Ako povedať svokre, aby nerozosielala videá dieťaťa?
Ahojte, zaujíma ma Vaš pohľad na danú vec a hlavne, ako “príjemne” povedať svokre, aby to nerobila, tak aby z toho nevznikol konflikt.
Ide o to, že žijeme na dedine. Každý každého pozná. Minule som tu stretla známu, ktorá sa so mnou dala do reči a spomenula, že videla video s mojou dcérkou, ktoré jej ukazovala jej svokra… Jej svokra a moja svokra sú kamarátky. Teda moja svokra poslala to video jej svokre a tak sa dostalo k nej. Veľmi ma to zarazilo a zprvu nahnevalo. Bohvie komu ešte také videá rozosiela/rozosielala.
Ja som na svoje súkromie naozaj háklivá a ešte viac na súkromie mojich detí. Keby im to len ukázala ani by ma to netrápilo, aj moja mama sa chce pochváliť a ukáže kamoške aké pokroky robí jej vnučka ale nedovolila by si to nikomu rozosielať. Ešte ani ja som také videá neposlala mojim kamoškám.
Čo si myslíte?
Samozrejme, že ti je to nepríjemné. Nech jej syn zákaze rozposielať. Iná vec je keby len ukázala. Toto je už narúšanie súkromia.
Ja by som už svokre neposieľala žiadne videá. Lenže ona si dieta natočí sama...
Jednoznačne jej treba zakázať a vysvetliť prečo.
@ljzozv áno,čítala,kamarátka ukázala svojej dcére. A? Ako,rozumiem,ak má niekto známych nejakých divných,ako píšeš,pedofilov,asocialov a pod. Ale ja osobne mám kamarátov,ktorým verím,posielam im veci o ktorých viem,že ukážu naozaj iba ľuďom blízkym, cudzích by to asi veeeelmi zaujímalo,ako nejaká Anička papa kašičku,robí prvé krociky,povie aaaaa,zarecituje v maškarnom kostýme na besiedke atď. 😂. To je doslova na žalobu,že známa videla takéto niečo. Treba spomenúť gdpr,práva a samozrejme svokre neposlat už nič a ideál povedať,že si neuvidí vnuča. 👍 Lebo z tohto robiť cirkus mi príde pritiahnuté za vlasy. Ja nedávam nikde nikoho. Aleeeee,videá v pohode pošlem a viem,že napríklad mama pošle svojej kamarátke a tá jej oosle svojej vnučky. Sú narodení v ten istý deň . Aaaaaa,bachaaaa,moja mama mi tie videá ukáže. Ja poviem,jeeeeeej,ako narástla a je po tejto príšernej akcii. Mamu tej malej,som videla naposledy pred 11.rokmi v pôrodnici 🤷. Zato malú, som videla dosť pravidelne a dokonca aj jej mladšiu sestru. A žiadne scény nerobíme. Ale tak,každý ako uzná. Moja dcéra vie,že ja malú svojim kamarátkam pošlem. Na FB a whats Up nedám nikoho fotku. Ja rozdiel vidím. Keď to niekto nevidí a má známych ,ktorým neverí,s pochybnou minulosťou,prítomnosťou,tak 🤷
@hubka51 Ja viem, ze v skolke a skole rodic podpisuje suhlas, to som aj napisala. Ale nepochopila si, na co som poukazala.
Ked babka posle fotku alebo video inej babke, aby sa pochvalila vnucatkom, vidi to ona, plus to mozno ukaze dcere a tam to konci. Ked rodicia podpisu suhlas skolke a skole a ta vesia fotky deti verejne na skolske stranky a FB stranky, vidi to viac ludi, ako keby tito rodicia vylepili fotky svojho dietata na autobusovu zastavku, Jeden IT odbornik sa zaoberal poctom zverejneni fotiek z akcie skolky a presne vedel urcit, ktore fotky su v merku pedofilov. A s tymto su rodicia uplne v pohode a suhlas bez problemov podpisu.
@beloved ale svokra s kamoskou a kamoskinou dcérou,niekde v hornej dolnej,sú desivá hrôza..... Akože dobre.
Ja ta uplne chapem, fotky/videa svojcih deti nedavam nikde na internet a tiez by mi to vadilo keby ich niekto z rodiny siril dalej, tolerovala by som iba uakzanie, nie posielanie. Baby nech si tu pisu co chcu, ty si rodic, ty rozhodujes a kazdy mame nejake hranice.
Treba jednoducho a razne oznamit, ak nepomoze uz by som nic neposielala.

@maciatkolulu aj si čítala že to nebolo len ukázanie videá alebo fotky známej, alebo sa len chytáš slovíčok?