Ako prať oblečenie?
Ahojte prepáčte za blbú tému ale potreboval by som poradiť. Sťahujem sa do bytu budem bývať sám prvý krát a nemam žiadne skúsenosti z praním 😂. Neviete mi niekto napísať aspoň nejako stručne ako sa peru veci aké teploti ako veci triediť a tak. Ďakujem
Triedim tmavé a bledé oblečenie.Pouzivam obrusky proti zafarbeniuz DM. Vačšinou vsetko normálne prádlo periem na 40 stupnov. Ak je niečo veľmi znečistené, prepotené tak to periem zvláśť ale na 40 a pridám dezinfekciu. Na 60 ke preriem len postelnu bielizen, utierky a pod. Ak je nejaké športové outdoorové oblecenie tak to neznesie viac ako 30 obvykle- tam si čitam štítky.
Ale snažim sa nekupovat normalne oblecenie / bavlna a spol./co sa nedá prať aspoň na 40 ke. Podľa mňa sú to šmejdy..../ iné sú materiály, čo sú háhlivé na teplotu/ ale ak je na bavlnenom tricku napisane len 30 stupnov tak to asi nie je pohvieaká kvalita...
Detské veci periem tiež len na 40 ke. Ak je to pocikané alebo moc špinavé tak tam dám dezinfekciu a dám extra plákanie.
Nič nežehlím,ale použivam sušičku- po vybrati je to také horúce že pochybujem že tam niejaký bacil prežije- ale sušim len detské veci a veľké kusy prádla. Dospelácke veci sušim na sušiaku, aby sa to v sušičke nezničilo.
S nadstavovaním pracim programov sa vobec nebabrem- vacsinou dávam bavlnu, maximálne otáčky.
Športové majú svoje programy s nižšimi otáčkami. Jemné prádlo má svoj program. Uź som prala aj silonky, ja v rukách nepreriem absolutne nič a nemám pocit ze by som mala nejako viac zničené prádlo....
Ja farebne pradlo na 40 a biele/svetle (mam svetle aj uteraky, postelne pradlo) na 60. Obcas uteraky a utierky preperiem na 90. Ale ako citam, pristupy su rozne 😆😆. Takze napr. cast spodneho pradla na 60 dezinfinkujem (to blede) a cast nie (tmave kusky). Nikdy som si nevsimla rozdiel 🤷♀️. Nikdy necitam stitky 🙃 , takze na 30 som este nikdy neprala, len raz sa mi zbehli tenisky 😆😆😆. Dala som ich mame

@cubo2 on nema malo:D tielok ma 30, ponoziek 40.. on je tela :D prezlieka sa 5x denne