icon

Ako presvedčiť brata, aby súhlasil s pobytom v ich dome?

25. feb 2026

Ahojte, pridávam to anonymne lebo máme tu známe. Môj brat a jeho žena idú na 3 týždne na dovolenku. Naša mama im navrhla, že by sme ja s mužom a našimi 2 dcérami im to mohli na tie 3 týždne postrážiť 🙂. Školu aj prácu by sme mali cca rovnako ďaleko takže to je jedno,ale oni to odmietli, že nie.... Nemáme spolu tak super vzťahy aby sme sa videli každý mesiac ale zase nie je medzi nami ani nevraživosť. Poliali by sme im kvety napríklad,povysaváli a užili si aj dom.... majú novostavbu a my sme to tam ešte ani poriadne nevideli, majú to tam podľa mamy super,tak baby by mali radosť...🙂 My máme 2 izbak a myslím že by im to nijako neublížilo. Chcela by som sa opýtať na váš názor, čo si o tom myslíte? Ako by som ich presvedčila aby si to rozmysleli? Naša mama nám predsa stále hovorí a tak nás aj vychovala že rodina si má pomáhať

autor
Včera o 20:26
@anonym_cdcad5

@anonym_autor vymen pas=800eur za normalnu pracu,to iste aj muz.

@anonym_cdcad5 a my nemáme normálnu prácu? posielali sme životopisy, snažili sa,sme radi že máme vôbec nejakú prácu, koľko ľudí nemá ani to

enmery
Včera o 20:27

Autorka, nikto vám nebráni robiť na recepcii ani IT. Skús, uvidíš😉 Potom sa ozvi.
A neber si brata ani švagrinnú a ich snaženie sa do úst. Je jedno aký job robíš, výsledky neklamú. Ty si len závistlivá a dúfam, že Ťa brat na istú dobu dnes odstrihol. Kazíš si sama cielene rodinné vzťahy.

autor
@anonym_fd86cb

@anonym_autor keď tak strašne mnohonásobne viac robíte,ako to,že sa tlačíte v 2 izbáku a máte dlhy

@anonym_fd86cb lebo nemáme to zadarmo? byt sme si kúpili? a za pásom sa narobíme viac ako keď niekto celý deň sedí na zadku?

luccys
@anonym_autor

@anonym_11c07a ja makám a o moje iq nemusíš mať starosti, makám s manželom viac ako brat so ženou, mnohonásobne viac...ja robím za pásom, muž tak isto...brat robí it a jeho žena na recepcii,a nezabudnite dodať, že to môžeme robiť aj my a závidíme 🤷

@anonym_autor Klasika, "ja robim rukami, kto je viac". Dusevna praca sa neuznava. No nejak ti to na ten dom stale nevydava, aj ked robite "mnohonasobne viac". 🤪

anonym_cdcad5
Včera o 20:28
@anonym_autor

@anonym_cdcad5 a my nemáme normálnu prácu? posielali sme životopisy, snažili sa,sme radi že máme vôbec nejakú prácu, koľko ľudí nemá ani to

@anonym_autor ale vidis,ze platy za pasom su slabunke,tak treba uvazovat,kde viac zarobit.

misicka31

No čo bol len krik alebo ste sa aj pobili?🍿🍿🍿

luccys
@anonym_autor

@anonym_fd86cb lebo nemáme to zadarmo? byt sme si kúpili? a za pásom sa narobíme viac ako keď niekto celý deň sedí na zadku?

@anonym_autor Ale ved ta za ten pas nikto neposielal...

ddaassuullaa
Včera o 20:29
@anonym_autor

@crazy_cat_lady normálne, môžete si otvoriť víno a urobiť pukance... neverila som že ľudia môžu byť až takí zakomplexovaní ako ste tu.... možno tu je aj švagrina ktorá ma tak isto o koleso menej!

@anonym_autor kto je zakomplexovany a ma o koleso menej? Clovek, ktory nepotrebuje na obdobie svojej nepritomnosti doma nechat svoj velmi osobny priestor na uzivanie si niekomu mesuge alebo ten mesuge, co je presvedceny, ze ma narok na pouzivanie bratovej a svagrininej domacnosti, lebo si chce jeho domacnost uzit? Ty nie si mentalne v poriadku naozaj. Studena sprcha od tolkych ludi ti nestacila na to, aby si sa vzdala strapnenia s takym hlupym napadom? Ak chces v tomto pribehu niekomu vynadat za to, ze vyzeras ako idiot, postav sa aj s mamou pred zrkadlo - vynadas naraz dvom vinnickam, ktore maju o koleso menej. A pouc sa do buducna, aby si raz nerobila hanbu svojim detom rovnakym sposobom.

autor
Včera o 20:29
@luccys

@anonym_autor Ale ved ta za ten pas nikto neposielal...

