icon

Ako presvedčiť partnera na lepšie bývanie?

8. nov 2025

Ahojte.Byvame v mužovom dome dispozične je to chata ale je veľmi malá. Má len jednu malú detskú izbičku a deti máme tri. Bývame teda vo vinohradníckej oblasti. Na okolí je tu asi 8-9 rodin čo takto žijú. Pešo je od nás všetko ďaleko.Nie sme zaťažení hypotékou. Volám muža bývať lepšie na iné miesto, kúpiť napr dom v meste. Mne to tu začína prekážať no ale on o tom ani počuť. Čo mám robiť

Strana
z3
gribka1
8. nov 2025

Aké veľké deti?

autor
8. nov 2025
@gribka1

Aké veľké deti?

@gribka1 dvaja škôlkari a druháčik

anonym_b5ee1d
8. nov 2025

Poučiť všetky 3 deti aby neurobili v budúcnosti takú chybu ako Ty.
Najskôr vyriešiť strechu nad hlavou a potom si založiť rodinu a mat 3 deti

Dohodnúť termin v nejakom hypotekárnom centre, že koľko by ste pri vašich príjmoch dostali a potom dpooocne hľadať že čo by sa za to dalo kúpiť

autor
8. nov 2025
@anonym_b5ee1d

Dohodnúť termin v nejakom hypotekárnom centre, že koľko by ste pri vašich príjmoch dostali a potom dpooocne hľadať že čo by sa za to dalo kúpiť

@anonym_b5ee1d muž na byt nechce ísť za žiadnu cenu. On by tam zhnil ako sa už mnohokrát vyjadril

autor
8. nov 2025
@anonym_b5ee1d

@anonym_b5ee1d no moment ja strechu nad hlavou mám, nechápem ťa,ty o čom?

danica2711
8. nov 2025

a to ste si najprv museli urobiť 3 deti, kým ste zistili, že bývanie v chatke vo vinohrade nebude pre rodinu to pravé orechové? Nebolo by lepšie najprv rozmýšľať a až potom sexovať naostro? Ale asi ťažko s takým hlupákom, čo "by v byte zhnil"...

muchotrafka298
8. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_b5ee1d muž na byt nechce ísť za žiadnu cenu. On by tam zhnil ako sa už mnohokrát vyjadril

@anonym_autor takze kvoli jeho sebectvu, ze on chce ostat v zahradnej chatke, kde zijete s tromi malymi detmi vy budete byvat ako nejake socky alebo bezdomovci? Lebo on odtial neodide? A uvedomujete si to, ze deti budu vacsie, budu chodit do skol, ty do prace a vsade budete chodit peso? Kilometre? Nad tym, co mas robit si sa mala zamyslat predtym, ako si mala 3 deti s takymto clovekom.

anonym_b5ee1d
8. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a máte príjem na dom? Veď tato chatka vám zostane, môže tam tráviť vikendy

Ty si urobila veľkú chybu, že si si nechala urobiť 3 deti do takej malej búdky a teraz ste tam jak sardinky

kristinka92
8. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_b5ee1d no moment ja strechu nad hlavou mám, nechápem ťa,ty o čom?

@anonym_autor Píšeš že muž ma domček, vlastne chatu, ten v ktorom bývate. Tak keď máš ty nieco druhé, prečo sa tam nenastavuješ aj s detmi a mužom aspon cez pracovný tyzden (bližšie do škôlok, k obchodom, kruzky do buducna) a chatu majte na víkendy.

autor
8. nov 2025
@kristinka92

@anonym_autor Píšeš že muž ma domček, vlastne chatu, ten v ktorom bývate. Tak keď máš ty nieco druhé, prečo sa tam nenastavuješ aj s detmi a mužom aspon cez pracovný tyzden (bližšie do škôlok, k obchodom, kruzky do buducna) a chatu majte na víkendy.

@kristinka92 navrhovala som ale nechce žiť v byte, chápem aj to, ale bolo by to lepšie aj čo sa detí týka

autor
8. nov 2025
@muchotrafka298

@anonym_autor takze kvoli jeho sebectvu, ze on chce ostat v zahradnej chatke, kde zijete s tromi malymi detmi vy budete byvat ako nejake socky alebo bezdomovci? Lebo on odtial neodide? A uvedomujete si to, ze deti budu vacsie, budu chodit do skol, ty do prace a vsade budete chodit peso? Kilometre? Nad tym, co mas robit si sa mala zamyslat predtym, ako si mala 3 deti s takymto clovekom.

@muchotrafka298 jazdí autobusom do školy, do škôlok musíme voziť autom

gribka1
8. nov 2025
@anonym_autor

@gribka1 dvaja škôlkari a druháčik

@anonym_autor Ja len kvôli tomu, že čo by chceli deti. Ono mať byt a chodiť na víkendy na chatu nie je pre neho žiaden kompromis? Ako chodia deti do školy, k lekárom a tak?

autor
8. nov 2025
@gribka1

@anonym_autor Ja len kvôli tomu, že čo by chceli deti. Ono mať byt a chodiť na víkendy na chatu nie je pre neho žiaden kompromis? Ako chodia deti do školy, k lekárom a tak?

