icon

Ako presvedčiť dcéru, aby nekúpila luxusné auto?

16. aug 2024

Ahojte prišla som sa vyrozprávať. Mám dcéru 22 ročnú.. študuje externe vysokú - vsetko si sama platí hneď po strednej išla pracovať. zarobí dosť dobre a aj si šetrí..
z tejto stránky nemôžem na ňu nič zle povedať. No kedysi ju bavili nákupy kozmetika oblečenie nechty.. a naraz jej úplne preplo a miluje auta nič iné ju nezaujíma chodí na rôzne zrazy vkuse pozerá videá o autách.. vie o nich viac ako väčšina chlapov.. akurát že ju nezaujímajú obyčajne auta ale skôr športové.. a tu prichádza problém- nasetrila si nejaké peniaze a chce si kúpiť jazdené auto jednej svojej vysnívanej povedala by som luxusnejšej značky.. dnes bola aj na obhliadke a odviezť sa.. do týždňa sa ma rozhodnúť a ona o tom proste naozaj uvažuje že to kúpi.. jedna vec áno sú to jej peniaze ona si šetrila ale druha vec je servis a náhradné diely..
poraďte ako ju dohovoriť?

duunlo
17. aug 2024

Podla vsetkeho tam ma retaz, ta sa nemeni pri 150 000km, jedine ze to vyrobca predpisuje pre tento motor. Ale co len tak som narychlo pozeral, tak rozvodovu sadu celu kupi aj do 500-1000€ co dnes je bezna cena pre hocktore auto ako napr. Audi.

autor
Autor odpoveď zmazal
tundra
17. aug 2024

A z toho 346 clo a doprava.Nepozeral som este stranky v Emiratoch.Origo diely na Toyotu a Lexus su tam o polovicu lacnejsie,nez v Europe.
Chod sa s nou na tom odviezt😉.Mam podobnu premiovku od Lexusu a je to rodinny milacik😂.

duunlo
17. aug 2024

Tak akoze jasne, ked pojde do autorizaku tak verim tomu ze hodinovku maju 300€ a aj vymena oleja ju mozno bude stat 1500€.

tundra
17. aug 2024

@duunlo Lexus vo Švajciarsku 120fr/h

autor
Autor odpoveď zmazal
zarrinka
17. aug 2024

@tundra aký máš prosím Lexus?

autor
Autor odpoveď zmazal
tundra
Autor odpoveď zmazal
zarrinka
17. aug 2024

@tundra krásne auto 👍👍👍 ja pokukujem po plug in hybride, ty máš predpokladaná klasiku motor?

tundra
17. aug 2024

@zarrinka dik,auto s charakterom😉

tundra
Autor odpoveď zmazal
danac46
17. aug 2024

,,Ja som jej povedala že keď to kúpi nech ani nechodí domov že ma veľmi sklame.." pane bože to hádam nie 😱🙈kvôli autu na ktoré si sama zarobila.Kopec žien v jej veku má našetrené akurát tak na piatok na diskotéku.Vaša dcera si našetrila na auto tak nech si ho kúpi keď chce a že sú drahé náhradné diely?no tak sú tak buď to utiahne alebo si uvedomí že nepotrebuje také parády,predá a kúpi si lacnejšie to je jej vec.Nejde si brať predsa ani úver nejde sa zadlžiť tak sa jej do toho nerýpte pokiaľ si nechcete naštrbit vztahy

tundra
17. aug 2024

Keramicke brzdy na Maserati MC 20 stoja 15k€
Na to dcerine som ziadnu podobnu cenu nenasiel.
Dokonca este lacnejsie,nez ta prva ponuka.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
tundra
17. aug 2024

@autorka 👍

modrykolibrik
17. aug 2024

@autorka vsak ju nechaj nech si ho kupi. Ked to odveze do servisu a vypalia jej ze 10 tisic tak sa rychlo spamata

0kristina0
18. aug 2024

Autorka, pytala som sa svojho chlapa a povedal to, co tu odznelo. Servis tvoja dcera financne neda.

lauricka
18. aug 2024

Myslím, že sa do toho netreba starať. Je to jej vec.

autor
Autor odpoveď zmazal
katka2602
18. aug 2024

V tomto prípade, by som s tým nesúhlasila. A takéto peniaze v hotovosti??? Mám pocit, že predajca využíva, že sa ozvalo mladé dievča a chce ju využiť a ochrániť sa tak, že v prípade, že sa po predaji vyskytne skrytá závada tak bude na zmluve ina suma. S týmto by som absolútne nesúhlasila ako dokážete, koľko peňazí ste mu dali, keď chce hotovosť a nie na účet a do zmluvy dat inú sumu? Pán podnikateľ čo ma ďalšie 3 auta v garazi zrazu vymýšľa? Do toho nech nejde.

duunlo
18. aug 2024

Idealna kupa, ked sa auto rozpadne, zistite, ze s autom nieco nie je v poriadku a budete chciet odstupit od zmluvy a vratit peniaze, tak Vam vrati len tu ciastku z kupno predajnej zmluvy. Pan podnikatel sa nezaprie🤣😂 uz aby dcera mala to auto doma.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
0kristina0
18. aug 2024

Mamicka nakoniec vymäkla 🤣

margotka17
18. aug 2024

Načo ju odhovarat? Nech si kúpi, len sa jej spýtaj, či si ide riešiť aj samostatné bývanie, keď už je tak sebestačná. Jej sa zahmlie pred očami v prípade poruchy v servise, koľko zacvaka. Nehovoriac o poistke a PZP. keď už je tak bohatá, určí jej aj čiastku na bývanie, ktorou bude prispievať na domácnosť.

sasa1310
18. aug 2024

ešte by ma zaujímala tá výška havarijnej poistky, ktorá sa samozrejme odvíja aj podľa cien náhradných dielov

natinka36
18. aug 2024

To mi pride ze dcera sa inspirovala influencerkou andreou saky ktora ma toto maserati a miluje auta a ferrari a pod 😄
Ja by som si tiez kupila auto na jej mieste.
Teda aj som si, ked som mala 20 za 15 tisic. To je take porovnatelne ako teraz za 26. Tak nechaj tak ona to zvladne 😄😇

buberova
18. aug 2024

Tak to ozaj smrdí.. možno sa to nakoniec vykrištalizuje samo k tvojej spokojnosti