Ako prevychovať chlapa?

4. dec 2022

Ahojte zeny.
Prosim vas, ako prevychovat chlapa?
Sikovny je,okolo domu porobi co treba aj netreba,nie je lenivy,skor naopak. No co sa tyka beznych veci,sprchu po sebe neocisti,vsade su chlpy,,vlasy,odtok v umyvadle ani nehovorim...spinave pradlo vedla kosa na pradlo hodi,tanier po sebe neodlozi...mam su zvykat alebo vsetci chlapi su taky?

zmrzlinka2021
4. dec 2022

Nemyslim si, ze to je rola zeny prevychovavat chlapa.

Dnes je moderne okrem randenia aj byvat v spolocnej domacnosti - ludia tomu hovoria, ze sa potrebujú "čeknúť" ako clovek funguje a ci si vzajomne vyhovuju. Tak jedine riesenie je bud akceptovat cloveka takeho aky je a evidentne u teba sa nechce zmenit, alebo sa slusne rozist a hladat si niekoho, kto ti bude vyhovovat.

U nas sa snazime po sebe nechavat poriadok, nie vzdy to vyjde, ale napr. ak manzel necha po sebe tanier na stole, tak pridem za nim, aby si to odpratal.
Neexistuje aby mna niekto prevychovaval za svoju sluzku.

Okolo "tejto temy" tu isiel moj muz a odkazuje, ze ak chces prevychovavat chlapa, mozes byt velmi sklamana 😉

macalau
4. dec 2022

U nás bola veta,, niečo si si tam zabudol/ zabudla.,a fungovalo to.

marca12
4. dec 2022

Treba to neustale pripominat a po rokoch sa nauci. Vsetky zlozvyky asi neodstranis,ale aj maly pokrok bude uspechom. Aj moj bol taky,ze omrvinky nechaval po sebe,veci pri posteli pohodene a mnoho inych. Ja som to po nom neodpratavala,ked to tam bolo aj mesiac. A len tak sa naucil. Nevravim,ze obcas nepozabudne,ale to uz viem tolerovat. Ved ja mam tiez kopu veci,ktore mozno jemu vadia.

liloastitch
4. dec 2022

Určite nie sú všetci chlapi takí. Môj si po sebe odloží , jediný bordel čo nechá sú omrvinky na kredenci, tie neviem z akého dôvodu neodprace nikdy 😂. Inak chlpy,sprcha , záchod, veci, riady upratuje automaticky. Žil sám a aj vtedy takto fungoval. Akurát také veci ako prach či povysávať ho netrkne, ale ak mu poviem urobí bez problémov

euka210
4. dec 2022

Skor by som povedala, ze zvykni si, na prevychovu zabudni, mozno tak v laske upozornit, poprosit, aby sa hned neurazil ...podobne mam doma uz 12r 😁 ...ano, taka somarina ako upratat po jedle a nenaucili ho...po svadbe to trochu slo a obcas sa podari...lebo deti vidia a oponuju...preco my musime upratat a tata nie? Okolo domu je zrucny, ale domacnost mu proste nesedi. Ale ked treba, povysava cely dom ci sa pohra s detmi.

ninka297
4. dec 2022

druhy clovek sa neda prevychovat..inak, asi som divna, ale ja tieto veci po mojom velmi rada upracem a urobim..som vdacna, ze to mozem robit 😄 samozrejme, ked mam toho vela, tak ho jednoducho upozornim a spravi to

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
amelie2017
4. dec 2022

Vies co, moj necha zasadne vsetky skrinky, ktore otvori, otvorene. Ponozky asi vsade..to iste tricka..trencle nastastie len vedla sprchy..vsade papieriky, prazdne obaly v skrinke alebo v chladnicke..ako boli uz aj nervy, boli uz aj pokusy, co nebude v kosi na pradlo, to neoperiem..chvilu to fungovalo..ale ma ine prednosti. Bordel nevidi, nakúpi, navarí, kupelnu aj dlazku umyje a hlavne detom sa venuje na 200%. Mna pochvali aj za specene kura, pomasiruje chrbat, ide spat s drobcom, aj ked on rano vstava do prace..takze ziadna prevychova. Ani mne by sa nepacilo, keby mi vravel, ako mam krajat chlieb alebo vesat pradlo (pokusy mojho otca a svokry).

