icon

Ako presvedčiť dcéru, aby nekúpila luxusné auto?

16. aug 2024

Ahojte prišla som sa vyrozprávať. Mám dcéru 22 ročnú.. študuje externe vysokú - vsetko si sama platí hneď po strednej išla pracovať. zarobí dosť dobre a aj si šetrí..
z tejto stránky nemôžem na ňu nič zle povedať. No kedysi ju bavili nákupy kozmetika oblečenie nechty.. a naraz jej úplne preplo a miluje auta nič iné ju nezaujíma chodí na rôzne zrazy vkuse pozerá videá o autách.. vie o nich viac ako väčšina chlapov.. akurát že ju nezaujímajú obyčajne auta ale skôr športové.. a tu prichádza problém- nasetrila si nejaké peniaze a chce si kúpiť jazdené auto jednej svojej vysnívanej povedala by som luxusnejšej značky.. dnes bola aj na obhliadke a odviezť sa.. do týždňa sa ma rozhodnúť a ona o tom proste naozaj uvažuje že to kúpi.. jedna vec áno sú to jej peniaze ona si šetrila ale druha vec je servis a náhradné diely..
poraďte ako ju dohovoriť?

gabikaa96
16. aug 2024

Môj muž odkazuje že dobrá voľba,ale toto iste je aj na naftu a on by si vybral radšej to lebo spotreba je tam aspoň o niečo nižšia.

pbra40
16. aug 2024

Nech si kupi, ak jej po tom srdce pisti.
Ale zacala by som si od nej pytat na najomne, poplatky a stravu. Cca 200-300 eur mesacne.

biba_18
16. aug 2024

neodhováraj ju. nič nepomôže. mám rovnaké dieťa doma 🤦‍♀️ a buď ju to časom prejde ( po 4-5 autách čo dá ako-tak dokopy), alebo ju to neprejde a kúpi aj 6-te, 7-me atď… 😂😂

karolina04
16. aug 2024

To fakt žerie aj trávu okolo plus ten servis a poistka mamamia.
No prinajhoršiom ho preda.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
karolina04
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
karolina04
16. aug 2024

No áno máš pravdu kupcov je logicky pomenej. Ja ta úplne chápem ze ju odhovaras.

autor
Autor odpoveď zmazal
lus2909
16. aug 2024

Ja tie dnesne matky nechapem, chcete nam detom dopriat ale ked sme vo veku ze sme samostatne a nazavisle idete nam kydat do zivota! Preco ju nenechas chce nasetrila si peniaze nech si kupi, ja som si kupial auto zo dna na den a moja matka to nevie do dnesneho dna predychat a neriesim som jej povedala len tolko neplatis mi leasing, netankujes ani nesponzorujes servis tak nech neriesi je to moj zivot moje auto moja zodpovednost! Neboj casom sama nato pride ci urobila dobre ja keby som mala 26 000 tiez si kupim auto ale nie maserati🤣🤣🤣🤣🤣🤣

karolina04
16. aug 2024

Tak možno si to ešte rozmysli keď si jej to vysvetlila.

vevebono
16. aug 2024

Co ja viem, 12l na mesto je brutálna spotreba na auto s obsahom. Mala som audinu a išla si na 18l kludnou jazdou. Ked mi za.ebalo aj 30 žrala.. Tiež som bola mladá, chcela som blbnúť. Diely sú drahé, ale o dosť kvalitnejšie, ako nejaké punto, alebo octavia. To sa nedá zrovnať. Zas pri 80tkm bude mať aké opotrebenie. Pokiaľ sa majiteľ o auto staral, nebude mať na ďalších 100tkm problém okrem oleja a filtrov. Netreba robiť paniku. A zas kde by vyťažená dievčina najazdila toľko km. Otvor si víno a relaxuj, a nechaj mladú žiť si po svojom. Aj tak si spraví podľa seba, akurát budete mať horšie vzťahy

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
tulipanicek
16. aug 2024

Dufam, ze moja dcera raz bude taka ambiciozna a budem si chciet za zarobene peniaze plnit sny. Nie len si ich niekde skreckovat ze co ak. Zivot ma byt presne o tom, plnit si co chceme, po com tuzime.
Nikdy mojmu dietatu nepoviem, ze nech uz domov nechodi nech by sa dialo cokolvek a uz vobec nie pri takej veci, ze si za svoje peniaze ide kupit nieco, co chce.
Co najhorsie sa moze stat? Nebude mat na opravy. Preda ho, pouci sa. Clovek sa najviac uci na vlastnych chybach aj ked toto sa nejaku chybu ja nepovazujem.

