Ako predať pozemok bez narušenia vzťahov?
Ahojte, opisem situaciu - davnejsie som zdedila stavebny pozemok, chcem ho teraz predat, potrebujeme s manzelom kupit vacsi byt, nakolko k nam ide pribudnut novy clen rodiny.
Problemom je stryko, ktory ma postaveny dom na vedlajsom pozemku a prihradil si aj tento moj zdedeny pozemok, ktory uziva (sadi tam zeleninu a pod.) Ako som ho informovala, ze to chcem predat, zacal robit problemy, ze s predajom nesuhlasi, ze ak to predam cudzim ludom, ze ho znicim a vela inych citovych vydierani. Ponukol mi zan peniaze (asi tretinu ceny, na ktoru to znalec ohodnotil), ze viac nema.
Co by ste robili na mojom mieste? My vacsi byt nutne potrebujeme a takto mam pozemok, z ktoreho nemam nic. Stavat tam nechceme, je to v susednom meste, my mame pracu a zivot v druhom meste. So strykom som sa videla naposledy pred 5 rokmi, nestretavame sa ani nic.
no presne, vztahy budu i tak na nule, este si prisla o penizaze za "zlavu". A cely cas budu mat oni krivdu ako si na nich zarobila. Jedine spokojni, by boli keby si uspokojila ich chamtivost a dala im to zadarmo, alebo za zlomok ceny.
ale prosím ta…rovno ich zruš aj s tými citovými vydieračkami, nikto normálny by pozemok nepredal pod cenu, to ste sa vy mlada rodina mali zadlžiť až po usi?? to už by ich netrápilo však. spravili ste dobre, aj ked za tie nervy čo ste s tým mali by som ani tu zľavu nedala
Ten syn to "urcite" necha otcovi na zahradku. Tak nech uz to zdarne skonci. Utesuj sa tym, ze by ti mozno plasil zaujemcov a ktovie ako dlho by si to predavala ...
Za mňa je to super. Zostane to im, ty nebudeš mať starosti s pripadnymi problémami kupca s nimi. A to, že si akože chamtivá, s tým sa netráp, to by si bola aj keby si od nich pýtala len tých 100 eur na kolky...
Super si to urobila a ešte odchádzaš so vztýčenou hlavou, keď si im aj dala rodinnú zľavu ;) oni mi nadavali tak či tak, kašli na nich
Super, ako píšu baby, chamtiva by si bola,tak či tak. Už len nech to dobre dopadne ✊🏻

Ahojte, pisem po dlhsom case, boli natahovacky so strykom, ale nakoniec to ide kupovat jeho syn, samozrejme, som ja vysla ako najvacsia chamtivka, kvoli ktorej si musi brat jeho syn hypoteku a nic nove nebude mat. Dohodli sme sa na trhovej cene, potom som mu nieco spustila, ale stale nespokojny, buduci tyzden podpisujeme kupnopredajnu zmluvu.
Uz aj lutujem, ze som to nedala hned realitke a cudzim, usetrila by som si nervy a natahovacky so strykom.