icon

Ako presvedčiť dcéru, aby nekúpila luxusné auto?

16. aug 2024

Ahojte prišla som sa vyrozprávať. Mám dcéru 22 ročnú.. študuje externe vysokú - vsetko si sama platí hneď po strednej išla pracovať. zarobí dosť dobre a aj si šetrí..
z tejto stránky nemôžem na ňu nič zle povedať. No kedysi ju bavili nákupy kozmetika oblečenie nechty.. a naraz jej úplne preplo a miluje auta nič iné ju nezaujíma chodí na rôzne zrazy vkuse pozerá videá o autách.. vie o nich viac ako väčšina chlapov.. akurát že ju nezaujímajú obyčajne auta ale skôr športové.. a tu prichádza problém- nasetrila si nejaké peniaze a chce si kúpiť jazdené auto jednej svojej vysnívanej povedala by som luxusnejšej značky.. dnes bola aj na obhliadke a odviezť sa.. do týždňa sa ma rozhodnúť a ona o tom proste naozaj uvažuje že to kúpi.. jedna vec áno sú to jej peniaze ona si šetrila ale druha vec je servis a náhradné diely..
poraďte ako ju dohovoriť?

0kristina0
17. aug 2024

Autorka, ty sama dcere umoznujes minat tolko penazi, pretoze vie, ze moze. Co tak to zmenit a nech ma dcera aj trosku zodpovednosti, dokedy jej chcete poskytovat mama hotel? Ved tie peniaze co ti da jej mozes odkladat a ked to bude potrebovat jej ich das.

tundra
17. aug 2024

@0kristina0 predsa keby minala,nema na auto.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
tundra
17. aug 2024

Tu mas cennik original dielov.
Napr.zadny brzdovy kotuc 156€,standardna cena.
Pozdravujem toho mechanika,co ti povedal,ze brzdy 20k😉
https://www.scuderiacarparts.com/part-finder/ma...

sanen
17. aug 2024

Písali ste Maserati Ghibli SQ4 benzín a 2016 ročník. Auto krásne, ale pozor na prevádzkové náklady a servis. Je to drahé. Manžel mi povedal.

duunlo
17. aug 2024

Kolko ju rocne stoji skola? Lebo podla toho co pises to bude snad aj 10 000€ 😎

duunlo
17. aug 2024

@sanen a manzel to aj vie alebo to len niekde pocul? 😅

sanen
17. aug 2024

@duunlo Manžel sa zaujíma o autá. A syn robí dovoz, servis a detailing áut. 🙂

zarrinka
17. aug 2024

To fakt 12 strán o aute??? Ty pána, tu ide o život snáď 😎😁😱 tak ešte raz, auto je v dobrej cene, diely a servis bežná cena ale aj tak je to nevhodná kúpa čiže rozmar ... Nechápem čo je ešte treba rozoberať 🤔

sisska96
17. aug 2024

Keď má na to prachy, prečo nie?

autor
Autor odpoveď zmazal
duunlo
17. aug 2024

@sanen tak je rozdiel sa “zaujimat” o auta a mat realny prehlad o cenach za servis. Ked to prezeniem, tak na dvoch rukach spocitam, kolko Maserati beha po Slovensku, cize urcite kazdy servisak ma prehlad o servisnych nakladoch za take auto a je jedno ci vozi auta. Schvalne kolko Maserati aut tvoj syn doviezol a servisoval?

autor
Autor odpoveď zmazal
sanen
17. aug 2024

@duunlo keby tých áut, bolo málo na Slovensku, ako píšete. Tak by nemali značkový servis v Bratislave. 🙂

autor
Autor odpoveď zmazal
sanen
17. aug 2024

to som nevedela. 🙂

duunlo
17. aug 2024

@sanen pisal som, ze ked to prezeniem. Ty alebo tvoj syn je z BA? BA nie je predsa cele Slovensko.

sanen
17. aug 2024

@duunlo sme z Nitry. A nie z BA 😀

autor
Autor odpoveď zmazal
sanen
17. aug 2024

@duunlo a v Nitre tu behá zopár Maserati 🙂

autor
Autor odpoveď zmazal
duunlo
17. aug 2024

@sanen pointa bola ci tvoj muz alebo syn ma prehlad o vyske servisnych nakladov, nie o tom kde beha kolko Maserati. Nabuduce im zamavaj

sanen
17. aug 2024

@duunlo manžel vás pozdravuje 😀 A hlavne, že vy máte prehľad o cenách servisných úkonov všetkých automobiliek. Ak automobilka vyrába luxusné športové autá, tak servis nebude na úrovni bežných áut. 🙂😉

duunlo
17. aug 2024

@autorka v skratke tam je uvedene to, ze naklady na sadu brzd na jedno koleso ta vyjdu na mozno cca 500€. Pri aute a servise sa ale nehladi na naklady na brzdy to je spotrebny material a kto si kupuje auto asi nepozera kolko ho budu stat brzdy. Na takom aute ti kludne moze odist motor a oprava moze stat 10 000€. Priklad na beznych autach Audi Q7 vzduchovy podvozok, jeden vzduchovy vak 2500€ a mas ich tam 4ks. Rataj a vidis co ta to stoji len ohladom jednej casti podvozka.

ukulela
17. aug 2024

Nechaj to na ňu. Jej peniaze, jej rozhodnutie. Nebude mať na opravu, predá.. v najhoršom prerobi par tisíc a poučí sa. Nič s tým neurobíš, len si s ňou pokazia vzťah.

duunlo
17. aug 2024

@sanen ze pozdravujem aj ja jeho. Tak nech napise co kolko ju bude stat a naco si ma dat pozor, co najcastejsie odchadza a nie vseobecna fraza, ze premiovka, tak to bude mastne a masaker. Bezne tie auta maju nabehane cca 200 000km, cize zjavne az tak sa nemusia kazit..

tundra
17. aug 2024

@autorka cena brzd komplet kotuce,dosticky pozri foto.Je to aj s clom aj dopravou do Švajciarska.
Bol to prvy odkaz na orig.nahr.diely.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal