Ako presvedčiť manžela, aby chcel ďalšie dieťa?
Ahojte môj muž 36, ja 34. Ja by som veľmi chcela, on vôbec. Najväčší argument je, že už mu je takto dobre. Aj mne je fajn, ale strašne sa z detí teším a preto si hovorím, že by som ešte chcela.
Prvé bolo také, že som ani nevedela, že ho mám a druhé som si už neskutočne užívam. Prvé má 7 a druhé zachviľku 4. Ako mám muža prehovoriť? Naposledy mi povedal, nech už s tým prestanem, lebo je pevne rozhodnutý. A mne to stále nedá pokoj.
@bluka2 lebo 2 rodicia a 3 deti...stale jedno nespokojné...stale mam pocit ze napriek snahe im neviem dat vsetkym to co.potrebuju.
Uz len to ze ma chcu drzat za ruky...no nemam 3 ruky
@loliki keď on ani víno nepije🙈ani nič nepije 🙈 asi som stratený prípad 😃
"Ja chcem" a hotovo. A muž nechce. Koho chcenie je viac? Ak je pevne rozhodnutý tak to zatiaľ nechaj tak a vráť sa k tomu po čase, možno zmení názor. Určite nerob po svojom v štýle "nalej mu víno a nebude ani vedieť " 😅 to už čo sú za ťahy
Bud vdačna za dve deti niekto nemá ani to.Keby ste deti nemali že nechce tak ešte si poviem dobre ale dve deti sú na dnešnu dobu dosť.Už sú take väčšie ak chodiš do roboty teraz ked je hypotéka veru dvaja musia zarabať.
Pridám sa akurát rozdiel že ja chcem druhé (a už teraz začínam rozmýšľať nad 3tretim)
A z rozdielom že ja mám 22a manžel 31 a tiež dcérka zachvilu 4rokt a nechcem veľký vekový rozdiel medzi deťmi už toto je moc a stim že manželom sme sa na druhom dohodli ešte skôr ako sme mali prvé teda že chceme 2deti a čím skôr posebe a teraz rázu ďalšie nechce
@dory11 podávam Ti ruku. Kiež by sa nám to podarilo 💪
@dory11 a pridám že odmieta povedať dôvod prečo ďalší nechce.
A cítim to z jeho strany ako zradu že nedozral dohodu sľub alebo ako už len preto že na začiatku vzťahu som bola ochotná urobiť kompromis lebo som chcela 4 deti ale tym že on jej jedináčik tak som pristúpila že 2urciete a 3mozno
Tak to veľmi pekne ďakujem a verím že sa to podarí aj mne aj tebe .a si jedna z mála ktora mi napíše ( viac krát komentár príspevok či fb. Alebo tu .)tak všetky majú blbé reči typu že určite o dieťa nechce preto že stim otravujem že mám NATO kašľať že som mlada že si mám užívať život nájsť konicek a nie chcieť ďalšie dieťa že mám začať užívať antikoncepciu a kašľať NATO .
Ako by si vnimala, keby si ty nechcela a on ano. Mozno bude on o chvilu pisat, ako presvedcit zenu, ze dalsie nie? P
Preco chces menit jeho rozhodnutie? Sory zeny za vyraz, ale to je take typicke zenske. A sebecke
Neblbni mam kamošku žije v UK tiež chcela posledné 3dieta a to posledné boli zrazu trojcata tak namiesto 3 ma teraz 5 🫣🙈 nie je to vtip takmer ich s mužom vykotilo keď to zistili ale tak co už zamiesene bolo a to riadne 🤣
Mam 2 otazky na dotvorenie celkového obrazu:
1) O akom počte deti ste sa bavili, keď ste plánovali rodinu/keď ste sa brali?
