icon

Ako presvedčiť brata, aby súhlasil s pobytom v ich dome?

25. feb 2026

Ahojte, pridávam to anonymne lebo máme tu známe. Môj brat a jeho žena idú na 3 týždne na dovolenku. Naša mama im navrhla, že by sme ja s mužom a našimi 2 dcérami im to mohli na tie 3 týždne postrážiť 🙂. Školu aj prácu by sme mali cca rovnako ďaleko takže to je jedno,ale oni to odmietli, že nie.... Nemáme spolu tak super vzťahy aby sme sa videli každý mesiac ale zase nie je medzi nami ani nevraživosť. Poliali by sme im kvety napríklad,povysaváli a užili si aj dom.... majú novostavbu a my sme to tam ešte ani poriadne nevideli, majú to tam podľa mamy super,tak baby by mali radosť...🙂 My máme 2 izbak a myslím že by im to nijako neublížilo. Chcela by som sa opýtať na váš názor, čo si o tom myslíte? Ako by som ich presvedčila aby si to rozmysleli? Naša mama nám predsa stále hovorí a tak nás aj vychovala že rodina si má pomáhať

tilly
Dnes o 11:04
@minenkaa

@tilly joj bola a presne takéto dristy a starostlivosť o dieťa

@reela
@minenkaa nooo, tak to tu už bolo, dobre si pamätám. Nie je to so mnou až také zlé 😀

moonlight1210
Dnes o 11:05
@anonym_autor

@motylik2559 samozrejme môžu aj robiť napríklad narodeninové oslavy napríklad bezo mňa

@anonym_autor asi zacnu. Ak budes takato.

autor
Dnes o 11:06
@reela

@tilly boli tu diskusie, ze brat ma priatelku/snubenicu/manzelku a uz netravi tolko casu s autorkou a tiez sa tam vyskytovali vety ako "brat je rodina, ona je len privydana" atd...

@reela môj príspevok to nie je,ale myslím si že to je tak....a očividne nie som sama

anonym_8d74a2
Dnes o 11:06
@anonym_autor

@minenkaa ja mu v ničom nebránim píšem niečo také?

@anonym_autor nenavidis svagrinu a chces na 100%, aby sa rozisli, lebo neznesies, ze sa brat osamostatnil chce si zalozit svoju vlastnu rodinu. A Ty si sa chudatko musela vydat kvoli tehotenstvu. Ahaaa. Poviem ti novinku, nemusela si sa vydat a nemala by si asi ani ten byt, ktory si nevazis. A ani toho muza, ktoreho neznasas a len ho vyuzivas. A kvoli comu si potom mala druhe dieta? Kto ta donutil? Len sa hrate na sudrznu rodinku a nenavidis kazdeho okrem maminky a braceka. Strasne nieco.

margotka17
Dnes o 11:07
@anonym_autor

no prečítala som si všetky komentáre,tak sa idem konečne vyjadriť
1. je mi jedno akú hierarchiu uznavate vy u mňa to je mama súrodenci deti manžel
2. ano ide mi o dom a čo? majú veľký dom a v tom čase ho nepotrebujú
3. mohla by som si zaplatiť welness ale to by stálo veľa peňazí,povedala som ze mu zaplatím ale veď len symbolicky pár eur
4. spm si istá ze keby bol slobodný sám to navrhne lebo vtedy sme spolu ešte trávili veľa času, prakticky každý týždeň,aj naše deti k nemu chodili
5. odkedy sa oženil je to iný človek,a čas by mali lebo vlastné deti nemajú
6. nie som jediná ktorá si myslí že nič divné na tom nie je pustiť vlastného súrodenca do domu veď ide aj o deti 7. nedostala som sa k slovu, švagriná mi hneď na začiatku povedala že keď sa chcem opýtať na tu hlúposť čo sme vymysleli nemám to ani skúšať
8. ale cez víkend ešte budeme spolu, ešte mám 2 dni, odlietajú až cez týždeň
9. každý máme nejaké zvyky a pomery v rodine, ešte pred 5 rokmi boli deti viac s bratom ako s mojím manželom,a teraz takmer nič ledva na nejakej oslave...

