Ako presvedčiť partnera na lepšie bývanie?
Ahojte.Byvame v mužovom dome dispozične je to chata ale je veľmi malá. Má len jednu malú detskú izbičku a deti máme tri. Bývame teda vo vinohradníckej oblasti. Na okolí je tu asi 8-9 rodin čo takto žijú. Pešo je od nás všetko ďaleko.Nie sme zaťažení hypotékou. Volám muža bývať lepšie na iné miesto, kúpiť napr dom v meste. Mne to tu začína prekážať no ale on o tom ani počuť. Čo mám robiť
@anonym_b5ee1d zo začiatku to nebol problém, sľúbil že pristaví izbu ale k ničomu sa nemá a roky ubiehajú
@anonym_autor no čo najskôr 2 izbičky nech pristaví, máte 3 deti, každé bude časom chcieť vlastnú izbu. Koľko ľudí dochádza do práce, škôl? V dochádzani ani nie je tak problém, ako v bývaní. Viac priestoru nie je nikdy na škodu. Možno podkrovie urobiť, alebo dole k domčeku pristaviť. Skús mu to vysvetliť, že da sa takto bývať, ale potrebujete viac priestoru. Poznám veľa ľudí, čo z malej chatky prerobili veľké bývanie a žijú tam celoročne - Domaša Dobrá.
@anonym_autor ja to nechápem, prečo sa s ním bavíš ako vo vatičke? Nechce ísť, tak nech ostane. Okamžite by som sa na tvojom mieste nasťahovala do bytu
Ja si myslím, že žiadny byt nie je, to len reakcia na to, že nemajú strechu nad hlavou, zrazu majú ešte 2i byt... Z coho chcú kúpiť ďalší byť? Keď ona na materskej s tromi deťmi.. A on? Asi nezarobil na byt, keď neurobil za celý čas nič. Extra šikovný nebude...
@laila22 kľudne môžu zobrať hypo na tretiu nehnuteľnosť. Veď pracujú obaja. Aj dve hypo môžeš mať, aj ty, stačí mať príjem
@0silvia0 on si myslel že predám byt a z tých peňazí sa pristaví. Ale keď to predám tak nebudem mať nič ani svoje ani z jeho domu. A hypotéku nechce
@anonym_autor to je dobrý špekulant ten tvoj muž. Byt by som určite nepredávala. Veď sa doň nasťahuj aj s deťmi. Určite je to hodnejšie ako tá chatka. Ja by som to spravila, či by sa mu to páčilo alebo nie. Keď deti podrastú, tak budú potrebovať svoj pokoj, miesto na učenie, veci. Ten tvoj chlap nerozmýšľa ? A očividne kašle aj na tvoje potreby.
@anonym_autor tak sa s detmi docasne odstahuj do podnajmu/k rodicom. Povedz mu, ze ked bude pristavena slubena izba, ze sa s nimi vratis spat.
Ked sa s nim neda, kasle na potreby rodiny, tak asi nastal cas na taketo ultimatum. Na takychto chlapov funguje len toto.
@0silvia0 pri takomto asi len ultimátum. Keď len sľubuje a nič z toho.
@0silvia0 pri takomto asi len ultimátum. Keď len sľubuje a nič z toho.
@martinadomianova no presne toto si myslim aj ja
@laila22 kľudne môžu zobrať hypo na tretiu nehnuteľnosť. Veď pracujú obaja. Aj dve hypo môžeš mať, aj ty, stačí mať príjem
@sasa1310 mne to nemusíš vysvetľovať.. premýšľam tak, prečo on doteraz nezobral hypo a nepristavil izbu.. čaká, kedy predá byt, ktorý podľa mňa neexistuje.. a nikto im žiadnu hypo nedá..
Pridam sa k tomu,ze ziadny byt neni,lebo normalna zena by uz bola v tom byte,hoci je aj 2izbovy.Videli sme tu temu nedavno,ako takto ludia aj v dnesnej dobe ,,2 deti,2detske izby ,,,stale normalne ziju a funguju.Ked vidi,ze s nim nic nepohne,uz by tam bola aj bez modreho kona.Ale ako jej,zeny pisali o socke,zrazu je aj byt.A viac nereagovala.
@anonym_autor no to ta obdivujem, mam znamu co tak ziju maju dve deti a je to o drzku, rekontruuju uz 4 mesiace pristavbu lebo sa to uz nedalo vydrzat a pritom su to ludia co utiekli z bratislavy lebo to nedavali v tej betonovej dzungli a chceli klud
Ze maju daleko vsetko im nevadi len ten priestor
Och och tazke citanie. Mas byt je to tvoj byt cize chvalabohu mas kam ist. Ak ho prenajimas a zrusila by si to dokazes ho platit?? Ak ano a riesi ti to situaciu ze budě mat vsetko blizko uz by som tam bola s detmi. 4 ludia v dvojizbovom sa da. Myslim ze bezne tak ludia ziju.
Moj muz tiez pochadza z domu z dediny a chlapec si zvykol aj na byt aj na mesto lebo to je jednoduchsie existovanie. Vsetko blizko, deti skola mozu ist sami, obchod lekaren doktorka, vsetko pod oknom. Zit na samote je krasne mozno na dochodku (za mna ani to nie). Drzim ti palce.

@gribka1 autobusom a školkarov vozime autom
@anonym_autor