Ako presvedčiť rodičov o výhodách práce z domu?
Ahojte,
s rodicmi sice nebyvam, ale trapi ma jedna vec. V poslednom case sa stale hadame na temu ohladom mojej prace. Mam vysoku skolu a dostala som moznost pracovat uplne na home office, za lepsi plat, samozrejme som to prijala, kopec ludi tak pracuje. No podla nasich to nie je poriadna praca. Oni uznavaju pracu, do ktorej sa chodi fyzicky. Nikdy nezabudnu podotknut, ze nech si najdem "normalnu" pracu. Aj ked sa snazim tejto teme vyhnut, pride na nu rec. Najviac ma stve to, ze aj pred ostatnymi ludmi hovoria, ze poriadne nepracujem. Rozpravaju, akokeby som bola leniva. Neviem im to vysvetlit a vyhovorit, ze svet a doba pokrocila.
Povedz im, ze je to normalna praca. Nie je praca len taka, do ktorej musis fyzicky ist 🤦 a viac sa s nimi o tom mebav
@anonym_autor odstahuj sa, toto nepotrebujes riesit, asi su tvoji rodicia jednoduchi ludia zo zapadakova, nic s tym neurobis, ked si to vysvetlit nedaju
@anonym_3524cc nebyvam s nimi ale sem tam zajdem pozriet a telefonujeme. Byvam od nich necelych 40 km. Ja som v meste.
toto tu uz bolo
@anonym_3524cc nebyvam s nimi ale sem tam zajdem pozriet a telefonujeme. Byvam od nich necelych 40 km. Ja som v meste.
@anonym_autor to je tazko... ak sa da, jednym uchom dnu a druhym von... ak ti znami povedia, ze kde to robis, ze rodicia vraveli, tak sa zhovievavo pousmej, ze "ved viete, aki su"... lebo holt komu neni zhury dano, v apatece nekoupi...
@anonym_autor Netráp sa tým, že pre rodičov znamená mať poriadnu prácu niečo iné, než pre teba.Urob ešte posledný pokus vysvetliť im, že ťa to živí a tým pádom sa to dá považovať za slušnú prácu.Viac sa už o vysvetlenie nepokúšaj.
Zarábať zarábaš. Tak čo je koho do toho, či z domu, či z fabriky. Rodičom povedz, že do firmy chodíš pravidelne a viac urobíš z domu.
@anonym_autor však im povedz že robíš aj v kancelárii aj z domu alebo že robíš len z kancelárie. Predpokladám, že ta tam nebudú chodiť kontrolovať a budú spoko…
@anonym_autor pracovať a mať možnosť Home Officu je jedna z najlepších veci aka moze byť a to hlavne ak máš rodinu. Ušetris čas cestovaním do práce, celkovo ušetris čas. Vieš si lepšie zariadiť veci, odniesť deti do škôlky, odbehnúť a vyzdvihnúť zo škôlky a veľa iných výhod. Veď nedávno tu bola téma ako sa jedná slobodná mamička sťažovala že nestíha chodiť po dieťa do škôlky, určite by bola rada za Home office a že môže ísť kľudne po dieťa a nie rozmýšľať či vôbec stihne. Za mňa perfektná vec mať HO. Tvoji rodičia sa (bez urážky) zasekli niekde v minulej dobe ak toto nechapu. To aj moja svokra ktora má po 60tke mala už take zvláštne pripomienky na môj Home office akokeby to bol nejaký blud a úroveň mali len zamestnania kde treba denne chodiť do práce.
Nevysvetlis ani ked nakreslis. Zbytocne sa tym trapis, pretoze ludia, ktori vedia co znamena HO vedia, ze nie si leniva a ti ostani ta trapit nemusia.
@anonym_autor odstahuj sa, toto nepotrebujes riesit, asi su tvoji rodicia jednoduchi ludia zo zapadakova, nic s tym neurobis, ked si to vysvetlit nedaju
boze prepac, som si nevsimla, ze doma nebyvas. Tak miesto trapenia sa si zacni robit z toho srandu. Ano, som leniva, lezim doma a firma mi plati za lezanie. Ano, najdem si poriadnu pracu vo fabrike na 3 smeny, ked si v tejto nieco nasetrim, aby sim mohla chodit za 800 euro do fabriky. Viete co je home office? Neviete? Poziadajte umelu inteligenciu, nech vam to nakresli, ked od vlastnej dcery neberiete vysvetlenie.
@anonym_autor pracovať a mať možnosť Home Officu je jedna z najlepších veci aka moze byť a to hlavne ak máš rodinu. Ušetris čas cestovaním do práce, celkovo ušetris čas. Vieš si lepšie zariadiť veci, odniesť deti do škôlky, odbehnúť a vyzdvihnúť zo škôlky a veľa iných výhod. Veď nedávno tu bola téma ako sa jedná slobodná mamička sťažovala že nestíha chodiť po dieťa do škôlky, určite by bola rada za Home office a že môže ísť kľudne po dieťa a nie rozmýšľať či vôbec stihne. Za mňa perfektná vec mať HO. Tvoji rodičia sa (bez urážky) zasekli niekde v minulej dobe ak toto nechapu. To aj moja svokra ktora má po 60tke mala už take zvláštne pripomienky na môj Home office akokeby to bol nejaký blud a úroveň mali len zamestnania kde treba denne chodiť do práce.