2) Ty si medzi deťmi pracovala alebo pracuješ už dnes? Resp mala si nejaké príjmy ine ako sociálne dávky? Alebo je posledných 7 rokov finančne zabezpečenie rodiny na muzovi? Lebo to podľa mna tiez môže na neho vytvárať cele roky výrazný tlak…
Ak chces darovať ešte jeden život, prispej v nejakej zbierke na život zachraňujúcu operaciu nejakého dieťaťa maximálnu možnú čiastku, na ktorú budeš sporiť napr tých 9 mesiacov.
Iba, že by to nebolo len o tom. 🙂
Kebyže to nezaložíš anonymne, môžem ti písať IP. Keď už raz tú túžbu máš a nemáš ešte 40, tak žensky ho presvedčiť... 🙂
Máte 2 deti vek obaja akurát užívajte si čo najviac spolu ako sa len dá 😊😉
A keby ty nechces a tvoj muz ano a bude do teba hucat, pripadne to do teba pusti??
Neviem, ty si nemas s muzom co povedat, nemas zaujem onho, nechces s nim travit cas, ked silou-mocou chces dalsie dieta?
Podla mna stojis pred jasnou otazkou - tretie dieta alebo manzelstvo s tymto muzom. Ak ide len o dalsie dieta, tak si najdi niekoho, kto ti ho spravi. Ak chces zostat v tomto manzelstve, tak si zacni vazit muza a trav cas s nim.
Ja nerozumiem, čo je to za partnerstvo/manželstvo, ak stále dopredu rátame s tým, že partner za každú debilinu, čo sa nezhodnú tresne dvermi? Akože chlapček sa oduje a opustí všetko čo dovtedy vybudoval, lebo manželka si dovolila otehotnieť a on nechcel, dupky dupky? Otehotnieť v manželstve, no to je škandál, fakt. Ja už neviem, svet sa v prdel obracia. Nepoviem, ak by žili z ruky do huby alebo ešte biednejšie ale nechcieť dieťa z pohodlnosti, lebo ja som už zvyknutý na svoj život?
Autorka normálne si sadni s manželom a prejdite si od financií cez prácu všetky možné zádrhely a stanovte si termín, kedy by bolo ďalšie dieťa prijateľné. Však to nemusí byť hneď, možno bude lepšia situácia o rok, o dva. Možno si tvoj muž chce splniť dáky sen alebo niečo zažiť, kým máte len 2 deti. A pripomeň mu, že “Nechcem” hovoria trojročné deti, keď nechcú jesť špenát a nie 36 ročný corgoň.
Ja mám dve veľmi dobre kamarátky jedna má 38 rokov, jedného syna aj dospeláka, ale ešte študujúceho a druhý potom dcéru 15 ročnú. Naozaj nikdy nemali taký krásny vzťah s manželom, ako teraz. A moja druhá kamarátka ten istý vek chcela tretie, malý má dva roky, starší 7 a najstaršia má 11 rokov. A na rovinu, ľutuje, že išla do dieťaťa, s mužom sa tak trochu odcudzili, a ona buď sporák, deti alebo upratovanie...
@deninka233 🤨 Za každú debilinu? Mať dieťa je debilina, maličkosť? Niečo, čo nestojí za hádku?
A ešte by ma zaujímalo, ako má teda povedať človek, ktorý už ďalšie dieťa nechce, že ho nechce.
Netlač na svojho muža, keď nechce, tak nechce, nechaj to tak. Ináč môžeš zle dopadnúť ale potom už bude neskoro vyplakavat keď ta opustí a ty zostaneš sama na 3 deti.
@deninka233 ak si manzelka dovoli otehotniet bez jeho suhlasu, tak to nie je na odutie a tresknutie dverami, ale na rozvod. On ak nechce dalsie dieta, tak ma viac moznosti - nesexovat, pouzivat kondom pripadne aj dva naraz, podstupit vazektomiu.
A teda za mna dieta nie je “blbina” ale sakra vazna vec, na ktorej by sa mali zhodnut. Ak sa nezhodnu a dieta “sa stane”, tak je to podraz a nezodpovednost voci zvysku rodiny.

@katariinam prečo?