@gribka1 autobusom a školkarov vozime autom

muchotrafka298
8. nov 2025
@anonym_autor

@muchotrafka298 jazdí autobusom do školy, do škôlok musíme voziť autom

@anonym_autor ved ak mate dostatok financii, tak to mozete mat na vikendy a cez bezny pracovny tyzden byvat napriklad v byte v meste. A nemusela by si riesit to, ze tam nic nie je, je to male a pod.

autor
8. nov 2025
@anonym_b5ee1d

@anonym_autor a máte príjem na dom? Veď tato chatka vám zostane, môže tam tráviť vikendy

Ty si urobila veľkú chybu, že si si nechala urobiť 3 deti do takej malej búdky a teraz ste tam jak sardinky

@anonym_b5ee1d zo začiatku to nebol problém, sľúbil že pristaví izbu ale k ničomu sa nemá a roky ubiehajú

autor
8. nov 2025
@muchotrafka298

@anonym_autor ved ak mate dostatok financii, tak to mozete mat na vikendy a cez bezny pracovny tyzden byvat napriklad v byte v meste. A nemusela by si riesit to, ze tam nic nie je, je to male a pod.

@muchotrafka298 on nechce to je ten problém. Ani z voza ani na voz

gribka1
8. nov 2025
@anonym_autor

@gribka1 autobusom a školkarov vozime autom

@anonym_autor Kto ich vozí autom, ty či on? Najlepšie vymyslieť niečo, čoho bude mať on plné zuby z takéto bývania. Lebo keď on je v pohode, tak s ním nepohneš. Jedine to proste uťať a ísť sama s deťmi.

0silvia0
8. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_b5ee1d zo začiatku to nebol problém, sľúbil že pristaví izbu ale k ničomu sa nemá a roky ubiehajú

@anonym_autor tak sa s detmi docasne odstahuj do podnajmu/k rodicom. Povedz mu, ze ked bude pristavena slubena izba, ze sa s nimi vratis spat.
Ked sa s nim neda, kasle na potreby rodiny, tak asi nastal cas na taketo ultimatum. Na takychto chlapov funguje len toto.

autor
8. nov 2025
@muchotrafka298

@muchotrafka298 on čakal že predám byt a z tých peňazí sa pristaví izba alebo dve a tak
Ale ja nechcem predať byt a vraziť peniaze do jeho domu, pretože on by mi neprepísal polovicu domu. Nechce spoločný nehnuteľný majetok

muchotrafka298
8. nov 2025
@anonym_autor

@muchotrafka298 on nechce to je ten problém. Ani z voza ani na voz

@anonym_autor a povedala si mu toto, co si sem napisala? ZE preco chces odtial ist prec? Lebo on by mal tiez uznat nejake rozumne argumenty vyhod ineho byvania ako zahradnej (pardon vinohranickej) chatky. On je na tu nehnutelnost naviazany nejak, ze as nechce pohnut inde? Lebo neviem dedictsvo, spomienky? Hlavne to nei je vhodne byvanie cely rok pre male deti v takych priestoroch. Ze pristavi izbu? A kedy? Na svateho Dindy? Nepristavi nic, hlavne si nemoze stavat ako sa jemu zachce. A ked ma na stavbu, ma aj na ine byvanie.

pribinak
8. nov 2025
@anonym_autor

@muchotrafka298 on čakal že predám byt a z tých peňazí sa pristaví izba alebo dve a tak
Ale ja nechcem predať byt a vraziť peniaze do jeho domu, pretože on by mi neprepísal polovicu domu. Nechce spoločný nehnuteľný majetok

@anonym_autor ty máš byt? Už aj by dom bola v byte a on nech hnije v chate
Akože jak polobezdomovci nasackovani v chatke

muchotrafka298
8. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no tak toto by bola konecna. Ze mas predat svoj byt a by on pristavil izbu? Vy ste manzelia? Ked mas vlastny byt, tak chod s detmi do bytu a on nech je v zahradnej chatke. Presne jak pise @pribinak.

0silvia0
8. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor to si nenapisala, ze mas byt. Zober deti do bytu a povedz mu, ze sa vratis ked pristavi izbu.

autor
8. nov 2025
@pribinak

@pribinak vieš čo,nie nie sme ako polobezdomovci v chate,je vkusne zariadená len tu chýba tá jedna izba navyše. Ono môj byt je dvojizbový tiež nič moc

pribinak
8. nov 2025
@anonym_autor

@pribinak vieš čo,nie nie sme ako polobezdomovci v chate,je vkusne zariadená len tu chýba tá jedna izba navyše. Ono môj byt je dvojizbový tiež nič moc

@anonym_autor radšej 2izbovy byt

0silvia0
8. nov 2025

A ze nechce spolocny majetok? Ty jemu mas financovat jeho zveladovanie domu a on polku neprepise? Pekny spekulant.

autor
8. nov 2025
@pribinak

@pribinak lebo chata je jeho pracne si ju postavil preto nechce riešiť spoločné bývanie,jemu je tu dobre. Mne už nie, prekáža mi to

pribinak
8. nov 2025
@anonym_autor

@pribinak lebo chata je jeho pracne si ju postavil preto nechce riešiť spoločné bývanie,jemu je tu dobre. Mne už nie, prekáža mi to

@anonym_autor máš byt, zober decka a pn nech je v chate
Daj si určite výživné.
Evidentne povýšil chatu nad rodinu

autor
8. nov 2025
@0silvia0

@anonym_autor to si nenapisala, ze mas byt. Zober deti do bytu a povedz mu, ze sa vratis ked pristavi izbu.

@0silvia0 on si myslel že predám byt a z tých peňazí sa pristaví. Ale keď to predám tak nebudem mať nič ani svoje ani z jeho domu. A hypotéku nechce

muchotrafka298
8. nov 2025
@pribinak

@anonym_autor máš byt, zober decka a pn nech je v chate
Daj si určite výživné.
Evidentne povýšil chatu nad rodinu

@pribinak presne, pre neho je chata viac ako vlastne deti. Teda, ak su to jeho deti. A este autorka ma predat byt a financovat pristavbu na chate, ktora ani nie je jej. To bude dalsi taky, co si len svoje ide a ani vlastna rodina ho nezaujima.

Strana
z3