icon

Ako presvedčiť brata, aby súhlasil s pobytom v ich dome?

25. feb 2026

Ahojte, pridávam to anonymne lebo máme tu známe. Môj brat a jeho žena idú na 3 týždne na dovolenku. Naša mama im navrhla, že by sme ja s mužom a našimi 2 dcérami im to mohli na tie 3 týždne postrážiť 🙂. Školu aj prácu by sme mali cca rovnako ďaleko takže to je jedno,ale oni to odmietli, že nie.... Nemáme spolu tak super vzťahy aby sme sa videli každý mesiac ale zase nie je medzi nami ani nevraživosť. Poliali by sme im kvety napríklad,povysaváli a užili si aj dom.... majú novostavbu a my sme to tam ešte ani poriadne nevideli, majú to tam podľa mamy super,tak baby by mali radosť...🙂 My máme 2 izbak a myslím že by im to nijako neublížilo. Chcela by som sa opýtať na váš názor, čo si o tom myslíte? Ako by som ich presvedčila aby si to rozmysleli? Naša mama nám predsa stále hovorí a tak nás aj vychovala že rodina si má pomáhať

diaamax
26. feb 2026
@anonym_d2e3ed

@diaamax bude ti stačiť záhradný domček? Máš postel, telku, radiator, ale musíš do hlavneho domu nanosit drevo, odpratat pripadny sneh. Aj porylovat zahradu by sa už zišlo 🤣

@anonym_d2e3ed samozrejme, ved vam predsa pridem pomoct ne???

heidi4
26. feb 2026
@zmrzlinka8

@heidi4 viem presne, o čom hovoríš, je mi to ľúto

@zmrzlinka8 dakujem, to je v poriadku, uz je to pomaly lepsie, len som chcela reagovat na ten vyplod, ze ludia nepracujuci manualne si vlastne len valaju sunky a cakaju na vyplatu za to "nicnerobenie", tiez sa mi nozik otvara, ked pocujem, ze su za lenivych, fajnovych, pohodlnych alebo neschopnych (obcas to zial este zapocujem). Dufam, ze aj tebe je uz lepsie 🙂 drz sa 🍀🍀🍀 (aspon som sa naucila este viac si vazit samu seba, svoje zdravie a zivot a konecne zistit, kde su moje hranice - aj pracovne, aj mentalne, aj priority, hodnoty atd. Ked po "dobrotky" sa mi to nepodarilo)

anonym_091379
26. feb 2026

Mne tento príspevok nápadne pripomína diskusiu zákruta, kopec hore, dole...len tá pani ani nepracovala. Ale princíp rovnaký, stále si ide to isté, úplne nepochopiteľné, ani po x komentároch je netrkne, že asi nieje všetko úplne normálne. Pokiaľ to nieje troll, tak to bude žena na rovnakej úrovni ako kopec, zákruta...

xenia65
26. feb 2026
@anonym_autor

chcela som len na 3 týždne ten dom 🤷 akoby to bol zločin, dúfam že jej tam neopadne nová omietka herečke 🙂 a nerozumiem aký zmysel majú tieto komentáre čo sú úplne z cesty

@anonym_autor Čítam, čítam a neveriiiim! Človek, čo má len trochu chochmesu by po prvých komentároch potichučky opustil diskusiu a šiel sa hanbiť do kúta. Ale ty nie... Pripadas mi ako Marfa z Mrazika. Ja chcem a chcem a chcem (bratov dom na 3 týždne)

xenia65
26. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_89d5d1 ja som sa učila dobre 😉

