Ako presvedčiť partnera na lepšie bývanie?
Ahojte.Byvame v mužovom dome dispozične je to chata ale je veľmi malá. Má len jednu malú detskú izbičku a deti máme tri. Bývame teda vo vinohradníckej oblasti. Na okolí je tu asi 8-9 rodin čo takto žijú. Pešo je od nás všetko ďaleko.Nie sme zaťažení hypotékou. Volám muža bývať lepšie na iné miesto, kúpiť napr dom v meste. Mne to tu začína prekážať no ale on o tom ani počuť. Čo mám robiť
@anonym_autor len sa opytam, nie si nahodou tehotna? Mozno stvrte dieta by ho presvedcilo
@anonym_autor tak ty s detmi do bytu a on nech ostane v chate, jaky problem? Aj tak mu na tebe a detoch nezalezi.
Máš tam aspoň trvalý pobyt, má to adresu a chodí vám tam pošta, sanitka, odvážajú smeti?
@anonym_b5ee1d muž na byt nechce ísť za žiadnu cenu. On by tam zhnil ako sa už mnohokrát vyjadril
@anonym_autor
Samozrejme, byt v žiadnom prípade nepredávaj.
Neinvestuj do chaty, pretože jeho plány sú veľmi podozrivé, keď počítal s tým, že predáš byť a on tie peniaze investuje do svojej chaty bez toho, aby ti adekvátnu časť dal na list vlastníctva.
Ako také niečo môže partner a otec troch detí vysloviť. Už by som bola odsťahovaná aj s deťmi.
Nepíšeš, akú polohu má vinohrad voči blízkemu mestu, dedine. Keď budú deti staršie, určite bude pre ne prijateľnejšie bývať v byte, mať blízko domova školu, kamarátov, mimoškolské aktivity, krúžky,
Ľudovú školu umenia atď. Pre tvojho manžela to nie je dôležité? Rieš to už teraz. Aj pre teba bude prijateľnejšie, najsť si prácu niekde neďaleko bydliska.
Ak chceš s takým mužom žiť aj naďalej, zvoľ kompromis a presťahuj sa cez pracovný týždeň
s deťmi do bytu a na víkend prídete na chatu, deti si užijú prírodu a budú s otcom. Ten môže počas pracovného týždňa, popri práci zveľaďovať chatu
a ty sa budeš po práci venovať deťom.
Mali ste to mať vyriešené pred tromi deťmi ale to už nezmeníš. Daj mu posledné ultimátum s dátumom a aj ho dodrž. Aj tak skôr či neskôr skončíš s deťmi v byte tak sa na to priprav.
@anonym_autor autorka, nepises, ci ste manzelia, ale to teraz nie je velmi podstatne. Ak mas svoj vlastny byt, evidentne si sikovna a nie si trdlo. Mudro rozmyslas, ani nech ti nenapadne ho predat. Urcite chodis do prace, zarabas. V 2-izbovom byte ty a 3 deti nie je az taka katastrofa. Vezmi si, ze nemusis platit hypoteku, budes mat vsetko poruke, a ak k tomu priratas este vyzivne na 3 deti, bude ti sveta zit. Ked muz postavi dalsiu izbu, mozes pouvazovat o navrate a svoj byt prenajmes a budes si prenajom setrit
@anonym_autor len je tam riziko, ze zistis, ze ho vlastne ani nepotrebujes a samej s detmi ti je lepsie😎
@kristinka92 navrhovala som ale nechce žiť v byte, chápem aj to, ale bolo by to lepšie aj čo sa detí týka
@anonym_autor A prečo rozhodnutie muža je prednejšie ako tvoje a vasich deti? Deti odrezané od kamarátov niekde vo viniciach. Muž by sa mohol spamätať, veď nikto mu tu chatrč neberie. Dúfam že ti pomáha deti rozvážať na kruzky, do škôlok a školy. V opačnom prípade by som si dupla.
@0silvia0 on si myslel že predám byt a z tých peňazí sa pristaví. Ale keď to predám tak nebudem mať nič ani svoje ani z jeho domu. A hypotéku nechce
@anonym_autor ANI NÁHODOU!! V žiadnom prípade svoj byt nepredávaj!! Pekne vychcany chlap. On by si pristavil ku chatrči za tvoje peniaze, ale nic nenapíše na teba! To už je čo za obchod!
V akom stave je ta chata? Lebo povedzme si pravdu, nie je chata ako chata. Pokial je to nieco ako rodinny dom s elektrikou a tecucou vodou, tak to nie je az take hrozne. Ano mate to kilometre daleko, ale keby si byvala v nejakej zabudnutej dedine, tiez si daleko od vsetkeho.
@anonym_autor len je tam riziko, ze zistis, ze ho vlastne ani nepotrebujes a samej s detmi ti je lepsie😎
@tenerifka to nie je riziko, to by bola výhra, keby jej to konečne došlo, veď ten chlap na ňu aj na deti v podstate kašle, hlavne, že jemu je dobre
V akom stave je ta chata? Lebo povedzme si pravdu, nie je chata ako chata. Pokial je to nieco ako rodinny dom s elektrikou a tecucou vodou, tak to nie je az take hrozne. Ano mate to kilometre daleko, ale keby si byvala v nejakej zabudnutej dedine, tiez si daleko od vsetkeho.
