icon

Ako presvedčiť nevďačnú dcéru, aby pomohla rodine?

Dnes o 16:06

ahojte,moja dcéra si s manželom kúpili piate auto za veľmi veľký peniaz ale ked jej brat si chcel od nej pozicat 5000 na novu kuchynu povedali nie ,ani mne nepozicali ked som potrebovala pri tom som jej dala cely zivot a ked potrebujeme pomoc tak nam neda ale kupi si auto co zozerie strasne vela a hlavne keď ma doma styri no naco to bolo treba,ako jej mozem dohovoriť aby sa zacala starat aj i vlastnú rodinu? ďakujem za tipy

zuzana76
Dnes o 16:33
@patrike

@zuzana76 5 aut moze znamenat aj auta firemne, mozno je v tej firme aj spolocnik / spolocnici. Moznost auto pouzivat neznamena ho aj vlastnit.

@patrike ved ja viem, ale ak mas aj firemne auta a si spolocnik a firma nakupuje, tak chudaci nebudu, to ale neznamena, ze ked oni makaju, tak maju zivit surodenca, ktory ma bezny plat a nevychadza mu to, lebo on nic navyse nerobi, aby sa mal lepsie.

autor
@anonym_685995

@anonym_autor to je uplne jedno ci dom zdedili, kupili. Ak nemaju na novu linku, tak budu 15 rokov so starou kym si nenasetria. Sestra nie je povinna prispievat ani poziciavat bratovi. Padlo to tu niekolkokrat: ak si nevie nasetrit, ako to chce vratit? Ak to sokaze vratit, nech si nasetri.

@anonym_685995 vratia jej ked budú moct co ked aj jej bude raz treba pomahat a nebude mat kto

anonym_449f43
@anonym_autor

@anonym_449f43 zdedili dom,snazia sa ako mozu trosku si ho prerobit to nebolo tak ze kupime prve co vidime

@anonym_autor takže nemajú žiadny úver? Museli niekoho vyplácať? Mohli zdedený dom predať a zobrať si hypotéku na nejaky normalny byt kde už netreba nič pár rokov prerábať. Vždy platí to, že ak neviem niečo finančne utiahnuť, tak do toho nejdem, lebo mi nikto z rodiny nie je povinný požičiavať.

autor
Dnes o 16:34
@anonym_a13a6c

@anonym_autor tak požičaj synovi ty.

@anonym_a13a6c ak by som mala darujem ich aj jednemu aj druhemu

anonym_5e4e94
@anonym_416e24

@anonym_autor to ty si tá mamka, čo by chcela svoju nevestu so synom nasťahovať k nim do baráku, pokým budu na dovolenke 😅😅😅😅

@anonym_416e24 ale ta sestra,co si chcela pozicat 50eur na vylet pre dieta,ale sestra nepozicala,lebo si kupili xte auto.

anonym_a13a6c
@anonym_autor

@anonym_685995 vratia jej ked budú moct co ked aj jej bude raz treba pomahat a nebude mat kto

@anonym_autor keď budú môcť? Tak kľudne o 20 rokov alebo nebudú môcť nikdy. Ty si dobre blba

reela
@anonym_autor

@anonym_autor tieto typy ako tvoj syn a ty len pytaju a pytaju. Ked treba pomahat, alebo vratit, tak skutek utek

zuzana76
@anonym_autor

@anonym_5e4e94 na tieto teorie nebudem reagovať,moja otázka znie inak a aj tak nechapem o com tu pisete ja som tu zalozila zatial 4 temy a vsetky sa tykali domu a zahrady

@anonym_autor linka sa da kupit aj obycajnejsia, merkury alebo sconto, bude nova a par rokov vydrzi a mozno aj tvoj syn sa pozviecha a potom si dopraju krajsiu, vacsiu a lepsiu

medea2003
@anonym_autor

je to jej brat ja som ich nevychovala tak aby boli navzájom k sebe lakomi,on keby mal urcite jej da a ona si kupi ďalšie auto lebo dobre vyzera ,maju ich 5 a keď sme potrebovali na týžden pozicat povedali ze nie lebo co ked sa niečo stane a budú musiet platit servis, nechápem co sa jej porobilo v hlave takato nebola nikdy

@anonym_autor joj, znama pesnicka, ako by vsetci dali keby mali, akurat nemaju 😀

cacianka
Dnes o 16:35
@patrike

@anonym_autor Si ochotna zaplatit na to auto havarijnu poistku ? Mozno ta aj poznaju ako zleho sofera. Naburas, poskrabes a potom zacnes "ved oni maju penazi dost, preco mam ja platit opravu", ved sme rodina.

