icon

Ako presvedčiť brata, aby súhlasil s pobytom v ich dome?

25. feb 2026

Ahojte, pridávam to anonymne lebo máme tu známe. Môj brat a jeho žena idú na 3 týždne na dovolenku. Naša mama im navrhla, že by sme ja s mužom a našimi 2 dcérami im to mohli na tie 3 týždne postrážiť 🙂. Školu aj prácu by sme mali cca rovnako ďaleko takže to je jedno,ale oni to odmietli, že nie.... Nemáme spolu tak super vzťahy aby sme sa videli každý mesiac ale zase nie je medzi nami ani nevraživosť. Poliali by sme im kvety napríklad,povysaváli a užili si aj dom.... majú novostavbu a my sme to tam ešte ani poriadne nevideli, majú to tam podľa mamy super,tak baby by mali radosť...🙂 My máme 2 izbak a myslím že by im to nijako neublížilo. Chcela by som sa opýtať na váš názor, čo si o tom myslíte? Ako by som ich presvedčila aby si to rozmysleli? Naša mama nám predsa stále hovorí a tak nás aj vychovala že rodina si má pomáhať

moonlight1210
Včera o 08:18
@anonym_autor

@moonlight1210 bolo by to ok ak by to nedovolili ani ostatným,ale viem že pár ľudí tam bolo aj cez noc a my nemáme vzťahy že by sme sa nebavili alebo nemali radi,len nie sme spolu často, predovšetkým preto že oni stále niekde lietajú,nie preto že by sme nechceli 🙂

@anonym_autor zjavne nie su tie vase vztahy tak blizke ako s inymi.

Tak zacni na tom pracovat, aby boli.

Ale tymto ich este viac rozvratis, ak sa nepretanes citit ako ukrivdene decko, co si vzalo nieco do hlavy a teraz sa fuka, ze mu to nedaju.

sima234
Včera o 08:19
@anonym_autor

@moonlight1210 bolo by to ok ak by to nedovolili ani ostatným,ale viem že pár ľudí tam bolo aj cez noc a my nemáme vzťahy že by sme sa nebavili alebo nemali radi,len nie sme spolu často, predovšetkým preto že oni stále niekde lietajú,nie preto že by sme nechceli 🙂

@anonym_autor ale veď je to ich dom, oni rozhodujú kto tam bude či nebude, prípadne tam prespí či neprespí. Pochop už, ty nemáš na ten dom žiadny nárok ani nič a je to len a len ich vec.

anonym_435250

Sestra-nesestra, socku vo svojom domove nikto nechce mať pokiaľ je on odcestovaný :D

autor
@anonym_8e85a1

@anonym_autor Ty si vtipna, aka si zabednena. Ty si uz vedlajsia rodina. Nemas sa co nasackovat do domu, ktory je tvojho brata a jeho rodiny. Ak chces dom zarob si a kup.

@anonym_8e85a1 vedľajšia? kto mu je viac rodina ako jeho vlastná sestra a mama😅

anonym_8e85a1
Včera o 08:20
@anonym_autor

@anonym_8e85a1 vedľajšia? kto mu je viac rodina ako jeho vlastná sestra a mama😅

@anonym_autor Jeho zena je ovela viac a aj jeho deti. Boze ty si blba 🤦‍♀️.

anonym_435250

Nie je to náhodou tak, že ty si chceš užiť cudzí luxus a zvaľuješ to na mamu?
Nuž, ak si chcela bývať v peknom novom dome, mala si sa lepšie narodiť alebo vydať. Kedže s tvojim IQ určite na taký dom nedosiahneš.
( Ani tým, že si ho " požičiaš" kým je brat na Maldivách 😀 )

autor
@sima234

@anonym_autor ale veď je to ich dom, oni rozhodujú kto tam bude či nebude, prípadne tam prespí či neprespí. Pochop už, ty nemáš na ten dom žiadny nárok ani nič a je to len a len ich vec.

@sima234 ja si nerobím nárok..

autor
Včera o 08:21
@anonym_8e85a1

@anonym_autor Jeho zena je ovela viac a aj jeho deti. Boze ty si blba 🤦‍♀️.

@anonym_8e85a1 deti nemajú,a vlastná krv bude vždy za mňa viac 😌

autor
Včera o 08:21
@anonym_435250

Nie je to náhodou tak, že ty si chceš užiť cudzí luxus a zvaľuješ to na mamu?
Nuž, ak si chcela bývať v peknom novom dome, mala si sa lepšie narodiť alebo vydať. Kedže s tvojim IQ určite na taký dom nedosiahneš.
( Ani tým, že si ho " požičiaš" kým je brat na Maldivách 😀 )

@anonym_435250 v prvom rade to nie je cudzie..

anonym_8e85a1
Včera o 08:22
@anonym_autor

@anonym_autor Nerobis si narok? Narokujes si, ze mas pravo zit v jeho dome 3 tyzdne, ked tam nebude. Uz sa spamataj zena.

lucimichi
@anonym_autor

@anonym_autor takže tvoj muž a tvoje deti sú na mieste až za tvojou mamou a bratom?

anonym_4adeed
@anonym_fa0bb5

@anonym_a929d4 Zrovna minuly rok v lete u nas mesiac a pol byvala ta znama, ktora zije v rovnakom meste ale on si tu len prenajima izbu, cize komfort byvania ma uplne iny. Jasne, vzdy to zalezi na majitelovi nehnutelnosti a ked brat nechce, tak to treba respektovat a uprimne, autorka podla mna tiez strasne hroti a nepacia sa mi jej reakcie ale som uprimne prekvapena z toho kolkym to pride ako nieco co by nikdy nedovolili. Ak sa teda bavime o ninimalne aspon normalnych vztahoch.

