icon

Ako presvedčiť brata, aby súhlasil s pobytom v ich dome?

25. feb 2026

Ahojte, pridávam to anonymne lebo máme tu známe. Môj brat a jeho žena idú na 3 týždne na dovolenku. Naša mama im navrhla, že by sme ja s mužom a našimi 2 dcérami im to mohli na tie 3 týždne postrážiť 🙂. Školu aj prácu by sme mali cca rovnako ďaleko takže to je jedno,ale oni to odmietli, že nie.... Nemáme spolu tak super vzťahy aby sme sa videli každý mesiac ale zase nie je medzi nami ani nevraživosť. Poliali by sme im kvety napríklad,povysaváli a užili si aj dom.... majú novostavbu a my sme to tam ešte ani poriadne nevideli, majú to tam podľa mamy super,tak baby by mali radosť...🙂 My máme 2 izbak a myslím že by im to nijako neublížilo. Chcela by som sa opýtať na váš názor, čo si o tom myslíte? Ako by som ich presvedčila aby si to rozmysleli? Naša mama nám predsa stále hovorí a tak nás aj vychovala že rodina si má pomáhať

bielasovicka
Včera o 06:22

Ani ja by som ta do môjho domu nepustila. Čím ďalej píšeš, tým viac sa mi zdá ze si nejak mimo. Toto keď myslíš vážne tak máš nejaký problém v hlave. Ostaň ty len pekne vo svojom dvojizbaku. A mamu radšej ani nekomentujem.
Mimochodom,ked sa tlačite ako sardinky, tak si postavte aj vy dom. Veeeelky dom.

martinkatinka
Včera o 06:25

Urcite nie. Nenechala by som tam byvat niekoho, to vobec nie je potrebne. Poliat kvety, postarat sa o zahradu a zvierata OK, ale potom domov. To by bola z tvojej strany laskavost pre brata. Ale bivakovat tam 3 tyzdne s celou rodinou? To by ma nenapadlo....

anonym_902c83

Akoze vy by ste sa bez hanby nasackovali cela familia do domu tvojho brata, ano? Ani trosku tie nie trapne, ked sa na to vobec dokazes pytat? Tvoja mama navrhne a ty to beries ako dokonalu prilezitost na dovolenku? Otras....

anonym_8e85a1

Ty si taka otrasna sestra az hroza. Oni si idu uzit dovolenku. A musia riesit taku otravu ako si ty. Ak chces dom na 3 tyzdne tak si zaplat, je naozaj vela ponuk na nete. Prenajimaju take krasne velke domy kludne aj na 3 tyzdne. A taky dom je pripraveny k dispozicii - prazdne skrine, a samozrejme kuchyna plne vybavena. Dokonca niektore domy aj s virivkou, krasnym plne vybavenym dvorom- grilom, preliezky, pieskovisko atd. To uz by bolo na vas aky dom si prenajmete. Ale neotravuj brata.

anonym_1186d5
Včera o 06:31

Tak po prve nemas s bratom nejake extra vztahy , ale do jeho domu sa sackovat to ano.co je to za blbost? To by sa ti vazne chcelo ist balit kufre a ist na 3 tyzdne byvat do domu? Nechapem tvoju mamu co tym sleduje, ze je to podla nej v poriadku.mate byvanie,nebyvate pod mostom. Ja by som nepristala, ani nahodou.je to prekrocenie sukromnych hranic.mna az normalne striaslo pri predstave, ze mne sa niekto takto chce nastahovat.

anonym_90b8b0
Včera o 06:32

@anonym_autor autorka, ked citam tvoje prispevky, toto vobec ale ze vobec nie je o nejakej pomoci bratovi, to je o tvojej tuzbe ubytovat sa na “dovolenku” v ich krasnom velkom dome, lebo ty mas maly byt. Skus zmenit svoje nastavenie a nezavid im ten dom, lebo ta zavist z teba len srsi. Treba zmenit postoj a urobit nieco preto, aby ste aj vy mali velky dom/byt - cokolvek co chces. Lebo bratovi to len tak z neba tiez nespadlo. Toto co ste s mamou vymysleli je velmi zly napad a nikto normalny by na to nepristupil. Vidis ze ti to tu pisu vsetci.

