icon

Ako presvedčiť dcéru, aby nekúpila luxusné auto?

16. aug 2024

Ahojte prišla som sa vyrozprávať. Mám dcéru 22 ročnú.. študuje externe vysokú - vsetko si sama platí hneď po strednej išla pracovať. zarobí dosť dobre a aj si šetrí..
z tejto stránky nemôžem na ňu nič zle povedať. No kedysi ju bavili nákupy kozmetika oblečenie nechty.. a naraz jej úplne preplo a miluje auta nič iné ju nezaujíma chodí na rôzne zrazy vkuse pozerá videá o autách.. vie o nich viac ako väčšina chlapov.. akurát že ju nezaujímajú obyčajne auta ale skôr športové.. a tu prichádza problém- nasetrila si nejaké peniaze a chce si kúpiť jazdené auto jednej svojej vysnívanej povedala by som luxusnejšej značky.. dnes bola aj na obhliadke a odviezť sa.. do týždňa sa ma rozhodnúť a ona o tom proste naozaj uvažuje že to kúpi.. jedna vec áno sú to jej peniaze ona si šetrila ale druha vec je servis a náhradné diely..
poraďte ako ju dohovoriť?

deborahzelenkava
Autor odpoveď zmazal
vevebono
17. aug 2024

@sasa1310 vidíš, luxusná žena v obyčajnom aute a obyčajná žena v luxusnom aute 😂😂😂
Ďalšia dokonalá, nemám slov.
Ps: obyčajné auto ma stálo 156 000, čo myslíš, mala som cash? Nie každému stačí kocábka za 12tisíc so sociálnou výbavou a s motorom, ktorý plače keď ide do kopca

sasa1310
17. aug 2024

a kde mladá býva?

sasa1310
17. aug 2024

@vevebono ja mám za tie prachy radšej byty, ktoré mi zarábajú a nie krabicu, ktorá ťa odvezie rovnako. A nie neboj, do kopca neplačeme nikto. Aj drahšie autá sa dajú kúpiť cash nové voňavé z predajne

duunlo
17. aug 2024

@vevebono ake “obycajne” auto stoji 156 000€? Ovsem ked nepokladas za obycajne auto aj Mercedes S-klassa, ktoru si moze kupit kazdy a nie nejake auto na zakazku vyrobene🤣

deborahzelenkava
Autor odpoveď zmazal
charaka
17. aug 2024

Kazdopadne by sa dcera mala zamysliet nad, ze vdaka komu si dokaze nasetrit tolko penazi... mama hotel bude vzdy popularny, ten nikdy nevyjde z mody. Nech si len pekne kupi klasicke sikovne nove auto, co ma nizku spotrebu, a do ktoreho nebude treba vrazat min. 10 rokov a nech vam rodicom kupi peknu dovolenku za starostlivost a vsetko, co pre nu robite. To, co chce urobit, je obycajna marnivost.

vevebono
17. aug 2024

@duunlo som audi uchyl 🫣

vevebono
17. aug 2024

Ty valuta. Nebav sa so mnou, som sedlač

deborahzelenkava
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
duunlo
17. aug 2024

@vevebono stale mi unika pointa toho slova “obycajne” auto za 156 000€. Za taku cenu auto nemoze byt obycajne a nieto este Audi 😅 a pre Audi uchylov uz vobec nie, vtedy to uz je mantra, taky bozik, ku ktoremu sa aj modlia. Jedine, ze penazi jest a vtedy to je ako si kupit rozok v obchode bez zamyslenia sa.

modrykolibrik
17. aug 2024

@duunlo kamarat je automechanik a staci aby pocul motor a hned vie ci je ok. Staci prva jazda a vies ci to auto je vporiadku. Ked chce clovek predat auto musi ratat s tym, ze ho musi vyskusat po kazdej stranke. Prahy, interier, narazniky atd. Ked som sla kupovat auto pani pytala za polo 2300 euro. Auto na prvy pohlad ok ale ked som pozerala co mi poradil tak som zistila, ze auto bolo po havarii a fost vaznej kde boli posunute vnutorne stlpy ci ako sa to vola. Taktiez naraznik nesedel a svetla. Ked som sa jej pytala ci to bolo havarovane tvrdila, ze nie. Povedala som jej, ze podla mna je to burane a neberiem to. Hned na to som sla do aaa auto sa pozriet a ani nie po 10m sa tam pani zjavila s tym polom. Prezreli auto a ponukli jej tusim 500 euro lebo bolo po vaznej buracke

tiezjedna
17. aug 2024

@autorka vôbec nechápem ako z teba mohla vypadnúť taká hlúposť, aby nechodila domov... Úplne tragická reakcia. Nechaj ju, nech si namelie. Aj zlé rozhodnutia tvarujú človeka.