@anonym_fa0bb5 no napríklad ja by som jednu švagrinu s deťmi pustila na 3 týždne druhú nie. Nie preto, že by som ich nemala rada, ale poznám jej deti a obrátili by to tu hore nohami.

moonlight1210
@luccys

@anonym_autor "Príde nam to všetkým ako dobrý nápad"😃 komu- vsetkym? Lebo ocividne bratovi a svagrinej nie, a ti su v tom dost podstatni😆 Ale tu je skoda nieco pisat. Autorka uz sa vidi v dome, tunelove videnie, ide si svoje. Mozme jej to vysvetlit aj na 10 stranach, nic nepomoze.

@luccys ano, tiez myslim, ze ona uz sa upla na to, co tym vsetko ziska.
Zacala snivat vo velkom.

V podstate 3 tyzdne dovolenky vo velkom peknom novom dome.

A teraz ma kona ako niekto, komu ten sen ukradli. Hoci jej nikdy nepatril.

sima234
Včera o 08:23
@anonym_autor

@anonym_autor ešte raz, je to ich dom. Nie tvoj, nemáš žiadne právo tam byť, pokiaľ ťa oni nepozvú, nepoprosia o pomoc a pod. Pochop to už konečne.

anonym_464b88
Včera o 08:23

🙂 🙂 🙂
Tak uz som citala vsetko. To nemyslis vazne. Vam s mamou dobre harasi, ked vas nieco take napadne. A stale sa ohanate, ze ved ste rodina a rodina si ma pomahat. Ale ved aka jej toto pomoc? Ty keby si platila hypoteku 1000 Eur, narobila sa na dome jak kon, urcite by si len tak na 3 tyzdne tam pustila inych ludi. Jasne. Vlastne, ani tak nejde o peniaze, ale o to, ze niekto byva 3 tyzdne u mna. 3 tyzdne. Toto nie je, ze prist prespat na noc alebo dve. To su tri tyzdne. Bez domacich.
Ani brat sam by vam to nedovolil, nie ze to bol napad jeho manzelky. Nikto pricetny by toto nedovolil. Vy nemate kuska hanby. Dufam, ze toto je vymyslene, lebo taky snad nemoze byt nikto. Ze vsetci to povazuju za dobry napad. Ctjb 🤦‍♀️

anonym_8e85a1
Včera o 08:24
@anonym_autor

@anonym_autor Jeho zena je pre neho rozhodne viac ako ty otravna sestra...

anonym_0f229d

@anonym_autor Keby toto všetko vedel brat a jeho rodina,ver že by si pomyslel svoje a na veľmi dlho by tie vzťahy ochladli. Neviem aká v skutočnosti si, ale mne prídeš ako človek čo rád využíva ľudí, dovolím si tvrdiť až príživnícky tip,ktorí buď nepracuje, alebo sa rád niekde pricucne a cicia...

moonlight1210
@anonym_autor

@anonym_435250 v prvom rade to nie je cudzie..

@anonym_autor v prvom rade to nie je TVOJE.
Takze je to pre teba “cudzie”.
A je fuk, ci susedove, alebo bratove.

autor
@lucimichi

@anonym_autor takže tvoj muž a tvoje deti sú na mieste až za tvojou mamou a bratom?

@lucimichi áno? mama nas vychovala úplne sama,je to pre mňa hrdinka,a moj starší brat bude navždy môj starší brat...

lucimichi
@sima234

@anonym_autor ešte raz, je to ich dom. Nie tvoj, nemáš žiadne právo tam byť, pokiaľ ťa oni nepozvú, nepoprosia o pomoc a pod. Pochop to už konečne.

@sima234 nepochopí to nikdy, nemá na to mozgovú kapacitu a ani inteligenciu.

autor
Včera o 08:25
@anonym_0f229d

@anonym_autor Keby toto všetko vedel brat a jeho rodina,ver že by si pomyslel svoje a na veľmi dlho by tie vzťahy ochladli. Neviem aká v skutočnosti si, ale mne prídeš ako človek čo rád využíva ľudí, dovolím si tvrdiť až príživnícky tip,ktorí buď nepracuje, alebo sa rád niekde pricucne a cicia...

@anonym_0f229d určite nie,vyprosím si takéto obvinenia..

moonlight1210
Včera o 08:26
@anonym_autor

@lucimichi áno? mama nas vychovala úplne sama,je to pre mňa hrdinka,a moj starší brat bude navždy môj starší brat...