maria711
4. dec 2022

Byt manzelkou, ci priatelkou nie je len prezyvka, ale realna sluzba a o milovaneho cloveka je normalne sa starat. Ako pises, je sikovny a porobi co treba ajnetreba a starostlivost o ine veci ak zoberies do svojich ryluk namiesto neho, je aj prejav lasky.odpratat po nom pradlo, ci tanier. Bud vdacna za takeho chlapa. Su chlapi, co po sebe upracu a napr.podvadzaju alebo neurobia nic navyse

morgane1975
4. dec 2022

Prevychovat? WTF??? Vsak si najdite takeho aby vam vyhovoval. Chlap sa neda prevychovat 😂😂

daniela2202
4. dec 2022

Chlap sa nedá prevychovať.... na 1 000 000 %

mikadooo
4. dec 2022

Tak napríklad na prádlo by som mu povedala, že to, čo nie je v koši na pranie, nebudem prať, lebo neviem, či je to na pranie. A potom by som to dodržala. Keby sa čudoval, že to tam mesiac leží a stále špinavé, tak by som mu povedala, že na špinavé prádlo je tuto ten kôš, ak to tam dáš, do týždňa to máš opraté. Ak to tam nedáš, nemáš opraté 🤷.

mandzula
4. dec 2022

@maria711 jedna vec je starat sa a druha pucovat po nom chlpy a vlasy, pratat taniere a bielizen, to nie je starostlivost, ale robenie sluzky. Su aj chlapi, ktori toto po sebe urobia automaticky a zaroven porobia, co treba a nepodvadzaju.

lujza123
4. dec 2022

@maria711 ty si z ktorého storočia prisla🤦‍♀️?

ckocka
4. dec 2022

Nesúhlasím s prevýchovou, ale vadila by mi neúcta k mojej práci. Ako to zmeniť u vás neviem, ja sa dorazne ohradím proti tomu čo naozaj neznesiem. Zas som tolerantná v iných veciach.

niekto2hy
4. dec 2022

Treba poslat ,,reklamaciu" vyrobcovi.😎

viestta
4. dec 2022

Ja by som chlapa neprevychovavala. Na to mal rodicov. Ze to nezvladli podla mojich predstav? Stava sa.
Na jeho bordelicek mam niekolko "oblubenych viet", ktore pouzivam podla situacie. Niektore veci mu uz docvakli, niektore este nie, ale narastli mi usta, takze ak mam s niecim problem pouzijem ich.
Milacik, myslis si ze ponozky same dojdu do kosa?
Nevsimla som si, ze by nase taniere mali nozicky, takze do drezu asi nedoskacu.
Zas si tu nakydal, uprac, ja nestiham.
A mnoho dalsich.

ckocka
4. dec 2022

@niekto2hy To je fakt, možno by pomohlo pohroziť vrátením tovaru.

mandzula
4. dec 2022

@autor ja by som to nenazvala prevychovou, ale jemnym "usmernovanim". Utopiou je mysliet si, ze si mame hladat parnera takeho, ktory nam bude vo vsetkom vyhovovat, taky proste neexistuje, kazdy si proste zo svojej kmenovej rodiny prinasa zvyky, ktore sa mu zdaju normou a ani nam len nenapadne, ze ineho vytacaju. Takze k tomu "usmernovaniu" - pouzivala som "budem rada, ked...", "potesis ma, ked...". Mysliet si, ze to bude fungovat po prvom raze je tiez utopia, no ak partnerovi na nas zalezi, casom tie veci zacne robit automaticky.