ivik4
Včera o 06:33

No dobre hanba chciet si ist ,,uzit" cudzi dom. By ma vystrelo keby mi to tam deti ponicili. Mama si nema co dovolit nieco take povedat.
Vsak si aj Vy postavte dom

fairyy
Včera o 06:34

ja uplne rozumiem preco si myslis, ze svoju sestru by tam pustila a teba nepustia... pretoze to je az nechutne ako sa do toho domu tlacis ... a moja rada ked nemate peniaze a oni maju tak super novopostaveny novo zariadeny dom so vsetkym aby si sa nedivila, ze sa nieco pokazi ani nie tvojou vinou a len velmi tazko najdete peniaze na zaplatenie a reci ako ved to je rodina ta si neplati si vies mozte potom vsetci strcit a pokazi to vsetky vztahy.... netlacte sa tam ....ked chces pomoct chod im trikrat poliat kvety a parkrat nakrmit ryby... to sa vola pomoc

prasiatko30
Včera o 06:34

To su uz jarne prazdniny?

michaela329
Včera o 06:36

@anonym_autor toto je hádam vtip 😀 Bratovi absolútne rozumieme, ja by som vám asi ani kľúče radšej nedávala.

zeldia
Včera o 06:38

@anonym_autor mňa prekvapuje ako na MK miliardárky, scestovane po celej zemi a už aj galaxii sú tak jednoznačne malé v duchu. Normalne funguje výmena domov/ bytov alebo ponuka na bývanie za starostlivosť o domácnosť resp. zvierata.

1sally12
Včera o 06:40
@226lenka

Z ich novostavby si chcete na 3 týždne spraviť hotel zadarmo? Nezávidis im tak trochu ten dom?

@226lenka jasné že závidí
Autorka akoze neskutočná drzosť😳 jasné, deti nič nerozbijú, nezničia, sú rozumné...pre deti je všetko nové wooow tak prečo nevyskúšať? A vôbec keď povedali nie, tak čo riešiš? Aké presviedčanie? Obzvlášť keď píšeš že nemáte nejaké súdržné vzťahy.
A tí kamaráti tam predpokladám nebudú bývať.

tilly
Včera o 06:41

Tak toto si ja vôbec neviem predstaviť. Neexistuje, že by som do svojho domu niekoho pustila. Aj keď mám so súrodencom výborné vzťahy, ani tak nie. Nie na tri týždne.
Keď sme preč a moji rodičia chcú u nás prespať, lebo tu majú vedľa kamarátov a idú k nim hrať karty, to v pohode, majú hosťovskú pre seba. Sú dvaja
Ale aby mi tam prišla na tri týždne rodina s deťmi, to vôbec.
Tiež to beriem ako prekročenie hranice

tilly
Včera o 06:42
@zeldia

@anonym_autor mňa prekvapuje ako na MK miliardárky, scestovane po celej zemi a už aj galaxii sú tak jednoznačne malé v duchu. Normalne funguje výmena domov/ bytov alebo ponuka na bývanie za starostlivosť o domácnosť resp. zvierata.

@zeldia áno, tieto veci fungujú a môžu byť prospešné, ale musia s tým súhlasiť obe strany.

