icon

Ako presvedčiť brata, aby súhlasil s pobytom v ich dome?

25. feb 2026

Ahojte, pridávam to anonymne lebo máme tu známe. Môj brat a jeho žena idú na 3 týždne na dovolenku. Naša mama im navrhla, že by sme ja s mužom a našimi 2 dcérami im to mohli na tie 3 týždne postrážiť 🙂. Školu aj prácu by sme mali cca rovnako ďaleko takže to je jedno,ale oni to odmietli, že nie.... Nemáme spolu tak super vzťahy aby sme sa videli každý mesiac ale zase nie je medzi nami ani nevraživosť. Poliali by sme im kvety napríklad,povysaváli a užili si aj dom.... majú novostavbu a my sme to tam ešte ani poriadne nevideli, majú to tam podľa mamy super,tak baby by mali radosť...🙂 My máme 2 izbak a myslím že by im to nijako neublížilo. Chcela by som sa opýtať na váš názor, čo si o tom myslíte? Ako by som ich presvedčila aby si to rozmysleli? Naša mama nám predsa stále hovorí a tak nás aj vychovala že rodina si má pomáhať

lucia147852
Včera o 06:59

Wow, drzosť maximálneho zrna. Nie, NIKDY by som ta s rodinou nenechala bývať v mojom dome, keď idem na dovolenku. A švagriná ma svokru na pohľadanie, keď si dovolí rozhodovať o ich dome. Ozaj taká prava svokricka. A ty keď chceš pre deti viac a závidis dom, tak sa treba pričiniť, aby ste mali tiež. Alebo aspoň väčší byt a nie využívať šikovnosť iného. Je to neetické, vychcane a drzé. Och. Vôbec sa nečudujem, že poprosili kamarátov. Ti sa im tam rozťahovať nebudú.

anonym_ff48bd
Včera o 07:03

Come on, ste zle😃 Aurorka sa predsa pytala, ako presvedcit brata. Zatial jej nikto neporadil. Hanba vam😆

mogaa
Včera o 07:04

@anonym_autor prepáč, ale ty by si brata so ženou a deťmi pustila do svojho bytu bez tvojej prítomnosti? Domov je čisto súkromné miesto a prepáč ale napr. ja osobne netúžim po tom aby mi niekto prezeral skrine, používal postelné prádlo, uteráky....to nie je jedna osoba, ale ďaľšia rodina, deti niečo rozbijú, rozlejú, poprehadzujú.....jednoducho prídem z dovolenky a netúžim upratovať po návšteve ale nájsť dom v stave ako som ho nechala.....

slavomira236
Včera o 07:04
@anonym_31a9e1

@anonym_autor to, že ste ako sardinky je len vaša zásluha. Ak chceš zlepšiť vzťahy medzi vami a byt opäť rodina, ktorá si má pomáhať, tak prestaň s takýmito hlúpymi nápadmi. Lebo toto je extrém. Keby ta tam brat chcel, tak ti ponúkne sám. Lebo takto to naozaj vyzerá, že závidiš poriadne a že 3 týždne chceš žiť jeho život

@anonym_31a9e1 ja by som to neorijala ani keby mi to surodenec ponukol. Necitila by som sa tam dobre. Bala by som sa ze sa nieco pokazi deti znicia...naco je toto dobre ist byvat do domu v tom istom meste..

anonym_31a9e1
Včera o 07:05
@slavomira236

@anonym_31a9e1 ja by som to neorijala ani keby mi to surodenec ponukol. Necitila by som sa tam dobre. Bala by som sa ze sa nieco pokazi deti znicia...naco je toto dobre ist byvat do domu v tom istom meste..

@slavomira236 samozrejme, ja len, že v prvom rade keby chceli tak majú oni ponúknuť dom a nie ona sa tam tlačiť

anonym_8d74a2
Včera o 07:07

Bude tato tema mat aspon 15 stran, ako ta s tym uchylnym manzelom a zenou s poruchou osobnosti? Lebo potencial to ma 🤪. Ale este by sa hodilo, keby aj autorka este daco prispela svojou troskou, oleja priliat do ohna 😁.

alenka58
Včera o 07:07

@anonym_autor pokiaľ vás oni priamo nepožiadajú aby ste tam všetci bývali tak je nevhodné vôbec o tom uvažovať, my teda máme veľmi dobré vzťahy a moji dvaja súrodenci zvyknú chodiť nadlhšie na dovolenky alebo služobne, máme od seba kľúče od domov ale nasťahovať sa tam by nás vzájomne nikdy nenapadlo, my už keď tak chceme byť spolu, polejeme kvety, psíka berieme k nám domov, takéto narušenie obydlia že to môže aj niekoho napadnúť

katuskamala1
Včera o 07:08

Ja neverim, ze toto niekoho napadne... cez ciaru..

anonym_8e85a1
Včera o 07:09
@anonym_8d74a2

Bude tato tema mat aspon 15 stran, ako ta s tym uchylnym manzelom a zenou s poruchou osobnosti? Lebo potencial to ma 🤪. Ale este by sa hodilo, keby aj autorka este daco prispela svojou troskou, oleja priliat do ohna 😁.

