Ako prevychovať chlapa?
je mily, dobry, pomoze s nakupmi, odvezie kde si zmyslim, chce so mnou stravit cas...ALE... je nehorazne lenivy, pohodlny a nic doma nespravi? ani prstom nepohne? Teda mozno obcas vynesie kos a da si oprat SVOJE veci ale okrem toho absolutne nic, ani nevie kde sa nachadza vysavac, dlazku som ho v zivote nevidela umyvat, kupelnu tiez, a navarit dokaze tak maximalne spagety s vegetou...
Sme spolu 2.5 roka, menit ho nechcem... ale ak aj ma den volna v praci, cely den presedi za notebookom (nie nepracuje na nom, len hra hru alebo pozera videa na youtube)... Ja pridem z prace unavena ako pes a vidim ho sediet na gauci, v kuchyni bordel ako svina a on sa este priblblo usmieva, ze sak on to spravi (co uz dopredu viem, ze nespravi)... nepomaha ani prosba, ani dohovaranie ani pekne slovo....
Uz som sa skusala zahryznut do jazyka, a nechat to tak...neumyvala som riad, nevarila som, na vani centimeter spiny, ze ho to hadam napadne...a hadajte co, on to vobec nevidi... vsetko je OK hlavna vec, ze je pohoda.....a potom ked k nam ma prist navsteva samozrejme ja kmitam aby som sa nemusela hanbit ako pes. Pracujeme obidvaja. Ako ho prinutit k nejakej cinnosti? Alebo co pomohlo vam? Nejake tipy, triky? ...
@peneloppe ale čoby, ja som stará škola, s pretočeným tachometrom 😎 , pred dvadsiatimi, dvadsiatimi piatimi rokmi nebol MK, nebol taký prístup k médiám a neviem, či bolo väčšie percento tých žien, ktoré považovali za normálne kmitať okolo muža. Skôr naopak. Je ale pravdou, že veľa mužov malo doma povinnosti, čo teraz hrozí len v máloktorej rodine....
@peneloppe že vyzerám na tej foto dobre? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 No vekovo už môžem byť teoreticky babka, bližšie k 50. ako k 40. 😝 😝 😝 😝 😝 ale beriem to tak, že vek je len údaj v rodnom liste, skutočný vek je v životných postojoch, v pocitoch....sama určite poznáš veľa tridsaťročných starcov a veľa vitálnych dôchodcov. 😉
@zuzanna24 ked zu teraz premyslas, ako prevychovat svojho priatela, ber to ako stopku. Keby pracoval na nejakej namahavej pozicii, ze nema cas a je unaveny po praci, tak budiz. Zaplatil by upratovaciu sluzbu a bol by pokoj. Na svete pobehuje kopec inych k tebe kompatibilnych chlapov, naco sa upinat na toho jedneho, s ktorym to asi lepsie nebude?
Moja, chlapa neprevychovas. Pokial k poriadku a pracam v domacnosti nebol vedeny od malicka, tak mas smolu. Jedine tak mozes skusit no nejako naucit aby robil aspon nieco. A to ze by mi chlap presedel za notebookom cely den by som nestrpela, v ziadnom pripade. Tak ten notebook schovaj a hotovo, alebo ho nejako pokaz :D a s tym zoznamom prac? moj chlap je taky, ze ked zoznam prac ma, tak just nerobi nic :D ale ked mu dookola opakujem furt to iste, aj 5 krat denne, tak sa nastve, a urobi to co treba, ale inak napr. vysavanie je jeho parketa, ale ked vysava vysava asi 2 hodiny vkuse kazdu jednu pidi spinu (aspon sa bavi 🙂 tak mu zadaj aspon jednu vec, ktoru bude mat na starosti on.
@tomiholjubavi to je fakt super......
@zuzanna24 mila moja, to si pis, ze nie... ak doteraz nepomahal, potom uz nebude vobec, Ty budes doma, male dieta predsa spi a Ty budes mat veeeela casu... 😉
Ak ťa ešte nesekýruje, tak to je ešte ten lepší prípad. Ja som mala takého blba, čo celý deň nič nerobil - lenivý bol ako voš a po mne chcel aby som všetko robila a ešte ma aj buzeroval pre všetko.... no neskutočné hovado 😒 😒 😒
hahhahaha spagety s vegetov... 😀 centimetrova spina vo vani....hahahaha vsetko je FASA 😀
Mne velmi pomohla kniha 5 jazykov lasky aby som pochopila...a aj on pochopil .. A to uz som uvazovala o rozvode taka som bola frustrovana....
Ide o to, ze kazdy clovek potrebuje ine prejavy lasky a tie iste potom aj dava svojej polovicke s najlepsim umyslom a nechape, ze polovicka potrebuje nieco ine...
Niekto potrebuje darceky, niekto dotyky a objatia, niekto to potrebuje pocut nahlas, dalsi potrebuje skutky, ciny.....
Ja som ta, co potrebuje ciny a pomahanie a asi aj ty.. Moj manzel je o dotykoch... A hadaj co.. Ja frustrovana, ze mu varim, perem zehlim, staram sa o neho a jemu je to malo.. On frustrovany, ze sa mu malo venujem :D
Ja som od neho chcela aby mi pomahal doma a on zasa chcel aby som miesto pri sporaku bola pri nom a v klude by si objednal pizzu...
Najskor som tu knihu citala len ja a ked som zistila podstatu a nevedela som mu to vysvetlit tak aby to pochopil, vytiahla som novonadobudnutu zbran.. Uprela som mu to co potreboval on ked jemu bolo jedno co potrebujem ja od neho a zacala som s nim zit ako spolubyvajuca... Ziadne neznosti, ziadne pusy, ziadne fyzicke prejavy....chlad ... Konecne zacal chapat... Potom si aj tu knihu precital... A odvtedy mame klud..