@anonym_autor je smutné, keď píšeš, že tvoje deti trávili viac času s tvojím bratom, ako so svojím otcom. A ja len dúfam, že už sa motas v uliciach mesta a zhanas zopár bezdomovcov, ktorých pozves k sebe na 3 týždne, aby si uzli tvoj byt, veď bude prázdny, nech sa dobre v teple vyspia, výkupu do sýtosti. Aha, ty vlastne neodides do domu brata, ale môžeš k máme ísť a svoj byt uvoľniť, veď mama je tvoja krv, vezme ťa k sebe na 3 týždne. Dievča zlaté, ja už len rozmýšľam, či si ty skutočná, či normálne existujes a chodíš po tej istej planéte Zem, ako ja. Ja už budem ďakovať hore rodičom, že mám tak skvelú a rozumnú sestru.

anonym_cdcad5

Vy ste chori vsetcia,ist na nich emocne cez deti,to uz je chore vydieranie,fuj,ze sa nehanbite takto huckat chudence deti.Kokos,tak toto je sila.

majova55

Mne napadla hrozná myšlienka..autorka tak závidí bratovi ten barak, že je až zuriva. Tak sa obávam, aby im ten dom nepodpalila, kým budú preč🤦

cacianka
Dnes o 11:08
@anonym_autor

@tilly netreba si domýšľať

@anonym_autor veď ty si domýšlaš 🤦

anonym_cdcad5
Dnes o 11:08

Co si to vlastne za matku,takto detom blizit,ze tam budu byvat 3tyzdne,ked si im neni schopna zabezpecit normalne byvanie,kde by mali kazda svoje sukromie.Chory ste,chory.

anonym_8d74a2
Dnes o 11:09
@anonym_autor

@motylik2559 samozrejme môžu aj robiť napríklad narodeninové oslavy napríklad bezo mňa

@anonym_autor preco by robili bez teba? Budes robit ty oslavu a brat so svagrinou nepride. Koledujes si i to. Jak si myslis, ze si na koni 😆🤣

tilly
@anonym_8d74a2

@anonym_autor nenavidis svagrinu a chces na 100%, aby sa rozisli, lebo neznesies, ze sa brat osamostatnil chce si zalozit svoju vlastnu rodinu. A Ty si sa chudatko musela vydat kvoli tehotenstvu. Ahaaa. Poviem ti novinku, nemusela si sa vydat a nemala by si asi ani ten byt, ktory si nevazis. A ani toho muza, ktoreho neznasas a len ho vyuzivas. A kvoli comu si potom mala druhe dieta? Kto ta donutil? Len sa hrate na sudrznu rodinku a nenavidis kazdeho okrem maminky a braceka. Strasne nieco.

@anonym_8d74a2 ona urobí všetko preto, aby sa rozišli. To je tá láska k bratovi. Nedopriať mu šťastie. Dúfam, že na tých maldivách zarobia na bábätko a sestrička pôjde úplne bokom. Možno jej to potom dôjde.

reela

Normalne az mi prislo bluvno, ked ma taka osoba ako autorka, oznacila v komentari

chillibubble
Dnes o 11:10
@anonym_8d74a2

@anonym_autor preco by robili bez teba? Budes robit ty oslavu a brat so svagrinou nepride. Koledujes si i to. Jak si myslis, ze si na koni 😆🤣

@anonym_8d74a2 pripadne brat so svagrinou potom vezmu deti do kina a na veceru.

anonym_802c27

Že aj dievčatá jej chcú niečo povedať...ach jaj, ty to ťaháš do extrémov fakt, aspoň deti si z toho mohla vynechať...na hlavu

reela
@chillibubble

@anonym_8d74a2 pripadne brat so svagrinou potom vezmu deti do kina a na veceru.