@anonym_8d74a2 Asi nebude mat 15 stran. Podla mna autorka uz nic nenapise 😃.

alenka58
Včera o 07:11
@zeldia

@anonym_autor mňa prekvapuje ako na MK miliardárky, scestovane po celej zemi a už aj galaxii sú tak jednoznačne malé v duchu. Normalne funguje výmena domov/ bytov alebo ponuka na bývanie za starostlivosť o domácnosť resp. zvierata.

@zeldia existuje, ale majitelia nechcú meniť, násilne sa niečoho domáhať je smutné a nevhodné

zuzanaete
Včera o 07:13
@anonym_fa0bb5

Byvame v hlavnom meste v zahranici, mame byt v uplnom centre a vela cestujeme. Ja sama navrhnem mojim znamym ci nechcu prist si urobit vylet ked sme prec. Minuly rok takto u nas "byvala" mesiac a pol jedna stara znama a na vikend prisiel kamarat s jeho priatelkou. Povedala by som, ze brat a tvoja svagrina ta velmi nemusia... Vyjadrili svoj postoj a treba sa s tym zmierit. Predsalen, nie je to narokovatelne.

@anonym_fa0bb5 Toto je za mna ina situacia. Neman problem pustit do bytu rodinu/kamaratov. Ale autorka si chce len na 3 tyzdne uzit viacej priestoru. Nie je to o spoznavani mesta, krajiny. Mna byani nenapadlo sa z dovodu vacsieho priestoru stahovat do bratovho noveho domu. Ja by som bola len v strese, ze nieco poskodime.

natalka13
Včera o 07:18
@zeldia

@anonym_autor mňa prekvapuje ako na MK miliardárky, scestovane po celej zemi a už aj galaxii sú tak jednoznačne malé v duchu. Normalne funguje výmena domov/ bytov alebo ponuka na bývanie za starostlivosť o domácnosť resp. zvierata.

@zeldia asi ti uslo, ze tu nejde o vymenu.

natalka13
Včera o 07:20

Ako presvedcit brata?🤔 toto nemozes mysliet vazne👀

katkazatka
Včera o 07:22

Hanba by ma fackala pri takomto napade. A dve decka by som si do domu nepustila. Ste doma vsetci normalni?

terry658
Včera o 07:26

@anonym_autor ja by som to brala ako narušenie môjho súkromia. Tiež by som nenechala sestru ani brata len tak u mňa doma. Iba ak by bola výnimočná situácia (vojna, pôrod a pod.)
A ro podotýkam, že máme spolu nadštandardne dobré vzťahy.

kristie571
Včera o 07:31

Nemam energiu citat vsetkych 5 stran diskusie. Stacila mi prva strana. Ak vam chyba priestor, kupte si dom. Vazne sa prizivovat na bratovi ? Necudujem sa, ze radsej tam posle kamaratov nez rodinu, ked ste takí. Ci azda brat staval dom aj za vase peniaze ? Mama vas mohla naucit respektovat, ze ak niekto povie NIE znamena to NIE. Ale zjavne nevedela, ked to sama neovlada a napadne ju takato konina. Snad vam ten brat neda ani kluc aby ste tam isli poliat vobec kvety. Lebo mi pride ze by ste boli schopni sa tam nasackovat byvat na 3 tyzdne aj bez jeho vedomia..

hopsas
Včera o 07:34

@anonym_autor fúha toto vám ako napadlo nanominovat sa niekomu do domu? Moji bratia chodia často na dlhšiu dobu do zahraničia ale nenapadlo mi ani raz povedať im že teraz idem s celou mojou rodinou bývať do ich domu a polievať im kvety. Čo je to za blbosť.

