icon

Ako prekonať túžbu po dieťati?

lilynovak
17. mar 2016

Ahojte ... potrebujem radu ako prekonat tuzbu po dietati. Mam 28 a priatel po 30. Sme spolu uz 9 rokov 🙂, byvame spolu, obaja mame stabilnu pracu. Pred cca 2 rokmi sme si povedali ze v tomto obdobi si zalozime rodinku. 2 roky presli a ja som sa uplne nastavila ze ano je ten cas , ze som pripravena na 100%, ze aj ked babo necakam uz teraz ho lubim a velmi velmi po nom tuzim :( Zacala som tuto temu uz milion krat no on stale ze nie nie ... Ze neviee a ze nechce este ale ze raz urcite . Vzdy ked s tym zacnem nikam to nespeje a on to len posuva. Teraz mi zase povedal ze mozno o rok mozno o dva zacneme len o nom realne rozmyslat. Vtedy mi vyhrknu slzy do oci a zovrie mi srdce :( Vidi ze sa trapim no aj tak nic. Kamaratka caka babo. Ja viem ze nutenie nikam nespeje no ako to prekonat v sebe aby som s tym prestala tzv. ,, otravovat " a seba samu nicit . Neviiem potlacit myslienky. Niekedy si poviem ved som mlada ok mam cas. No vecer ked idem spat to pride raz ... ako si mozem hovorit ze som mlada ze mam cas ked citim ze ten cas je teraz :((((( Mam z toho depky .

dunakiliti80
18. mar 2016

@lilynovak kamoška riešila presne tento problém s priatelom , bola s ním 15rokov a on sa k ničomu nemal. Ked to s ním chcela riešiť , prečo nechce dieťa ? na čo stále čaká? ... odpoveď bola stále rovnaká veď máme ešte čas . Nakoniec to vzala do vlastných rúk a po 4 rokoch otázok bez odpovedí si povedala dost a odyšla od neho. Dnes je to už 3 roky a za ten čas si našla nového priatela vydala sa a snažia so o bábätko 😀 aj takýto môže skončiť nepochopenie od partnera .....
Keď od neho odyšla ona mala 31r on 34r.

zanita22
18. mar 2016

Nepotláčaj svoje potreby kvôli niekomu inému! Vymeň chalana a zariaď si život po svojom, tento očividne nie je ten pravý, sorry

medynka82
18. mar 2016

Ahoj, necitala som vsetko, ale tych zopar som videla a baby maju pravdu. Ani moj byvaly sa k nicomu nemal, na vsetko bol cas, nic nechcel, nic nepotreboval. Az si nasiel inu, s tou uz problem nebol, zrazu kupil aj vacsi byt, aj dietatko cakali a vsetko. Takze si to velmi rozmysli a zvaz, ci mu za to stojis, alebo to len s tebou nechce este babatko. Drzim palce. A inac uz mam malu, bez svatby, bez vsetkeho okolo toho a som stastna 🙂 Je to uplne ina laska ako medzi muzom a zenou.

alaguema
18. mar 2016

@shia niektoré 20 ročné majú kondičku na zaplakanie a ako tak sledujem, obezita mladých u nás už začína byť problém vďaka fast foodom, zlým návykom a aditívam v potravinách, ak to takto pôjde ďalej, tak fit ľudí bude menej ako obéznych a chorých. 39 ročná žena môže byť v dobrej forme kľudne aj ďalších 20 rokov (a dieťa bude mať v tom čase už dospelé), ak pre to niečo urobí, záleží od životného štýlu. Ja som rodila prvé dieťa ako 33 ročná, druhé ako 36 ročná a energie mám na rozdávanie 🙂 Keď u nás bola jedna dievčina (24 rokov), tak mi nestíhala 😀 No, ale žije to na hamburgeroch, hranolkách a špagetách s kečupom, každý vírus si ju nájde a zatiaľ je štíhla, ale už je vidieť prvé náznaky tukových vankúšikov. Samozrejme, sú aj mladé super fit baby. Len je to tiež o tom, čo (ne)robia.

