icon

Ako presvedčiť brata, aby súhlasil s pobytom v ich dome?

25. feb 2026

Ahojte, pridávam to anonymne lebo máme tu známe. Môj brat a jeho žena idú na 3 týždne na dovolenku. Naša mama im navrhla, že by sme ja s mužom a našimi 2 dcérami im to mohli na tie 3 týždne postrážiť 🙂. Školu aj prácu by sme mali cca rovnako ďaleko takže to je jedno,ale oni to odmietli, že nie.... Nemáme spolu tak super vzťahy aby sme sa videli každý mesiac ale zase nie je medzi nami ani nevraživosť. Poliali by sme im kvety napríklad,povysaváli a užili si aj dom.... majú novostavbu a my sme to tam ešte ani poriadne nevideli, majú to tam podľa mamy super,tak baby by mali radosť...🙂 My máme 2 izbak a myslím že by im to nijako neublížilo. Chcela by som sa opýtať na váš názor, čo si o tom myslíte? Ako by som ich presvedčila aby si to rozmysleli? Naša mama nám predsa stále hovorí a tak nás aj vychovala že rodina si má pomáhať

Strana
z21
diaamax
Včera o 23:37
@anonym_d2e3ed

@diaamax bude ti stačiť záhradný domček? Máš postel, telku, radiator, ale musíš do hlavneho domu nanosit drevo, odpratat pripadny sneh. Aj porylovat zahradu by sa už zišlo 🤣

@anonym_d2e3ed samozrejme, ved vam predsa pridem pomoct ne???

heidi4
Včera o 23:41
@zmrzlinka8

@heidi4 viem presne, o čom hovoríš, je mi to ľúto

@zmrzlinka8 dakujem, to je v poriadku, uz je to pomaly lepsie, len som chcela reagovat na ten vyplod, ze ludia nepracujuci manualne si vlastne len valaju sunky a cakaju na vyplatu za to "nicnerobenie", tiez sa mi nozik otvara, ked pocujem, ze su za lenivych, fajnovych, pohodlnych alebo neschopnych (obcas to zial este zapocujem). Dufam, ze aj tebe je uz lepsie 🙂 drz sa 🍀🍀🍀 (aspon som sa naucila este viac si vazit samu seba, svoje zdravie a zivot a konecne zistit, kde su moje hranice - aj pracovne, aj mentalne, aj priority, hodnoty atd. Ked po "dobrotky" sa mi to nepodarilo)

anonym_091379
Včera o 23:46

Mne tento príspevok nápadne pripomína diskusiu zákruta, kopec hore, dole...len tá pani ani nepracovala. Ale princíp rovnaký, stále si ide to isté, úplne nepochopiteľné, ani po x komentároch je netrkne, že asi nieje všetko úplne normálne. Pokiaľ to nieje troll, tak to bude žena na rovnakej úrovni ako kopec, zákruta...

xenia65
Včera o 23:54
@anonym_autor

chcela som len na 3 týždne ten dom 🤷 akoby to bol zločin, dúfam že jej tam neopadne nová omietka herečke 🙂 a nerozumiem aký zmysel majú tieto komentáre čo sú úplne z cesty

@anonym_autor Čítam, čítam a neveriiiim! Človek, čo má len trochu chochmesu by po prvých komentároch potichučky opustil diskusiu a šiel sa hanbiť do kúta. Ale ty nie... Pripadas mi ako Marfa z Mrazika. Ja chcem a chcem a chcem (bratov dom na 3 týždne)

