Ako presvedčiť rodinu o 1. svätom prijímaní?
Ahojte,
Som z toho uplne hotova. Ide o to ze moj syn a nevesta dali vnuka na eticku vychovu a tym padom nejde na prve sv prijimanie. Ked som sa ich pytala ze preco nejde na prijimanie tak maly nechce. Maleho do kostola nevodia ale tak je normalne ze dieta ide a nepytaju sa ho ale oni vraj to tak robit nechcu. Ako ich presvedcit?
@autorka čím viac tu píšeš argumentov, tým viac som presvedčená, že to nemáš v hlave v poriadku. Raz sa zmier s tým, že oni veriaci nie sú a nebudu preto k tomu viesť ani dieta, len preto aby si ty a tenký z dediny boli spokojné..nie je to ich povinnost....a co sa týka Vianoc a filmov s kuzlami, to ani nejdem písať aká si mrcha a zaostala..nediv sa že vnuk s tebou nechce nikde ist, ak mu toto tlacis do hlavy..
Prepáč, ale ideš súdiť rozprávkovú knihu len preto, že ju čítal celý svet? Tak si precitaj Dobšinského a ešte lepšie, nájdi si tie povodne co Dobšinský "ucesal" , to je ešte len znoska carodejnictva, krviprelievania a hororu. A ešte niečo ti poviem, moja babka takto vrtala do mojich rodičov, a takmer im zničila manželstvo, lebo jej sa nepáčil môj otec, nechodil do kostola. A keď ostala nevladna na nohy, nikto z deti sa nehrnul aby si ju zobral domov k sebe, vieš kde dožila? Otec presvedčil mamu, že ju doopatruju, mama veľmi nechcela, bála sa aby im znovu nezneprijemnovala život, ale nakoniec jej bol aj nenávidený zatko dobrý, a ospravedlnola sa mu, tak si daj pozor na to co robíš.
Autorka, sama si za to môžeš v podstate. Ak si syna viedla k viere takým spôsobom ako sa tu prezentuješ, tak sa ani nečudujem, že na ňu zanevrel. Ani jediny tvoj príspevok na mňa nepôsobí, že by si tú vieru nejak prežívala, proste to robíš aby si bola za chrumkavú, vnuk musí ísť lebo sa to tak má a keďže sa k tomu staviaš tak ako sa staviaš, tak je nad slnko jasné, že sa to pretavilo aj do tvojej výchovy a teda tvoj syn ani nemá prečo žiť tú vieru. Vybral si ateizmus v podstate, lebo tá viera čo si mu ukázala nedávala zmysel. A krst vnuka dám ruku do ohňa že bol len pro forma, lebo nemal nikto naladu sa s tebou doťahovať.
Povedať vnukovi že jezisko neexistuje😂😂😂 to už fakt neviem či je na smiech alebo na plač. Akým pravom? Kto si myslíš, že si, že máš pravo povedať mu, že rodičia klamú? Všetkým čo si tu napísala si o sebe vytvorila dosť slušný obrázok. Ak sa ešte dá vôbec hovoriť o tom, že máš s vnukom nejaký vzťah a nechce ho pokaziť úplne, daj spiatočku. Tu nejde o to, či sa pre to rozhodol vnuk alebo rodičia, pretože keby rodičia maju záujem o vieru a od narodenia k tomu dieťa vedú, chodia do kostola, modlia sa, hovoria si o čo a ako (ale nie tak povrchne ako ty, tak naozaj), tak o nu ma záujem aj mladý a nikto by neriešil či chce alebo nechce ísť, automaticky by išiel a aj on by to bral automaticky. Ale v tomto prípade je to prvé sväté prijímanie len fraška pre dedinské klebetnice, nič viac. Na čo mu je prijatie jezisovho tela, keď nemá ani sajnu o tom čo to znamená. Človek si snáď musí v prvom rade uvedomiť hodnotu toho prijímania, aby mala zmysel.
Autorka - rodicia nie su praktizujuci krestania, nemodlia sa a nechodia do kostola. Je to ich rozhodnutie. Ako maju doeta viest k viere, ked oni to nerobia. To akoze maju ho v nedelu poslat, synacik chod do kostola a oni zostanu doma? Alebo chod sa vecer pomodlit, ja idem zatial chystat veci na zajtra? Nechapes, ze je to proste rodina, ktora sa rozhodla, ze viera a krestanstvo nie je u nich ? Ano, tvojmu synovi si dala zaklad, ma sviatosti chodil do kostola ale nevidi v tom zmysel tak sa rozhodol s tym prestat.
Ty ako stary rodic, si mala dieta viest k viere ked ti na tom zalezi. Dohodnut sa s rodicmi, ze ho od malinka budes bravat do kostola a zastupis ich. Ale nie nasilu. Ak si ho viedla k viere a napriek tomu teraz ako 9rocny nechce, tak ho nenut. Co to ma zmysel, sediet nasilu v kostole a nevnimat absolutne o com to je?
@nevenka nehnevaj sa ale 28 rocna na PSP 🫣
a prečo nie? dospelí nemajú právo prijať Ježiša? Naozaj by ma zaujímalo čo je na tom zlé?
Autorka tebe podľa mňa totálne unikol celý zmysel viery. Úplne vidno že si ten typ, ktorý preberá nejaké učenie bez toho aby sa nad tým zamyslel a vnímal hlbší zmysel toho celého. U vás sa ešte omše slúžia v latine a tebe zlyhal translator?
@eva233 Tu vidno,že Je to o tom čo povedia ľudia...a nie o živej viere.
Autorka si ide dokola stale to svoje. Je jedno co jej napiseme. Nic nie je dost dobre. Stale dokola svoje. Uplne jej unika,.co sa jej snazime vsetky vysvetlit. Proste jej vnuk musi ist teraz a nie neskor ako dospelak. Ved to svet este nevidel aby isiel ako dospelak a robili si co chcu a dovolili si povedat nie a dat na jeho nazor!
Autorka. A co, ze isla ako 28 rocna ?To sa ma hanbit alebo co podla teba ? Ako dospela nato nema pravo ? Toto je smiesne uz co sa tu deje. Si predstav, ze by sa tvoja rodina k tebe chovala ako ty k nim. Ze by ta nutili zostat doma, nechodit do kostola, zakazovali vieru a spochybnovali tvoj nazor a vlastne by sa na tvoj nazor ani nik nepytal. Vrd nemas si co mysliet. Bolo by ako by povedali...To uz by take super nebolo co....tebe ide iba o to, co povedia tvoje kamosky, nie o rodinu, nie o vieru. Len aby si bola chrumkava
@autorka a co ma byt? Ty si videla vobec svatu omsu z Vatikanu na Velku noc? Kolko dospelych ludi prijalo Pana Jezisa 1.x prave v dospelosti?
Ja som sa vedome pre Pana Jezisa rozhodla, po tom, co som bludila. Ty bludis aj s Tvojim synom, nevestou a vnukom a ani to nevidis. Mas oci, ale nevidis. Najprv si treba brvno zo svojho oka vytiahnut a potom smietky bliznemu hladat. Len tolko k tomu.
Ale ako chces, donut vnuka, nech ide nasilu - budes spokojna, ked prijme Pana Jezisa svatokradezne a viac do kostola nepojde. Ako myslis. Nie moje svedomie.

po tomto príspevku o poterovi, mi prídeš ako taka dedinská žena, čo sa riadi dvoma susedkami, ktoré sa v nedeľu po omši postavia s tebou pred kostol a hodinu tam kvákajú o iných. Povedz im, že doba pošla ďalej je iné storočie a ai iné filmy pre deti.