Ako presvedčiť dcéru, aby nekúpila luxusné auto?
Ahojte prišla som sa vyrozprávať. Mám dcéru 22 ročnú.. študuje externe vysokú - vsetko si sama platí hneď po strednej išla pracovať. zarobí dosť dobre a aj si šetrí..
z tejto stránky nemôžem na ňu nič zle povedať. No kedysi ju bavili nákupy kozmetika oblečenie nechty.. a naraz jej úplne preplo a miluje auta nič iné ju nezaujíma chodí na rôzne zrazy vkuse pozerá videá o autách.. vie o nich viac ako väčšina chlapov.. akurát že ju nezaujímajú obyčajne auta ale skôr športové.. a tu prichádza problém- nasetrila si nejaké peniaze a chce si kúpiť jazdené auto jednej svojej vysnívanej povedala by som luxusnejšej značky.. dnes bola aj na obhliadke a odviezť sa.. do týždňa sa ma rozhodnúť a ona o tom proste naozaj uvažuje že to kúpi.. jedna vec áno sú to jej peniaze ona si šetrila ale druha vec je servis a náhradné diely..
poraďte ako ju dohovoriť?
@minenkak pamatam ze hned po kupe to bola dekarbonizacia motora pre istotu, nech motor slape jak ma. To sa nemuselo robit. A aj vymena oleja v automatickej aj ked bmw garantuje dozivotnost ale tym sa neriadime, predlzujeme zivotnost. To bolo 5k, teraz vrzgalo predne koleso suciastka by stala 800 na jedno ale nehali sa obe strany preventivne urobit a nejake dalsie veci dokopy 4.5k. Tretie uz neviem co bolo menene, nepamatam si. Len disky 21 original u bmw co mame su za 5k, z druhej ruky vieme zohnat za 2k. K tomu este pneu neratam.
Keď na to má nech si kúpi, ja ju viem veľmi dobre pochopiť milujem tuningove auta, keby policajti nedavali pokuty za úpravy bolo by to lepšie, tiež mám nizkoprofilove gumy, veľké disky, muziku atď. je to skvelé a nemá pre to veľa ľudí pochopenie, ale mám na háku chcela som mám 😁, ešte aj syn mi povie, že do koľkých rokov mienim šoférovať zo subacom čo bucha na celú ulicu a ja zahlasim neboj aj v 50 tke budem nadčasová, takze ju podpor pretože si to kúpi čo sa to tebe páči či nie , žije len raz a keď túži nech ma
V dnešnej dobe sa dajú ľahko overiť informácie o stave auta... Km atď.. To auto je v dobrej cene a aj značke. Treba ho vziať na prehliadku k normálnemu mechanikovi a ak je ok, nech si ho kupi ak je to jej sen. Poznám chlapíka, ktorý má auto tejto značky, kúpil ho búrané a parádne ho opravil. Zas to ňou vybrané má len 8 rokov, to je nič. Tam len základný servis.
On sa živí kúpou a následným predajom áut. Robí si ich sám ako koníček. Na všetky autá sú už dráhe náhradné diely. Ale ak má to auto fakt len toľko km tam nemáš čo riešiť. Bude slúžiť ešte dlho. Skôr by som si preverila havarijné poistenie a investovala doň.
Nechápem prečo dcéru nenechas nech žije svoj život. Tiež mám dcéru a nebolo by mi to jedno, tiež by som sa bála či sa nepopali a nepríde o peniaze ale niekde sa musí naučiť ako s nimi hospodáriť. A myslím,že keď si toľko nešetrila nieje finančné negramotna... žijeme len raz, nech si splní svoj sen a keď to neutiahne auto predá a kúpi niečo iné. Ved auto nieje navždy tak načo si koli nemu kaziť vzťahy.
Zaujimalo by ma, kolko maserati ten "vas znami mechanik" uz opravoval, ked je taky znaly tejto znacky.
Aká je to značka, 26000, za športové auto "známej znacky" aj keď jazdené nie je koniec sveta, a ak to nie je 20 ročná starina tak náhradné diely musia byť dostupné.
@som_realistka Maserati Ghibli, r. 2016
https://www.topautodiely24.sk/vozidlo/maserati-...
Skús kuk tu... Ako hovorí môj muž: "keď máš na opicu, musíš mať aj na banány" 😉
Možno by som overila havarijnu, či je skutocne tak dráha, nie je to až tak staré auto. Za vypracovanie ponúk nič nedá.
A on sa venuje takýmto autám ? Skús sa opýtať niekoho kto sa venuje autám takého typu. Pozri sa po fórach , iných ako MK. A potom hodnoť.
A ak aj bude dala väčšia oprava a nebude mať dcéra na opravu tak bude chodiť busom. Normálne jej len oznam že v prípade opravy bude platiť so všetko sama.
A ešte jedna otázka, jedna otázka je nechať sa v takom aute odviezť. Druhá je schopná udržať také auto aj na ceste a chodiť ako človek nie ako magor ktorý len porušuje predpisy ?
Skôr by ma trápila spotreba takého auta s predpokladám 3l motorom ako opravy... Maserati nie je Škoda..a to bez urážky
Chápem ta no chápem aj dcéru. Ty uvažuje racionálne
no dcéra si chce dopriať po čom túži. Niekedy ťažko sa vysvetľuje dospelým deťom.
Toto je šialenosť a pri predpokladaných cenách benzínu do budúcnosť sa to nebude zlepšovať. Ja mám 5,5 v meste s SUV a zvazujem práve preto prechod na plug in hybrid
Tak je to silný motor, s tým sa musí počítať.
Tak pozri pri najhoršom keď ho neutiahne finančné tak predá a bude spokojná. Ona poistka na také auto čosi bude stáť . Kde ho chce parkovať máte garáž ? Lebo ak len niekde na parkovisku pri bytovke či pred domom tak to nie je moc doriešené. Nechaj ju , tak si možno nabije držku , obrazne napísané , ale aspoň sa naučí.
Tak je mladá a má svoje sny. Ako píše kočka vyššie, pri najhoršom ho opäť predá... Maserati je fakt super značka