Ako presvedčiť brata, aby súhlasil s pobytom v ich dome?
Ahojte, pridávam to anonymne lebo máme tu známe. Môj brat a jeho žena idú na 3 týždne na dovolenku. Naša mama im navrhla, že by sme ja s mužom a našimi 2 dcérami im to mohli na tie 3 týždne postrážiť 🙂. Školu aj prácu by sme mali cca rovnako ďaleko takže to je jedno,ale oni to odmietli, že nie.... Nemáme spolu tak super vzťahy aby sme sa videli každý mesiac ale zase nie je medzi nami ani nevraživosť. Poliali by sme im kvety napríklad,povysaváli a užili si aj dom.... majú novostavbu a my sme to tam ešte ani poriadne nevideli, majú to tam podľa mamy super,tak baby by mali radosť...🙂 My máme 2 izbak a myslím že by im to nijako neublížilo. Chcela by som sa opýtať na váš názor, čo si o tom myslíte? Ako by som ich presvedčila aby si to rozmysleli? Naša mama nám predsa stále hovorí a tak nás aj vychovala že rodina si má pomáhať
Ja by som suhlasila. Mam mladsiu sestru s frajerom, byvaju v dvojizbaku, my v dome a casto sme prec. Ma kluce a dovolenie, ze u nas mozu prebyvat, ak chcu. Mame bajky, bazen, gril, mozu mat pohodicku. Zato nam poleju kvety, pred odchodom mi uprace, kym sme mali zvery, starali sa. V lete si zvykli aj kamosov pozvat. Ja v tom nevidim nic zle.
Ale ak ta niekto nechce u neho doma, treba to respektovat. Evidetne nemate take vrucne vztahy.
A este taky maly postreh k tomu “sukromiu”. Ja nemam nic take, co by som nechcela, aby videla moja rodina. Neschovavam drogy. Vsetko ostatne, spinave pradlo, gace, nejaka sex pomocka, je ludska a maju ich skoro vsetci, nemam preto pocit hanby
@anonym_435250 v prvom rade to nie je cudzie..
@anonym_autor ich dom je pre teba cudzí, je to ich majetok, alebo si na vlastníctve aj ty?
@martinmmartin my im tam nechceme sliediť...ja by som im to dovolila keby to bolo opačne..
@anonym_autor Neries,co by si dovolila ty. Pochop,ze nechcu a hotovo. Nechapem,co vobec riesis. Hanba by ma fackovala sa niekomu vnucovat a nanominovat do sukromia. Ty sa tlacis v byte a pozadujes od brata,aby ti poskytol svoj dom,aby ste si ho uzili. Nespadla si ty z hrusky nahodou?
@anonym_autor nič iné ti nezostáva, len akceptovať ich rozhodnutie.
Nám nerobí problém nechať u seba bývať rodinu, blízkych priateľov počas predĺženého víkendu, alebo dovolenky keď sme odcestovaní 🙂
Ja by som suhlasila. Mam mladsiu sestru s frajerom, byvaju v dvojizbaku, my v dome a casto sme prec. Ma kluce a dovolenie, ze u nas mozu prebyvat, ak chcu. Mame bajky, bazen, gril, mozu mat pohodicku. Zato nam poleju kvety, pred odchodom mi uprace, kym sme mali zvery, starali sa. V lete si zvykli aj kamosov pozvat. Ja v tom nevidim nic zle.
Ale ak ta niekto nechce u neho doma, treba to respektovat. Evidetne nemate take vrucne vztahy.
A este taky maly postreh k tomu “sukromiu”. Ja nemam nic take, co by som nechcela, aby videla moja rodina. Neschovavam drogy. Vsetko ostatne, spinave pradlo, gace, nejaka sex pomocka, je ludska a maju ich skoro vsetci, nemam preto pocit hanby
@majlo1234 Aj my tak poskytujeme dom. Dokonca uz aj bratranec s rodinou bol nielen uplne nablizsia rodina. Ale to neznamena,ze to kazdy musi robit. Ja chapem,ze inemu to moze vadit a vobec mi to nepride cudne.