@patrike nepíše, že chcela požičať auto. Brat si chcel požičať na kuchyňu, aj autorka na týždeň - ale nepíše že auto

anonym_bc67c2

Podla mna je uplne irelevantne, ci tie auta maju na firmu, alebo nie, na leasing, alebo ich vycashovali, proste su to ich peniaze a je ich - VYLUCNE ich pravo rozhodnut, ako s nimi budu nakladat. To, ze to ty nechces respektovat nechapem, rovanko ako som nepochopila, preco by dcera kvoli tomuto mala byt nevdacna. Akoze je nevdacna za vychovu, lebo nechce bratovi pozicat? to je kravina jak Brno

anonym_8eb3de
@anonym_autor

@ivik4 minaju tam kde netreba a ked niekomu treba pomôcť tak este povedia ze nie lebo co ked sa nieco stane a budu servis musiet platit ved normálny človek je rad ze ma jedno auto za 2000 e je uz luxus a nie take palky ako davaju oni

@anonym_autor auto za 2000 je luxus? To kde žiješ, niekde v Bangladéši?
Inak, peniaze tvojej dospelej dcéry, ktorá má rodinu, su oba jej a jej manžela. Nie sú povinní niečo požičiavať bratovi, ak nechcú. Maximálne môže pomôcť tebe, svojej matke, ak niečo nevyhnutne potrebuješ.

autor
@anonym_449f43

@anonym_autor takže nemajú žiadny úver? Museli niekoho vyplácať? Mohli zdedený dom predať a zobrať si hypotéku na nejaky normalny byt kde už netreba nič pár rokov prerábať. Vždy platí to, že ak neviem niečo finančne utiahnuť, tak do toho nejdem, lebo mi nikto z rodiny nie je povinný požičiavať.

@anonym_449f43 nemaju uver, chceli byvat v dome urcite to je lepšie ako sa tlačiť v byte alebo platit najom

margotka17
@eviq

Nie si ty tá, čo sa chcela nasťahovať bratovi do domu, kým bude na dovolenke? Len si trosku upravila príbeh? 😂

@eviq presne to napadlo aj mne. Ona bude matka tej dcéry, čo im brat nechcel dať dom na 3 týždne, aby si užili v peknom dome s virivkou, bazénom....

viestta
Dnes o 16:36
@anonym_autor

@anonym_ed1709 bola som sama q vychovala som ich najlepšie ako som vedela,aj syn aj nevesta pracuju a su normálni ľudia

@anonym_autor vychovala si ich najlepsie ako si vedela a mohla. To je uplne v poriadku, nikto ti nemoze vycitat, ze si mohla lepsie, jedine ak by si si to vycitala ty. V kazdom pripade su to ich peniaze, oni o nich rozhoduju. To co ty vidis ako zbytocnost je mozno pre nich nevyhnutnost. Sestra nie je povinna bratovi pomahat. Moze, ak by chcela, ale nemusi. Jedine co je jej povinnost postarat sa o rodicov ak nebudu moct a vladat. Ked nebudes mat na zaplatenie DSS, mozes od nej peniaze ziadat.
Ale zhrniem to aj inac: Co si si vychovala, to mas.

autor
Dnes o 16:36
@patrike

@zuzana76 5 aut moze znamenat aj auta firemne, mozno je v tej firme aj spolocnik / spolocnici. Moznost auto pouzivat neznamena ho aj vlastnit.

@patrike su to ich osobne auta 2 a 3 jej

zuzana76
Dnes o 16:37
@anonym_8eb3de

@anonym_autor auto za 2000 je luxus? To kde žiješ, niekde v Bangladéši?
Inak, peniaze tvojej dospelej dcéry, ktorá má rodinu, su oba jej a jej manžela. Nie sú povinní niečo požičiavať bratovi, ak nechcú. Maximálne môže pomôcť tebe, svojej matke, ak niečo nevyhnutne potrebuješ.

