Ako presvedčiť brata, aby súhlasil s pobytom v ich dome?
Ahojte, pridávam to anonymne lebo máme tu známe. Môj brat a jeho žena idú na 3 týždne na dovolenku. Naša mama im navrhla, že by sme ja s mužom a našimi 2 dcérami im to mohli na tie 3 týždne postrážiť 🙂. Školu aj prácu by sme mali cca rovnako ďaleko takže to je jedno,ale oni to odmietli, že nie.... Nemáme spolu tak super vzťahy aby sme sa videli každý mesiac ale zase nie je medzi nami ani nevraživosť. Poliali by sme im kvety napríklad,povysaváli a užili si aj dom.... majú novostavbu a my sme to tam ešte ani poriadne nevideli, majú to tam podľa mamy super,tak baby by mali radosť...🙂 My máme 2 izbak a myslím že by im to nijako neublížilo. Chcela by som sa opýtať na váš názor, čo si o tom myslíte? Ako by som ich presvedčila aby si to rozmysleli? Naša mama nám predsa stále hovorí a tak nás aj vychovala že rodina si má pomáhať
No ja by som v dome tak isto nikoho nenechala bývať, okrem môjho otca teda, ale je to každého súkromie aj napriek tomu že ste rodina. O to viac, že to majú nove, tak nechcú aby im to ,,ničili” alebo užívali iný ľudia…. Môj názor.
@anonym_autor to nieje pomoc ale prekrocenie hranice intimneho osobneho priestoru ktore tvoja matka nechce uznat ze existuju. Brat so zenou nebudu chciet rozmyslat na dovolenke ze ci ste im uz niekde nasli zapadnute zabudnute spinave spodky (alebo horsie veci)
@martinmmartin my im tam nechceme sliediť...ja by som im to dovolila keby to bolo opačne..
prečo by ste tam mali bývať? nerozumiem…
Nie je nie. Akceptuj.
No ja by som v dome tak isto nikoho nenechala bývať, okrem môjho otca teda, ale je to každého súkromie aj napriek tomu že ste rodina. O to viac, že to majú nove, tak nechcú aby im to ,,ničili” alebo užívali iný ľudia…. Môj názor.
@anonym_86c4c1 ďakujem za názor 🙂 ja by som ich napríklad nechala keby to bolo opačne lebo mama nás tak vždy viedla
To čo je za stráženie že sa tam všetci nasáčkujete. čo keď dcéry niečo zničia, rozbijú, alebo sa práve vtedy používaním pokazí spotrebič. Kto to bude platiť?
@martinmmartin my im tam nechceme sliediť...ja by som im to dovolila keby to bolo opačne..
@anonym_autor to je jedno, ten pocit ze v tvojej intimnej sfere su ludia co tvoju intimnu sferu navstevovat nemaju je proste stres. A sliedit nebudete ale stat sa nahodou moze, a decka sliedit budu lebo je to ich job....
Nechápem ako niekoho pricetneho vôbec napadne takáto blbosť
Už len to by mi chýbalo ku šťastiu, aby sa mi niekto hrabal vo veciach a váľal v posteli
prečo by ste tam mali bývať? nerozumiem…
@biba_18 tak 3 týždne bude úplne prázdny dom,aj záhrada...a na kontrolu budú chodiť radšej ich kamaráti ako rodina....a nikto tam nebude,aj by sme sa im starali o to a aj by sme mali na chvíľu viac priestoru a neboli by sme ako sardinky..
A kto bude strážiť váš domov keď budete 3 týždne preč? Príde mama do vášho strážiť?
Keby mali hospodárstvo, zvieratá ktoré treba ráno, večer kŕmiť tak ešte by to mohlo mať zmysel, ale len tak sa tam rozvaľovať aby ste si užívali dom?
To čo je za stráženie že sa tam všetci nasáčkujete. čo keď dcéry niečo zničia, rozbijú, alebo sa práve vtedy používaním pokazí spotrebič. Kto to bude platiť?
@anonym_7c8cc5 normálne by sme im to zaplatili
@anonym_7c8cc5 nezničia nič, sú rozumné
Nechápem ako niekoho pricetneho vôbec napadne takáto blbosť
Už len to by mi chýbalo ku šťastiu, aby sa mi niekto hrabal vo veciach a váľal v posteli
@anonym_6dce9e tak napríklad by sme zamkli spálňu...mne by to samej nenapadlo ale mama to tak dlho riešila až ma tým asi nejak nakazila
A kto bude strážiť váš domov keď budete 3 týždne preč? Príde mama do vášho strážiť?
Keby mali hospodárstvo, zvieratá ktoré treba ráno, večer kŕmiť tak ešte by to mohlo mať zmysel, ale len tak sa tam rozvaľovať aby ste si užívali dom?
@anonym_7c8cc5 nám stačí raz za týždeň poliať kvety,a ano mama, býva v rovnakej bytovke, veď je to celé jej nápad,chcela len pomôcť aby sme mali trochu viac priestoru, prisahám, že ja by som im nechala celý byt
@anonym_7c8cc5 ale majú kvety,a majú aj zvieratá,o ktoré sa má ale chodiť starať niekto iný... majú ich viac ale ryby teda ostávajú samozrejme doma a ostatné zvery idú k jej sestre,ale takto by to bolo oveľa jednoduchšie lebo by všetci mohli ostať doma...