@oslo1 len on ju chce zvacsit z predaja jej bytu, ona nie je majitelkou tej chaty
@anonym_autor sama vieš ze takto existovať ne.ozes tak sa zial rozhodni šťastie deti alebo sebeckého muža
To si si pekneho zalesaka nasla. Byt tebou tak som uz v tom byte aj s detmi. Naco cakas?
@muchotrafka298 on čakal že predám byt a z tých peňazí sa pristaví izba alebo dve a tak
Ale ja nechcem predať byt a vraziť peniaze do jeho domu, pretože on by mi neprepísal polovicu domu. Nechce spoločný nehnuteľný majetok
@anonym_autor ty si si s takýmto chlapom dobrovoľne urobila tri deti?? Co ti narovinu povie ze nechce spoločný majetok? Takze predpokladám ze ani a zenu si ta nechcel vziať. Ďalšia handra
boze tieto trollie temy..
@anonym_autor chudence deti
Choď do svojho bytu s ním sa rozved či rozid w pýtaj výživné.. spať môžeš v obývačke zo spálne urob deťom detskú...
Ja si myslím, že žiadny byt nie je, to len reakcia na to, že nemajú strechu nad hlavou, zrazu majú ešte 2i byt... Z coho chcú kúpiť ďalší byť? Keď ona na materskej s tromi deťmi.. A on? Asi nezarobil na byt, keď neurobil za celý čas nič. Extra šikovný nebude...
@anonym_autor takze kvoli jeho sebectvu, ze on chce ostat v zahradnej chatke, kde zijete s tromi malymi detmi vy budete byvat ako nejake socky alebo bezdomovci? Lebo on odtial neodide? A uvedomujete si to, ze deti budu vacsie, budu chodit do skol, ty do prace a vsade budete chodit peso? Kilometre? Nad tym, co mas robit si sa mala zamyslat predtym, ako si mala 3 deti s takymto clovekom.
@muchotrafka298 inak len tak mi napadlo, že prečo rovno socky? Áno sú chatky, kde bývajú v skromných podmienkach ľudia, potom sú ľudia čo majú chatu-víkendový dom 3 poschodový a vôbec nie sú socky. My mame dom, garáž, 2 kupelky, obrovské izby, 3 spálne a teda podľa polohy je to chatárska oblasť…. Niektorí tu majú menšie chatky, socky ale rozhodne nie sú, bývajú celoročne. Ideálne blízko mesta a prírody a kľud ticho, súkromie, čo v novostavbách satelitoch s výbehmi doslova nie je vôbec
@muchotrafka298 inak len tak mi napadlo, že prečo rovno socky? Áno sú chatky, kde bývajú v skromných podmienkach ľudia, potom sú ľudia čo majú chatu-víkendový dom 3 poschodový a vôbec nie sú socky. My mame dom, garáž, 2 kupelky, obrovské izby, 3 spálne a teda podľa polohy je to chatárska oblasť…. Niektorí tu majú menšie chatky, socky ale rozhodne nie sú, bývajú celoročne. Ideálne blízko mesta a prírody a kľud ticho, súkromie, čo v novostavbách satelitoch s výbehmi doslova nie je vôbec
@anonym_68b6b5 nemyslim to nejak zle, ale jednoducho toto je byvanie pre ludi, co nemaju peniaze. Vacsinou, nie vzdy, ale vacsinou v zahradkarskych osadach alebo vo vinohradoch byvaju ludia, co tych penazi vela nemaju. Nemam na mysli ludi, co si tam postavili velke regulerne domy s modernym vybavenim. Ty pises o velkom dome, autorka prispevku o malej chatke, kde byvat nechce.
@anonym_68b6b5 nuž, ale tu nie je reč o 3poschodovej chate s dvoma kúpeľňami..
@muchotrafka298 on čakal že predám byt a z tých peňazí sa pristaví izba alebo dve a tak
Ale ja nechcem predať byt a vraziť peniaze do jeho domu, pretože on by mi neprepísal polovicu domu. Nechce spoločný nehnuteľný majetok
@anonym_autor vďaka bohu konečne žena čo premýšľa. Nedaj sa 💪
boze tieto trollie temy..
@anonym_92efb4 Tazko povedat, ci jento troll. Niekde ti ficovolici byt musia...
@anonym_autor velmi múdro. Ani to nikdy nesprav. Tvoj muz je dost sebec. Ak je len byvanie problem a inak je to super muz a otec, tak OK, musis zvyknúť.
S chlapom, co povysi hmotny majetok nad 3 deti by som nikdy nebola. Ani by som tie deti s nim nemala. 3 spolocne deti, ale spolocny majetok nie. Krasne zmyslanie. Uz by som nas balila.
Ja si myslím, že žiadny byt nie je, to len reakcia na to, že nemajú strechu nad hlavou, zrazu majú ešte 2i byt... Z coho chcú kúpiť ďalší byť? Keď ona na materskej s tromi deťmi.. A on? Asi nezarobil na byt, keď neurobil za celý čas nič. Extra šikovný nebude...
@laila22 hneď v úvode píše, že školák a škôlkari, kde si vyčítala, že je na materskej s tromi deťmi? 🙄

@0silvia0 on si myslel že predám byt a z tých peňazí sa pristaví. Ale keď to predám tak nebudem mať nič ani svoje ani z jeho domu. A hypotéku nechce
@anonym_autor Kriste ….nic nepredavaj. Toto bude nejaký pako. Takze ty máš predst a financovať niečo čo ani nie je tvoje