@anonym_8eb3de ona pisala, ze kazdy normalny clovek je rad, ze ma auto za 2000 a nie take palky ako oni davaju

anonym_4f5930
Dnes o 16:38

@anonym_autor je to veľmi smutné. Ľudia sa peniazmi menia a čím majú viac, tým viac sú lakomí. Ano, mala by pomáhať, veď nato je rodina na pomoc, nie sú to cudzí ľudia. Karta sa môže obrátiť veľmi rýchlo a už o rok môže byť dcéra na mizine a bude chcieť požičať. Chvála Bohu za moju rodinu, správame sa k sebe ako ľudia a nie hyeny. Radu nemám, len asi by som jej povedala, že teda keď bude ona potrebovať pomoc, aj s deťmi napríklad nech sa obráti na iného, lebo od teba pomoc nech nečaká.

anonym_685995
Dnes o 16:38
@anonym_autor

@anonym_autor cize nikdy. Ale skoda pisat, hudies tu stale tu istu pesnicku dookola. Proste nemusi, nie je povinna a bodka a mozete sa aj na hlavu postavit.

anonym_449f43
Dnes o 16:39
@anonym_autor

@anonym_449f43 nemaju uver, chceli byvat v dome urcite to je lepšie ako sa tlačiť v byte alebo platit najom

@anonym_autor tak nech si ten úver zoberú a bude na linku. Málo kto má nehnuteľnosť bez úveru. Ale tipujem že dôvod bude, že nebudú mať na splátky. A sestra to zjavne vie a preto nechce požičať. Život bez úveru a aj tak nedokážu našetriť 5000€ na kuchynskú linku…. Čuduj sa že im nechce dcéra požičať

viestta
Dnes o 16:39
@anonym_autor

@anonym_autor ked si nieco poziciavam, tak veritelovi nepoviem Vratim ked budem moct. Poviem, vratim do roka. Keby za mnou dosiel niekto s tym, ze vratim ked budem moct tak viem, ze mu nepoziciam, aj keby bol brat. Ak by mu dala peniaze, tak to by bola nenavratna pozicka. Kolkokrat mu uz pomohla a bol problem s vratenim?

anonym_ba0911
Dnes o 16:40

A čím je tá dcéra nevďačná?

bielasovicka
Dnes o 16:41
@anonym_autor

@anonym_autor toto nemyslíš vážne...🤦🏻‍♀️

anonym_a13a6c
Dnes o 16:43
@bielasovicka

@anonym_autor toto nemyslíš vážne...🤦🏻‍♀️

@bielasovicka čiže oni chcú, aby im tu kuchyňu zaplatila.

autor
Dnes o 16:45

ja som ich celý život viedla k tomu keď sa raz pominiem ostanete tu len vy dvaja jeden pre druhého,kto iny by ti mal podat pomocnu ruku v kritickej chvíli keď nie vlastná sestra,je mi do placu z toho ako su pre nu materialisticke veci dôležitejšie ako človek

maja249
Dnes o 16:46

@anonym_autor túto tému vymyslel ten istý, ako tú o tom, ako presvedčiť brata, aby súhlasil s pobytom v ich dome? Veď sú rodina🤣🤣🤣

anonym_b9feb4
Dnes o 16:47
@anonym_autor

@anonym_autor keď budú môcť je naozaj zlý prístup, keď si chce niekto požičať, nie je to 20€, ani 500€, ale už celkom slušná suma. “keď budú môcť” môže byť po rokoch a dovtedy tých 5000€ už nebude mať takú hodnotu ako dnes. Za mnou keď prišla sestra so žiadosťou na väčšiu pôžičku bolo to rovno s tým koľko a kedy bude splácať a sama navrhla aj úrok. Odmietla som ho, nebola to taká pálka a splatila to rýchlo, vedela som že majú z čoho s bola to nudzová situácia. No toto je iné, starý dom im bude stále žrať peniaze, to budú stále natŕčť ruky? Takýmito pôžičkami, ktoré nemám z čoho splácať začína cesta do pekla.
píšeš, že taká nikdy nebola. Predtým viac pomohla? Požičala? Nepopálila sa na tom tak nahodou?

anonym_20bed3
Dnes o 16:47

@anonym_autor tvoja dcéra ti nič nedlží, ty si si vybrala že chceš dieťa. Čo je také strašné že majú viac aút? Tiež sme dvaja a máme 4 autá so spotrebami od 14l a vyššie 😀 a? No a k požičiavaniu. Nepožičala by som takto nikomu, na to sú tu banky a podobné inštitúcie. To si brat s manželkou predpokladám nevedia našetriť?

letfenixa
Dnes o 16:48
@anonym_autor

@anonym_autor určite je lepšie bývať v ruine ako vo funkčnom byte? Určite?

bielasovicka
Dnes o 16:49
@anonym_a13a6c

@bielasovicka čiže oni chcú, aby im tu kuchyňu zaplatila.

@anonym_a13a6c však jasne. Ze vrátia keď budu moct🤦🏻‍♀️. No ja odpadnem. A už je aj jasne ze prečo sestra "nepozicia "