icon

Ako prevychovať chlapa?

zuzanna24
24. aug 2015

je mily, dobry, pomoze s nakupmi, odvezie kde si zmyslim, chce so mnou stravit cas...ALE... je nehorazne lenivy, pohodlny a nic doma nespravi? ani prstom nepohne? Teda mozno obcas vynesie kos a da si oprat SVOJE veci ale okrem toho absolutne nic, ani nevie kde sa nachadza vysavac, dlazku som ho v zivote nevidela umyvat, kupelnu tiez, a navarit dokaze tak maximalne spagety s vegetou...

Sme spolu 2.5 roka, menit ho nechcem... ale ak aj ma den volna v praci, cely den presedi za notebookom (nie nepracuje na nom, len hra hru alebo pozera videa na youtube)... Ja pridem z prace unavena ako pes a vidim ho sediet na gauci, v kuchyni bordel ako svina a on sa este priblblo usmieva, ze sak on to spravi (co uz dopredu viem, ze nespravi)... nepomaha ani prosba, ani dohovaranie ani pekne slovo....

Uz som sa skusala zahryznut do jazyka, a nechat to tak...neumyvala som riad, nevarila som, na vani centimeter spiny, ze ho to hadam napadne...a hadajte co, on to vobec nevidi... vsetko je OK hlavna vec, ze je pohoda.....a potom ked k nam ma prist navsteva samozrejme ja kmitam aby som sa nemusela hanbit ako pes. Pracujeme obidvaja. Ako ho prinutit k nejakej cinnosti? Alebo co pomohlo vam? Nejake tipy, triky? ...

evaveva1
26. aug 2015

@canama To sa asi učia postupne pesničku:ručičky moje nebojte se,vy doma delat nebudete.

evaveva1
26. aug 2015

@katka.gzd Niekedy sa dá buď,alebo,len keň nie je kam isť a sú tu deti,financie,to všetko prináša život,ale máš mpravdu dá sa to,len každá žena nemá také silné nervy,či jej za to stoja

me_to_you
26. aug 2015

Odpoveď znie rovnako ako na otázku - ako prevychovať ženu?
(Len či by sa nám to páčilo...)

evaveva1
26. aug 2015

@modreklbko No musíš uznať,že veľa mužov v tvojom okolí je takých/však to doma niekto urobí/.Nemáš sa prečo urážať,aj ženy sú všejikaké,aj muži.Toto sú názory,z ktorých si niekto niečo zoberie,alebo nie.

stardust
26. aug 2015

@modreklbko prave sa pozeram na muza upratovaca pri praci a ide mu to dobre 😉

modreklbko
26. aug 2015

@stardust
no vidim, a zenicka sedi za pc a vypisuje 🙂
a ze preco muzi zomieraju v priemere skor ako zeny? lebo su viac opotrebovani 🙂

stardust
26. aug 2015

@modreklbko preco je tolko Vela rozvodov a preco kopec zien chodi po svete flustrovanych? Ako pisali Baby, partnera si treba starostlivo vyberat. Chlap je tiez nestastny, ked mu zena nepasuje. A ty co vysedavas za PC?

modreklbko
26. aug 2015

@evaveva1
ano mas pravdu,zivot s muzom nie je vzdy sranda
ja len, ak ten muz nesedi na gauci ale robi nieco ine uzitocne pre rodinu tak je to vporiadku
nemozte sa nam proste cudovat ze zenske prace nas neberu, je to prirodzene

modreklbko
26. aug 2015

@stardust
ja? pradlo co som pozehlil som uz povesal do skrin a teraz zacinam pracovat za pc 🙂

katka.gzd
26. aug 2015

@evaveva1 potom je to o tom ci mas silnejsie nervy to znasat alebk silnejsie nervy na snahu o napravu.... A aka miera je uz neunosna je strasne individualne... A samozrejme s kazdym dietatom je ta miera tolerancie vyssia :(

katka.gzd
26. aug 2015

@me_to_you vies co ja som bola manzelom prevychovana tiez rovnako ako on mnou.... Tiez som si "od mamicky" priniesla navyky ktore neboli celkom ok a kym mi nenastavil zrkadlo a nepochopila som, ze to nieje ok tak by som si veselo v tom pokracovala 🙂 Aby som bola konkretnejsia, u mojich rodicov nosi nohavice mama a ocovi to v podstate vyhovuje..lenze z toho prameni aj ton a styl akym mama s nim a aj s nami detmi komunikovala a komunikuje...a len s uvedomelym sebazaprenim som to zo seba vykorenila lebo ked v niecom vyrastas..je to cast teba... A podobne.... A ver mi, ze nebolo pre mna lahke... Ale z lasky sa da vsetko, len treba mat aj trocha sebakritiky.. Vztah nieje boj kto z koho a kto si viac presadi, ale vzajomna snaha vist tomu druhemu vustrety... Ale funguje to len ked to robia obaja samozrejme..