autor
Včera o 07:34

no ale ste mi tu riadne väčšina naložili...
aj keby som mala väčší dom ako majú oni,ja ich tam pustím kedykoľvek....keby som mohla ísť na maldivy, netrápilo by ma že mi niekto niečo doma rozbije,veci sú pre mňa určené na používanie,nie na pozeranie
ja nie som cudzí človek a ani moja rodina,sme predsa rovnaká krv
uvedomujem si, že mama s tým prišla ako prvá a je pravda že teraz sa tej myšlienky nechceme pustiť, ale príde nam to všetkým ako dobrý nápad
nikde nemajú istotu, čo budú kamaráti robiť s ich domom ani ako dlho tam sa tam zdržia
a som si istá, že kým bol moj brat slobodný, sám by mi to navrhol,takto sa otočil podľa môjho názoru až po svadbe,aj ja som vydatá, mám manžela,ale stále si pamätám kto je skutočná rodina
a prosím, menej nevraživosti ,my ich nejdeme vykradnúť, spali by sme v hosťovskych izbách

mima172
Včera o 07:35

@anonym_autor Úprimne? Nechápem ako Ti mohlo niečo také vôbec napadnúť. Nevidím v tom kúsok logiky. K poslednej vete, že rodina si ma pomáhať - z tvojej strany nejde o úmysel pomôcť ale užiť si komfort domu. Keby chceš pomôcť, tak sa ponúkneš, že im prídeš 1x za týždeň poliať spomínané kvety a vyvetrať dom. To je pomoc a nie nasťahovať sa k nemu na tri týždne 🙂

nekonecna_katastrofa
Včera o 07:36

@anonym_autor Podla mna tu vobec nejde o to, ze sa boja znicenia domu. Ale skor o to, ze nechcu, aby si konkretne ty takto vstupila do ich sukromia. My mame byt stary, nabytok obity po detoch, napriek tomu by mi vadilo tu niekoho mat takto dlho. Pisem si dennik, mame s muzom nejake nase intimne predmety atd, fakt nemam potrebu pred dovolenkou este vsetko schovavat, lebo co ak sa navstevnik bude nudit a prelustruje mi veci.
Mamu to napadlo, ok, beriem. Navrhli ste to bratovi. Toto este chapem. Ale vyjadril sa ze nie, tak to treba respektovat a nie o tom este diskusiu zakladat. Namiesto hladania sposobov ako presvedcit brata sa radsej poriadne zamysli, preco vlastne tak velmi chces byt v tom dome a potom ries svoj vnutorny problem.

nekonecna_katastrofa
Včera o 07:38
@anonym_autor

aj keby som mala väčší dom ako majú oni,ja ich tam pustím kedykoľvek....keby som mohla ísť na maldivy, netrápilo by ma že mi niekto niečo doma rozbije,veci sú pre mňa určené na používanie,nie na pozeranie
uvedomujem si, že mama s tým prišla ako prvá a je pravda že teraz sa tej myšlienky nechceme pustiť, ale príde nam to všetkým ako dobrý nápad
nikde nemajú istotu, čo budú kamaráti robiť s ich domom ani ako dlho tam sa tam zdržia
a som si istá, že kým bol moj brat slobodný, sám by mi to navrhol,takto sa otočil podľa môjho názoru až po svadbe,aj ja som vydatá, mám manžela,ale stále si pamätám kto je skutočná rodina
a prosím, menej nevraživosti ,my ich nejdeme vykradnúť, spali by sme v hosťovskych izbách

@anonym_autor sa zamysli, preco radsej daju kluce kamaratom ako tebe. Ja tomu aj celkom po tejto diskusii rozumiem.

autor
Včera o 07:38
@nekonecna_katastrofa

@anonym_autor Podla mna tu vobec nejde o to, ze sa boja znicenia domu. Ale skor o to, ze nechcu, aby si konkretne ty takto vstupila do ich sukromia. My mame byt stary, nabytok obity po detoch, napriek tomu by mi vadilo tu niekoho mat takto dlho. Pisem si dennik, mame s muzom nejake nase intimne predmety atd, fakt nemam potrebu pred dovolenkou este vsetko schovavat, lebo co ak sa navstevnik bude nudit a prelustruje mi veci.
Mamu to napadlo, ok, beriem. Navrhli ste to bratovi. Toto este chapem. Ale vyjadril sa ze nie, tak to treba respektovat a nie o tom este diskusiu zakladat. Namiesto hladania sposobov ako presvedcit brata sa radsej poriadne zamysli, preco vlastne tak velmi chces byt v tom dome a potom ries svoj vnutorny problem.

