icon

Ako prekonať strach zo smrti a užívať si život?

23. feb 2025

Príšerné sa bojím smrti a preto si neuzivam život. Len googlim či niečo je po smrti a tá neistota má ubíja. Hrozne sa toho bojím aj umierania a že zrazu nie som a nikdy nebudem už s deťmi a blízkymi 😭

Strana
z2
glorikarebeka
23. feb 2025

Psychológa by som navštívila

guudy
23. feb 2025

Min psychologa, mozno to je uz aj na psychiatra…

stanulienkat
23. feb 2025

Nie psychologa, psychiatra treba.

kiki68
23. feb 2025

Mne v tomto pomohlo potapanie, tam som sa s tym proste musela vyrovnat. Ale toto je podla mna skor na psychologa.

basulaak
23. feb 2025

Na toto je dobra viera. Veris v posmrtny zivot a pod…

crazy_cat_lady
23. feb 2025

Ak ta to obmedzuje v zivote, vyhladaj psychiatra

bloger
23. feb 2025

Ahoj kľudne mi napíš. Nemienim sa tu s istými odborníčkami doťahovať. V poslednom čase čo napíšem všetko je zle.

jaskolka
23. feb 2025

Jednoducho je to zákon prírody,každý, kto sa narodil,raz musí aj zomrieť.

zuzanita1609
23. feb 2025

Prestaň riešiť smrť, keď aj tak nič nedokážeš ovplyvniť. Začni riešiť život,ten ovplyvniť do veľkej miery vieš.

svetlonos
23. feb 2025

@kiki68
ty si teda isla na to riadne zhurta🫣.

kiki68
23. feb 2025

@svetlonos bola to nahoda, skor som dosla do bodu, kedy si uvedomis tu smrtelnost, ked nevidis dno, vidis iba modru a sedu farbu, si 30m pod hladinou, proste tam niekde dojde na totalnu paniku vnutri a potom na to zmierenie.

svetlonos
23. feb 2025

Ahoj,
koľko máš rokov a prečo ta to napadlo teraz zaoberať sa smrťou?
Nám napriklad pred malo rokmi zomrela spolužiačka zo ZŠ, mala okolo 36-37 rokov, 2 make deti. Aj ja mám malé deti. Vtedy som sa začala tiez báť. Do toho v okolí akoby sa vreci s príbuznými roztrhlo, ze uz sú starí a smrť sem smrť tam 😐 Idealne ešte keď tak zopar známych spomenuli, ktorí zomreli krátko po 40tke 🤯
Ja pritom verím, že je "zivot" duše po smrti tela ale veru vtedy som sa fakt bála.
Raz som sa nasrala a pivedala si, ze si predsa nenecham ničiť zivot debilnymi predstavami o smrti! Máme doma s mm zlaté deti a ja riešim pri plnom zsravi smrť, haloo?
Keby mi to neprešlo, idem priamou cestou k odborníkovi!

zuzanita1609
23. feb 2025

@kiki68 niečo podobné,ale ja som to pochopila skokom do prázdna 😁. Bozkávala som zem a cítila vône, ktoré som dovtedy necítila. Adrenalín je skvelá vec,čo ľudské telo dokáže vyprodukovať 😅.

kiki68
23. feb 2025

@zuzanita1609 hej, clovek ma proste zazitky z toho a zmeni to pohlad na veci

denkabemommy
23. feb 2025

Mne pomohlo uvedomiť si, že po smrti mi to bude všetko jedno. A keď sa mi raz podarilo byť na pol cest, zistila som, aký kľud prežíva hlava pred umretím a smrť ma prestala úplne trápiť 🙃.

salamistka
23. feb 2025

Ja sa paradoxne bojím toho, že sa po smrti "niekde" prebudím a budem tam musieť byť, je jedno, či nebo, peklo, očistec, neviem si predstaviť, čo také by som tam robila...takisto reinkarnácia, pevne verím, že sa sem znova nebudem musieť vrátiť...mám rada tento svoj život, užívam si čas ktorý mi bol daný, ale po smrti chcem mať konečne svätý pokoj a nie zasa niečo riešiť.

svetlonos
23. feb 2025

@salamistka
😂 je o tom zaujímavý film. Niektorí ľudia to videli ked zažili klinicku smrť. Ten film je zaujímavý. No neviem ci uz potom budeš len ľavicová a mat svätý klud. No podľa filmu vraj nejaký čas, ktorý potrebuješ, áno. Budeš odpočívať- a pripravovať sa na ďalší rozvoj 🤪

salamistka
23. feb 2025

@svetlonos kristepane, nikdy tomu nebude koniec ? 😁 a to tam budeme všetci pokope rozjímať, zmestíme sa vôbec ? Veď každý deň zomrú milióny ľudí na celom svete, kde sa potom všetci budeme tlačiť? Ja sa ospravedlňujem, ak niekoho pohoršujem, ale neviem tieto veci brať vážne. Smrť je prirodzenou súčasťou života. Bojím sa jedine smrti svojich blízkych, preto tak trochu sebecky dúfam, že odídem prvá.

