Ako povedať svokre, že jej nedám deti na dovolenku?
rposim Vás baby dneska mi volala svagrina a svokra u ČR, či pôjdeme snimi cez leto na dovolenku. Kúpili sme dom mame vysoký spotrebak, predvčerom som nastupila po MD do prace, takže netuším co bude v júli.. Tak ze ak nepôjdeme my, nech im dáme deti zo sebou. Je to 600km ďaleko, svokru (babku) deti moc nemajú radi - ma zvláštny prístup, nevidíme sa tak často a keď poviem ze ideme k babke do ČR tak začnú vrieskat že nechcú. Aký dôvod im mam dat, aby pochopili, že im deti nedám a tým to haslo. Syn má 5 a dcéra 3 roky
@tinuskamacurka normálny človek pochopí že 600km 4rocne dieťa bez mamy nevydrží,keď nato nieje zvyknuté, keď budú starší v kľude , teraz proste nie,môže ten menší plakať a čo sa pobalia a odídu ? Ja by som to neriešila,proste nie sú mali
@tinuskamacurka dalsia tema: , super nevesta a zla svokra, a 3 rocne dieta vrieska, ze nechce ist k babke....., vacsiu hlupost som nepocula.
Ja by som im uz len z principu ako na teba stale naliehaju deti nedala. Ako dovod by som povedala, ze deti k nej nechcu ist a ty jen v konecnom dosledku nie si povinna nieco vysvetlovat. Nezdvihat tel., ignorovat sms ked su doterne a hotovo.
@xckaret ja som nepovedala, že mám zlu svokru. Ku našim sa tešia nechcú ísť domov keď spomeniem babku z ČR plaču obidvaja povedali aj jej ze tam nechcú chodiť
Ja by som napisala/povedala "deti k vam nedam a povazujem tuto temu za uzavretu"
Vobec uz nic neargumentovat, nevysvetlovat, nediskutovat. Aj kebynto stale vytahovali. Opakovat, ze tak "som sa rozhodla a
ko ih matka a nech to respektuju". Pretoze najhorsie pri takychto diskusiach je prave ta diskusia. Furt dokola to iste. Proste to treba razne ukoncit rozhodnutim za ktorym si budes stat.
@xckaret nikde nespomenula, že jej svokra je zlá a moje trojročné tiež nechcelo ísť k babke, myslím prespať. Ani k svokre, ani k mojej mame. Rešpektovala som to, išlo, keď samé prejavilo záujem tam spať. Vyrástol z neho úplne normálny muž, ktorý bol od 15 na internáte, neskôr na VŠ v zahraničí, kde bol odkázaný sám na seba. Neviem, aký prínos by pre neho malo, keby som ho tam trepala nasilu a on by tam reval.
Povedz že nie a nerieš.
Ja si pamätám keď chodila k nám sesternica na mesiac ale to mala 10 rokov 😀 aj to sa jej rodičia pýtali že či ona chce 🙂 okrem toho je dosť veľká vzdialenosť ak sa nedajbože niečo stane 😬
@tinuskamacurka muz je na tvojej strane? Ak ano tak co riesis, vy ste rodicia, vy ste za deti zodpovedni len vy dvaja, aj ci ich niekomu zverite alebo nie..poviem slusne ze zatial su deti male a ja musim byt pri nich a ak to neakceptuju, nebudem sa uz o tom s nimi bavit na tuto temu
@tinuskamacurka no s deťmi v takom veku by som absolútne ani so svokrou nediskutovala čo sa týka dovolenky.. ja osobne by som si netrúfla zobrať deti v takom veku k sebe na prázdniny bez rodičov. Čo ma tvoja svokra nával ako byť zrazu dobrou babkou🤦.
@tinuskamacurka ahoj, neprecitala som celu diskusiu, ale do cr deti potrebuju pas pokial viem a ked idu s niekym inym do zahranicia tak by mali mat aj suhlas rodicov.
Tak hlavne nevymyslat nejake pribehy lebo sa len do toho zamotate, proste si stojte za svojim , nechcete aby deti sli a ani deti to nechcu a hotovo. Nevyhovie sa nikdy obom stranam, bohuzial

@tinuskamacurka ja by som syna (4) nepustila s našimi na zahraničnú dovolenku aj keď je u nich pečený - varený každý vikend a aj tam spí. Je to príliš ďaleko a už tu baby písali, že to nie je vôbec ľahké sa tam dostať ak sa niečo stane. To ako argument predsa musí stačiť.