13uzivatelka11
Včera o 06:43
@zeldia

@zeldia ale to že to vo svete existuje neznamená, že každý chce zdieľať svoj dom s cudzími osobami. 🤦‍♀️ A myslím si že takto to robia hlavne ľudia, ktorí veľa cestujú a doma sa zdržujú pár mesiacov v roku

anonym_6232cd
Včera o 06:44
@anonym_autor

@226lenka za energie by som normálne zaplatila,navrhla som aj nejaký symbolický akože podnájom ale o tom mama nechce počuť...vraj rodina si neplatí,ale to by sme si vyriešili my,a majú hosťovské izby,nespali by sme v ich spálni

@anonym_autora a máš aj svoj názor? Koľko mas rokov? Mama chcela mama rozhodla mama povedala ved tak nás vychovala. Nie to nie je tvoj dom nie nemáš tam co robiť ano veľa to hovorí o vašich vzťahoch áno brat radšej poprosil kamarátov. Asi on sa dokázal osamostatniť a nepotrebuje mať v dome nasackovanu mamu aj s tebou. Ty nechceš pomôcť bratovi. Ty si chceš tri týždne užívať dom. Jedno či za to zaplatis alebo nie. Brat zrejme vidí ako fungujes prilepena na mamu a on si zariadil svoj život a teba aj s mamou odstrihol. Keď počujem veď sme rodina a rodina si musi pomáhat mi príde ťažko a ešte s tým že mama ma takto vychovala toto sa využíva na manipuláciu a aby rodičia mohli ovládať život deťom aj v dospelosti. Pomáhať je fajn ale nie sa nasťahovať k niekomu do domu aby si si aj ty užila konečne viac priestoru. Nech si mama myslí čo chce brat sa rozhodol tak to akceptujte. A keď nebudeš mat za zadkom a všade v živote mamičku a mamička povedala možno dospejes a aj s bratom sa ti postupne zmení vzťah. Ale na možnosť bývať vo väčšom zacas zabudni. Mama to síce vymyslela dobre ale napad to bol zly. Môžeš odísť od mamy a postaviť si vlastný dom.

luccys
Včera o 06:44
@zeldia

@zeldia Ale ti majitelia s tym suhlasili. Tito nie. Vidis rozdiel? Kazdy si moze so svojim majetkom nakladat, ako chce. Zatial zakon o poskytovani ubytovania chudobnejsim pribuznym nemame.

sova7
Včera o 06:45
@zeldia

@zeldia lenže tu o to nie je záujem brat tam autorku s mamou mať nechce a zariadil sa inak len ona a jej mama to nechcú pochopiť

zeldia
Včera o 06:48
@luccys

@zeldia Ale ti majitelia s tym suhlasili. Tito nie. Vidis rozdiel? Kazdy si moze so svojim majetkom nakladat, ako chce. Zatial zakon o poskytovani ubytovania chudobnejsim pribuznym nemame.

@luccys vidim rozdiel najmä v “malosti” prispievateliek. Samozrejme že musi súhlasiť majiteľ a ak teda si ich tam neželá tak ok. Ale aby na autorku všetci útočili, lebo to jej mamu čo i len napadlo, tak to je na zamyslenie nad spoločnosťou. Jaj boze moj, domcek moj najkrajší, všetci mi ho zavidte, ja budem si ho strážiť, lebo nic iné nemam - najmä v hlave.

petamich
Včera o 06:48

Ak by ste mali dobre vztahy, je velka pravdepodobnost, ze by im to nevadilo. Nemate, vadi im to 🤷‍♀️ a nie nemas ho ako presvedcit, lebo "este ste to tam poriadne nevideli" nie je dovod sa im tam nasackovat na tri tyzdne, ked nie su doma. Mali ste to chciet vidiet, ked doma su. A argument, moju novostavbu tak dievcata by mali radost, ten ani nepouzivaj 😵‍💫😅.

anonym_34ed0a
Včera o 06:49

To je dobré 🤣🤣🤣🤣
Ty sa čítaš?
"Doteraz ste tam riadne neboli a keď odtiaľ vypadnú sa tam chcete nasáčkovať celá rodina?
Ináč takto ste všetci okaa??🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Ešte mi napadlo, keď maminka tvrdí, že rodina si má pomáhať.
Pomohli ste im slamku aspoň preložiť, keď sa zariaďovaní,stavali?
Nie, keď ste tam neboli.

jasminet
Včera o 06:51

Nie ste náhodou nakvartírovaní celé dni u mamičky? Sa vás asi chce na 3 týždne zbaviť, keď vymyslela takúto somarinu.

