icon

Ako presvedčiť nevďačnú dcéru, aby pomohla rodine?

24. mar 2026

ahojte,moja dcéra si s manželom kúpili piate auto za veľmi veľký peniaz ale ked jej brat si chcel od nej pozicat 5000 na novu kuchynu povedali nie ,ani mne nepozicali ked som potrebovala pri tom som jej dala cely zivot a ked potrebujeme pomoc tak nam neda ale kupi si auto co zozerie strasne vela a hlavne keď ma doma styri no naco to bolo treba,ako jej mozem dohovoriť aby sa zacala starat aj i vlastnú rodinu? ďakujem za tipy

petronelag
27. mar 2026

A ak má dcéra preto peniaze, že viac zarába jej muž, tak to by iste ani on nesúhlasil, aby len tak požičala 5tis. niekomu, kde je veľmi malá pravdepodobnosť, že ich vráti.

anonym_cb7227
27. mar 2026
@sova7

@anonym_cb7227 ťahať z niekoho niekoho peniaze nie je pomoc. Základ dobrých vzťahov je nepoziciavat, pôžičky a peniaze už pokazili veľa vzťahov.

@viestta damy, mozte si to opeknovat ako chcete, aj nazyvat uspechom, stale je to lakomost nevediet sa podelit ak sam mam viac ako potrebujem
@sova7 ze zaklad dobrych vztahov 🙈🤣🤣🤣
Preto tento svet je aky je, miliony ludi hladuju, lebo ini len zhrabuvaju a zhrabuvaju, lebo su sikovni 😉

anonym_d3eea4
27. mar 2026

@anonym_autor nie je povinna to robit

anonym_d3eea4
27. mar 2026

@anonym_autor biologicky otec mojho dietata ma novu rodinu, stara sa o cidzie dieta a na svoje kasle..nech
A nech jeho nova manzelka aj svata maria, nie moje dieta “manzelku a cudzie dieta” v zivote mat nebude tak ako biologickeho otca ale ten sa raz za 6mes spamata , ze ma dieta, pride sa pohrat na hodinu a pol roka ho zase niet, za co som vdacna a budem moje dieta drzat od tejto cvargy co najdalej a nech si kazdy mysli co chce
Mier zenusky 🫶🏻

viestta
27. mar 2026
@anonym_cb7227

@viestta damy, mozte si to opeknovat ako chcete, aj nazyvat uspechom, stale je to lakomost nevediet sa podelit ak sam mam viac ako potrebujem
Preto tento svet je aky je, miliony ludi hladuju, lebo ini len zhrabuvaju a zhrabuvaju, lebo su sikovni 😉

@anonym_cb7227 pre teba je to lakomost, je to v poriadku. Pre mna je to obozretnost, pretoze z celej diskusie vyplyva, ze pan brat a pani matka uz sklamali doveru ich sestry a dcery. Len uplny hlupak by hazardoval so svojim majetkom len preto aby donekonecne zachranoval niekoho, kto si mysli, ze je dojna krava a to aj v pripade, ze je to pribuzny. Od mamy a brata je to vypocitavost spoliehat sa na jej pomoc a este jej vytykat, ze co vsetko ona ma ,oni nie a ze to neptrebuje. A vobec, kto urcuje kto kolko potrebuje? To uz som sa pytala autorky, neodpovedala. Kto urcuje kto kolko potrebuje a co ma urobit s tym co ma akoze navyse? Podelit sa s tymi, ktori to potrebuju je v poriadku. Kazdy sa moze podelit, kazdy sa rozhodne s kym sa podeli, ako sa podeli, Sam dobrovolne. Ale vynucovat si tuto pomoc?

sova7
27. mar 2026
@anonym_cb7227

@anonym_cb7227 nehovorím o zhrabovani nikto nie je povinný nikomu požičiavať nie je banka

rivini
27. mar 2026
@anonym_autor

@ivik4 minaju tam kde netreba a ked niekomu treba pomôcť tak este povedia ze nie lebo co ked sa nieco stane a budu servis musiet platit ved normálny človek je rad ze ma jedno auto za 2000 e je uz luxus a nie take palky ako davaju oni