@anonym_autor dobre je na 3

anonym_d2e3ed
27. feb 2026

A aby som bola úprimná. Ja robím v zdravotníctve.,mám maturitu, zarobím slušne.. Dokazala by som prežit s dcerou aj sama. Muž má výučny list a robí v zahraniči. Zarobi asi viac, ako tvoj brat. Mame dom, 2 auta, velku zahradu, bazen, mini detske ihrisko. Nemame hypo, ani uver. Najprv sme šetrili a makali a až tak mali dceru. Sestra robí predavačku v Lidl, vyrobi sa , ale zarobi. Jej muž robi tiež vonku. Maju 2 deti a byt.( 4 izbovy) , pomahame si navzajom. Ked mam ja nočnu, berie si ona moju dceru , ked ma ona nočnu, že zacina akcia, beriem si ja jej deti. Sme spolu denne. Idem ja k nim, deti sa pohraju. Idu oni k nam. Hlavne jar, leto a jesen su u nas denne. Predsa mame zahradu. Chore deti si striedame, ako mozme. Ale ked ja s dcerou idem k muzovi do zahraničia , tak ona mi nachova a vyvenci psa, vyvetra, poleje zahradu, kvety a ide domov. Nebyva u mna lebo detom chyba zahrada, bazen... Aj ja idem k nej vyvetrat a poliat kvety a idem domov. Nespim u nej a neuzivam si, ze nema psa a zahradu o ktore sa treba starat. Keby prerabali a potrebovali byvanie, necham jej dom a idem k muzovi, alebo by som ju vzala k sebe. V lete to tak robime, ze stanujeme na zahrade. Dala by som za ňu a jej muža, deti život, ale nedokazala by som sa im nasackovat na 3 tyzdne do bytu. Ani ona mne do domu len tak,.aby si deti uzili.dom, kym som ja u muža. A to mi už velakrat aj upratala dom, ked sme sa mali vratit, spravila nakup. Dokonca zavarila urodu, ktorA by zhnila. Ale žila doma , vo svojom. A ja sa na nu mozem vzdy obratit. Kludne mi vezme dceru na vikend k sebe do bytu, aby som smaa mohla ist za muzom. Nejde oan s deckami k nam do domu. A tak isto ja vezmem jej decka ku nam, ked treba. Twba nezaujima brat, ale jeho dom

olifcek
27. feb 2026

@anonym_autor bože, až moc sa tam natiskas. Ani ja by som Ťa tam nechcela. Že by ste tri týždne neboli ako sardinky.?? A to brať za Tvoj život nesie zodpovednosť? Je úplne normálne, že tam chce kamošov, má istotu, že polej kvety a pôjdu. My u nás napr.nenechame každého prespať a je jedno, ako nas viedli... Určite, keď sme preč, nechceme, aby tu niekto býval. Keď sme prenajímali byť, tiež mimo rodiny, nech ostanú vzťahy i naďalej korektne. Proste to akceptuj a netlač sa tam, je to nepríjemné i len na čítanie, nie to ešte na žitie. Pomáhaj, iba ak Ťa o to niekto poprosí. Nemontuj sa ľuďom do života s ešte k tomu téma na koníku 🤭🤭🤭

1sally12
27. feb 2026
@anonym_2fa8c9

@anonym_autor Autorka prepáč, Ty fakt nie si kompletná, alebo je vymyslená téma (chcem veriť...).
Prečítala som len 1.stranu, aleeee to je fakt nepodarený vtip toto...
Veľmi dobre vie Tvoj brat s manželkou, prečo im budú chodiť polievať kvety a kŕmiť zvieratá priatelia a absolútne sa im nečudujem.
Jedným z vrcholov všetkého je, že
"Nemáme spolu tak super vzťahy aby sme sa videli každý mesiac", v preklade - stretneme sa 5krat do roka, ale tie mrchy nám nedovolia, aby sme si aj my, tlačiaci sa v 2izbaku užili na 3 týždne ich krásny nový dom, taká nespravodlivosť...🤦🏻‍♀️ Prosím Ťa, ak je to reálna téma, spamätaj sa... Inak by som nečudovala, ak by sa kontakt obmedzil na Vianoce a Veľkú noc....

@anonym_2fa8c9 ktovie či sa naozaj nestrávajú len na Vianoce a Veľkú noc🤭

lienka.7
27. feb 2026

@anonym_autor 21 strán o hlúposti... 🤦‍♀️ baby, idete 👌

anonym_886620
27. feb 2026

Nebudte take zle😏 ved ona si iba chcela uzit dom🫣😅🤷‍♀️🫣😅…

anonym_6254b5
27. feb 2026

Píšeš že mama býva v bytovke čo aj vy. Predajte obidva byty a kúpte si spolu dom

bielasovicka
27. feb 2026
@anonym_autor

chcela som len na 3 týždne ten dom 🤷 akoby to bol zločin, dúfam že jej tam neopadne nová omietka herečke 🙂 a nerozumiem aký zmysel majú tieto komentáre čo sú úplne z cesty

