Ako prekonať rodinné vzorce a prestať kritizovať muža?
Ženy som 15 r vydatá.Muz je fajn, ale úplne iný naturel ako ja.Pomalsi, rozvážny,pozná len robotu a domov nepije, nefajčí.Veľa veci mu treba hovoriť.
Som naňho veľmi kritická a zlá.Nerobim to s úmyslom šikanovať ho, ale no ide mi na nervy🙂)Žiaľ všimla som si, že som rovnaká potvora ako moja mama.Tej nikdy nebol otec dosť vždy mohol všetko lepšie, rýchlejšie, viac sa snažiť.Ten žene viac pomáha, spravil záhony, viac sa venoval deťom.Som úplne kópia matky a dynamika nášho manželstva je taká istá.Ja ani nechcem byť taká kritická, ale som typ človeka, ktorý nestráca čas, keď sa do niečoho pustím tak idem a tým pádom robím veľa veci zaňho, lebo by sme sa asi nikdy neposunuli.Dnes mal v pláne pokosiť, vyčistiť akvárium kosiť nejde, lebo prší, akvárium počká, lebo teraz obedoval a pozerá hokej.Vecer máme ísť na grilovačku a takto sa stále niečo odkladá.Ma 45 r a začína byť gaucovy pán.
Jednoducho on ide na pol plynu a strašne ma tým vytáča🙂)ešte viac, že nechcem ho komandovat, ale nejde to.Ako sa držať na uzde?nevšímať si, nevyčítat?
Ja som nikdy nepočula, že by mama otca pochválila vždy bolo zle a ešte horšie a som taká istá.To sú tie rodinné vzorce?
Akoby si písala o mojom mužovi a mne. Ja, keď je potrebné niečo urobiť, zapnem v riti vrtulu a idem, makám, riešim. Môjmu mužovi musím tiež veľa vecí hovoriť a on to nazýva buzerácia. Tak musím štylizovať svoje priania k splneniu úloh tak, aby mal pocit, že to sám vymyslel. Ale tiež má vždy na všetko čas, odkladá na neskôr, volá sa to prokrastinácia.
Protiklady sa priťahujú. U nás je to opačne, môj muž je workoholik ako vyšitý a niekedy to už naozaj preháňa. Ja som tá kludnejsia, pokojnejšia, ale teda môj muž má nenahana a nebuzeruje, to by mu neprešlo. Skús si na ňom všímať tie pozitívne kvality. Lebo kľudne sa môže stať, že ich ocení iná žena.
Prehod o samote par slov so svojim otcom, mozno bude mat co k tomu povedat

Pozitívne je,že si to uvedomujes.Mozu to byť rodinné vzorce,ktoré máš šancu zmeniť .Svet sa nezrúti,keď nebudeš mať spravené všetko hneď ako chces.Ale vzťah sa tým ľahko môže rozbiť .Vždy sa najskôr skludni,keď chces na neho vyletieť a snaž sa mu to podať inak,ako kritikou.Mas to vo svojich rukách.😉