icon

Ako presvedčiť babku aby dávala malej len to čo môže?

suzieqiu
12. feb 2011

Ahojte, potrebujem poradit ako na moju mamu. Moja mala ma 8mesiacov a moja mama by jej stale davala same nevhodne potraviny. Este len sme prisli z porodnice a ja som nacapala moju mamu ako jej namaca dudlik do cukru,a to sa ma este opytala,ze ci nemame med!?! Vobec ma nepocuva, minule malej doniesla monte. Potrebujem,aby mi mama sem tam malu povarovala,lebo chodim do skoly. Ale snazim sa to obmedzit. Dnes som jej ju nechala,vratila som sa trosku skor a moja mama malej dava krupicovu kasu z kravskeho mlieka a samozrejme,ze ju nezabudla osladit. Dokonca na krabici bolo napisane,ze vhodne pre deti od 3rokov! Uz som z nej zufala. Myslela som si,ze konecne si dala pokoj a malej nic nedava co nema,ale nie. Je tvrdohlava ako mulica! Nemate podobne skusenosti? Poradte ako na nu? Vopred dakujem za rady 🙂

Strana
z2
tatiana305
16. feb 2011

Ahoj. tak ja s mamou tento problem nemam, skor s celou stranou muzovej rodiny. ooni su ako by som to nazvala "zarity labuznici masa, klobás a pobodnych fajnôt" . obaja svokrovci dokonca aj svagor maju nad 100kg!! a ich zivotna teoria je ze sa treba dobre najest a je hlupost drzat dietu alebo jest nekaloricke jedla. co svokra aj svagor aplikuju na mojej rocnej dcerke. ta ma od malicka (kedze ma geny aj po nich) nabeh na trochu vacsiu hmostnost.. od narodenia mala o dost vacsiu hmostnot aj chut do jedla nez by bolo zdrave. a tak som sa snazila ju krotit a dodrziavat nejake tie pravdila v jedeni aby nemala neskor zdravotne problemy. najvacsi problem bol ze moja dcerka nema doteraz dno 🙂 nema ten cit ze ked ma dost prestane papat, bude papat dokym sa jej bude davat aj ked sa potom pogrcka, co uz ani to nieje zvykom. a to v mojej svokre vyvolvala od malicka pocit ze malu necham hladovat ze jej nechcem davat jest a ked osm jej ju dala strazit, pozamoj chrbat jej davala viacej odmeriek UM do mlieka ako mala, alebo jej bola schopna dat dalsiu davku uz o hodinu ( lebo zamrncala... samozrejme podla nej od hladu). a to vsetko napriek tomu ze veedela ze si to neprajem. ked zacala uz papat rozne potraviny svokra aj svagor jej dokazali dat aj 5krat za den do rukz rozok!!!!!!!! ze vedj je chuti tak ju nechaj! a ked som nedovolila tak si ju zobrala do kuchne a tam ju nadzgavala somarinami. aj teraz jej da do ruky aj 8 piskot a ked poviem ze stacia jej dve tak ma este mesiac poznamky "nemozem ti dat lebo maminka nedovoli" ... a takto sa so svokrou a svagrom hadam uz od narodenia malej a stale ma nerespektuju.. a aj napriek mojim argumentom dost rozumnym o strave deti apodobne.. to akosi NECHAPU. tak som to vyriesila tak , ze malu tam nechavam len velmi malo..alebo len pod mojim dozorom. . tazke je niekoho presvedcit o tom ze je to nezdrave ked je clovek presvedceny ze to co robi je spravne. napr. moja svokra dala svojmu 7 mes. synovi klobasu.. salamu jedol ako 9 mesacny bez chleba este sa tym chvali. a povie ze aha ved su zdravi .. a ja si tak myslim v duchu.. "zatial su zdravi ale maju 100kg.. co to nieje vidiet?"

rozik
17. feb 2011

Ahoj. No my mame nieco podobne. Moja mamina mi na vsetko, co jej poviem, ze si neprajem len odvrkne "ale chod". A to je jedno, ci strazi male alebo nase maciatko 🙂 Tiez som mala zo zaciatku problem, diskutovat s nou o tom na tvrdo. A ked sa s nou nedalo, robime presne ako vravi lucia20... nabalime plnu tasku ovka a nejaku zeleninku pre malu, aby mala na celz den 🙂 a rovnako pre nase maciatko 🙂 nie je to sice zaruka, ze im nic ine neda, ale tak dufam, ze hadam uz nie 😉

lumimi
17. feb 2011

joj, na rodicov tazko, tiez mi minule mama vzala maleho zmesta skor domov, dosla som asi 10 minut po nich a mama napchávala malého výživou - aby mi dokázala že s nou neplace - ako výživa nie je problem, horšie bolo to, že o chvílu mal obedovat, a tak to aj dopadlo, z obedu mi zjedol len polovicu, a kedze na olovrant kojim, tak si vyfnukal olovrant o hodinu skor, nez sme zvyknutí - no a večer bol zlý jak čert už od stvrtej a ked som sa už zlomila a o piatej mu dala veceru tak ju hltal akoby týžden nejedol úplne mi naburala systém.
obcas je možno lepšia pani na stráženie - tá viac dbá na pokyny rodičov - možno preto že je platená 🙂

Strana
z2