myjusiatko
18. mar 2016

@dunakiliti80 Takto som presne dopadla aj ja. 🙂 Ale nastastie "iba" po siedmych rokoch.

alexandramaria
18. mar 2016

@vejula toto bol úplne najlepší komentár 😀 😀 ja plačem 😅 😅 pusu na čelo a čaj 😀

suzie_17
18. mar 2016

Nechcem byť zlá ale z toho čo píšeš mám pocit že tvoj priateľ vôbec nechce čokoľvek s tebou riešiť, jemu je dobre tak ako to je, má svoje pohodlie a je vo hviezdach či niekedy svoj názor zmení. Keby vám chýbali financie, keby ste nemali zázemie, keby ste spolu boli ešte krátko...ok pochopím, ale máte všetky predpoklady na to, aby ste ho mali a on stále nič? Každý vzťah sa časom vyvíja a myslím si že po 9 rokoch je prirodzené že ho chceš posunúť niekam ďalej, či už dieťaťom alebo svadbou a keď on nemá záujem, je len na tebe do kedy si ochotná ešte čakať. Na tvojom mieste by som sa s ním ešte raz vážne porozprávala, ako vidí váš ďalší život a dala mu nejaký konkrétny čas (napr. rok) počas ktorého nech sa zamyslí, či naozaj stojí o spoločnú budúcnosť. A snažila by som sa ho počas toho času "neotravovať" s touto témou a ak sa nerozhýbe tak potom si asi nie ste súdení. Lebo čakať donekonečna a riskovať že kvôli nemu nikdy nebudeš mať rodinku, to by si raz mohla ľutovať.

shia
18. mar 2016

@alaguema 🙂 pod zdravotnym stavom som nemyslela vahu a stihlost/obezitu, ale zdravot. stav zenskych veci ;) biolog. hodiny pre nase vajecniky, vajicka a vsetko s tym spojene...aj ked niektora zena "moze" aj do 60tky, nieoktora uz v 30tke konci, poznam priklady oboch spominanych, checla som tym povedat - naco riskovat ´, ze v ktorej kategorii sme my.... a toje vse, pratele 🙂

vejula
18. mar 2016

@alexandramaria 😉 mna by uprimne zaujimala jeho reakcie... KEby ešte pri tom čajiku dodala, že však nech je v klude, možno o rok sa bude na to cítiť 😎 nech len pekne trpezlivo čaká

mima4
18. mar 2016

@sardinka335 ja zas nechapem, ze kocke taky vztah vyhovoval..celkovo podla mna 2-3 roky chodenia by mali stacit na to, aby sme vztah niekam posunuli (svadba, či rozchod)

slnecnica174
18. mar 2016

@lilynovak Aby som sa po deviatich rokoch partnerovi musela doprosovat o dieta, to je katastrofa. Dieta by ste mali chciet obaja, nutit ho nemozes. Bola by som z neho strasne sklamana s takymto pristupom a zvazovala by som, ci vobec s nim to dieta este chcem a takto by som mu to aj povedala. Pre mna je jeho pristup totalny turn-off. Zda sa mi, ze on k tebe neni uprimny co sa tyka vasej spolocnej buducnosti.

alaguema
18. mar 2016

@shia ja som reagovala konkrétne na tvoje zhrozenie nad tým, že 39 ročná a prvé dieťa. A na to, že si naznačila, že snáď už nebude fyzicky stíhať, veď to bolo pointou tvojho príspevku, že vy učíte deti lyžovať napr....Ja mám teraz 41 a cvičíme spolu jogu, beháme po lese, pláveme v mori...normálny život 🙂 Čo to má spoločné s vajíčkami? 🙂 Všetky tu vieme, že plodnosť vekom klesá, ale nie tak dramaticky, aby sa 28 ročná musela stresovať.
Na margo plodnosti - tá dnešná neplodnosť mladých žien a mužov, je spôsobená masovým užívaním hormonálnej antikoncepcie a hormónov v chove hospodárskych zvierat, ktoré sa dostávajú do spodných vôd a teda do celého potravinového reťazca. Takže riziko tam skutočne je. Ale súvisí s niečim iným a už aj veľmi mladé páry majú problém so splodením dieťaťa a nie je to tak, že keby boli začali na tom pracovať ešte skôr, tak ten problém nemajú.