vevebono
17. aug 2024

@duunlo je to obyčajne auto. Nič, čo by si na ceste nestretol, či?

duunlo
17. aug 2024

@modrykolibrik to su take krcmove reci, ze podla zvuku hned vie co je s tym autom. Urcite tvoj kamarat uz pocul zvuk Maserati 3.0. Dnes uz aj novy motor moze hucat a klepotat ako nejaky vydojeny pred smrtou a v autorizovanom servise ti povedia, ze to je standardny zvukovy prejav. Tak posunute stlpiky, to by snad ani dvere nevedela len tak zavriet a bolo by to vidno…

macatt
17. aug 2024

Ja mám kamaráta, čo má Mustang s najsilnejším motorom a sám sa vyjadril, že to nie je auto na bežné vozenie, prešmykujú kolesá, lebo to auto hrabe, prakticky jazdí šmykom, po letnej sezóne musí meniť pneu, lebo ich zoderie do hladka a nové pneu stoja 12000€ a že v zime by sa ma tom zabil.. tak neviem čo má maserati pod kapotou, ale zrejme to bude podobná hračka pre skúsených vodičov a hlavne pre nadšencov, ktorým nevadí do toho vrážať €, len aby sa z času na čas pobavili..
Ja som mala americký Storm, 5 liter, tiež som si musela splniť sen s ospojlerovaným tátošom, bavilo ma to 1 rok, pútalo to pozornosť, vrešťalo to, spotreba des, ďalší rok som ho predávala, nikto to nechcel koli tej spotrebe, myslela som, že sa predá hneď, kúpilo si ho zasa dievča😅
Takže ja dcéru chápem, je to hrozný adrenalín sadnúť do takého silného auta, len to človeka zvádza stúpať tomu na plyn a neviem či má na také silné auto dosť skúseností..
Ja sa prikláňam nech si to rozmyslí..
Necitala som tých 9 strán no..

duunlo
17. aug 2024

@vevebono neviem ake to je auto😅

modrykolibrik
17. aug 2024

@duunlo predstav si, ze ako automechanik mal pod rukami rozne auta a uz opravoval aj tie luxusnejsie a neni to sranda. Ze radsej opravy 3x skodu ako hentake auto. Nieje automechanik ako automechanik. On ma na tuto pracu nadanie. Vzdy vedel co danemu autu je uz od zvuku a vzdy mal pravdu. Preto ma aj tolko klientov, ze si zije ozaj na vysokej nohe

duunlo
17. aug 2024

@modrykolibrik zalezi co znamena opravovat? Ze menil olej alebo brzdy? Lebo riesit motor tak to asi nie. Kedze sa musis specializovat na urcitu znacku, dokonca urcite modely, hlavne kvoli pripravkom na ich opravu, ktore ale nestoja vobec malo penazi. Dnes ti nestaci na opravu skrutkovac alebo gola sada. O elektronickych poruchach uz ani nepisem, tam to uz musi byt fakt dost dobry odbornik. Ze si zije na vysokej nohe by som aj veril, lebo dnes aj ucnovkar, ktory si vie zaviazat snurky, pri cenach servisnych ukonov musi celkom pekne zarobit.
To ho isto kazdy vola opravovat auta, ked inde napajaju na auto aj dobre ze nie 100 kablov aby zistili, ktora suciastka je vadna. Tvoj kamos to zisti podla zvuku. Raz darmo odbornik sa pozna😅

peknyvladko
17. aug 2024

Ale prosim ta. Zivot je kratky. Ked ho chce a nasporila si na neho sama nech si ho kupi.
Pri najhorsom ho zase preda. Zbytocne stresujes.