vevebono
16. aug 2024

A práve preto, že nevieš, tak to nechaj na ňu, ona vie a ak aj nevie všetko, tak zistí. Najlepšie sa učí na vlastných chybách

gabikaa96
16. aug 2024

Tak nech si rovno prikúpi aj čerpaciu stanicu 😀

tundra
17. aug 2024

@autorka miesto toho,aby si bola hrda na dceru,tak stresujes.Nie som fanusik tejto znacky,ale rad sa pozriem na vsetko a porovnavam.Auticko je pekne,zial len V6 motor.
Povedz dcere,nech radsej pocka a kupi V8,tie stoja kapanek viac😉 a len V8 pochadza z dielne Ferrari.
Na V6, obcas odide olejove cerpadlo,co ma za nasledok,ze ti motor poda ruku.Aka je pravdepodobnost,ze sa to stane na jej aute,je vo hviezdach.Podpor ju a spytaj sa na ten motor V8.
Toto je vraj najkrajsie Maserati,nove stalo cez 200k.
https://www.autoscout24.ch/de/d/maserati-grantu...
Tu jej posun link na tuning:
https://www.novitecgroup.com/de/brands/maserati...
Jediny spôsob,ako si ziskas dceru,je rozpravat sa o tom,nastuduj si veci a ved konstruktivnu diskusiu.
Ked jej povies,aby,ani nechodila,ked si ho kupi,zacnes palit mosty a bude sa ti vzdalovat.
To,ze auto zere 12l benzinu,nie je tragedia.Ten pocit,ked si sadnes za volant, vysnivaneho auta, sa neda zaplatit ziadnymi peniazmi.
Chod s nou na skusobnu jazdu,nadchni sa trochu s nou a mozno zmenis pohlad na vec a viac ju pochopis.
Dcera ma super konicek,podpor ju.
Predstav si,ze by niekde v partii,zacala brat drogy,fajcit travu.Potom by bolo 26k rychlejsie prec, nez,ako ked si splni svoj sen.
Drzim ti palce v zmene nadstavania,vnimania konicka tvojej dcery😉.

moonlight1210
17. aug 2024

S maserati je majitel ako majitel jachty. Tiez sa tesi dvakrat. Ked si to kupi, a ked to potom konecne preda. 🙂

Nechaj dceru, nech si ho kupi. Musi si to vyskusat, ake to je. Aj ten zazitok a radost, ked ho kupi.
Aj tie nervy, ked bude platit poistku, tankovanie, opravy.
Musi si tym prejst. Aby v buducnosti uz viac pozerala aj na ine parametre okolo auta.
Lebo jedna vec je vlastnit a druha ho “zivit”.
A tu skusenost jej sprostredkovat nemozete. To musi zazit sama.

A auto sa vzdy da predat.

martinka13
17. aug 2024

Jej peniaze, jej vec. Neutiahne to, auto predá.

vilma7
17. aug 2024

Poradiť si jej poradila, rozhodnutie je už na nej. Žiaľ. Ona si tie peniaze zarobila, ona si ich môžem minút ako uzná za vhodné. Sú ľudia čo aj oveľa horšie dopadli...takže nechaj, nech sa naučí na vlastných chybách.

anketkarka
17. aug 2024

Skúsila si odhovoriť, tak už ju nechaj. Jej peniaze.

aleza
17. aug 2024

Ja ta autorka chapem, auto je zrut penazi. Hlavne taketo. Tie investovane peniaze sa v tom aute utopia lebo ked ho bude chciet potom predat tak ho preda za ovela nizsiu sumu. Ale je dospela a tvrdohlava asi tam vela nezmozes. Z pohladu dcery ju chapem ze je to jej sen ale aj tvojim obavam rozumiem.

libusak
17. aug 2024

Je to jej rozhodnutie. Mladeho cloveka treba nechat aj sa popalit troska. Nech si ho kupi, ked ho tak velmi chce

mirkam3
17. aug 2024

Ja by som si to teda nekúpila, a to zarábam (aj ušetrím) niekolko násobne viac ako tvoja dcéra, ale prečo do nej toľko hučíš keď je to jej sen? Sorry, ale akoby som svoju babku počula - ta, ak sa jej niečo nepáči píli nám s tým uši ako obohraná platňa. A vies čo? Všetci ju aj tak (alebo prave preto) ignorujú…

Ved si nejde dať vyoperovať obličku - ak sa sama presvedčí o dodatočných nákladoch, možno ho o rok predá (a možno nie) a dovtedy nech sa vytešuje, zatiaľ nemá iné finančne záväzky tak si chce dopriať. Ako mama by si snáď bola radšej, keby si dcéra zháňala miesto toho super namakanú motorku a trpla by si kedy z nej zletí?

Preháňaš to a píšeš: “Ja som jej povedala že keď to kúpi nech ani nechodí domov že ma veľmi sklame..” Ako dcéra matky ktorá nás tiež často takto citovo vydiera, ti dám radu. Vies ako sa hovorí? DÁVAJ POZOR ČO SI ZELAS, MOHLO BY SA TI TO SPLNIŤ…

sense
17. aug 2024

Nadšená by som nebola, obzvlášť ak využíva mama hotel a teda nech sa dcéra postaví komplet na vlastné nohy, vlastné bývanie a sama hospodári a nech sú kúpi za ušetrené čo chce a nech si plní sny.

tundra
17. aug 2024

@mirkam3 😂😂😂