebo na nakupy(pre nu), ze aj ona si zo spanku sem tam prdne 🙂, ze ked sa odlici tak vobec neni taka krasna.A ze odrazu uz nema chut sexovat kazdy den, a ze je furt s kamoskami na telefone alebo FB. A odrazu zisti, ze mu chyba ten pokoj ktory mal doma, navarene, upratane, deti ktore mu davali pusu na dobru nic a bol pre nich ten naj hrdina.Dolezie so stiahnutym chvostom a plnymi ustami slubov.

katarinapekna
9. apr 2016

A kde sa chce akože odsťahovať? K 21 roč."decku" do bytu (domu) s jej rodičmi???? Neblazni😀 povyprazdnuje gule a vráti sa so stiahnutym chvostom späť 😀 otázka je ci ty chceš na ten moment čakať alebo radikálne konať. Deti majú a budu mať rodičov stále,načo ich do toho ťahať v tejto počiatočnej fáze?

lubkavargova1
9. apr 2016

@stolvertka aaaaaaale co ked sa mylime??? Mozno je to buduca supermanzelka a supermamina...a ked silne pochybujem 😀 😀 Ja neviem dievcata...v 21 rokov som mala ja osobne ine plany v hlave nez aby som si namotala zenaca na krk...

charity
9. apr 2016

@katarinapekna Naco do toho tahat deti? Lebo tato ide byvat k inej tete.

stolvertka
9. apr 2016

Ja uz som bola vydata a cakala prve dieta.Ale to bola ina doba..🙂..
Tiez si myslim, ze ta slecna ma ine plany, a nie menit plienky a starat sa o rodinu.Je to zrejme taka ta zlatokopka, ktora si chce nejako zabezpecit buducnost.

timea7
9. apr 2016

baby zbytočne tu riešite budúci vzťah toho úbožiaka, ktorý si narazil 21 ročnú šťandu. Dobre sa to počúva, ak sa v takom prípade mladá na neho po čase vykašle, alebo ak starý somár zistí, že to bolo len poblúznenie ale cesty späť niet. Možno pre pocit zadosťučinenia, odplaty, alebo neviem čoho. Ale môže to dopadnúť aj tak, že budú spolu dlhé roky, aj keď už len z toho dôvodu, že si mladá s ním zbuduje dieťa, aby si ho ešte viac pripútala a jemu svitne že platiť na tri deti, ak má dlhy a hľadať ešte niekde inde, nie je bohviečo. To už je jedno, ako sa bude vyvíjať jeho ďalší život, keby sa stalo čokoľvek, nikdy to nevráti späť tej žene dôveru, ktorú k nemu mala, deťom otca.
Deťom to treba vysvetliť vecne, v žiadnom prípade neskĺznuť do nejakého obviňovania sa, najlepšie by bolo, keby pri tom boli obaja. Ocino sa odsťahuje k inej tete, ale stále vás ľúbi a bude za vami chodiť a brávať si vás na výlety, na prázdniny. Spolupráca s detským psychológom je veľmi dobrý nápad.

katarinapekna
9. apr 2016

@charity a???? Tým prestáva byť otcom?

charity
9. apr 2016

@katarinapekna A treba tym detom vysvetlit preco tato nebyva doma. Otcovstvo mu nik neberie.

katarinapekna
9. apr 2016

@stolvertka zabezpečiť budúcnosť? A čím? Týmto zufalcom? 😀😀😀 Jedine,že by bol milionár,tak to už hej.

zara1357
Autor odpoveď zmazal
stardust
9. apr 2016

@katarinapekna 😀 😀

mata461
autor
9. apr 2016

Keby im to vydrzi by som bola aj rada koli detom, aby ich stale nezoznamoval s dalsou a dalsou. Ale ak by sa kopol a chcel vratit, neprimem ho spet. Uz tu bola jedna taka ista co chcela od neho dieta a chcel rozvod, vtedy sa spametal. Teraz chcem ten rozvod ja uz. Uz takto nevladzem.Je to po tolkych rokoch tazke, ale dovera je uz prec.