@anonym_autor jasné, určite im opadne omietka, len preto ze tam ty nebudeš 🙈

minutka
27. feb 2026

A co ma brat s tym ze vy ste nasackovani ako sardinky? Skuste si nasetrit a ist aspon na tyzden na nejaku chatu v blizkosti. Kamosi nech im kvety poleju a hotovo. Pekna somarina mame napadla

chillibubble
27. feb 2026

najlepsi je ten zaciatok, ze pridavam to anonymne lebo tu mame zname 😁 hej, po tejto diskusii si urcite nevystopovatelna 😁

anonym_960378
27. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor neklam, chcela si im ho o svojou familiou zdemolovať, ako typický primitívny Slovák - keď nemám ja, nebude mať nikto.

anonym_c2c24e
27. feb 2026
@anonym_autor

@crazy_cat_lady normálne, môžete si otvoriť víno a urobiť pukance... neverila som že ľudia môžu byť až takí zakomplexovaní ako ste tu.... možno tu je aj švagrina ktorá ma tak isto o koleso menej!

@anonym_autor nehnevaj sa ale jediny kto tu ma o koliesko menej si ocividne ty.. normalne lutujem zenu tvojho brata.. teba a tvoju matku mat za svagrinu a svokru musi byt radost.. ziadnemu slusne vychovanemu cloveku by ani len nenapadlo navrhovat ze sa niekomu nasackuje do domu, jediny pripad kedy by to nebolo absolutne nevychovane je ak by to navrhli oni sami

anonym_89db8a
27. feb 2026

autorka, zaplatte si dom cez airbnb a mozte si uzivat trebars aj cele leto ;). Ako sorry, mne by toto bolo neprijemne nech by som bola ktorakolvek strana, byvat u sestry by som teda nechcela keby boli na dovolenke a ani by som nikoho nechcela mat nasackovaneho v mojom dome. A vsetci urcite vieme ako sa tie nase "vychovane a poriadkomiluvne" deti vedia obcas prejavit, lebo su to proste deti.

nela82
27. feb 2026

@anonym_autor jednoznačne nie.To je co za tému toto??Postav si sama svoj dom a nerieš bratov.Ani ty,ani tvoja matka.. to sú co za choré nápady?

anonym_8e85a1
27. feb 2026

Vraj ja som chcela len ten dom na 3 tyzdne 😃🤦‍♀️. Ako, keby si chcela iba cukriky to pises 😃. Tebe niet rady. Vela rozumu si nepobrala. Ale aspon sme sa na tebe zabavili, ze takato primitivna zena existuje. Pokracuj este a pis nam tu dalej. Od teba co slovo to perla. Myslim, ze vela zien si tu pobavila. Ako take teliatko si. Chuda tvoja svagrina. Snad sa k tejto teme dostane a bude sa ti oblukom vyhybat.

cacianka
27. feb 2026
@anonym_8d74a2

Bude tato tema mat aspon 15 stran, ako ta s tym uchylnym manzelom a zenou s poruchou osobnosti? Lebo potencial to ma 🤪. Ale este by sa hodilo, keby aj autorka este daco prispela svojou troskou, oleja priliat do ohna 😁.

@anonym_8d74a2 ty si aká veštica ! 😍 Teraz pozerám, a už 21 strán. No výživná to diskusia

karolinakr
27. feb 2026

21 stran, 617 komentov, tak to zas bude tema, autor niečo chce a všetci sa doňho pustili, idem na to !

anonym_8d74a2
27. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor vies co, super siiii, tlieskam Ti a vies preco? Lebo si vyhrala touto temou nad pani s uchylom, na 11 strane bol utlm a bala som sa, ze to nebude pokracovat. Ale prekvapila si, ako dlho ti to vydrzalo. Otvaraj "perlive vinko" a dajte si s maminkou. 21 stran a ani uchyla k tomu netreba💪

anonym_8d74a2
27. feb 2026
@chillibubble

najlepsi je ten zaciatok, ze pridavam to anonymne lebo tu mame zname 😁 hej, po tejto diskusii si urcite nevystopovatelna 😁

@chillibubble 🤣🤣🤣

rivini
27. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor normalni ludia, ked chcu na 3 tyzdne dom, navstivia cestovnu kancelariu, nie surodenca😂

anonym_65b0f1
27. feb 2026

bodka, si to ty? 😂😂😂

silvinka511
27. feb 2026

Ja to nechápem - 200 ľudí Tí tu napíše, že nie, nie je to ok, že sa chcete nasáčkovať do domu na 3 týždne bratovi, ktorý si to vyslovene neželá a ty sa nad tým ani nezamyslíš, že to teda asi naozaj nie je ok, ale budeš stále dookola opakovať to svoje "ja by som ho k nám pustila" 🙈

sense
27. feb 2026
@karolinakr

21 stran, 617 komentov, tak to zas bude tema, autor niečo chce a všetci sa doňho pustili, idem na to !