anonym_64ed98
Včera o 06:51

Skontrolovať dom, záhradu, postarať sa o zvieratá, neznamená, že tam bývaš. Brata úplne chápem, že radšej zavolá kamarátov, ako teba, čo sa tam chce na 3 týždne nasáčkovať s celou rodinou. Tvoj nápad, je proste totálna blbos

luccys
Včera o 06:52
@zeldia

@luccys vidim rozdiel najmä v “malosti” prispievateliek. Samozrejme že musi súhlasiť majiteľ a ak teda si ich tam neželá tak ok. Ale aby na autorku všetci útočili, lebo to jej mamu čo i len napadlo, tak to je na zamyslenie nad spoločnosťou. Jaj boze moj, domcek moj najkrajší, všetci mi ho zavidte, ja budem si ho strážiť, lebo nic iné nemam - najmä v hlave.

@zeldia Aj ty rozkazujes druhym ludom, koho maju nasackovat do vlastnej nehnutelnosti? 😄

anonym_44ad07
Včera o 06:52

Ja len dúfam, že pod nejakým Vašim tlakom, alebo dotieravosťou či psychickým vydieraním brata nenapadne povoliť 🙏🏼

13uzivatelka11
Včera o 06:54
@zeldia

@zeldia no majú v hlave asi viacej ako autorka, keďže oni majú dom, ktorý im autorka závidí. musis urážať ľudí len za to, že nechcú zdieľať svoj dom s cudzími ľuďmi? Ten dom ich stal kopec času a energie, tak prečo by si tam mali hned nasackovat sestru s ktorou sa vidia párkrát do roka a evidentne nemajú nejaký dobrý vzťah? Veď starostlivosť o dom a zvieratá si poriesili, tak čo potom? Chcem vidieť teba ako si kúpiš dom za 3000.000+ tisíc a potom ho budeš len tak zdieľať s cudzími ľuďmi, však čo, nech ti ho aj celý zničia, veď je to len dom a možno si na neho roky makala, aby si si ho mohla dovoliť. Alebo rovno napíš autorke a ponúkni jej svoj dom, nech si urobí dovolenku. Bude ti vďačná, zaplati ti energie 🙂

anonym_44ad07
Včera o 06:55

a pomôcť bratovi 🤣 … koľko ste mu vlastne pomáhali pri stavbe a všetkom okolo? Pomohla mama aj finančne? … veď ste rodina.

anonym_164ca7
Včera o 06:56

@anonym_autor brat vie aká si, že si vlezlá vterka, tak radšej dá dom postrážiť niekomu, ku komu má väčšiu dôveru. Zmier sa s tým.

anonym_902c83
Včera o 06:57

Ja neverim, ze takyto totalne sprosty napad vobec niekto dokaze vyslovit nahlas, nieto ho este ponuknut ako riesenie majitelovi🤯. Si na najlepsej ceste uplne rozbit vztahy s vlastnym bratom. Ty zavidis, nechas sa nahuckat matkou na nieco, co normalnemu cloveku ani nenapadne. Ty mi prides ako clenka rodiny tlaciacej sa v malom panelakovom byte, co sa prebura do luxusneho susedovho bytu a v case jeho nepritomnosti sa hra na vyssiu triedu🤮 Natacas nejaku realitu alebo ozivujes film "Utekajme, uz ide"🙉🙈.

anonym_cc0c47
Včera o 06:58
@anonym_autor

@anonym_cdcad5 ja všetko chápem...ale tak do domu im budú chodiť aj tak minimálne tí kamaráti...

@anonym_autor .. budú chodiť kamaráti = nebudú tam bývať. Urobia čo treba a odídu. Podľa mňa požiadavka tvojej mamy a aj tvoja,aby ste 3 týždne bývali v bratovom dome je nevhodná až drzá. Keby vám to ponúkol, prosím, ale žiadať ho o to je nehorázne.