@misicka31
@luccys mám byť radšej nezamestnaná?

veronikah96
Včera o 20:30
@anonym_autor

@anonym_11c07a ja makám a o moje iq nemusíš mať starosti, makám s manželom viac ako brat so ženou, mnohonásobne viac...ja robím za pásom, muž tak isto...brat robí it a jeho žena na recepcii,a nezabudnite dodať, že to môžeme robiť aj my a závidíme 🤷

@anonym_autor je úplne jedno kto koľko maká a zarába, jednoducho oni majú dom, vy len 2izbák, každý to čo si na svoje pomery môže dovoliť. A áno, je to cudzie aj keď to ty takto nevidíš. Na LV je brat a jeho manželka, oni si to postavili, oni zariadili, oni platia všetko čo sa domu týka a je to len ich vec. To, že tebe nevadí, ak by sa ti niečo v domácnosti znicilo je len tvoja vec, tak ako je ich rozhodnutie, že do toho za čo dali vlastné peniaze si nenechajú kecať a majú pravdu. Taktiež nie je ich problém, že vy sa nemáte po finančnej stránke tak dobre ako oni. A podľa tvojej odpovede švagriná nesúhlasila a brat sa postavil na jej stranu a vôbec sa jej nedivím,keď čítam tvoje odpovede plné totálnej ignorácie a porovnávania, lebo ty ty ty.

reela
Včera o 20:30

Tato tema je na psychiatriu

simca06022011
Včera o 20:31
@anonym_autor

@crazy_cat_lady normálne, môžete si otvoriť víno a urobiť pukance... neverila som že ľudia môžu byť až takí zakomplexovaní ako ste tu.... možno tu je aj švagrina ktorá ma tak isto o koleso menej!

@anonym_autor cize nesuhlasili, kedze uz aj svagrina ma o koleso menej, ze?

anonym_cdcad5
@anonym_autor

@misicka31

@anonym_autor a to iba praca za pasom je u vas??Ved tam za pasom mate naozaj almuznu na dnesnu dobu.Su to naozaj slabunke platy.1600eur mat prijem domacnosti je naozaj slabota.

enmery
@anonym_autor

@anonym_autor Keď je podľa Teba len sedenie na zadku také jednoduché, prečo to už dávno nerobíš?Veď na to nepotrebuješ nič vedieť podľa Teba, len sedíš.

bielasovicka
Včera o 20:32
@misicka31

No čo bol len krik alebo ste sa aj pobili?🍿🍿🍿

@misicka31 neodpovie. Asi prehrala.

veve229
@reela

@reela 😂😂😂👍👍👍

viestta
@anonym_autor

@anonym_autor jedina zakomplexovana si ty. Mas komplexy z toho, ze mas menej ako tvoj brat (a este kopu dalsich). Z tvojej reakcie odhadujem, ze ten mamin geniTalny napad u brata a jeho zeny nepresiel, krmenie ryb zabezpeci automat a kvety pride poliat svagrinina sestra. Ty si utrela hubu, aj ked si si strasne chcela uzivat velkopansky zivot v novom dome. Ale ma to jednu vyhodu. Mas ciel. Od dnes zacnes robit tak aby za par rokov aj ty byvala v novom dome. Vo vacsom, modernejsom, lepsie vybavenom. Aj chladnicku kupis o 5 lirov vacsiu ako maju oni... Aby tvoju svagrinu od zlosti a zavisti skrutilo. (Jaj, chyba od zlosti a zavisti skruca teba, nie ju)

anonym_34ed0a
Včera o 20:35

⚫⚫⚫⚫⚫⚫⚫⚫⚫⚫⚫⚫⚫⚫⚫⚫⚫⚫

mmia96
Včera o 20:37
@reela

@reela 😀😀😀😀😀👍👍

veronikah96
Včera o 20:37
@viestta

@anonym_autor jedina zakomplexovana si ty. Mas komplexy z toho, ze mas menej ako tvoj brat (a este kopu dalsich). Z tvojej reakcie odhadujem, ze ten mamin geniTalny napad u brata a jeho zeny nepresiel, krmenie ryb zabezpeci automat a kvety pride poliat svagrinina sestra. Ty si utrela hubu, aj ked si si strasne chcela uzivat velkopansky zivot v novom dome. Ale ma to jednu vyhodu. Mas ciel. Od dnes zacnes robit tak aby za par rokov aj ty byvala v novom dome. Vo vacsom, modernejsom, lepsie vybavenom. Aj chladnicku kupis o 5 lirov vacsiu ako maju oni... Aby tvoju svagrinu od zlosti a zavisti skrutilo. (Jaj, chyba od zlosti a zavisti skruca teba, nie ju)

