icon

Ako presvedčiť brata, aby súhlasil s pobytom v ich dome?

25. feb 2026

Ahojte, pridávam to anonymne lebo máme tu známe. Môj brat a jeho žena idú na 3 týždne na dovolenku. Naša mama im navrhla, že by sme ja s mužom a našimi 2 dcérami im to mohli na tie 3 týždne postrážiť 🙂. Školu aj prácu by sme mali cca rovnako ďaleko takže to je jedno,ale oni to odmietli, že nie.... Nemáme spolu tak super vzťahy aby sme sa videli každý mesiac ale zase nie je medzi nami ani nevraživosť. Poliali by sme im kvety napríklad,povysaváli a užili si aj dom.... majú novostavbu a my sme to tam ešte ani poriadne nevideli, majú to tam podľa mamy super,tak baby by mali radosť...🙂 My máme 2 izbak a myslím že by im to nijako neublížilo. Chcela by som sa opýtať na váš názor, čo si o tom myslíte? Ako by som ich presvedčila aby si to rozmysleli? Naša mama nám predsa stále hovorí a tak nás aj vychovala že rodina si má pomáhať

diaamax
Dnes o 17:48
@barborab1411

@anonym_autor ale to že by si ty niekoho pustila hocikam neznamená predsa do prdele že to ostatní ľudia budú mať tak ako ty!!!!čo je kurník na Tom nepochopiteľné?!

@barborab1411 mozno ten ich byt vypada tak, ze ak by tam dakto daco odniesol, tak by im vlastne spravil laskavost, lebo by museli platit za vypratanie, inak si tuto ehm “pohodtinnost” neviem predstavit. Ale OK, uz len pochopit, ze nie kazdy to tak ma…

diaamax
Dnes o 17:49

Ze uzit si dom aj s mamou a deckami, manzela necha doma sa “vyspat”. Ja něam slov. Toto ke fakt uz dost vysoky level parazitizmu…

anonym_120d36
Dnes o 17:51

Postavte si dom aj vy.Brat nemoze za to ze byvate v malom byte.V zivote by ma nenapadlo niekoho nechat v dome a ani nic take ziadat od brata.Uplne divny napad.

barborab1411
Dnes o 17:54
@anonym_autor

no prečítala som si všetky komentáre,tak sa idem konečne vyjadriť
1. je mi jedno akú hierarchiu uznavate vy u mňa to je mama súrodenci deti manžel
2. ano ide mi o dom a čo? majú veľký dom a v tom čase ho nepotrebujú
3. mohla by som si zaplatiť welness ale to by stálo veľa peňazí,povedala som ze mu zaplatím ale veď len symbolicky pár eur
4. spm si istá ze keby bol slobodný sám to navrhne lebo vtedy sme spolu ešte trávili veľa času, prakticky každý týždeň,aj naše deti k nemu chodili
5. odkedy sa oženil je to iný človek,a čas by mali lebo vlastné deti nemajú
6. nie som jediná ktorá si myslí že nič divné na tom nie je pustiť vlastného súrodenca do domu veď ide aj o deti 7. nedostala som sa k slovu, švagriná mi hneď na začiatku povedala že keď sa chcem opýtať na tu hlúposť čo sme vymysleli nemám to ani skúšať
8. ale cez víkend ešte budeme spolu, ešte mám 2 dni, odlietajú až cez týždeň
9. každý máme nejaké zvyky a pomery v rodine, ešte pred 5 rokmi boli deti viac s bratom ako s mojím manželom,a teraz takmer nič ledva na nejakej oslave...

@anonym_autor toto je výborné toto zbožňujem keď si niekto kto má deti predstavuje ,že niekto kto deti nemá má automaticky kopec vôle ho času a nemá vlastné čo robiť čiže len očakáva kedy sa môžu k nemu natitlat synovci alebo netere🤣🤣toto je gól ...

anonym_a1114d
Dnes o 18:01
@maja249

@anonym_a1114d ani ja nemám kávovar😭 Za to ale ujíždím na french press a nedám dopustiť na obyčajnú smietkovú zalievanú kávu.