@chillibubble myslim, ze ani k tomu nedojde, ked teraz stve deti proti svagrinej

anonym_8d74a2
Dnes o 11:13

Ja som sa tak bala, ze tato tema bude mat len ubohych 11 stran, ale toto je doslova telenovela a kludne nech pokracuje cely vikend. To je dobre, ze autorka reaguje, ma to potom stavu.
A svagrina sa ako vola?

autor
Dnes o 11:13
@anonym_8d74a2

@anonym_8d74a2 nedomyslajte si

autor
Dnes o 11:14
@anonym_802c27

Že aj dievčatá jej chcú niečo povedať...ach jaj, ty to ťaháš do extrémov fakt, aspoň deti si z toho mohla vynechať...na hlavu

@anonym_802c27 ja som ich do toho nedotlačila

tilly
Dnes o 11:15
@anonym_autor

@anonym_autor nedotlačila, ale ovplyvňuješ ich. To je ešte horšie asi. Deti zmanipulované matkou...

autor
Dnes o 11:16
@tilly

@anonym_autor nedotlačila, ale ovplyvňuješ ich. To je ešte horšie asi. Deti zmanipulované matkou...

@tilly neovplyvňujem,nepovedala som im o tom ani slovo,dozvedeli sa to náhodou od mamy

anonym_63fc0d

@anonym_autornie je dôvod presviedčať brata a jeho manželku.Vedia, že ste ochotní im postrážiť dom počas ich neprítomnosti,nestoja o to a bodka

anonym_7c8cc5

Judáš Iškariotský túžil po peniazoch a preto zradil Ježiša. Ide ti o bratov dom, túžiš po jeho majetku užívať si ho aj keď ti nepatrí a máš pokrstené deti. Nie si ty falošná kresťanka, takto sa rúhať svojmu bohu?

1 Tim 6,9-10
Lebo tí, čo chcú ZBOHATNÚŤ upadajú do osídel pokušenia a sú pod vplyvom mnohých nerozumných a škodlivých žiadostí, ktoré ponárajú ľudí do skazy a záhuby.
Veď koreňom všetkého ZLA JE LÁSKA K PENIAZOM. Z TÚŽBY po nich niektorí zblúdili z cesty viery a spôsobili si mnoho bolestí.

1 Kor 6,10
ani zlodeji, ani LAKOMCI, ani opilci, ani rúhači, ani vydierači nebudú dedičmi Božieho kráľovstva.

Ef 5,3
Smilstvo však a akákoľvek nečistota alebo LAKOMSTVO nech sa medzi vami ani len nespomenú, ako sa patrí na svätých.

Lk 12,15
A pokračoval: „Dajte pozor a vyvarujte sa akejkoľvek CHAMTIVOSTÍ po nadbytku! Lebo život človeka nezávisí od jeho majetku a hojnosti.“

detickyy
@anonym_autor

ja by som vám ju všetkým tu dopriala v rodine, keď je taká super 😉 a navyše,brat vlastnil nehnuteľnosť ešte predtým ako boli manželia

@anonym_autor To je čo za argument. Mal a už to majú - to je prirodzené a normálne. Tým, že ten dom mal pred vstupom do manželstva, isto nie je dôvod, aby si tam jeho sestra s rodinou nárokovala byť 3 týždne len tak, lebo chce. Švagrinú si za manželku z nejakého dôvodu - ON - brat si ju vybral za manželku. Je čas to začať akceptovať a nezničiť mu život. Ani moja švagriná nie je ideálna (dokonca máme aj jazykovú bariéru - žijú v inej krajine) a ani ja nie som ideálna, ale nebudem ničiť život môjmu bratovi, ak ho mám rada. Dajte mu s mamou pokoj, lebo môže sa stať, že aj napriek tomu, že je krstný, ale zároveň ľúbi svoju manželku, pretrhne s vami kontakty. Vy ste jeho pôvodná rodina, ale uvedomte si, že on už tvorí novú rodinu.

moonlight1210
Dnes o 11:18
@anonym_autor

chcela som len na 3 týždne ten dom 🤷 akoby to bol zločin, dúfam že jej tam neopadne nová omietka herečke 🙂 a nerozumiem aký zmysel majú tieto komentáre čo sú úplne z cesty

@anonym_autor ta proklamovana laska k bratovi je ocividne iba tak velka, kym ti dava a mas z neho uzitok.
Ked uz nechce dat, co ty vyzadujes, tak mu na oplatku obratom pozelas kadeco zle.