horana
18. mar 2016

@cecil36 individualne to je, napriek tomu nie je to nahoda, ze rizika relane rastu, to potrdi kazdy jeden odbornik.
@bluka2 dam, ale z domu, som v praci a stiham len kratke prispevky v pauzickach 🙂. Mam tu vsak zatial aspon toto:
http://plnielanu.zoznam.sk/c/1531/byt-otcom-vo-...
Ono, aj tak autorka bude svoj vlastny pripad a akekolvek statistiky su v tomto pripade o nicom. Bude to jej vlastny pribeh....Ja si myslim ze nehladiac na vsetky zdravotne rizika je to uz trochu prestreleny trend, mat deti okolo 40. Viem ze sa to teraz deje, ba rozmaha tento trend, lebo najprv kariera, najprv uzit zivot...a napriek zivotnej urovni ktora predlzuje zivot telo nemladne, po 34 sa chodi na rozsirenejsie testy vyvojovych vad, nie z pleziru, nie preto ze by lekari nemali co vymyslat, ma to dovod, kvalita DNA sa znizuje. Okrem toho je tam vyzane vyssia pravdep. samovolneho potratu, vyvojovych vad...ved vsetky vajicka v zene sa vytvoria uz pred narodenim a v medzifazi pretrvavaju cely zivot zeny, nabaluju toxicitu prostredia, prekonane choroby, stresy, to ze niekto ma kondicku navonok a jeho telo ma vcelku peknu fasadu este nehovori o stave vnutri..podla mna je sebecke cakat, ked nie je dovod, co tu nie je.
...a nakoniec byt babkou v 70 tke, ci nebodaj 80 tke ked dcera takej matky zopakuje tento model je nerealne. Taka babka vitalna je vynimka, s vnucatom si neuzije "dalsie detstvo", vnucatu nedopraje stareho rodica, co je rola, ktora je na nezaplatenie.
Ja by som v tomto na chlapa jednoznacne zatlacila, caka sa len kvoli nemu. Ani chlapi nemladnu a bars by bol ako bozsky Kaja, toho tiez zdravotna stranka nakoniec dobehla.

cecil36
18. mar 2016

@shia skoro 30 rocnemu chces este sopel utierat, to ho hadam naucis do vtedy ci? 😀 Ale vazne. Ja mam 17 rocu a 4 rocneho a kusok po 40-ke. Si predstav, ze mna to vodenie do skolky aj bavi, syna si uzivam mozno i viac ako som si uzivala dceru, bo vtedy v 24 som musela riesit este milion veci. Mam znamu co ma velkych synov (dospelych synov), je odomna o par rokov mladsia, rozvedena a keby nema robotu a zahradu tak nema co robit, s kym sa zabavit, kamosky povydavane takze stretka len sem tam... Co ti ja viem, asi by som nemenila 😉

eleonorcha
18. mar 2016
Používateľ eleonorcha je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od eleonorcha.

@cecil36 tu sa presne ukazuje, ze kazdej zene vyhovuje mat dieta v inom case 🙂

shia
18. mar 2016

@cecil36 a nemala si nahodou problem potom neskor mat dieta - problem s otehotnenim? lebo o tom sa tu bavime...ze chciet je jedna vec, a nemat s tym problem druha vec..,obzvlast pre prvorodicku

alexandramaria
18. mar 2016

@vejula Keďže je chlap, predpokladám, že by dostal hysterický záchvat 😀 pri predstave roka bez sexu 😀
ale presne, veď pokiaľ nemieni vzťah posunúť na úroveň takú, aby bola aj partnerka šťastná, načo taký vzťah?

jarka800
18. mar 2016
Používateľ jarka800 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od jarka800.

