icon

Ako presvedčiť dcéru, aby nekúpila luxusné auto?

16. aug 2024

Ahojte prišla som sa vyrozprávať. Mám dcéru 22 ročnú.. študuje externe vysokú - vsetko si sama platí hneď po strednej išla pracovať. zarobí dosť dobre a aj si šetrí..
z tejto stránky nemôžem na ňu nič zle povedať. No kedysi ju bavili nákupy kozmetika oblečenie nechty.. a naraz jej úplne preplo a miluje auta nič iné ju nezaujíma chodí na rôzne zrazy vkuse pozerá videá o autách.. vie o nich viac ako väčšina chlapov.. akurát že ju nezaujímajú obyčajne auta ale skôr športové.. a tu prichádza problém- nasetrila si nejaké peniaze a chce si kúpiť jazdené auto jednej svojej vysnívanej povedala by som luxusnejšej značky.. dnes bola aj na obhliadke a odviezť sa.. do týždňa sa ma rozhodnúť a ona o tom proste naozaj uvažuje že to kúpi.. jedna vec áno sú to jej peniaze ona si šetrila ale druha vec je servis a náhradné diely..
poraďte ako ju dohovoriť?

autor
Autor odpoveď zmazal
duunlo
17. aug 2024

Hlavne jej neradte kupovat ojazdene Audi a este s vysokym vykonom 😅 To az potom zaplace, ked sa jej s vysokou pravdepodobnostou rozpadne motor a za opravdu da 10 000€ ako nic. A to pisem mimo autorizak.

deborahzelenkava
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
maminkadeticiek
17. aug 2024

A cim si 22 rocna tak dobre zarobi na luxusne jazdene auto?Only fans?Sugar daddy,ci ako?Matky,budte obozretnejsie a menej naivne.

leskovael
17. aug 2024

@buberova nečítam odpovede ak je diskusia na niekoľko strán, vyjadrujem sa k založenej téme. Bez ohľadu na značku, vyjadrila som sa k sume auta.. Od 22 ročnej nemôžeme chcieť, aby si vybrala za to strednú triedu/značku auta, ale novšiu a prijateľnú na servis. Toto všetko jej matka vysvetlila, ak to nechápe teraz, tak na vlastnej skúsenosti pochopí... Až teraz vlastne čítam že dievča žije doma a neprospieva na nič.. To ma prekvapilo viac, ako fakt že mladé dievča si chce kúpiť auto luxusnej značky.

madeincssr
17. aug 2024

@duunlo hej, vela ich je vydojenych / stocenych. Ale riziko pri kupe akejkolvek jazdenky (okrem mladych cukrikov s malo km, idealne od prveho majitela) je, najma pre neznalca, velke.

deborahzelenkava
Autor odpoveď zmazal
leskovael
17. aug 2024

Neboj nič, vždy sa nájde nejaká osoba, ktorá má veľké oči na značku a nezamýšla sa ani o rok dopredu 😉

autor
Autor odpoveď zmazal
deborahzelenkava
Autor odpoveď zmazal
vevebono
17. aug 2024

@deborahzelenkava potom zo sebou nechal pekne vypiect, lebo pri takomto mal právo vrátiť auto a pýtať si peniaze naspäť, popr ten, čo zatajil skutočný stav mal zasponzorovat opravu. A nie zaniesť do šrotu.

tinqua
17. aug 2024

No...neviem ci to tu bolo povedane, ale toto auto s takymto najazdom a rokom vyroby za 26k je auto, ktore by som nechcela...lebo ide slusne pod cenu. To znamena len tolko, ze nieco mu bolo/je. Moj muz tu sedi vedla mna, je to velky autickar, sam ma silne auto a zacal sa smiat...povedal k tomu len tolko, ze blba kupa asi k mladosti patri, takze maminka neboj sa, pride na tvoje slova...len tvoja dcera je zrejme clovek, ktory sa az z vlastnej skusenosti pouci.

autor
Autor odpoveď zmazal
deborahzelenkava
Autor odpoveď zmazal
modrykolibrik
17. aug 2024