@anonym_autor tam, kde netreba minas ocividne ty a tvoj syn. Ze ta hanba nefacka. Od vlastneho dietata peniaze chciet. A este ju tu za to ohovarat. Ked si financne tak negramotna, ze si potrebujes ty, alebo tvoj syn poziciavat, vyhladaj financne poradenstvo a nevyuzivaj dceru. Z takychto rodicov mi je na 🤮

tiezjedna
27. mar 2026
@anonym_cb7227

@anonym_cb7227 tebe to udiera rovnako ako autorke... ty si švagrina?😂

anonym_a05d8d
27. mar 2026
@anonym_autor

@ivik4 minaju tam kde netreba a ked niekomu treba pomôcť tak este povedia ze nie lebo co ked sa nieco stane a budu servis musiet platit ved normálny človek je rad ze ma jedno auto za 2000 e je uz luxus a nie take palky ako davaju oni

@anonym_autor práveže rozmýšľajú dobré ,,že čo ak sa niečo stane" lebo nikdy nevieš čo sa stane a peniaze treba mať odložené. A ak teraz budú dotovať tvojho nezodpovedného syna a potom si budú potrebovať, rak kto im dá? Ty? Alebo tvoj syn nebodaj?.

anonym_e6f43b
27. mar 2026
@anonym_cb7227

@anonym_cb7227 tak požičaj ty a je po probléme

anonym_5e4e94
27. mar 2026
@anonym_autor

@margotka17 55 ,ako to suvisi ? normálne pracujem a nie 5000 usetrene nemam

@anonym_autor tak si zober uver a daj im ty,ved ked zarabas 5000eur uver by nemal byt problem dostat a riadne splacat,splatky pytaj od syna.Co stale cakas od dcery,neschopnemu synovi mas pomoct v prvom rade ty ako matka a nie dcera,sestra.Ci aj ty mas exekucie,ako aj tvoj syn,co???Preco si on nezoberie uver a nesplaca,co???A neexistuje,ze by mu nedali.Iba ak zarobi 800eur,a ma exekucie alebo mal.
Nam kazdu chvilu banka predschvaluje 40tisicovy uver,staci prist alebo zavolat a do par sekund su peniaze na ucte.Ale pre takychto ako ste vy,by to bola cesta do financneho pekla.

maminkadeticiek
27. mar 2026

Kazdy sa ma prikryvat takou perinou na aku ma.Nikdy by som nepozicala takuto sumu.Hlavne nie rodine,to sa s nimi moze rovno rozlucit.

anonym_e607df
27. mar 2026
@mnamko

@tundra HM a ja som si vždy myslela,že rodina je základ a vždy si pomôže

@mnamko pomoze ano, ale toto nie je o pomoci. To je o vypocitavosti. Vidi, ze sestra ma, tak nech da 5000 na kuchynu. Ked na to nemam, kupim lacnejsiu. Ver tomu, ze by zohnal aj okolo 500e a posluzila by. Nech si zoberie na splatky a pekne splaca. Nie mat velke oci a ked bude, tak vrati. A ked mu nebude 10 rokov vystavat, tak nevrati? To co je toto za uvazovanie? Verim, ze ak by islo o peniaze na stravu, lekara, lieky, tak by pozicala a moznoby ani spät necakala. Ale toto je len vyciciavanie. Ma, nech sa postara a este sa matka rozculuje, ze je sebecka. Jej tiez peniaze nepadaju z neba. Musi si ich zarobit.

barborab1411
27. mar 2026
@anonym_d3eea4

@anonym_autor biologicky otec mojho dietata ma novu rodinu, stara sa o cidzie dieta a na svoje kasle..nech
A nech jeho nova manzelka aj svata maria, nie moje dieta “manzelku a cudzie dieta” v zivote mat nebude tak ako biologickeho otca ale ten sa raz za 6mes spamata , ze ma dieta, pride sa pohrat na hodinu a pol roka ho zase niet, za co som vdacna a budem moje dieta drzat od tejto cvargy co najdalej a nech si kazdy mysli co chce
Mier zenusky 🫶🏻