Tak kazdemu vyhovuje nieco ine, a v inom veku mat aj dieta..Moja mamina zase tvrdi ze ona bola rada ze nas mala ked bola mlada a potom sme boli velky a ona este v najlepsich rokoch

cecil36
18. mar 2016

@shia problem som nemala ja, ale moj muz kedze mal vrodenu poruchu spermatogenezy. A tu by mal aj v 20-ke, aj v 25-ke rovnako ako v 40-ke Takze nie nemala som ziadny problem s otehu, ja som bola po zdravotnej stranke v poriadku, hormonalny profil jak dvadsiatka 🙂

alaguema
18. mar 2016

@horana ak žena túži po dieťati a muž ju miluje, tak si ho urobia. Súhlasím s tým, že si treba urobiť v tomto úplne jasno a zariadiť sa, lebo kým by prípadne našla takého muža, otehotnela atď.
Ale už čo sa týka tvojich tvrdení o vajíčkach a ich prípadnej "nekvality" spôsobenej vekom...Nesúhlasím. Ak je žena plodná od istého veku, tak je to tak asi správne. Nebudeme my ľudia posúvať hranice, ktoré určila príroda. Všetko je už dávno veľmi dobre vymyslené a všetko má nejaký zmysel.
A argument, že či a kedy budem babkou a či budem dobrá babka...ako sorry, ale to by mi fakt nenapadlo. Najprv A a potom ostatné...život sa nedá vopred nalinkovať. Ako sa hovorí, ak chceš boha rozosmiať, začni si robiť plány.

aventka
18. mar 2016

@lilynovak dohodnut termin svadby,kedze ak som dobre pochopila je to jeho prva prekazka k dietatku,potrebujes odrazovy mostik..aj ta svadba si vyzaduje cas ,,cakania,, ak by s tvojim m.nebolo rec ani pri vybere konkr.terminu, v tom pripade by som mu minimalne naznacila nasledky a dosledky vasho spolocneho vztahu...

vejula
18. mar 2016

@alexandramaria no a ktorý chlap v takej situacii by založil temu : "ako prekonať tužbu po sexe?" Asi žiaden, pritom tá tužba vychaza z našej biologickej podstaty rovnako ako tužba po zachovaní druhu, teda po potomstve. Trápenie porovnatelné, to len niektorí chlapi maju ženy za nastroj uspokojenia vlastných biologických potrieb, pričom na tie jej kašlu a maju pocit, že ich vyriešia šalkou čaju.

bluka2
18. mar 2016

To ze my sa tu nezhodneme, kedy je najlepsi cas mat deti nie je problem, 100 ludi 100 chuti, ale problem je ze sa nezhodnu ti dvaja. Lebo ak by im to obom vyhovovalo ako pokrocilym tridsiatnikom, asi by im to stale vyslo (mozno s pomocou mediciny, moznosti je dnes uz dost).
Cim viac nazorov som si precitala, tym menej sa mi zda, ze sa na neho oplati cakat. 9 rokov a stagnujuci vztah je vela. Chce to jeden vazny rozhovor po tom ako sa chalan vrati, pri ktorom by mala byt @lilynovak tvrda a vecna, povedat "toto a toto su moje potreby (a pamataj, su veku a vasej situacii primerane, niet za co sa hanbit!), ak nie su naplnene, zivot pre mna nie je ono" a podla reakcie sa zariadit.
Mozno tuto zivotnu situaciu budes o rok vidiet v uplne inom svetle. Drzim palce

horana
18. mar 2016

@alaguema Neda sa nalinkovat, napriek tomu su ludia ktori hladia dopredu a ti ktori si nevedia spocitat nasledky. Vypukle to vidno v extreme v nasich tmavsich spoluobcanoch, nemyslia na buducnost, ziju zo dna na den,netrapia sa kedy co, kolko. Linkovat si zivot nema zmysel, zivot podla sietoveho grafu, 1. dieta, dovolenka v Juhoslavii, 2.dieta... z Basnikov je evidentne upjatost, ale zobrat do uvahy zakladne veci v zivote je skor prezieravost.
Ako neda sa zarucit nic, ale vyska pravdepodobnosti nepusti. Babka 80 tnicka uz nebude brat deti do lesa ako moja babka, nebude to taka ta vitalna Babicka Bozeny Nemcovej (samozr. prisposobena doba, pre pierko uz skakat nebude), ale predsa len...U mna ciste teoreticky, keby som si mohla vybrat co vyssie hmotne zabezpecenie pre deti alebo funkcneho stareho rodica, bez zavahania zvolim to druhe. A opakujem, viem ze niekedy aj je vek, ale nie je vola - myslim u strarkych, ale ked nie je uz vek, tak uz sa nie je sanca vobec, uplne ju vezmeme.