Bez ostychu mu pozelas, aby sa mu dom aspon poskodil, ak ho nemozes mat ty.

Pekne sa vyfarbujes, co si ty za sestru.

A vraj rodina na prvom mieste. Ale figu borovu. 🙂

autor
Dnes o 11:19
@reela

@tilly boli tu diskusie, ze brat ma priatelku/snubenicu/manzelku a uz netravi tolko casu s autorkou a tiez sa tam vyskytovali vety ako "brat je rodina, ona je len privydana" atd...

@reela a ako sa to volalo? alebo link?

autor
Dnes o 11:20
@moonlight1210

@anonym_autor ta proklamovana laska k bratovi je ocividne iba tak velka, kym ti dava a mas z neho uzitok.
Ked uz nechce dat, co ty vyzadujes, tak mu na oplatku obratom pozelas kadeco zle.

Bez ostychu mu pozelas, aby sa mu dom aspon poskodil, ak ho nemozes mat ty.

Pekne sa vyfarbujes, co si ty za sestru.

A vraj rodina na prvom mieste. Ale figu borovu. 🙂

@moonlight1210 ja som nepovedala že chcem aby sa poškodil, veď sme mu tam s mužom aj pomáhali

kalifka
@anonym_autor

@ddaassuullaa veď sa to tu rieši od začiatku? však ona vie o maminom návrhu,a navyše od včera už aj dievčatá jej chcú niečo povedať a aj marekovi

@anonym_autor Každý z nás vyrastal v inom prostredí a s inou výchovou. Ako deti sme si to nevybrali, no ako dospelí už nesieme zodpovednosť za svoje rozhodnutia a správanie.
Tehotenstvo predsa nie je niečo, čo by ťa nútilo vstúpiť do manželstva. A ak si vedela, že v ňom nie si šťastná, nerozumiem, prečo prišlo ďalšie dieťa.
Úprimne mi prekáža najmä to, keď sa problémy dospelých prenášajú na deti. Tie by mali zostať mimo konfliktov a nemali by byť súčasťou sporov, ktoré sa ich netýkajú. Tu platí jedna krásna veta - ak sú problémy medzi dospelými, neťahaj do toho deti !

anonym_cdcad5
@anonym_autor

@anonym_autor ty im mutis hlavu,a klames ich vedome,hoci vies,ze brat zo svagrinu s tym nikdy nebudu suhlasit.Je to chore takto detom hlavu mutit a hlavne,aby nieco deti hovorili.A co deti povedia,:mama povedala,ze budeme u vas byvat??mozme,mozme,mozme???
No chore

cacianka
Dnes o 11:21

Ženy, ja mať takú sestru či švagrinú, tak oboženiem dom elektrickým plotom, na dvor vypustím 3 ostre psy, okolo pozemku hlbokú vodnú priekopu s 2 000 piraňami, a nad pozemok supy mrchožrúty

ivik4
Dnes o 11:21

Ok, uz som viac nez presvedcena ze je to bodka, podbel a hoc aky iny fras co tu je . Uz vcera som si to myslela. Ak nie, tak sme v dobrej ri... ze takych ludi je viac 😵‍💫. Akurat je napisane ine pohlavie deti

Autorka konecne si aspon sla s pravdou von, ze Ti slo o ICH dom a nie o pomoc s ktorou si sa tu ohanala. Zacinam byt normalne rada ze moja svagrinna takmer nerozprava , lebo toto mat v rodine tak neviem. Moj muz by Ta sam poslal kade lahsie s takym navrhom a mohli by ste mat hoc aj velmi dobre vztahy