@anonym_d3eea4 zenuska,tvoja situacia je uplne ina ako tato situacia,cize ju s niu neprmorovnavaj a ked otec fonancne neprispieva na dieta tak je na to taky nastroj vola sa ze vyzivne....

anonym_d3eea4
27. mar 2026
@barborab1411

@anonym_d3eea4 zenuska,tvoja situacia je uplne ina ako tato situacia,cize ju s niu neprmorovnavaj a ked otec fonancne neprispieva na dieta tak je na to taky nastroj vola sa ze vyzivne....

@barborab1411 nikde nepisem, ze neprispieva
Prispieva kolko urcil sud
Tu nejde o peniaze

anonym_cb7227
27. mar 2026
@tiezjedna

@anonym_cb7227 tebe to udiera rovnako ako autorke... ty si švagrina?😂

@tiezjedna stale dokola tie iste trapne komentare, ja sa cudujem, ze tu vobec este niekto prispieva...ked uz nevies reagovat tak trapne utocis, nezdielam tvoj nazor tak iba uboho rypes...posluz si 😉

anonym_cb7227
27. mar 2026
@sova7

@anonym_cb7227 nehovorím o zhrabovani nikto nie je povinný nikomu požičiavať nie je banka

@sova7 nie nie je to povinnost...ale v jej pripade zhrabuva, ci vie s jednym zadkom jazdit na piatich autach? Sak nech ma, rubas vrecka nema..

anonym_cb7227
27. mar 2026
@anonym_e6f43b

@anonym_cb7227 tak požičaj ty a je po probléme

@anonym_e6f43b ja SVOJEJ rodine poziciavam

anonym_fbda3f
27. mar 2026
@anonym_e607df

@mnamko pomoze ano, ale toto nie je o pomoci. To je o vypocitavosti. Vidi, ze sestra ma, tak nech da 5000 na kuchynu. Ked na to nemam, kupim lacnejsiu. Ver tomu, ze by zohnal aj okolo 500e a posluzila by. Nech si zoberie na splatky a pekne splaca. Nie mat velke oci a ked bude, tak vrati. A ked mu nebude 10 rokov vystavat, tak nevrati? To co je toto za uvazovanie? Verim, ze ak by islo o peniaze na stravu, lekara, lieky, tak by pozicala a moznoby ani spät necakala. Ale toto je len vyciciavanie. Ma, nech sa postara a este sa matka rozculuje, ze je sebecka. Jej tiez peniaze nepadaju z neba. Musi si ich zarobit.

@anonym_e607df pekne napísané a to isté si tiež myslím.

anonym_e6f43b
27. mar 2026
@anonym_cb7227

@anonym_e6f43b ja SVOJEJ rodine poziciavam

@anonym_cb7227 tak požičaj aj cudzej. Asi tam sú nejaké dôvody, prečo nepožičia.

anonym_342627
27. mar 2026
@anonym_cb7227

@anonym_342627 no skoda, ze takychto ludi nie je viac...keby si ludia viac pomahali svet by bol lepsim miestom...ale ked to nedokazu ani ludia v rodine...je to o hodnotach a prioritach, nuz pre niekoho su peniaze a materialno viac.. tak preto zijeme v tomto svete..

@anonym_cb7227 určite by bol svet lepším miestom, keby si viac navzájom pomáhame a určite máme aj často viac, než potrebujeme, zároveň je bohatstvo rozdelené nerovnomerne.
Lenže, ak chceš, aby si ľudia viac pomáhali, inak než dobrovoľne a bez očakávaní to nejde. Inak im vezmeš radosť. Nebudú to robiť nezištne.
Ak niekoho nútia, vyžadujú, dávajú mu to za vinu, alebo naopak aj dávajú odmenu, prehnane chvália, tak tým spôsobia presný opak.
To sa možno stalo i s autorkinom dcérou. Ak cíti tlak, vyvoláva to v nej odpor a nechuť pomáhať. Možno to robila dlho a veľa (autorka asi radšej nenapíše), až si jedného dňa povedala dosť. Možné je všetko. Avšak platí, že to rozhodnutie je na nej.