@nekonecna_katastrofa mame známych u ktorých je to úplne ok, nevidím na tom vôbec nič zlé, veď tam nikto nebude a sme dospelí je mi jedno čo tam majú

minenkaa
Včera o 07:40
@anonym_autor

@nekonecna_katastrofa mame známych u ktorých je to úplne ok, nevidím na tom vôbec nič zlé, veď tam nikto nebude a sme dospelí je mi jedno čo tam majú

@anonym_autor ale veď povedali nie ,tak podľa mňa to tým hasne a je jedno čo ty chceš a považuješ za správne

anonym_b4082e
Včera o 07:41

@anonym_autor namiesto vášho 2-izbového bytu si vyriešte bývanie väčšie a nemusíte potom chodiť " užívať a deti mať radosť " v cudzom dome. Aj keď je to rodina, ale toto riadne cez čiaru žiadať. A tým, že radšej nechajú kamarátov postrážiť ich doma svedčí, akurát o vašom vzťahu.

maca1984
Včera o 07:44
@anonym_autor

@anonym_autor aj keby cestovali na mesiac na Mars, povedali Vám nie. Bodka.

kristie571
Včera o 07:44

@anonym_autor jaaaaj, takze je to tu. Svagrina je problem? Nie je, to ty s matkou ste problem. Ak ste mu s matkou nefinancovali cele byvanie a dovolenku, tak mozte tak akurat drzat hubu a krok.
5 stran o tom ako je to cele totalne smiesny napad a ty si stale ides svoje. Mat taku sestru totalne sa od nej odstrihnem, zjavne aj od matky. To ze ste rodina este ti nedava narok na ich majetky. Fakt sa necudujem ze doveruju viac kamaratom ako tebe. Si im podla mna viac cudzia ako nejaky kamarat. Normalne mam nervy. Rychlo sa spamätaj. Povedali ze NIE. Tak to laskavo akceptuj. Ak chces ist niekde na 3 tyzdne byvat, vies ist aj inam ako do bratoveho domu, len skus googlit, ubytovani je plny internet.

sara07
Včera o 07:45
@anonym_autor

@enmery myslím si, že sestru z jej strany by tam kľudne pustila... cítim sa trochu ako piate koleso v porovnaní s tým aké majú vzťahy oni,ale do domu by som si určite pustila radšej mojho brata ako kamarátov... veď brata poznám celý život

@anonym_autor lenže je rozdiel
sa tam nastahovat na 3 tyždne
A
ist tam cca raz za dva dni, raz za den dat zrat psom alebo poliat kvety
ja osobne by som s tym mala problém
preto radšej volia kamaratov lebo oni tam idu na nevyhnutne nie tam byvat ....

anonym_a929d4
Včera o 07:46
@anonym_fa0bb5

Byvame v hlavnom meste v zahranici, mame byt v uplnom centre a vela cestujeme. Ja sama navrhnem mojim znamym ci nechcu prist si urobit vylet ked sme prec. Minuly rok takto u nas "byvala" mesiac a pol jedna stara znama a na vikend prisiel kamarat s jeho priatelkou. Povedala by som, ze brat a tvoja svagrina ta velmi nemusia... Vyjadrili svoj postoj a treba sa s tym zmierit. Predsalen, nie je to narokovatelne.

@anonym_fa0bb5 a co to ma spolocne s touto temou? Zakladatelke nejde o mesto kde brat byva (byvaju v rovnakom meste). K tebe chcu ist kvoli tomu mestu, urcite nie kvoli bytu.

simsalabim
Včera o 07:47

@anonym_autor vobec to nie je dobry napad a nerozumiem, ako mozes chciet, aby ta takto puctili do ich intimnej zony. Ano, rodina si ma pomahat - ale kto tu vlastne potrebuje pomoc? ty, ci oni? Ako to vlastne je? A trochu k teme - my sme poskytli rodine nas byt - ale po tom, co sme sa odstahovali do domu. Bol zariadeny, dalo sa v nom v pohode byvat a svagrovci tam byvali skoro rok, kym nedostavali svoj dom. Ale toto bola uplne ina situacia - ten byt uz nebol "nas hrad" a oni nemali za ten cas kde byvat, museli by ist do podnajmu. U nas byvali len za energie.

anonym_8e85a1
Včera o 07:51
@anonym_autor

@anonym_autor Spamataj sa zena. A upust od tej nezmyselnej myslienky. Tvoj brat nie je uz slobodny- ked uz to spominas. Ma svoju rodinu, ktora je na prvom mieste. A ak sa doma dohodli, tak to respektuj. A neotravuj uz brata s tym nezmyslom. Oni si idu uzit dovolenku. Nekaz im dovolenku svojim otravovanim. Dom je ich, ty tam nemas co si uzivat ich dom, ked tam nie su...