@karolinakr jedna z mála tém na MK, kde sa užívateľky až na jeden prípad tuším, všetky zhodnu

ddaassuullaa
27. feb 2026

@anonym_autor je uplne jedno, ci robis za pasom alebo niekto "len sedi na riti", to podstatne si ty nepochopila - kazdy z vas si ustiela taku postel, o aku sa zasluzil.
Kazda praca je dolezita - ta za pasom, pekar, smetiar, hajzelbaba a aj ta hrozna recepcna a IT. Nebudem ta hanit za to, ze robis za pasom. Nemozu byt vsetci manazeri, inzinieri, lekari alebo uradnici. Vazim si pracu kazdeho jedneho rovnako a to by si mala robit aj ty. Avsak, tvoje zvratene myslenie nedegraduje tvoju pracu, ktora je bezpochyby dolezita, ale teba ako cloveka. Ani "ucit sa dobre" nie je dostatocnym predpokladom na vysku prijmov. Tvoj brat pracuje ako IT, kde su vo vseobecnosti vyssie prijmy, ale tu pracu nemoze robit hocikto, a presne to je ten dovod. Povysenecky komentujes pracu recepcnej? Ta na tej riti nesedi. A je jedno, ci ide o recepcnu v hoteli alebo vo firme, rozhodne sa musi zvrtat cely cas, aj ked nie ako na pase. V kazdom ohlade musi byt komunikativna, prijemna, jazykovo vybavena, mat organizacne schopnosti a zvladat pracu s PC a soft vybavenim. A ak je tam zamestnana dlhsiu dobu, asi svoju pracu robi dobre. Dobreho zamestnanca si zamestnavatel totiz drzi, to ti uz napadlo? Nestaci konstatovat, ze si sa ucila dobre a pisali ste zivopotopisy. Akoze a co? S pracou je tazko a namiesto porovnavania sa s kymkolvek sa bud nakopnes a budes sa snazit nieco zmenit, alebo mozes byt aj spokojna s tym, co mate. Ale ty nie si a vies co? Cely cas sa len zozieras zavistou voci bratovi, co vsetko dosiahli podla teba bez namahy. To je chore. Poriadne a aj 10x si precitaj prispevok @anonym_d2e3ed aby si pochopila, ze ak niekto chce slusne zit, tak sa to da aj bez zavidenia, vnutornej zloby, porovnavania sa a akademickych titulov pred menom a za menom. Praca v Lidl - narocna casovo aj fyzicky, ziadne sedenie na riti a nestazuju sa. Alebo v zdravotnictve. Manzelov maju pracujucich v zahranici - nefrflu, zariadili si zivoty a su s nimi spokojne. Vidis ten rozdiel?
Ak chces naozaj nieco zmenit vo svojom zivote, zacni od seba. Nikdy neurazaj nikoho preto, ze ta nenecha prizivovat sa na jeho zivote. Podakuj sa mu! Neurazaj svagrinu, pozri sa do zrkadla na seba. Mas jedinecnu prilezitost - pouc sa z toho, co sa stalo. Nemas pravo cakat "pomoc" od brata a jeho manzelky poskytovat vam svoj dom vzdy, ked pojdu na dovolenku - lebo presne tento precedens by si nadalej zneuzivala.
V zavere - nemusis mat novy velky dom, aby si bola spokojna a stastna. Aj v tom 2 izbaku by si mohla byt, stastie sa nemeria rozlohou bytu/domu. Ale ty to nemozes kvoli zavisti pochopit. A so zavistou nikdy nebudes stastna

rivini
27. feb 2026
@diaamax

Baby ja idem prerabat kupelnu, nepotrebujete daktora pomoc, ze bych sa ku Vam nakvartirovala? Som skromna treba mi to “len” na 2 tyzdne.

@diaamax a a „postrazis“ a polejes kvetiny😂?

natalka13
27. feb 2026
@anonym_65b0f1

bodka, si to ty? 😂😂😂

@anonym_65b0f1 😃