viestta
4. dec 2022

@ckocka nebud naivna. Moja mama tvrdi, ze po urcitom case by malo byt manzelstvo institiunalne zrusene a synackovia by mali byt vrateni mamicke. Hned by boli traja ludia stastni. Mamicka by sa mohla starat o svojho synacika, synacik by bol spokojny, lebo by bolo o neho postarane bez nejakych narokov na jeho ucast a manzelka by bola stastna, pretoze by sa nemusela starat o chlapa, z ktoreho uz ani moc uzitku nie je 😀
A niekedy sa zamyslam, ze toto ma svoju logicku podstatu (nie, otca nevratila)

zuzka102
4. dec 2022

Rozhodne všetci chlapi nie sú takí! Ak nepomoze povedať milo, tak treba tvrdší pristup, ako ja by som nemala nervy robiť niekomu sluzku, však to sú úplne základné hygienické návyky co ty popisujes (umyť vlastný bordel v sprche, hodiť veci do koša na prádlo, odložiť/umyt si tanier,...), ktoré sa učí a zvládne aj malé dieťa. Tak dospelý chlap co ako čaká.. 🤦‍♀️

mandzula
4. dec 2022

@zuzka102 to su pani, ktorym mamka este aj rit dospelym utierala a potom to ocakavaju od zeny. A ako sme sa tu vyssie dozvedeli, mame byt vdacne a donemoty pucovat a pratat z vdaky, ze nas milostivy nepodvadza.

s_o_n_i_k_e
4. dec 2022

Chlap a človek ako aj my ženy sa nemeníme 🙂 ja ak už to chceš riešiť, by som si pekne sadla, ste dospelí ľudia a pekne si povedala čo je OK a čo nie je OK, je to o snahe a o kompromise 🙂 celý život treba pracovať na vzťahu, čiže ak mi niečo vadí treba sa ozvať 🙂 možno zistíš, že aj niečo jemu vadí, možno sa nesnaží , lebo sa ty v niečom nesnažíš vo vzťahu sú vždy dvaja a nikto myšlienky čítať nevie 🙂 Držím palce.

deti95060810
4. dec 2022

neprevychováš...
možno troška vycepuješ, ale nikdy nebude na tvoj obraz...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bielavila
4. dec 2022

Vychovavat ma mamka, ty ako manzelka rob kompromisy😂 u mna ten kompromis vyzera tak ze by som tu vanu po nom neumyla tyzden a snad by mu doslo😬😜😂

maria711
4. dec 2022

Moj manzel je najlepsi muz akeho som si mohla pruat. Mozno podla mojich predstav "nieco po sebe neuprace" , no staci, ked vidi, ze mi je zima, prinesie mi deku, teple ponozky, spravi mi caj a to nemusim povedat ani slovo. Stara sa o mna ako o kralovnu a o nasu dcerku detto. Chodit po nom a vyhadzovat mu na oci, co nespravil, ked robi pre nas toho tolko vela, mi pride neuctive, bez lasky a nevdacne. Potom, ze preco je tolko zien nestastnych a tolko rodin rozpadnutych, ked sa riesia malichernosti. Vdaka Bohu sme v tomto rozumni

ckocka
4. dec 2022

@maria711 Ale keby po sebe upratal tanier a kúpelňu, mohla by si ho uctievať ešte viac.

bessie12
4. dec 2022

@maria711 byť manželkou ci priateľkou je služba?? Wtf ?? 🙈 služba čoho?? Robenia služky?? 🤦‍♀️

thoughtfulweirdo
4. dec 2022

Neviem si ani predstaviť, že by sa mi chcelo ešte vychovávať okrem detí aj dospelého capa. Vybavila by som to normálnym rozhovorom "počuj Jožo, je potrebné, aby si sa po sebe obzrel a každú vec, čo použiješ, vrátil do pôvodného stavu, ďakujem." Ak by to mal dlhodobo v paži, veľmi by som zvážila ďalší spoločný život, lebo časom by ma to iritovalo viac a viac a podpísalo by sa to na jeho kvalite.