autor
Autor odpoveď zmazal
ema22270
17. aug 2024

No nech sa paci 💁‍♀️

anouschka5
17. aug 2024

Tomu sa povie ísť si za svojím cieľom - gratulujem k takej dcérke ( ona si už určite poradí ak by jej nestačili peniaze na servis ,)

duunlo
17. aug 2024

Ale no tak, ze brzdy za 20 000€. Ved len na autovkely su brzdy cela sada na prednu napravu za cca 7000€. cize inde to kupi aj za 1/3. Ked len tak pozeram kotuc kupi aj za 130€ a sadu vysokovykonnych dosticiek Brembo za cca 130€ tiez. Neviem naco by jej boli keramicke brzdy, co ide jazdit zavody? To ze ma vykonne auto neznamena, ze bude behat po okrskach 220km/hod. Ak ano, tak potom jej vysvetli nieco ine…

atinkaa
17. aug 2024

@autorka ja som to necitala cele, len prvu stranu, kde mas aj tie tvoje slavne dovetky, ze ked si ho kupi nech uz nejde domov.

Teda ja skor k tomu a k tebe ako matke - toto je presne ta cesta ako si s dcerou znicit vztah, presne ta cesta, ktora ak aj ta pocuvne, tak pre nu bude znamenat, ze prisla o sen a ja neviem o com si v jej veku snivala ty, ale vrat sa tam.
Ak uz jej nevies pomoct a podporit ju, tak aspon ocen jej odvahu a odhodlanie a tes sa s nou....ono to pre dieta staci.
Fakt ma fascinuje niekto tak ...ja na to snad ani nemam slovo aky voci vlastnemu dietatu....pretoze ano mas pravdu nahradny diel....blabla...mozno svoje auto preda potom postupne na nahradne diely pre inych...ked je to tak drahe, nad tym si premyslala?
Alebo ja neviem, mozno nieco vymysli. K jej veku patri nebojacnost, dravost, k tvojmu uz realnejsie uvazovanie,....nemoze mat v 20cke mysel 40-50tnicky, to sa neda!

Ale asi tusis, ze tie peniaze su jej, teda mohla byt z toho kopa handier, 3 kabelky, alebo barsco dalsie z tohto sudka a to ani nejdem k niecomu ako pery - prsia - tetovania .....a tiez by to bolo vypovedne o nej.
No tak bude mat rok-dva auto....mozno presne tolko ju bude jej sen bavit, kym zisti, ze k tomu su potrebne nielen tie diely a prachy nan, ale aj cesty...ale aj ''zastavky'' kam s takym autom ides...ze tomu pasuje Nice alebo aspon cosi co ak nie je hogo fogo, tak nie je uplne rozbita cesta kdesi do Dobsinej ....vymyslam si, cesty nemame ok ani pri Kosiciach a Bratislave, teda to nie je utok na nikoho. Ja len, ze ona na kopu veci pride a mozno prave taka investicia nemusi byt zla vec. Len ci ty mas kamosa automechanika, co by na nej chcel zarobit alebo jej skor pomoct. Nemal by byt nik viac nadseny z dobreho auta ako chlap z autoopravovne.

Ja jej fandim. Neviem, ci si poradi aj s rozbitym autom, ale tipla by som si, ze lepsie ako vy dvaja, ty a ten mechanik.

A uz len k tebe, bud na nu pysna a stoj pri nej. Mama nemusi mat vzdy pravdu, nemusi byt len po tvojom...ona je uz dospela a ozaj za svoje si moze kupit barsco aj hlupejsie aj menej uzitocne, to nie su tvoje peniaze. A skus si do dosledkov prezit, ze sa ozaj vezme a uz nepride a nechcem ta nijako strasit, ale znie, ze mi to tak, ze by to aj mohla byt jej cesta, potom urobis co?

Ja by som este vedela pochopit mamu, ktora bude mat obavy, ze aky typ muzov sa na nu zacne lepit, ako sa da zle skoncit aj v zmysle rychlej jazdy po nasich cestach takym autom....pri tom vsetkom by som si povedala ok, chapem...ale ze ty jej chces vybrat model auta taky ako co? rodinnejsi? pre teba? nerozumiem, ze kvoli takej blbosti zahadzujes vas vztah.

autor
Autor odpoveď zmazal
sasa1310
17. aug 2024

veď ako som vyššie napísala. Negramotná. A kde býva dcéra?
Okrem toho, má na maserati, tak kde je problém vymeniť brzdy za 7 000eur?

autor
Autor odpoveď zmazal
sasa1310
17. aug 2024

no však to auto už stratilo na hodnote. Prepáč, ale maserati za 30 000 eur to musí byť iná malina to auto. Radšej by mala investovať peniaze na vlastné bývanie