@viestta no väčšinou to ani nemá ten efekt, lebo závisliví ľudia pozerajú na všetko to viac, čo majú ostatní namiesto toho, aby zmenili svoju situáciu. Je jednoduchšie sa hnevať a zazerať na druhého, lebo on je ten "zlý" a má viac a seba mať za obeť ako niečo zmeniť.

anonym_cdcad5
Včera o 20:38
@anonym_autor

@misicka31

@anonym_autor skus aj ty robit recepcnu v super hotely,donesies domov raz tolko ako teraz za pasom.

blackcat8885
Včera o 20:38

Autorka si zavistliva osoba ozaj. Aj moja sestra chodí na dovolenky, viac zarobí ale prajem jej to je priebojna, má kurzy vie jazyk a je šikovná. Ja priebojna nie som a je mi dobre v robote v ktorej som hoci aj za menej peňazí priznávam. Ked chcem robím nadčasy keď nie tak nie.

viestta
Včera o 20:39
@veronikah96

@viestta no väčšinou to ani nemá ten efekt, lebo závisliví ľudia pozerajú na všetko to viac, čo majú ostatní namiesto toho, aby zmenili svoju situáciu. Je jednoduchšie sa hnevať a zazerať na druhého, lebo on je ten "zlý" a má viac a seba mať za obeť ako niečo zmeniť.

@veronikah96 vsak ja viem... Ale tak pokusila som sa... Ale kedze toto je kategoria zvlast tazko chapavych, tak aj tak zbytocne

simca06022011
Včera o 20:41
@blackcat8885

Autorka si zavistliva osoba ozaj. Aj moja sestra chodí na dovolenky, viac zarobí ale prajem jej to je priebojna, má kurzy vie jazyk a je šikovná. Ja priebojna nie som a je mi dobre v robote v ktorej som hoci aj za menej peňazí priznávam. Ked chcem robím nadčasy keď nie tak nie.

@blackcat8885 no moja sestra sa ani nenarobi aj na dovolenky chodi, aj kadernika, nechty, a vsetko stihne skor ako ja a vobec jej nezavidim, a mame v pohode vztah :D nechodi ani ona mne ani ja jej byvanie okupovat :D Toto su take nestandardne poziadavky akoze poskytnut niekomu byvanie na "dovolenku". To pomaly squatting je :D

anonym_4adeed

@anonym_autor a čo ti vlastne na to povedali? Aká bola ich reakcia? Mama čo povedala? Podstatne info neviem z večere.

veronikah96
@viestta

@veronikah96 vsak ja viem... Ale tak pokusila som sa... Ale kedze toto je kategoria zvlast tazko chapavych, tak aj tak zbytocne

@viestta tých 18 strán rovnakého názoru a autorky, ktorá sa stále cíti ukrivdená hovorí samo za seba 👌

sweetlife001
Autor odpoveď zmazal
rozculena
Včera o 20:44
@reela

anonym_2fa8c9

@anonym_autor Autorka prepáč, Ty fakt nie si kompletná, alebo je vymyslená téma (chcem veriť...).
Prečítala som len 1.stranu, aleeee to je fakt nepodarený vtip toto...
Veľmi dobre vie Tvoj brat s manželkou, prečo im budú chodiť polievať kvety a kŕmiť zvieratá priatelia a absolútne sa im nečudujem.
Jedným z vrcholov všetkého je, že
"Nemáme spolu tak super vzťahy aby sme sa videli každý mesiac", v preklade - stretneme sa 5krat do roka, ale tie mrchy nám nedovolia, aby sme si aj my, tlačiaci sa v 2izbaku užili na 3 týždne ich krásny nový dom, taká nespravodlivosť...🤦🏻‍♀️ Prosím Ťa, ak je to reálna téma, spamätaj sa... Inak by som nečudovala, ak by sa kontakt obmedzil na Vianoce a Veľkú noc....

anonym_cdcad5
@anonym_autor

@anonym_435250 mame som povedala, že im to navrhnem, ešte som mu to nenavrhla,dnes máme spoločnú večeru, keďže mama mala narodeniny 🙂

@anonym_autor ja naozaj pevne verim a dufam,ze po tejto diskusii si to naozaj neurobila a nepytala si sa takuto debilinu brata a dufam,ze ani tvoja mama,ze???