@anonym_4adeed 10 a 11,no postarali by sme sa im o domácnosť aj o záhradu a prišli by na hotové
@anonym_autor na aké hotové by prišli? Veď si to oni sami vybudovali a majú hotové - keď tam nikto nebude, nieje treba nič okrem prevysávania a utretia prachu moc porobiť, v záhrade vôbec, tak netrep hovadiny...... predpokladám, že ty ako veľká rodina si nebola upratovať pred nasťahovaním, tvoj muž nebol pomáhať sťahovať nábytok - to až taká rodina nie ste, však?... na rovinu - máš malý zaprdený dvojizbák - podľa tvojich výplodov si ho nevážiš ( keďže by ti nevadil ktokoľvek u vás) a nevieš si vôbec veci vážiť, len drízdaš o rodine aby si sa mohla nasáčkovať zadarmo k švagrinnej...už sa zobuď aj s materou a neotravuj život bratovi - prestaň tu vypisovať somariny ako by si im všetko porobila a mimochodom zatiaľ u vás koho by si ubytovala?...či potom by si po 3 týždňoch išla domov akože "všetko porobiť"????
@anonym_435250 v prvom rade to nie je cudzie..
@anonym_autor polovica domu a majetku patrí jeho manželke, ty by si po nej ten majetok ani nemohla dediť, tak ako si nárokuješ ho užívať?
už tvoj postoj a úmysel je zlý, chcem si užívať bratov majetok
mala si sa maximálne ponúknuť či nepotrebuje pomôcť dohliadnuť na dom kým budú na dovolenke a nie že zavetríš príležitosť bude prázdny dom tak si ho poďme užívať
Ty si presne ako vo filme Parazit
https://www.csfd.sk/film/505790-parazit/prehlad/
Čierna komédia sleduje chudobnú, ale prefíkanú štvorčlennú rodinu, ktorá sa rozhodne infiltrovať do bohatej domácnosti biznismena Parka.
Ja som už dávnejšie dokonca dostala ponuku takto niekomu strážiť bývanie. Nemali sme zle vzťahy bývanie by to na čas bolo fajn ale odmietla som. Cudzi intímny priestor, všetka zodpovednosť na mne prípadne niečo zmizne a budem za zlodejku. Príliš veľky stres a zbytočne starosti
@majlo1234 tu je jeden zasadný rozdiel. Vy ste im to dovolili a nemate s tým problém. A predpokladám že sa vám do domu nenanútili. Každopádne máte dobré vzťahy. Ale čo sa týka autorky nie som si istá ich rodinnými väzbami. Myslíte, že by mal brat problém pozvať ich keby bolo všetko v poriadku? Autorka tak kvôli niečomu veľmi chce ísť ale nevieme čo to je.
@anonym_7c8cc5 nám stačí raz za týždeň poliať kvety,a ano mama, býva v rovnakej bytovke, veď je to celé jej nápad,chcela len pomôcť aby sme mali trochu viac priestoru, prisahám, že ja by som im nechala celý byt
@anonym_autor vam staci raz za tyzden a im co, treba denne? Dost smiesne, vlastne hladas dovody ako sa tam nasackovat, rozum sa mi zastavil 😂
My si s manželom odkladáme od 20, boli sme len na pár lacných dovolenkách, teraz počas RD nechodíme nikde, aby sme mali peniaze na veľký 4i byt, ktorý sa nám stavia a brali čo najmenšiu hypo, zatiaľ čo jeho sestra nevie ušetriť ani 1000€, lebo ide na 4 festivaly do roka a vkuse je niekde strčená, ledva utiahne podnájom. Keď si predstavím, že by sa mám tam mala nasáčkovať na 3 týždne, tak radšej nech mi všetky kvety zdochnú a ja po návrate kúpim nové 🤣
Vraj nedava logiku aby bol dom 3 tyzdne prazdny. Mila autorka, ono to logiku dava len ty nedisponujes dostatocnou rozumovou kapacitou aby si to pochopila.
@majlo1234 tu je jeden zasadný rozdiel. Vy ste im to dovolili a nemate s tým problém. A predpokladám že sa vám do domu nenanútili. Každopádne máte dobré vzťahy. Ale čo sa týka autorky nie som si istá ich rodinnými väzbami. Myslíte, že by mal brat problém pozvať ich keby bolo všetko v poriadku? Autorka tak kvôli niečomu veľmi chce ísť ale nevieme čo to je.