Muz hovori, ze urcite by to nekupoval odhliadnuc od toho, ze je to maserati ale, ze je dost podozrive, ze to predava za tak ,, lacno" a k tomu je to pomerne mlade auto. A ak to ma len 80 tisic tak by to urcite nekupoval. Nieco s tym autom je v neporiadku.
Aj ho skusala? A to ho chce kupovat sama? Nech ide s nou ten automechanik a nech sa na to pozrie. Ak tomu autu nieco je zisti to. Ja ked som kupovala auto vzdy som mala zo sebou automechanika lebo ten sa tomu viac rozumie a vzdy som dobre kupila

deborahzelenkava
Autor odpoveď zmazal
vevebono
17. aug 2024

@deborahzelenkava ja patrím k autičkárom, a najviac sa smejem, keď vidím ako autá od roku 2010 do 2016 majú všetky poctivých 200000 😂😂
Dokonca par rokov dozadu som vymenila auto- kus za kus, vedela som, že bolo po búračke, ale bolo fakt super vyskladané, s nájazdom 370tkm. Pobavili sme sa na ňom, potom som ho zas vymenila za iný kus, a teraz pozerám inzeráty, že aha moja kára, idem pozrieť a čítam auto poctivých 220tkm, moja žena na ňom roky jazdila do roboty... a ze fuuuu, však ho máš týždeň a už klamstvá a kilometre dole. Ale mne to nedalo, lebo jak by sa niekto začal rýpať v tom, že boli stočené km, mohla by som mať aj ja problém, tak som normálne toho zmrda udala 😂😂

deborahzelenkava
Autor odpoveď zmazal
sasa1310
17. aug 2024

človek, ktorý dokáže kúpiť 8 ročné auto za 30 000 eur, je za mňa úplne negramotný človek. Ja takýmto hovorím sedláci, ktorí musia zaujať luxuxom, na ktorý nemajú.

vevebono
17. aug 2024

@sasa1310 keby na to nemala, tak si ho nekúpi 😂😂 ale jasne, niekomu je dobre aj v obyčajnom aute. Ale kto nevie, co je vášeň, tak tomu nikdy neporozumie

sasa1310
17. aug 2024

@vevebono sú ľudia, ktorí toľko nejazdia. My máme v domácnosti 3 autá kupené od novoty. na 5 ročnom máme 55 000 km najazdené. Jazdíme každý deň, ale autá meníme. Na druhom 2ročnom mám 15 000 km

sasa1310
17. aug 2024

@vevebono no nemá na také nové

modrykolibrik
17. aug 2024

Muz si to teraz lepsie precital a hovori ze 80 tisic na henten model a rok vyroby je vela najazdenych. Ze to bude treba dat do servisu skontrolovat a urcite uz bude sa musiet nieco menit takze za mna nie a druha otazka co ho zaujalo kde zobrala mlada baba 26 tisic na auto

vevebono
17. aug 2024

@sasa1310 a co ze nema na nové? Kokos, akože potom co je na Slovensku, ved sa pozri na cesty, kto má nové auto? leasing a pôžičky a hovadiny 😂😂 akože máš nový dom, nové auto a všetko cash bez dlhu?😂😂😂 sedláčka 😂😂

duunlo
17. aug 2024

@modrykolibrik ja byt automechanik ani by som nechodil na tie take vase “kupne prehliadky”. Nechapem ako moze nejaký mechanik povedat, ze to auto je dobra kupa? Ved to auto nepozna, zamaskovat sa daju vady, na ktore pride az po kupe. Kludne ani diagnostika nic neukaze, ked sa vymazu chyby, musis s nim jazdit aby znova sa ukazali, atd. Kto vidi do turba v akom je stave? Kto vidi do valcov v akom su stave? To bezne chodia mechanici a meraju tlaky? No chcel by som vidiet predavajuceho ktory by dovolil take nieco. Nie jeden trtko automechanik len pri povolovani skrutiek je ich schopny strhnut a prilepit lepidlom a tvarit sa ako keby nic, ved ten co to bude po nom rozoberat, tak sa zapoti…
A to este nepisem o tych takych radach, ze pozerajte na opotrebenie volantu (po zenach zvacsa su riadne dodrbkane), pedalov, atd. Co ak chcem auto stocit tak aky mam problem vymenit napr. volant za par stovak a na predaji mi to zarobi par tisic?

sasa1310
17. aug 2024

@vevebono áno, len sedlák kúpi storočné auto akože "luxusné" len preto aby mal ukojenú svoju "vášeň" ako vravíš. Za mňa to je proste človek, ktorý potrebuje niečím ohúriť niečím čím už ohuroval svet niekto iný. Ja proste do oprdeného auta nesadám a áno, kupujeme cash. Auto je pre nás spotrebný tovar, na ktorý si nebudem brať leasing ani pôžičku

autor
Autor odpoveď zmazal
kristinkaris
17. aug 2024

Nestarať sa je to 22 ročná dospela žena keď ma na auto bude mať aj na servis alebo sa voziť nebude a to aby jej rodičia platili servis je pekne mimo :D to by mi ani u našich neprešlo a to mám 26😂 v 22 rokoch som už mala vlastný byt a štúdium ukončené ako VŠ 1 stupeň