@maja249 😅..tak mi ten príklad nevyšiel 🤷

anonym_8ecb30
Dnes o 18:02

@anonym_autor neviem, či som niekedy stretla osobu ako si Ty. Si ako verklík a ako tu bolo už spomenuté, čistý "parazit". Ja by som Ťa do takej p..e poslala, že by si sa dlho spamätávala. Ja si normálne prajem, aby sa tu zjavila Tvoja švagriná a vyjadrila by sa...

anonym_969297
Dnes o 18:03

@anonym_autor Ak si nechcete s bratom a švagrinou úplne pokaziť vzťahy, tak berte nie ako nie - už túto tému viac neotvárajte - majú na to plné právo sa takto rozhodnúť. Nepochopím ako to aj s mamou divne zmýšľate, ak si chcete spraviť dovolenku, tak si zaplaťte niekde pobyt. Ak chcete bývať vo väčšom, tak zvážte svoje možnosti a začnite robiť všetko preto, aby ste časom mali vlastný väčší byt alebo dom. A pokým vás sami tam nepozvú prespať alebo niečo, tak to nerieš ani. Oni asi dobre vedia prečo radšej pustia kamarátov sa postarať o dom ako vás...pri vašom zmýšľaní aby sa báli aby ste vôbec po tých 3 týždňoch aj chceli odísť...

petrao2
Dnes o 18:04

Už som chcela vypnúť upozornenia keď napísala ze švagriná ju STOPLA ale teda vidim ze stále si ide svoje
Blbá jak cesta ráno do roboty 🤦‍♀️🤦‍♀️

zuzana76
Dnes o 18:04
@anonym_autor

@anonym_cdcad5 ja všetko chápem...ale tak do domu im budú chodiť aj tak minimálne tí kamaráti...

@anonym_autor mozes ist poliat tie kvety, to je pomoc a oni potom poleju tebe, ked bdues na dovolenke, ale nie tam ist byvat, myslim, ze toto je dost nemiestne. Ze chciet si uzivat bratov dom. Ved si postavte svoj.

ddaassuullaa
Dnes o 18:06
@petrao2

Už som chcela vypnúť upozornenia keď napísala ze švagriná ju STOPLA ale teda vidim ze stále si ide svoje
Blbá jak cesta ráno do roboty 🤦‍♀️🤦‍♀️

@petrao2 neurazaj prosim blbu cestu do prace🤣😆 to si naozaj nezasluzila. V porovnani s tymto schizoidnym individuom je mila, prijemna, radostna a dokonca ma aj chape🤣

luccys
Dnes o 18:07
@diaamax

Ze uzit si dom aj s mamou a deckami, manzela necha doma sa “vyspat”. Ja něam slov. Toto ke fakt uz dost vysoky level parazitizmu…

@diaamax Vsak vravela, ze sa vydala len kvoli tehotenstvu, tak by bola happy za 3 tyzdne bez muza. Mozno toto je aj motivacia toho celeho.

anonym_2f5f4b
Dnes o 18:09
@reela

Inak ten brat musi byt tiez tutmak, ked jeho cast rodiny musela odpratat svagrina na vlastnu past. Tam tiez nebude vsetko v jeho hlave v poriadku.

@reela možno celý život žil utlacany mamou a sestrou,musel robiť ako povedia,tak si teraz našiel ženu ktorá si poradí s tými dvomi

petrao2
Dnes o 18:09
@ddaassuullaa

@petrao2 neurazaj prosim blbu cestu do prace🤣😆 to si naozaj nezasluzila. V porovnani s tymto schizoidnym individuom je mila, prijemna, radostna a dokonca ma aj chape🤣

@ddaassuullaa ospravedlňujem sa 🫣 moja chyba 🤭
🤣🤣🤣🤣

maja249
Dnes o 18:12
@anonym_a1114d

@maja249 😅..tak mi ten príklad nevyšiel 🤷

@anonym_a1114d veď to nevadí, to bolo len tak na odľahčenie 😉. Ale z tej blbky mi je ozaj blivno🤮

anonym_53aee8
Dnes o 18:20

Že ťa tatko radšej do obrúska nevytrel, keď ťa robil.. tupota, tupota. Úprimne mi je veľmi ľúto švagrinej a tvojho brata.
Ani by ma neprekvapilo, ak by si si nárokovala na jeho/ich nadobudnutý majetok.. lebo je to krv a brat.. taká hlúpa si. ✌️