@anonym_4adeed jasne, len ma prekvapilo, ze na 12 tich stranach boli samw nwgativne komentare, ako by nikto nechcel vo svojom dome cudzich ludi.
Ako hovorim, my mame pekne vztahy, a ludia su mi prednejsi ako veci, takze nemam absolutne ziaden problem.
Zaroven aj mne pride scestne, aby maminka takto organizovala zivot svojim detom a jedno vnucovala druhemu
@anonym_4adeed 10 a 11,no postarali by sme sa im o domácnosť aj o záhradu a prišli by na hotové
@anonym_autor Čo také chceš v cudzej domácnosti a záhrade robiť na konci februára, aby po dovolenke ,"prišli na hotové?" 🫣🫣
Čo im vyseješ koreňovú zeleninu, posadíš cibuľu a zemiaky? Si chorá, Ty aj Tvoja mama. Aspoň brať so ženou majú zdravý úsudok.
@majlo1234 Aj my tak poskytujeme dom. Dokonca uz aj bratranec s rodinou bol nielen uplne nablizsia rodina. Ale to neznamena,ze to kazdy musi robit. Ja chapem,ze inemu to moze vadit a vobec mi to nepride cudne.
@marca12 ja to chapem tiez, kazdy moze so svojim majetkom nakladat ako chce. cudne mi to vsak pride. Ale to som ja🫣
@anonym_4adeed podla mna to je bazen alebo virivka alebo aky fras... a to by som.napr nechcela tiez aby sa pouzivalo v mojej nepritomnosti... staci, ze deti vydzabu vodu pod hranicu a moje cerpadlo by zhorelo, pripadne nezakryju poriadne a najdem mrtvu zver v bazene (tak som nasla krtka) alebo zelenu vodu... bazen aj treba vysavat, cistit, ak nie je automaticke davkovanie chemie tak aj doplnat atd... vsetci sa k nam mozu chodit z rodiny kupat kedykolvek sme doma ale nie ked nie sme
@anonym_autor polovica domu a majetku patrí jeho manželke, ty by si po nej ten majetok ani nemohla dediť, tak ako si nárokuješ ho užívať?
už tvoj postoj a úmysel je zlý, chcem si užívať bratov majetok
mala si sa maximálne ponúknuť či nepotrebuje pomôcť dohliadnuť na dom kým budú na dovolenke a nie že zavetríš príležitosť bude prázdny dom tak si ho poďme užívať
Ty si presne ako vo filme Parazit
https://www.csfd.sk/film/505790-parazit/prehlad/
Čierna komédia sleduje chudobnú, ale prefíkanú štvorčlennú rodinu, ktorá sa rozhodne infiltrovať do bohatej domácnosti biznismena Parka.
@anonym_7c8cc5 toto je inak jeden skvelý film, fascinoval ma. Vybudovaný stupňujúci sa dej až do absurdna, mrazivý až odpudivý, obsadenie-skvelo vybraté, kamera... všetko 👍 a s oceneniami
@anonym_autor autorka Veď sa Nepchaj Tam kde ťa Nechcú......aj keby ste mali perfektne vzťahy s bratom je to ICH súkromie a do toho ty nemáš právo zasahovať....ale tie výhovorky čo dávaš uff to je veľa aj na koňa.Urcite musíš zmeniť svoje rozmyslanie
Mať takto zmýšľajucého súrodenca, ani sa k nemu nepriznám. Myslím tým teba.😀 Vážne sa čuduješ prečo nie????
Dufam, ze tvoj brat si dava pozor na kluce. Lebo ty si tak podadnuta jeho domom, ze ty keby sa dostanes k jeho klucom sa tam nasackujes na 3 tyzdne aj bez jeho dovolenia.
Nie ste náhodou nakvartírovaní celé dni u mamičky? Sa vás asi chce na 3 týždne zbaviť, keď vymyslela takúto somarinu.