@niki35 ano mam starsich rodicov go je fakt. Nie uplne starych ale skratka uplne ina doba. Vsak toto, ze clovek stihne ovela viac veci a nemusi dochadzat. Aj ked som mala vyucovanie v skolepocas korony, tak to som este bola doma a tiez, ze co to je za studium. Ale nemozem sa uz nad tym pozastavovat aby mi nesiblo.
@anonym_autor opýtaj sa ich či máš ísť radšej kopať kanály a viac sa na tému práce nebav. Keď s tým začnú upozorni a keď neprestanú zlož telefón.
@anonym_autor prosim aj ja chcem taku prácu😂
@niki35 ano mam starsich rodicov go je fakt. Nie uplne starych ale skratka uplne ina doba. Vsak toto, ze clovek stihne ovela viac veci a nemusi dochadzat. Aj ked som mala vyucovanie v skolepocas korony, tak to som este bola doma a tiez, ze co to je za studium. Ale nemozem sa uz nad tym pozastavovat aby mi nesiblo.
@anonym_autor no a ved im povedz,ze zarabas viac ako inde v kancli a snad budu uz ticho.
Nikdy som necitila potrebu a necitim potrebu justifikovat pred mojou rodinou alebo rodicmi, preco som si vybrala pracu, ktoru som si vybrala, mam takuto pracu a bodka, vyhovuje mi a bodka a ak to nechcu alebo nevedia alebo nemozu pochopit, viac by som to s nimi neriesila. Ved ta evidentne nezivia 🤷♀️.
@anonym_autor fuha starsia generacia praca ktora sa pocita musi byt drina. Prepac ale asi ta zhadzuju aj v inych veciach . Ja robim home office , je to zavidenia hodny benefit. Len si ho drz.
rodicia su stara skola, zvyknuti na otroctvo, niekde sa pipat od siedmej, jednoducho im povedz, ze tebe to vyhovuje a mas aj lepsi plat, nie je dovod sa niekde nicit dochadzanim
To nieje vekom ale zmyslanim. Je kopa starsi ktori nemaju problem a kopa mladsich ktori tomu nerozumeju
Nic s tym neurobis a nieje to posledna vec, v ktorej s tebou nebudu suhlasit.
@anonym_autor
Ked volia Fica a maju tlacitkovy telefon nevysvetluj stale ziju na inej planete
@anonym_autor
Ked volia Fica a maju tlacitkovy telefon nevysvetluj stale ziju na inej planete
@anonym_9f8979 Ano. Nehakujes za pasom=nepracujes😃
Tak im ukaz výplatnú pásku a povedz im že ako ti je fasa keď robíš z domu v župane a pyžame a ešte aj toľko zarobíš 😊 koniec debaty. Starší ľudia si myslia že musíš muklit vo fabrike 12stky aby to nola poriadna praca a bola so sebou spokojná. A povedz im ze si spokojná a nech sa starajú o seba
Tiež mám 100% HO a blízky človek, sám lenivý ako voš, mi stále dáva najavo, že poriadne nepracujem. Asi je v tom závisť - za to "nič* zarobím takmer toľko ako on, čo je niekedy aj dvanásť hodín v práci. Nič si z toho nerobím a ani ty si nerob. Nie je dôvod presviedčať druhých.
@anonym_autor tvoji rodičia majú kolko rokov? Podľa tých zastaralých názorov asi tak 150 minimálne
Tiež mám 100% HO a blízky človek, sám lenivý ako voš, mi stále dáva najavo, že poriadne nepracujem. Asi je v tom závisť - za to "nič* zarobím takmer toľko ako on, čo je niekedy aj dvanásť hodín v práci. Nič si z toho nerobím a ani ty si nerob. Nie je dôvod presviedčať druhých.
@anonym_81b85e tiež má napadá závisť. Ked človek vie že nikdy nebude môcť mať zamestnanie s takým benefitom, tak si potrebuje rýpnuť 🧐😁
@niki35 tak ja som zas nazoru že na HO sa ma.robiť a nie si chodiť pre dieťa kludne do škôlky, ešte si medzitým asi aj navaroť, poprať atd ;)
@niki35 tak ja som zas nazoru že na HO sa ma.robiť a nie si chodiť pre dieťa kludne do škôlky, ešte si medzitým asi aj navaroť, poprať atd ;)
@anonym_e16136 no aby som ti to vysvetlila 🙂 ja mam povinnú pracovnú dobu od 9:00 do 14:00 a zvyšok aby som mala odrobenych tých 8 hodín tak to mám flexibilné . Zvyšne 3 hodinky si môžem odrobiť kedykoľvek počas dňa takže áno, dá sa krásne odniesť dieťa do škôlky a aj poňho ísť a nikto nikomu nič nevyčíta keďže si zvyšok zamestnanci aj tak odpracujú. To je benefit ze to takto je . Či to tak podobne majú aj iné firmy ktoré poskytujú HO neviem , ale určite sa dá nejak dohodnúť
@anonym_autor vobec by som sa s nimi o tom nebavila. Vies ono je to tak. Stare zvyky, myslenie z doby kamennej, to proste nezmenis. Ja som ako 20r zabka mala taku robotu, kde som pred 19rokmi zarabala 6€/h plus jazdila po SR a preplacali mi z firmy vsetko, takze som mala nadherne peniaze. A vies co mi verklikovala moja mama? 😂 Ze si mam najst normalnu pracu od 8.-16. (Sama v tej praci od - do bola frustrovana..) Povedala som, ze zarabam niekolko nasobne viac ako ona, ze ma praca bavi a nech sa stara o seba. Potom bol uz navzdy pokoj. 😃