zara1357
Autor odpoveď zmazal
marionmarion
9. apr 2016

@mata461 no...hlavne by si mala detom dat fakty a na to sa potrebujes a ex dohodnut s chladnou hlavou a netahat do toho milenku a jeho druhu pubertu a podobne. Proste si sadnite a dohodnite sa na zakladnych otazkach: Chce za detmi chodit ci nie? Ak ano ako casto za nimi bude chodit? Ma ich rad, rata s nimi do buducnosti ci nie? Ak sa neviete rozpravat posli mu do mailu, nech ti aspon napise...to aby si vedela co vlastne detom povedat, lebo nechat ich v neistote je to najhorsie co moze byt. A ked uz budes vediet, tak im proste povedz ze ocko sa stahuje za inou tetou, lebo lubi inu tetu, ale stale to bude ich otec aa bude sa s nimi stretavat vtedy a vtedy...ale v horsom pripade, ocko uz nepride...ak sa ex nijako nevyjadri, bud k detom jednoducho uprimna, povedz im ze nevies co bude, ci bude ocko chodit, ale ze ty ich lubis nadovsetko a nikdy ich neopustis...
no nezavidim ti...detom aj tebe odporucam cim skor psychoterapiu. Drzim palce...je fakt smutne ze toto dokaze otec urobit svojim detom ☹

katarinapekna
9. apr 2016

@charity treba to vysvetliť vtedy,keď si založí novú rodinu,prípadne sa chystá a maju pred sebou rozvod a vyriešené bývanie! Natrvalo! nie po 2 mesačnej známostí,kde si chodí vyprazdnovat gule. Chce toto autorka? Sama nevie kudy kam,ale deťom vysvetľovať.. ..omg

suzzi7
9. apr 2016

Síce nemám muža a s priateľom sme sa rozišli ešte sa nám ani bábätko nenarodilo ale ja by som povedala normálne že proste ocino si našiel novú tetu alebo že vás ako matku prestal ľúbit a že pôjde bývať preč ale zároveň by som im vysvetlila že ich ocino ľúbi najviac na svete a tak to aj bude môj názor neklamala by som a vám želám všetko len to naj nájdete lepšieho 😊

charity
9. apr 2016

@katarinapekna Trollujes alebo naozaj citas? On sa stahuje. Rozvadzaju sa.

jaaadu
9. apr 2016

no ja mam takych dvoch svagrov, jeden sa rozviedol a tiez mal vztahy pocas manzelstva a ma ich aj po rozvode. Chlap ktorý ma milenky ich bude mat vzdy a moj druhy svagor, asi po xy priatelkach "zlatokopkach" ktoré nemali viac ako 22 rokov, nasiel konecne jednu hlupu hus, ktorú si aj nastahoval a má ju ako sluzku, milenku, upratovacku, a kucharku v 1, nikam ju neberie, nic nekupi....... (ja to neviem pochopit, nech rozmyslam ako rozmyslam) . Tvoj manzel ak je narcis bude hladat dovtedy kým nenajde co hlada. od takeho chlapa prec, ked uz mal 2 milenky, neprestane.........drzim tebe aj detickam palce a len to najlepsie....a este moja svokra prezila s takým muzom zivot, vracal sa a odchádzal, no a jej prezitý zivot jej uz naspät nik nevráti, vyjadrila sa ze to robila koli detom (zostala s nim), ale ked vyrastli ziju svoj zivot a pochopili, kde bola pravda.......bohuzial prenu neskoro.