xenia65
Včera o 23:59
@anonym_autor

@anonym_89d5d1 ja som sa učila dobre 😉

@anonym_autor dobre je na 3

anonym_d2e3ed
Dnes o 00:01

A aby som bola úprimná. Ja robím v zdravotníctve.,mám maturitu, zarobím slušne.. Dokazala by som prežit s dcerou aj sama. Muž má výučny list a robí v zahraniči. Zarobi asi viac, ako tvoj brat. Mame dom, 2 auta, velku zahradu, bazen, mini detske ihrisko. Nemame hypo, ani uver. Najprv sme šetrili a makali a až tak mali dceru. Sestra robí predavačku v Lidl, vyrobi sa , ale zarobi. Jej muž robi tiež vonku. Maju 2 deti a byt.( 4 izbovy) , pomahame si navzajom. Ked mam ja nočnu, berie si ona moju dceru , ked ma ona nočnu, že zacina akcia, beriem si ja jej deti. Sme spolu denne. Idem ja k nim, deti sa pohraju. Idu oni k nam. Hlavne jar, leto a jesen su u nas denne. Predsa mame zahradu. Chore deti si striedame, ako mozme. Ale ked ja s dcerou idem k muzovi do zahraničia , tak ona mi nachova a vyvenci psa, vyvetra, poleje zahradu, kvety a ide domov. Nebyva u mna lebo detom chyba zahrada, bazen... Aj ja idem k nej vyvetrat a poliat kvety a idem domov. Nespim u nej a neuzivam si, ze nema psa a zahradu o ktore sa treba starat. Keby prerabali a potrebovali byvanie, necham jej dom a idem k muzovi, alebo by som ju vzala k sebe. V lete to tak robime, ze stanujeme na zahrade. Dala by som za ňu a jej muža, deti život, ale nedokazala by som sa im nasackovat na 3 tyzdne do bytu. Ani ona mne do domu len tak,.aby si deti uzili.dom, kym som ja u muža. A to mi už velakrat aj upratala dom, ked sme sa mali vratit, spravila nakup. Dokonca zavarila urodu, ktorA by zhnila. Ale žila doma , vo svojom. A ja sa na nu mozem vzdy obratit. Kludne mi vezme dceru na vikend k sebe do bytu, aby som smaa mohla ist za muzom. Nejde oan s deckami k nam do domu. A tak isto ja vezmem jej decka ku nam, ked treba. Twba nezaujima brat, ale jeho dom

olifcek
Dnes o 00:16

@anonym_autor bože, až moc sa tam natiskas. Ani ja by som Ťa tam nechcela. Že by ste tri týždne neboli ako sardinky.?? A to brať za Tvoj život nesie zodpovednosť? Je úplne normálne, že tam chce kamošov, má istotu, že polej kvety a pôjdu. My u nás napr.nenechame každého prespať a je jedno, ako nas viedli... Určite, keď sme preč, nechceme, aby tu niekto býval. Keď sme prenajímali byť, tiež mimo rodiny, nech ostanú vzťahy i naďalej korektne. Proste to akceptuj a netlač sa tam, je to nepríjemné i len na čítanie, nie to ešte na žitie. Pomáhaj, iba ak Ťa o to niekto poprosí. Nemontuj sa ľuďom do života s ešte k tomu téma na koníku 🤭🤭🤭

1sally12
Dnes o 03:23
@anonym_2fa8c9

@anonym_autor Autorka prepáč, Ty fakt nie si kompletná, alebo je vymyslená téma (chcem veriť...).
Prečítala som len 1.stranu, aleeee to je fakt nepodarený vtip toto...
Veľmi dobre vie Tvoj brat s manželkou, prečo im budú chodiť polievať kvety a kŕmiť zvieratá priatelia a absolútne sa im nečudujem.
Jedným z vrcholov všetkého je, že
"Nemáme spolu tak super vzťahy aby sme sa videli každý mesiac", v preklade - stretneme sa 5krat do roka, ale tie mrchy nám nedovolia, aby sme si aj my, tlačiaci sa v 2izbaku užili na 3 týždne ich krásny nový dom, taká nespravodlivosť...🤦🏻‍♀️ Prosím Ťa, ak je to reálna téma, spamätaj sa... Inak by som nečudovala, ak by sa kontakt obmedzil na Vianoce a Veľkú noc....

@anonym_2fa8c9 ktovie či sa naozaj nestrávajú len na Vianoce a Veľkú noc🤭

Strana
z21