@anonym_autor “ áno? mama nas vychovala úplne sama,je to pre mňa hrdinka,a moj starší brat bude navždy môj starší brat...”

Tak teda respektuj jeho Nie.

Ak si ho naozaj tak vazis.

autor
Včera o 08:26
@anonym_4adeed

@anonym_fa0bb5 no napríklad ja by som jednu švagrinu s deťmi pustila na 3 týždne druhú nie. Nie preto, že by som ich nemala rada, ale poznám jej deti a obrátili by to tu hore nohami.

@anonym_4adeed aj oni poznajú moje deti,a vedia že by nič nerozbili, nezobrali ani nezničili

tykat
Včera o 08:27

@anonym_autor ved si najdi nejake airbnb v okoli v dome a chodte si na 3 tyzdne uzit dom. Ani nic polievat nemusite, ani vysavat.
Boze to su napady 😅 vidite sa s bratom par x do roka a chceli by ste sa im nasackovat na 3 tyzdne do domu v ich nepritomnosti.

anonym_8e85a1
Včera o 08:27
@anonym_autor

@anonym_autor Aby to tak aj bolo. Ked budes pokracovat v takomto spravani odstrihne ta tvoj brat zo zivota. A ani sa mu nebudem divit. Teba mat v zivote je hroza.

autor
Včera o 08:28
@moonlight1210

@anonym_autor “ áno? mama nas vychovala úplne sama,je to pre mňa hrdinka,a moj starší brat bude navždy môj starší brat...”

Tak teda respektuj jeho Nie.

Ak si ho naozaj tak vazis.

@moonlight1210 vážim si ho ,ale nemá to logiku nechať dom prázdny keď sú preč a my sme v byte... postaráme sa im o to a navyše,som ochotná im zaplatiť ako som už písala,nie tam byť zadarmo

timing
Včera o 08:29

Mna by zaujimalo,co take maju v tom dome po čom Ti srdce tak piští? Ty do roboty,deti do skoly. V tom dome by si prisla sediet pred telko, spat v cudzich postelia? Na zahrade sa sediet neda lebo je zima. Co take Ta tam laka? Bazen,sauna,virivka?
Zaplat si vikendovi pobyt a uzi si to niekde inde.

A dodam,ze sa velmi pleties. Niekedy aj vlastna rodina,vlastna krv je toxicka a je uplne v poriadku,ze si nepraju, aby ste tam boli. Blizsi su im priatelia.
Ale chapem teraz si urazena, lebo si nedostala to co chces a budes vyvijat natlak dalej. Lebo nie neakceptujes, uprednostnujes svoj komfort, tužbu.
A ver tomu,ze tymto činom ich od seba odradis este viac.

anonym_8e85a1
Včera o 08:29
@anonym_autor

@moonlight1210 vážim si ho ,ale nemá to logiku nechať dom prázdny keď sú preč a my sme v byte... postaráme sa im o to a navyše,som ochotná im zaplatiť ako som už písala,nie tam byť zadarmo

@anonym_autor A chudak vas prazdny byt zatial co? Neponuknes ho bezdakovi?Ved to nema logiku, ty prazdny byt a bezdak na ulici...

anonym_0f229d
Včera o 08:30
@lucylaw

Akože nehnevaj sa,ale ty si trochu brzda,nie? Proste povedali nie,tak to znamená NIE,neviem,čomu nerozumieš. To,že ste si vy narobili deti do malého bytu a teraz ste tam ako sardinky v konzerve je len a len vaša vina a brat nie je povinný vám prepustiť svoj dom,aby ste sa tam išli rozťahovať 🤦🏻‍♀️ prakticky nikto ti tu nenapísal,že je to dobrý nápad,ale ty si ideš stále svoje,lebo tvoja mama vymyslela takú blbosť,keď na to budeš tlačiť a presviedčať ich,rátaj s tým,že si s nimi možno pokazíš vzťahy tak,že už sa neuvidíte vôbec..Ja by som nikomu nedovolila sa nasťahovať do môjho bytu na 3 týždne kým som preč,brala by som to ako maximálne narušenie môjho súkromia..Ak by môj brat potreboval na nejaký čas ubytovanie,tak by som ho sem vzala,ale bola by som tu aj ja..A porovnávať to,že tam príde niekto z ich kamarátov raz za týždeň poliať kvety a nakŕmiť ryby s tým,že vy sa tam nasáčkujete na 3 týždne 24/7,je úplne mimo 🤦🏻‍♀️nechápem,že takýto drzí ľudia vôbec existujú 🤦🏻‍♀️

@lucylaw Naozaj človek až takto zistí a vidí na vlastné oči prečo sa niekedy rodiny nestýkajú,nie sú dobré vzťahy v tých rodinách. Mne to príde otrasné vôbec vypustiť do éteru niečo také.

autor
Včera o 08:30
@anonym_8e85a1

@anonym_autor Jeho zena je pre neho rozhodne viac ako ty otravna sestra...

@anonym_8e85a1 myslím si že vlastná krv je vlastná krv, manžela mám rada, deti ľúbim ale rodina je predsa rodina 🙂