martinmmartin
23. feb 2025

no nebyt so svojimi pribuznymi je pre vela ludi prave lakadlo.....ale to co je po smrti si uz zazila , pred svojim narodenim. A ziadna hruza to nebola tak hybaj do zivota

maja22
23. feb 2025

@salamistka My nevieme ani veľkosť vesmíru zmerať, takže tá obmedzenosť z hľadiska počtu ľudí je len v našej hlave 🙂
Autorka, ak googliš, či je niečo po smrti, nájdeš určite množstvo rôznych odpovedí. Ja som veriaca, katolíčka, mám svoju predstavu a na nebo sa teším 🙂

zuzanita1609
23. feb 2025

@salamistka úplný súhlas. Mňa viac desí strata mojich najbližších,ako by som sa mala báť svojej smrti. Tiež dúfam tak sebecky,aj keď ono to vlastne sebecké ani nie je. Preto som za darovanie orgánov,eutanáziu,voľbu a slobodu viery, náboženstva,presvedčenia,orientácie,slobodu rozhodovania ohľadom potratov,recykláciu a všetko má svoj zmysel a význam,hoc niekedy to ľudský mozog ešte nedokáže pochopiť a prijať. Ak je niečo po živote,rada budem,ak nie je,tiež budem. Život sa snažím žiť tak,aby som nikomu vedome neublizovala. Keď nevedome, uznám chybu. Keď sa zmylim, ospravedlním sa, poučím sa(nie vždy sa to darí,ľudia zvyknú opakovať svoje chyby) 😁,keď sa podknem, vstanem a idem dál. Veď ako sa vraví,neboj sa smrti, tá jediná je ešte stále istá,boj sa života, pretože je to skúška každý jeden deň.

lavender94
23. feb 2025

Raz som bola blízko smrti, stačil jeden zlý pohyb a bolo by po mne. A vtedy som si uvedomila, že to neovplyvním. A uvedomila som si aj to, že keď už umriem, tak to bude jedno. Pozri bud budeš niekde v posmrtnom živote a bude ti dobre, alebo sa reinkarnuješ a nebudes vedieť ani že si existovala, alebo zomrieš a nestane sa nič. Proste umrieš, tvoje vedomie prestane existovať a ty už ani nebudeš vedieť že si umrela. To je ako mať strach z toho, čo s tebou bolo pred tým ako si sa narodila. No nič nebolo ani vtedy. Keby sa spermia neoplodni tak skončíš niekde na vreckovke a ani o tom nevieš

nicoletta98
23. feb 2025

To iste mám, akurát ja si život užívam a potom na mna (väčšinou večer) prídu takéto stavy… zistila som však, že mám aj ocd, odporúčam riešiť odborne 😁

lb1984
23. feb 2025

Toto ja som prežívala keď som porodila 🤦‍♀️ tri roky. Teraz si len vycitam ze blbá tri roky si stratila a žila len v strachu. Bud sa s tým popasujes sama tj nejako ti proste dôjde ze je zbytočné sa báť lebo keď raz ma prísť príde bez ohľadu na zlosť, vyjednávanie atd. Mňa troska upokojilo keď som uzatvorila životnú poistku 😂 každopádne keď sa s tým nezmieris určite smer psycholog/psychiater lebo tým strachom prídeš o veľa. Ta smrť je proste súčasť života a aj keď sa na hlavu postavis to proste nezmeníš....mňa čiastočne upokojuje to ze všetci k nej smerujeme bez rozdielu

lejduska
23. feb 2025

@nicoletta98 ahoj. A riešiš to? Tiez to prichádza hlavne večer

svetlonos
23. feb 2025

@salamistka
tam je miesta habadej a netlačí sa ani nerozujmas. Žiješ si ako chceš, robíš urcity čas co chces, nemusíš bezpodmienečne spievať choraly ani rozijmat 🤪 Mas tam zopár známych aj nie z tohoto zivota, je ti tam fajne 😃.
Stále teda popisuje dej toho filmu. Ked uz si v pohode, začneš sa pripravovať na ďalší život a svupty vups, potom sa zase narodis. Alebo si už tak osvietenstva, ze sa dostaneš na iné planéty ci do vyssich sfér alebo pomahas ľuďom na zemi 😀.
Veeelmi zaujímavá teória je to.

nicoletta98
24. feb 2025

@lejduska no mna to hlavne neobmedzuje, čiže je to skôr len take chvíľkové, ale beriem na ocd lieky

lejduska
24. feb 2025

@nicoletta98 chapem a mam to podobne, preto sa pýtam. Proste príde myšlienka a snažím sa ju vypustiť. Nemavam z toho depky ani to nie je celodenné. No predsa, je to často a radšej by som bola keby to šlo obmedzit😏

petracandle
24. feb 2025

Mnohé tu (logicky) píšete, že prečo sa toho autorka bojí, že veď jej to bude jedno keďže už nebude existovať a je to ako pred narodením, ale ved práve to je na tom to desivé😃😃 aspoň teda podľa mňa..človek si žije krásny život, užíva každý deň a zrazu koniec....

katulienkax
24. feb 2025

@salamistka ak je vesmir nekonecny, klidne moze byt nekonecno dusi. A vraj niektori ludia su len umele inteligencie bez duse, hlavne ti psychopati

Strana
z2