tiwyna
9. apr 2016

@marionmarion neviem, ci je dobry sposob malickym detom vysvetlovat, ze ocko lubi uz inu tetu.toto pochopia skor starsie deti, ale malicke deti to vemu asi stylom, ze ked ocko nelubi uz mamku, nelubi ani ich. inu zenu by som do toho vobec netahala. Asi by som sa dohodla s ex, ze najskor povieme detom, ze ocko si nasiel pracu niekde daleko, preto uz nebude tak casto doma, ked si deti privyknu na fakt, ze ocko uz nebyva casto doma, potom by som povedala, ze uz byva inde, lebo kvoli praci si musel najst inde byt a ze bude si ich chodit bravat k sebe, alebo len bude za nimi chodit, ale ze uz u nich byvatnebude. Male deti este nekladu az tak komplikovane otazky, na kazdu otazku im treba dat odpoved, ale primeranu ich veku.

mata461
autor
9. apr 2016

Dakujem .skusim sa s nim dnes este porozpravat, aj ked viem ze to bude zlozite. Komunikacia s nim velky problem. Rychlo utece. V pondelok volam psychol. Dam vediet. A som rada, za vase rady. Dakujem.

sojorez
9. apr 2016

@mata461 6 rocne su uz relativne rozumne a deti vedia vycitit ovela via ako si my dospelaci pripustime... poznas si ich a aj muza najlepsie... ked pises,ze sa s nim nekomunikuje v poslednej dobe prave najlepsie,asi by som detom o situacii povedala sama,aby trebars muz v hneve detom nepovedal aj to,co nechce... ze si nasiel inu a odchadza k nej,ze asi nebude s nimi tak casto,ale vzdy bude ich otec a ty si tam vzdy pre nich a spolu to zvladnete...ze to chvilu bude divne,zit bez ocka,ale spolu si pomozete a ked budu smutni,vzdy sa o tom mozte porozpravat...drzim palce

radsej_knihu
9. apr 2016

@mata461 Ahoj, oznamit by im to mal on sam. Nech im to pekne vysvetli.

tova
9. apr 2016

@mata461 no rozmyslam nad situaciu, a ver, ze zlozitejsie by detom bolo oznamovat ze ocko odisiel zo sveta. Ocko je nazive , bude sa o nich nadalej zaujimat len inym sposobom. Vsetko teraz zalezi ako sa s tym vyrovnas ty, ked uvidia teba v pohode, budu mat million otazok ale budu len premyslat a nebat sa. vysvetli im ako to bude dalej fungovat ale len ked sa budu pytat nie stale im to pripominat O ziadnej tetke im nespominaj, kym si to uloziva v hlave 1,2 mesiace mozno uz bude po tete a ocko bude sam. Ocko chce byvat v inom dome. Oni budu byvat s tebou alebo mozu ist do ockovho domu kedy chcu.

tiwyna
9. apr 2016

@tova mozno odchod zo sveta deti pochopia a preziju ovela pozitivnejsie, ako ten pocit zrady, ze ocko odisiel k inej tete. smrt je normalna sucast zivota a clovek svoju smrt ovplyvnit nemoze, kdezto opustenie vlastnych deti ano.

jeannna
9. apr 2016

Chapem, ze ako matka si o deti a ich dalsi vyvoj robis starosti. Ale v prvom rade by si argumenty mal pripravit on, preco opusta rodinu. Teda, ak mu na detoch zalezi a ma zaujem sa s nimi dalej stretavat. Ak by som na muzovi videla, ze o deti nejavi zaujem, tak by som im netlacila kaleraby do hlavy, ze ocko ich lubi, aj ked uz nebude byvat s nami. Naco je to dobre? Zmierila by som sa s tym, ze budem musiet byt matkou aj otcom v jednej osobe a detom vytvorit bezpecny domov, aby trpeli co najmenej. Deti to vycitia, ak ich bude kontaktovat len z povinnosti a bude to pre ne este horsie.

tiwyna
9. apr 2016

Boze zeny, to aby sa dnes clovek bal splodit dieta, fakt clovek dnes nevie, komu kedy drbne.