On mi pomaha kolko ho poziadam a ja zasa aj ked niesom tulivy tup si davam zalezat aby som ho tulila co najcastejsie... A zlavila som z narokov na poriadok...A po 8mych rokoch sme tak stastni, ze snad ani na zaciatku to tak nebolo...
Na vztahu treba nonstop pracovat... Aj za cenu sebazapretia... On sa musi premoct a obcas ti pomoct a ty mas urcite tiez resty v hovoreni jeho jazykom lasky 🙂
@katka.gzd no nemyslím si, že to je o tom, akým jazykom lásky hovoríš. Môj bývalý manžel hovoril iným spôsobom lásky, ako ja, ale nikdy ´ma nevyužíval ako lacnú pracovnú silu. S terajším partnerom hovoríme rovnakým jazykom a tiež sa netvári, že domácnosť je moja, ale priloží ruku k dielu. Ak je muž lenivý a vypočítavý k tomu, môžeš sa aj na hlavu postaviť, nepohneš s ním ani ty, ani kniha. Som zvedavá, ako by si to riešila, keby tvojím jazykom lásky boli drobné služby? jemu by to maximálne vyhovovalo, nie? Jeho jazykom lásky by boli darčeky - kúpiť po ceste z práce jednu ružu je podstatne menej namáhavé, ako vytrieť dlážky, povysávať, upratať kúpeľňu.....táto kniha je super, ale ako návod riešenia problémov s lenivým a využívačným mužom by som ju asi neodporúčala. ale súhlasím, že na vzťahu treba pracovať. Od prvej sekundy - od prvej sekundy dať mužovi najavo, že som partnerka, nie slúžka.
@timea7 je rozdiel lenivy a vyuzivacny.... Lenivy je stale sle odkedy chape co to pre mna znamena ked mi pomaha a ako velmi mi na tom zalezi... To jest rovnako velmi ako jemu na fyzickej blizkosti tak sa kvoli mne premoze.... Pretoze jemu je bordel ukradnuty... Robi to v podstate len kvoli mne.. On nemusi mat kolo seba upratane.. Je to moja potreba.. Toto si uvedomit bolo dost prelomove pre mna... Lebo som sa drzala v tom, ze kazdy chce poriadok.... 🙂 a myslela som si aj ze behanim okolo neho mu dokaujem ze ho lubim... Ale prd.. Jemu to bolo jedno, on chcel radsej so mnou v naruci kukat film... Je to o tom, ze obaja robime veci pre toho druheho....
Vyuzivacny chlap nieje milujuci...nie naozaj....
Len lenivy je napravitelny.... Ak je milujuci ;)
@peneloppe my sme tú knihu rozoberali na jedno školení, sme si robili srandu, že každá z nás hovorí všetkými jazykmi, že máme radi aj telesný kontakt, aj drobné služby, aj darčeky, pri tých sme sa zvlášť zastavili, že nám stačí aj maličkosť, napr. briliantový prsteň 😀 😀 😀 😀 Ale postupne každá z nás zistila, ktorý jazyk preferuje. Je fajn, ak s partnerom hovoria tým istým jazykom lásky, ale nie je to podmienkou šťastného vzťahu. Knihu nájdeš na nete, dá sa stiahnuť.
@peneloppe no najjednoduchsie tak, ze zistis ako ti lasku prejavuje.... Nosi darceky? Alebo ti stale rozprava aka si uzasna a ze ta miluje? Alebo sa tuli? Alebo vymysla ako by ta potesil? To je najlahsia indicia... To je jeho jazyk a de facto to je to co by chcel aj od teba....U seba to identifikujes este lahsie 🙂 ved sa poznas.... Ja som jednoznacne na skutky a sluzby... Starala som sa o neho jak mamicka :D pritom potreboval uplne nieco ine ;)
Tych knih je vela, deti, chlapi, teenegari. Ja by som si aj deti precitala.
@timea7 ved to, ze niekto to ma poriadok zakoreneny a niekto proste nie... A ako mozu dvaja taki spolu zit v harmonii? Bud jeden zlavi naroky alebo sa druhy premoze a pomaha....
Co bude za 10 rokov? No ja dufam, ze dovtedy sa mu to pri mne zautomatizuje 🙂 alebo ma bude stale lubit natolko, ze ro nadalej bude robit pre mna ... Aby som bola spokojna a stastna...
Preco som sa starala? Ved to pisem, lebo to boli moje prejavy lasky... Chcela som... Len sa to neda tak udrzat bez padania na nos.... Resp. Poznam take co to zvladaju, ale ich partneri sa mi nezdaju o nic stastnejsi :D
Jednoducho teraz ked mi odbudli nejake domace prace mam viacej energie aj chuti na neho a on je stastny tiez 🙂 proste sme zacali hovorit rovnakym jazykom
@katka.gzd jedna vec je zmysel pre poriadok, druha jeho vysedavanie pri PC hrach. Ked maju dvaja ludia rozlicne vzory, tak im nepomoze ani ta kniha. Necitala som ju, na drobnosti bude asi ta kniha napomocna. Viem sa vcitit do koze zakladatelky temy, ked pride z prace unavena ako pes, v domacnosti bordel ako svina a jej priatel spokojne sedi za pocitacom.
vela chlapov nerobi ani len to co ten tvoj, tak bud rada tomu co mas 🙂 mohlo by to byt aj horsie
keby si vymenila mozno by si sa rychlo zhacila

@timea7
Asi to videli doma, to je este stara skola.