Ked sme na dovolenke,poprosime susedov,ci by nedali zrat a nepustili sliepky,dame kluce od branicky,krmivo,vodovod mame aj z vonku ale nie kluce od baraku.Tam vypiname elektrinu,keby co si.Cerpadlo ide z baterky.
Akoze ty kokso. Byt u niekoho nasáčkovaní 3 týzdne a uživat si novy dom, ktorý nie je tvoj? Nemyslíš vážne toto. Je to ich osobny a intimny priestor a ty s rodinou tam nemáš čo robiť 🚫 ani mama. A je jedno kto koho ako vychoval. PROSTE NIE. A láskavo to respektujte. Je rozdiel raz za čas príst poliať kvety ako 3 tyzdne pouzivat veci. Uvedom si, ze ich to stalo nemalo casu, penazi aj potu. A navyše uz maju niekoho vybaveneho, tak sa tam nepchaj, keď ťa nechcú.
Nerozumiem, naco treba rozvijat tuto diskusiu...majitelia domu si to nepraju, bodka...mozete sa hnevat, vymyslat s mamou, co chcete, ale nie je to vasa vec, kto sa im bude starat o dom... vy ste si dobrovolne urobili 2 deti do dvojizbaku, nikto ti to nemusi kompenzovat oddychom vo svojom dome
Ked sme na dovolenke,poprosime susedov,ci by nedali zrat a nepustili sliepky,dame kluce od branicky,krmivo,vodovod mame aj z vonku ale nie kluce od baraku.Tam vypiname elektrinu,keby co si.Cerpadlo ide z baterky.
@anonym_cdcad5 ja všetko chápem...ale tak do domu im budú chodiť aj tak minimálne tí kamaráti...
Nie je nie! Ak sa tlačíte ako sardinky, nakopnúť zadok a zobrať ďalšiu prácu a vziať hypo. Ešte ani jej sestra nejde k ním do domu bývať. Prečo máte taký problém akceptovať ich rozhodnutie na ktoré majú plné právo? To si potrebuješ úplne pokaziť vzťahy. Naučte sa rešpektovať iných a budete rešpektovaní aj vy a možno nabudúce ťa o niečo poprosia.
Z ich novostavby si chcete na 3 týždne spraviť hotel zadarmo? Nezávidis im tak trochu ten dom?
Z ich novostavby si chcete na 3 týždne spraviť hotel zadarmo? Nezávidis im tak trochu ten dom?
@226lenka kto by nechcel dom so všetkým na čo si pomyslí...ale prajem im to,a keby chceli, môžu byť v našom byte aj 2 mesiace,ja to beriem tak že sme rodina a nepovedala by som im nie
Strasne zly napad a este od sprostredkovatela - mamy. Co riesi? Oni to predsa neziadali. Ja by som to teda nedovolila ani rodine a to mame nadstandardne super vztahy. Ty si tam chces prakticky urobit dovolenku, ze detom by sa tam pacilo, ale to sa ozaj takto neriesi 🤷♀️
@226lenka samozrejme,ze ano ved sa tlacia v 2izbovom byte aspon chvilu by sa citila super vo velkom dome o akom sniva.
Strasne zly napad a este od sprostredkovatela - mamy. Co riesi? Oni to predsa neziadali. Ja by som to teda nedovolila ani rodine a to mame nadstandardne super vztahy. Ty si tam chces prakticky urobit dovolenku, ze detom by sa tam pacilo, ale to sa ozaj takto neriesi 🤷♀️
@anonym_90b8b0 áno tak mama s tým prišla,ja som to nijak neriešila ale nejak ma na to navnadila a teraz som z toho taká nervózna,lebo ja by som im dovolila byť u nás a nevieme ani kto je proti či brat alebo žena
@anonym_90b8b0 áno tak mama s tým prišla,ja som to nijak neriešila ale nejak ma na to navnadila a teraz som z toho taká nervózna,lebo ja by som im dovolila byť u nás a nevieme ani kto je proti či brat alebo žena
@anonym_autor isto obaja,isto nie len zena ale aj brat musi mat normalny rozum.
A z akého dôvodu by si sa mala aj s celou tvojou rodinou nasackovat ku bratovi do novostavby, spať v ich posteliach, používať ich spotrebiče, míňať im energie?
@anonym_autor zabudni na to,co ti natlacila tvoja mama do hlavy,ale mozes snivat,ze raz taky dom budete mat aj vy.
Nie je nie! Ak sa tlačíte ako sardinky, nakopnúť zadok a zobrať ďalšiu prácu a vziať hypo. Ešte ani jej sestra nejde k ním do domu bývať. Prečo máte taký problém akceptovať ich rozhodnutie na ktoré majú plné právo? To si potrebuješ úplne pokaziť vzťahy. Naučte sa rešpektovať iných a budete rešpektovaní aj vy a možno nabudúce ťa o niečo poprosia.
@enmery myslím si, že sestru z jej strany by tam kľudne pustila... cítim sa trochu ako piate koleso v porovnaní s tým aké majú vzťahy oni,ale do domu by som si určite pustila radšej mojho brata ako kamarátov... veď brata poznám celý život

@anonym_autor to nieje pomoc ale prekrocenie hranice intimneho osobneho priestoru ktore tvoja matka nechce uznat ze existuju. Brat so zenou nebudu chciet rozmyslat na dovolenke ze ci ste im uz niekde nasli zapadnute zabudnute spinave spodky (alebo horsie veci)