icon

Svokra navštevuje náš dom bez ohlásenia. Čo robiť?

Včera o 16:35

Ahojte,
svokra má od nášho domu kľúče ešte z čias, keď nám chodila pomáhať s deťmi. Lenže deti už vyrástli a ona ich stále používa.
Už niekoľkokrát sa stalo, že sme prišli domov a ona bola u nás. Vraj len poliala kvety alebo niečo priniesla. Mužovi to nepríde zvláštne, mne áno.
Ešte som ja tá zlá keď chcem, aby sa dopredu ohlásila. Má niekto kľúče od vášho bytu/domu?

Strana
z2
anonym_a499e9
Včera o 16:38

Ma, moja svokra.. Nikdy ona nikdy neprišla bez ohlásenia. Byvame v tom istom meste.
Na tvojom mieste vymením zámok.

motylik2559
Včera o 16:42

@anonym_autor Tak ste jej nemali davat kluce ani ked boli deti male🤷‍♀️ Uz ste si ju tak naucili a asi by bolo divne jej teraz brat kluce (kedze vam zrejme s detmi dost napomahala) a zvyk, ktory ste ju naucili sami😄 Nuz mozte si zrejme za to sami a robi len tolko, kolko ste jej dovolili. A asi jej teraz tazko nieco zatrhnes, alebo aby sa hlasila, ked ani tvojmu muzovi to divne nepride. Jedine,ze skus jej to narovinu povedat a uvidis aka bude odozva🤷‍♀️ Drzim palec

anonym_24fbc9
Včera o 16:44
@motylik2559

@anonym_autor Tak ste jej nemali davat kluce ani ked boli deti male🤷‍♀️ Uz ste si ju tak naucili a asi by bolo divne jej teraz brat kluce (kedze vam zrejme s detmi dost napomahala) a zvyk, ktory ste ju naucili sami😄 Nuz mozte si zrejme za to sami a robi len tolko, kolko ste jej dovolili. A asi jej teraz tazko nieco zatrhnes, alebo aby sa hlasila, ked ani tvojmu muzovi to divne nepride. Jedine,ze skus jej to narovinu povedat a uvidis aka bude odozva🤷‍♀️ Drzim palec

@motylik2559 Situacia sa zmenila-deti nie su male a tak ci onak oni, vlastnici domu maju pravo zatrhnut taketo prepadovky

anonym_8ee952

Moja svokra má ale nechodí
A ani by mi to nevadilo,len mam ja problém s tým, že niekedy mám bordel 😅
Keby som mala stále poriadok,tak bolo by to ok🙂

maca1984

Majú svokrovci, aj moja mama. Nikto nikdy neprišiel bez ohlásenia .

anonym_3afd3c
Včera o 16:46

Od nasho bytu ma kluce kopa ludi, ale este nikto neprisiel neohlasene.. ved zober svokre kluce.. alebo vymente zamky

marca12
Včera o 16:46

Ano,maju kluce rodicia,ale sami si neodomknu. Maju ich pre pripad, ked nie sme doma a nieco by bolo treba. V prvom rade vysvetli muzovi,ze je to hruby zasah do vasho sukromia. Mal by respektovat tvoj nazor a potom,ked budete jednotni, lahsie sa bude vysvetlovat svokre. Ak nepomoze,zobrat jej kluce alebo vymenit zamky.

anonym_4e2739
Včera o 16:48

@anonym_autor preco si si kluce nevypytala spat?

petamich
Včera o 16:51

Chapem, ze to moze byt otravne. Na druhej strane, ked pomahala s detmi a chodila k vam, tak vtedy vam to evidentne nevadilo 🤷‍♀️. Kazdopadne manzel, nech jej povie, ze by ste ocenili, ak by k vam nechodila bez ohlasenia, ak budete potrebovat poliat kvety, date jej vediet.

anonym_bcde95
Včera o 16:54

Ak sa ti dá tak si tajne zober u nich kľúče. Bude si myslieť ze ich asi stratila.Veď je to nepríjemné , keď sa ti objaví necakane u vás svokra a vegeti si ako doma.

bomba36
Včera o 16:56

Toto písala ta istá čo vedľajšiu tému s menom po svojej matke 😄

anonym_db9ecb
Včera o 16:57

Už dávno ste mali mať vymenený zámok

anonym_b3a9fa
Včera o 16:57

Nikto nemá. Len ja a muž. Ale zvažujem že dám mame. Som tehotná a muž je v zahraničí pracovne tak keby náhodou sa kumne trebalo dostať.

minenkaa
Včera o 16:58
@anonym_bcde95

Ak sa ti dá tak si tajne zober u nich kľúče. Bude si myslieť ze ich asi stratila.Veď je to nepríjemné , keď sa ti objaví necakane u vás svokra a vegeti si ako doma.

@anonym_bcde95 ano dá si kuklu na hlavu ,do ruky lampas a pôjde potajomky v noci brat kľúče

anonym_bcde95
Včera o 17:00
@minenkaa

@anonym_bcde95 ano dá si kuklu na hlavu ,do ruky lampas a pôjde potajomky v noci brat kľúče

@minenkaa môže sa vybrať k ním na návštevu a vie kde odkladajú kľúče .

anonym_ea6c03
Včera o 17:01

@anonym_autor síce je to mama, ktorá má kľúče od nášho bytu a na oplátku ja od jej, ale ani jedna si nedovolime ísť k tej druhej len tak. Detto so svokrom. Ma kľúče keby niečo, ale neopovazi sa len tak. Muž má od jeho bytu alé to isté.