anonym_2343df
Dnes o 18:27

@anonym_autor a ja sa chcem opytat , chodite vobec niekam s detmi? Akoze dovolenka , more? Alebo aspon vylety po sr? Nejake chatovacky aspon? mate vobec auto? Deti co robia okrem čučania v " malom byte" , maju nejake zaluby? Kruzky? Lebo podla tvojej predstavy o " dovolenke" v bratovom dome ,a tym , ze si bola naucena , ze program deti ma pod palcom tvoj brat mi pripada , ze chodite tak max do obchodu v meste a to je pre vas vylet ...

anonym_a1114d
Dnes o 18:29
@anonym_53aee8

Že ťa tatko radšej do obrúska nevytrel, keď ťa robil.. tupota, tupota. Úprimne mi je veľmi ľúto švagrinej a tvojho brata.
Ani by ma neprekvapilo, ak by si si nárokovala na jeho/ich nadobudnutý majetok.. lebo je to krv a brat.. taká hlúpa si. ✌️

@anonym_53aee8 ale ona si už predsa nárokuje, veď vyhlásila, že ich dom pre ňu nie je cudzí

autor
Dnes o 18:32
@diaamax

@diaamax čože? ja som to nemyslela tak že by ostal doma veď s nami by bol

autor
Dnes o 18:35
@anonym_2343df

@anonym_autor a ja sa chcem opytat , chodite vobec niekam s detmi? Akoze dovolenka , more? Alebo aspon vylety po sr? Nejake chatovacky aspon? mate vobec auto? Deti co robia okrem čučania v " malom byte" , maju nejake zaluby? Kruzky? Lebo podla tvojej predstavy o " dovolenke" v bratovom dome ,a tym , ze si bola naucena , ze program deti ma pod palcom tvoj brat mi pripada , ze chodite tak max do obchodu v meste a to je pre vas vylet ...

@anonym_2343df nie,na výlety veľmi nechodíme, kvôli financiám

xenia65
Dnes o 18:37
@anonym_autor

@anonym_autor no vidíš, ak by si čas venovaný mlateniu prázdnej slamy venovala brigáde napríklad, mohla si byť aspoň malý kúsok k vysnívanému domu. Zabila si 3 dni... Ale ostatní máme o zábavu postarané

bielasovicka
Dnes o 18:49

Ja už som odišla z tejto témy, že už sa nevrátim lebo som bola uz totálne vytocena z autorky, ale zase som tu, ani neviem načo. Plno strán tu zase, len čítam a už mám aj migrénu, neoplatí sa tu nič písať, je to zbytočné. Proste, totálne vymleta osoba toto.

anonym_4c7737
Dnes o 18:51

Podľa mňa máš pravdu. Na Tvojom mieste by som navrhla, aby ste si domy vymenili už navždy. Veď oni taký veľký dom nevyužijú a vy sa tlačite ako sardinky ....

tetapetra
Dnes o 18:54

Neverím 34 strán, fantázia. Ešte aj Natália sa môže schovať, alebo .Natália si to ty?

detickyy
Dnes o 19:05
@anonym_autor

@anonym_2343df nie,na výlety veľmi nechodíme, kvôli financiám

@anonym_autor Je mi ľúto, že tak to máte. Možno ten dom vidíš ako príležitosť pre zmenu a užitie si pre dievčatá (ako si písala) - teraz viac chápem. No aj tak si myslím, že ak je dom brata a tým aj jeho manželky, tak aj keď Tvoje "chcenie" je veľké, nemalo by byť väčšie ako rešpektovanie a nezasahovanie do ich súkromia, ak raz povedali nie. Prosím, nerob im zo života peklo len preto, že žijú inak akú máš Ty predstavu, lebo skutočne môžeš prísť o vzťah s bratom. Tým pretláčaním môže byť ako medzi dvoma mlynskými kameňmi (možno s tým nemá až taký problém, aby ste tam boli). Lepšie by bolo ísť do pokory a povedať: Rešpektujem vaše rozhodnutie. Je to váš dom. My žiaľ nemáme financie na dovolenky, tak som to vnímala ako čas na zmenu pre naše deti, keď vy dlhšie nebudete doma. A nechať to tak. Možno nabudúce, keď pôjdu na dovolenku, tak to sami navrhnú, aby ste tam u nich boli. Ak nie, zmierila by som sa s tým (a snažila sa šetriť aspoň na jedno dňové výlety s deťmi) a nerobila by som bratovi zo života peklo.