A kvalita vajicok ze klesa vekom je predsa vedecky podlozeny fakt.
Napr. http://zena.centrum.cz/zdravi/clanek.phtml?id=8... ale prakticky vsetky zdroje ked sa zada kvalita zenskych vajicok a vek

charity
18. mar 2016

@vejula Este by pri tom cajiku mala prehodit, ze ho miluje najviac na svete. A potom tu pusu na celo.

sardinka335
18. mar 2016

@alaguema a neni to svojim sposobom ,,hrozné,,? Ked to dieta mohla mat o 9 rokov skor len ,,nechcela,,? Ono sa zeny radi utešuju ako dobre vyzeraju a tak....vela sa skryje ,pod fasadu,, ale vaječniky, vajička, vystelku maternice a x iných dolezitých pochodov nutných pre oplodnenie a donosenie dieťaťa sa zamaskovat neda. Jednoducho plodnost vekom klesa ...či vyzera ako modelka a citi sa ako fitneska je jedno. Uz len to zotavovanie zeny napr. 25 ročnej a 40 ročnej moze byt podstatne rozdielne....niektore 4O tničky maju uz pridružene ochorenia, štitna žľaza, tlak, cukrovka, varixy...

cecil36
18. mar 2016

@horana prof. maly je odbornik, co nevie vybrat ano vhodnu liecbu, tot vlastna skusenost... A clanky na Zena.sk jooj kedze viem ako sa tieto clanky tvoria, tak ich vaha je nic proti nicomu 😀 A este jedna vec, kvalita vajicok sice vekom klesa, ale mnozstvo mladych zien ma problem s predcasnym zlyhavanim ovarii, takze ani tu nie je zaruka, ze mlada bude mat vela kvalitnych vajicok. Ako som uz pisala predtym, je to vysostne indivindi zalezitost. Inak nasa suseda z mesta ked som vyrastala, otehotnela v 50 a myslela si, ze je v prechode 😀 . Dnes ma chalanisko 20 rokov.

cecil36
18. mar 2016

@sardinka335 ja som sa po porode v 38 rokoch zotavila ooovela rychlejsie ako po porode v 24 ke 🙂 a to moj druhy porod bol cisarom. O par dni som behala ako srnka. Po prvom prirodzenom porode to bolo asi 4 mesiace.

natalka13
18. mar 2016

@cecil36 musi si najst kamosky,co maju velke deti.
nam konecne deti odrastli,uzivame si s kamoskami, cestovanie,divadla, sportovanie a tak isto s muzom.
Vobec sa nebojim vyhorenia s odchodu deti z domu.
naopak rovesnicky,co maju skolkarov riesia chorby,straznie..... tak si to zvolili
Ale cakat na prve dieta skoro do 40 by som nechcela.zakladatelka temy ma najvyssi cas.

alaguema
18. mar 2016

@horana dnes už je vedecký fakt, že ľudské telo je schopné obnovy DNA. Len ešte nevieme úplne presne ako. Sú aj rôzne ezo teórie, ktoré sa tým zaoberajú. Solfeggio frekvencie a podobne. Preto píšem, že ak je od prírody žene daná plodnosť od istého veku, tak to treba brať tak, že za optimálnych podmienok, je schopná počas tej periódy vynosiť a porodiť zdravé dieťa. Dnes sa rodia postihnuté deti aj veľmi mladým ženám. Chyba ale nie je v našom programe. Chyba je v našom spôsobe života a v spôsobe, akým sa chováme k nášmu životnému prostrediu. Preto naša výbava dostáva trhliny.