anonym_ddf85b
Včera o 17:03

Od nás nemá nikto kľúč. Iba ak ideme preč na dlhšiu dobu a treba polievať, dať jest mačkám. Vtedy ma kľúč sused a švagor. Svokra k nám tiež chodila bez ohlásenia, ale sama sa cítila trápne, ak nás našla spať, alebo v bazéne. 🤷‍♀️

anonym_109666
Včera o 17:08

Musíš mať kvety v hroznom stave, keď chodí svokra polievať 🤣🤣
A čo také vám nosí?
Navarené, napečené... či?.. čo také?
To bude asi tajomstvo.
Predpokladám kým vám deti bavila a okolo riti skákala ti to nevadilo.

anonym_f0cf50
Včera o 17:10
@motylik2559

@motylik2559 Tipnem si, ze aj muzovi to vadi, ale ako spravny alibista mamicke nic nepovie.

anonym_5cb6a8
Včera o 17:11

@anonym_autor Aj u nas ma od nasho domu kluce svokor, a to tiez z cias ked chodil rano ku najmladsiemu. Ale teda, on tu inak ako vyslovebe na zavolanoe nechodi. Cize mne to vobec nevadi ze ich ma. Keby som ho tu sem tam zastihla len tak, ze som ja alebo muz nevedela ze pride tak to by mi fest vadilo. To by som urcite nechcela.

anonym_24fbc9
Včera o 17:15
@anonym_109666

Musíš mať kvety v hroznom stave, keď chodí svokra polievať 🤣🤣
A čo také vám nosí?
Navarené, napečené... či?.. čo také?
To bude asi tajomstvo.
Predpokladám kým vám deti bavila a okolo riti skákala ti to nevadilo.

@anonym_109666 aj KEBY to tak bolo, to dava svokre dozivotne pravo navstevovat pribytok autorky bez pozvania, bez ohlasenia?

tom_i
Včera o 17:28

Nikdy by som k dcére nešla bez ohlásenia. Ani k našim nechodím. Keď boli mladí na dovolenke, napísala som sms že či im mám niečo navariť, keď sa vrátia. Súhlasili. Prišli sme, vyberali, dali jedlo do chladničky a odišli. Nemám potrebu šmírovať po ich skriniach. Takže povedz manželovi, že nemáš nič proti jeho mame, ale bolo by ti príjemnejšie keby dala vedieť že sa ku vám chystá

minenkaa
Včera o 17:33
@anonym_bcde95

@minenkaa môže sa vybrať k ním na návštevu a vie kde odkladajú kľúče .

@anonym_bcde95 prečo by mala kradnúť u svokrovcov ,tebe by sa to páčilo keby ti to niekto z rodiny urobí?

sulavikova
Včera o 17:48

@anonym_autor stretla som ju sprevádzať miestnych seniorov u mňa v kuchyni a následne mi počas mojej dovolenky prelozila poval (mám tam spoločenské šaty) a
zároveň mi pokazila svetlo. Zobrala som jej kľúče. Otvárala mi aj poštu…balíky.

anonym_8fd070
Včera o 18:03

Kľúče sú pre prípad núdze, nie aby mi tam ktokoľvek bez môjho vedomia chodil polievať kvety. Vadilo by mi to veľmi. Ak je ti nepríjemné kľúče si vziať späť, vymeňte zámok a nový kľúč jej nedávajte.

motylik2559
Včera o 18:08
@anonym_24fbc9

@motylik2559 Situacia sa zmenila-deti nie su male a tak ci onak oni, vlastnici domu maju pravo zatrhnut taketo prepadovky

@anonym_24fbc9 Ano zmenila, deti su velke, ale ocividne autorka za cele tie roky nepovedala svokre na to ani mäkke f...tak v tomto by som nedavala za vinu svokre, aj ked neuznavam taketo narusanie byvania. Ja by som to nedovolila ani ked boli deti male. Svokra to teraz moze pocitit ako za dobrotu na zobrotu- kym pomahala s detmi bola dobra, deti vyrastli ale ved nikto nic mi za cely cas nepovedal, tak preco ona starsia pani co ma zauzivane by menila? - toto moze byt kludne zmyslanie svokry. A nepoviem pol slova, keby autorka atakovala svokru cele tie roky, ale kedze tu to napisala, ze sa ide po prvy krat poradit, aspon takym dojmom to dost posobi ...tak stale mas pocit,ze za to moze svokra? Za to, ze nevesta nevie roky komunikovat a povedat svoje?🤷‍♀️ No ja ti neviem, ale potom mas divne zmyslanie aj ty, ked este stale vidis vinu u svokry🤷‍♀️🙂

andreakotesova
Včera o 18:12
@anonym_8ee952

Moja svokra má ale nechodí
A ani by mi to nevadilo,len mam ja problém s tým, že niekedy mám bordel 😅
Keby som mala stále poriadok,tak bolo by to ok🙂

@anonym_8ee952 možno by ti poupratovala... 😅

1mina
Včera o 18:13

Moji rodičia majú kľúče od nás ale neprídu bez ohlásenia, skôr ja keď im zavolám že sme sa zdržali či by pustili psíka von (sme blízko seba), alebo keď berie dcéru zo školy a idú k nám

anonym_a221b7
Včera o 18:21

Múdre a praktické ženy na MK !!! Že vymeniť zámok??? Veď stačí hadám vypýtať kľúče nazad alebo???

anonym_8ee952
Včera o 18:43
@andreakotesova

@anonym_8ee952 možno by ti poupratovala... 😅

@andreakotesova to neviem ale hanba by ma fackovala😅
A na mini sebaospravedlnenie, mám malé dieťa, takže to vždy, keď ideme preč je ako po výbuchu 😅

Strana
z2