@jasminet Ti ma tiež napadlo 😂😂
@anonym_7c8cc5 nám stačí raz za týždeň poliať kvety,a ano mama, býva v rovnakej bytovke, veď je to celé jej nápad,chcela len pomôcť aby sme mali trochu viac priestoru, prisahám, že ja by som im nechala celý byt
@anonym_autor pozeram, ze mama vam to tam cele trosku dost riadi 🙈😆brat sa asi az tak neda ale teba vyzera, ze ma pekne spracovanu. Nedaj sa nou manipulovat. Kazdy nech si byva vo svojom. Ak sa “sardinkujete” v 2 izbaku, treba porozmyslat/setrit a uvazovat na 3 izbakom. Ty to mas tak, ze ty by si svoj byt kludne ma 3tt nechala bratov. N so zenou to na proste inak a nechce. Treba to len respektovat a netlacit na pilu. Aj keby vasa mama akokolvek velmi chcela.
toto je taka arogancia alebo ako to nazvat. Vyuzit situaciu a este sa tvarit, ze ponukas pomoc a zly brat ju nechce prijat 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
@anonym_autor nepríde mi normálne, aby ste sa na isty čas nasťahovali do bratovho domu. nepríde mi normálne ani to, že to rieši vaša mama. normálne mi príde, že brat a jeho rodina nrchcú, aby ste v ich neprítomnosti spali v ich posteli (novej), využivali ich vysnívaný novovybudovaný domov... nie, nie je ich sebectvo či nepohostinnosť, je to váš neopravnený nárok na ich intimitu.
12 stran prispevkov, tak prispejem.... ty aj s tvojou mamou ste asi na hlavu padli...
po pol stranke prispevkov som si uz len tukala na celo.
Takze brat vas poriadne este ani domov nepozval na navstevu a vy by ste sa tam najradsej nastahovali 4 ludia, ci pripadne aj mama, vsak? Fantasticke, presne pre toto oni hrdlacili a zariadili uplne novy dom, aby ste im tam mohli travit 3 tyzdne v roku a tvarit sa ako pomahate. A co im ides akoze zaplatit? Spotrebu vody, elektriny? Nebud na smiech... jak keby si mala 9 rokov...
To ze vy byvate v 2izbaku je jedine tvoj problem, nie jeho a jeho manzelky. Preco sa mate vy vyvalovat v ich dome, pouzivat ich vodu a elektrinu a tvarit sa ako si velmi pomahate a ako by ste si to s nimi tiez v ich situacii vymenili... nie, nevymenili by ste si to. Chranili by ste si to. Tiez by ma nasralo keby niekto nieco znicil, opotreboval ... stve ma to aj ked sa to stane nam, ale my sme si to kupili, my sme opotrebovali. Boze udri a traf prosim lebo toto je fakt jak skolkarska poradna.
Môj súrodenec prerábal kúpeľňu, mali odstavenú vodu. Ja mám prázdne, zariadené poschodie v dome, ponúkla som im, že tam môžu kľudne byť. Vôbec by sme sa nerušili. Oni si zobrali airbnb... toto je zas opačný extrém. Mne to bolo celkom aj ľúto, ale brala som to ako ich vôľu a rešpektovala som to.
Ja neviem ci je toto vymyslena tema alebo naozaj pravda. Ak pravda, to co je preboha za zmyslanie? Ist strazit cela rodina ich novy dom aby ste si uzili, lebo vy ste v byte jak sardinky... My byvame kusok od mojho brata, ktory pracuje v zahranici. Rodinu nema. Tiez mu ja a rodicia "strazime" dom, ale iba stylom ze pridem, odomknem, skontrolujem ci je vsetko ok a idem. Nehnevaj sa, ale to, co ty pokladas za normalne, by aspon 90% pricetnych ludi ani len nenapadlo.
@sonia2010 a sú aj ľudia ktorým to príde normálne
Ľutujem bratovu ženu, mať takú svokru je za trest......
A keď je pre autorku viac jej maminka ako VLASTNÉ deti a manžel .... No každý to máme nejak nastavené v hlavičke ......

,,za energie by som normálne zaplatila,navrhla som aj nejaký symbolický akože podnájom ale o tom mama nechce počuť...vraj rodina si neplatí,ale to by sme si vyriešili my,a majú hosťovské izby,nespali by sme v ich spálni
"
Komu si navrhla ten symbolický podnájom? 😀 Mame? Bratovi totiž to asi nie, keď ta poslal do faka aj bez nájmu :D