anonym_4adeed
Dnes o 19:09
@anonym_autor

@anonym_autor a on s tým ako súhlasil? A ešte stále sme sa nedozvedeli prečo je tá švagrina taká zlá.

anonym_11c07a
Dnes o 19:18

Ja by som ta strasne chcela vidiet.nemas nejaku foto kde si aj s manku??😂 postni nam sem😂

anonym_a1114d
Dnes o 19:22
@detickyy

@anonym_autor Je mi ľúto, že tak to máte. Možno ten dom vidíš ako príležitosť pre zmenu a užitie si pre dievčatá (ako si písala) - teraz viac chápem. No aj tak si myslím, že ak je dom brata a tým aj jeho manželky, tak aj keď Tvoje "chcenie" je veľké, nemalo by byť väčšie ako rešpektovanie a nezasahovanie do ich súkromia, ak raz povedali nie. Prosím, nerob im zo života peklo len preto, že žijú inak akú máš Ty predstavu, lebo skutočne môžeš prísť o vzťah s bratom. Tým pretláčaním môže byť ako medzi dvoma mlynskými kameňmi (možno s tým nemá až taký problém, aby ste tam boli). Lepšie by bolo ísť do pokory a povedať: Rešpektujem vaše rozhodnutie. Je to váš dom. My žiaľ nemáme financie na dovolenky, tak som to vnímala ako čas na zmenu pre naše deti, keď vy dlhšie nebudete doma. A nechať to tak. Možno nabudúce, keď pôjdu na dovolenku, tak to sami navrhnú, aby ste tam u nich boli. Ak nie, zmierila by som sa s tým (a snažila sa šetriť aspoň na jedno dňové výlety s deťmi) a nerobila by som bratovi zo života peklo.

@detickyy Napísala si to krásne, empaticky a múdro. Lenže takúto rétoriku autorka nie je schopná pochopiť, bohužiaľ.

ekira1
Dnes o 19:28

Prečo mám dojem, že toto nebol prvý ( a obávam sa, že ani posledný) blbý nápad z hlavy autorky a jej matky. Zrejme preto sa brat "zrazu" zmenil, keď sa oženil a ona je " švagrinka" čo má o koleso menej. Zrejme ich už v minulosti musela upratať a preto tam u nich ani riadne neboli, vzťahy ochladli.

euie
Dnes o 19:29

Autorka, davnejsie sa stalo ze sme s muzom sli na nejaky cas do zahranicia. Nie na 3tyzdne ale dlhodobo, Svagrina so svagrom sa nas spytali, ci im zatial nepoziciame nase nove auto (vtedy som mala pocit ze kupovane nad nase pomery), ktore sme tu zatial len garazovali, aby oni mali dve. Doteraz sa na tym obcas pousmejem, ze ich to vobec napadlo sa spytat. Ale nastastie respektovali nase nie.. v dany moment mi to prisla ale riadna podpasovka chciet "len zato ze sme rodina" ziskat vo svoj prospech do uzivania nieco co v podstate nebolo ich, nepricinili sa o to a lahko to mohli znicit.. aj keby nahradili pripadnu skodu, uz by to nebolo uplne ako nove, plus by sme sa o auto cely cas bali a mali by sme dalsie starosti keby sa nieco nevidane stalo.. nie dakujem. A som napriek vsetkemu teda vdacna ze to pochopili.. teraz ma to auto 9 rokov, uz by sme im ho v takomto pripade pozicali. 🙂 tak mozno skus podobnu otazku polozit o dekadu. Drzim ale palce nech to nemusite riesit a uz byvate vo svojom domceku.

anonym_8d74a2
Dnes o 19:32
@reela

Konecne sa mi podarilo poslat obrazok do komentu

@reela 🤣