tiezjedna
27. mar 2026
@anonym_cb7227

@tiezjedna stale dokola tie iste trapne komentare, ja sa cudujem, ze tu vobec este niekto prispieva...ked uz nevies reagovat tak trapne utocis, nezdielam tvoj nazor tak iba uboho rypes...posluz si 😉

@anonym_cb7227 poslúžim, díky😉

jamidea
27. mar 2026

@anonym_autor brat si ma zobrat uver, ak ma na splatky. Ona vie, preco mu nechce pozicat 5tacov, to je pol kuchyne. Suhlasim s nou. A ze ma 5 aut, no a co.

sova7
27. mar 2026
@anonym_cb7227

@sova7 nie nie je to povinnost...ale v jej pripade zhrabuva, ci vie s jednym zadkom jazdit na piatich autach? Sak nech ma, rubas vrecka nema..

@anonym_cb7227 netreba závidieť je to jej vec ako žije a nalozi so svojím majetkom

anonym_cb7227
27. mar 2026
@anonym_342627

@anonym_cb7227 určite by bol svet lepším miestom, keby si viac navzájom pomáhame a určite máme aj často viac, než potrebujeme, zároveň je bohatstvo rozdelené nerovnomerne.
Lenže, ak chceš, aby si ľudia viac pomáhali, inak než dobrovoľne a bez očakávaní to nejde. Inak im vezmeš radosť. Nebudú to robiť nezištne.
Ak niekoho nútia, vyžadujú, dávajú mu to za vinu, alebo naopak aj dávajú odmenu, prehnane chvália, tak tým spôsobia presný opak.
To sa možno stalo i s autorkinom dcérou. Ak cíti tlak, vyvoláva to v nej odpor a nechuť pomáhať. Možno to robila dlho a veľa (autorka asi radšej nenapíše), až si jedného dňa povedala dosť. Možné je všetko. Avšak platí, že to rozhodnutie je na nej.

@anonym_342627 ano, pekne napísané....az nato, ze tu na Mk nevieme aka je pravda, zato tie supy co sa tu vzdy zidu zo svojou neomylnou pravdou...su to len dohady, a vzdy sa to tu odkloni uplne inam...

anonym_cb7227
27. mar 2026
@sova7

@anonym_cb7227 netreba závidieť je to jej vec ako žije a nalozi so svojím majetkom

@sova7 ani lakomost ani zavist nie su pekne vlastnosti...a kto zavidi? Nech ma aj 12aut... Tento svet vdaka takymto nebude nikdy lepsi..

mizoko
27. mar 2026

@anonym_autor troll

mizoko
27. mar 2026
@eviq

Nie si ty tá, čo sa chcela nasťahovať bratovi do domu, kým bude na dovolenke? Len si trosku upravila príbeh? 😂

@eviq aj mne to príde rovnake

sova7
28. mar 2026
@anonym_cb7227

@sova7 ani lakomost ani zavist nie su pekne vlastnosti...a kto zavidi? Nech ma aj 12aut... Tento svet vdaka takymto nebude nikdy lepsi..

@anonym_cb7227 čo do toho miesas svet? Svet bude lepší ked nebudú na vrchole moci prestarnuty psychopati.

anonym_342627
28. mar 2026
@anonym_cb7227

@anonym_342627 ano, pekne napísané....az nato, ze tu na Mk nevieme aka je pravda, zato tie supy co sa tu vzdy zidu zo svojou neomylnou pravdou...su to len dohady, a vzdy sa to tu odkloni uplne inam...

@anonym_cb7227 nevieme, ako to naozaj je a je mi to úprimne jedno. Stále mám za to, že človek sa má rozhodovať sám za seba. On nesie zodpovednosť za svoj život, za svoje šťastie. Preto treba akceptovať aj to, ak niekto pomôcť nechce.