mlil77
26. aug 2015

@timea7 zacinam mat pocit ze som v klube feministiek :D :D :D

timea7
26. aug 2015

@mlil77 je mi úplne fuk, ako to kto nazve, som žena a som ňou rada, ale chcem byť partnerkou, nie slúžkou, to je všetko. Muža obskakujem vtedy, keď to z nejakého dôvodu (choroba, sadra na nohe) potrebuje, alebo ak je to vzájomné, raz mu prinesiem jedlo až do postele, ale inokedy on mne, aby som ja varila, prala, žehlila,upratovala a on sa váľal pri TV, odmietol čo i len vyniesť smeti, povysávať, alebo nakúpiť, to u mňa naozaj nehrozí.

evaveva1
26. aug 2015

@timea7 Však to je o tom čo tu píšeme,lenže niektorí muži kompromisy ja tebe,ty mne nie že nechápu,ale nechcú chápať.Takže tie pravidlá musí v takýchto prípadoch určiť žena,a môže ho milovať ako koňa.Keď to neurobí,vráti sa jej to aj s urokmi,ale nie v jej prospech.

zuzanna24
autor
26. aug 2015

@modreklbko my byvame v bytovke, on tu nema co robit, nemame zahradu a dokonca uz ani auto.. takze o co konkretne sa ma chlap starat, raz za rok vymenit ziarovku?
Ja som pracovala v BA v kancelarii, v tepplucku s namalovanymi nechtikami a teraz preto,ze slovensko je v takych srackach musim tu dret v zahranici, v monterkach v sklade s chlapmi sa natahujem s paletakom a tazkymi vecami a ked pridem domov,ze si trochu oddychnem od tych ludi, on pride z prace, vidi ma lezat na gauci a uz ma sproste poznamky ze som lemra a pobodne... co si to vobec dovoluje?
Ani ja nemam vztah k domacim pracam.. robim ich aby bolo doma cisto a dobre sme sa citili... ked mas bordel v dome mas bordel aj v hlave a v myslienkach... To je co za vyhovorku,ze chlapi k tymto cinnostiam nemaju vztah?...Keby sme boli v dome kde treba kurit drevom aby bolo teplo, a to je muzska praca, zobrala by som sa a isla by som to drevo narubat aspon raz za cas... a to len preto, ze ho milujem a ze mam k nemu uctu a sucit... takze chlapi vlastne nemaju city ako sucit a ucta? Lebo o tom to vsetko je... pomoct partnerovi, potesit ho, ulahcit mu zivot, ved ked som s niekym vo vztahu na com inom zalezi?

U nas je to este horsie tym, ze sme mimo SR, malo spolocnych aktivit a sme obaja unaveni z manualnej prace.... takisto tu s nami este niekto byva takze sme traja a naozaj ma nebavi vysavat a umyvat vanu po niekom inom...

Ja nemam slov dnes sme sa pohadali kvoli bordelu (som si povedala ze uz s prepacenim serem na to) a aj ked viem, ze to nie je moja chyba, stale sa mi vybavuju veci ako sme spolu varili a nasmiali sme sa pri tom alebo ako sa snazil umyt kupelnu a skoro sa tam zadusil savom, a podobne.... vzdy si poviem, ze ma ozaj lubi ked aspon toto som ho prinutila pre mna spravit a ze ja som ta netolerantna... toto je moja chyba, vzdy to tak robim, asi sa bojim ze onho pridem, taha mi uz na 31 a naozaj sa mi nechce hladat niekoho ineho...som uz zo vsetkeho a hlavne z chlapov unavena (mam bohate skusesnoti) a viem, ze normlanych chlapov je ako ihla v kope sena.....

modreklbko
26. aug 2015

@zuzanna24
tak to nie je od neho pekne...ak mas tazku fyzicku pracu tak je pochopitelne ze si unavena
ale ine som chcel povedat...ja by som ti tu sekeru zobral a poprosil ta, ci mozes radsej namiesto toho umyt okno a ja narubem a ponosim drevo...
ale mozem povedat aj iny pripad....muz chodil na stavbu makat a prisiel vecer naozaj dorobeny, a doma nebol ani len prach utrety a povysavane...a na otazku ze preco si aspon trocha neupratala dostal odpoved cakala som na teba ze to budeme robit spolu....skoda ze cakala a nesla teda robit aj tu muzsku pracu a vlacit tehly,nosit beton...
neviem preco su zeny take alergicke ked niekto povie ze toto je muzska praca a toto zenska - ved to neznamena ze muz nemoze robit zensku pracu a naopak 🙂 obzvlast ked byvas v bytovke tak je to samozrejme ze partner by mal doma pomoct rychlo porobit a potom sup ho spolu niekam von alebo spolu na gauc 🙂
a este kto tych chlapov vacsinou vychovava teda minimalne k vztahu v domacnosti? vy matky.... 🙂)
takze ked teraz zacnete vasich synacikov vychovavat k vztahu k domacnosti tak mozno ta dalsia generacia muzov bude lepsia 🙂) ktovie?

timea7
26. aug 2015

@evaveva1 presne tak, pravidlá treba určiť na úplnom začiatku, aby po čase neboli zošokovaní obaja.

cobhan
27. aug 2015

@modreklbko to ti vysvetlim...'muzska praca' sa vacsinou objavi raz za uhorsky rok - vymenit ziarovku, zatlct klincek do steny, pomoct s prevlakanim nabytku...kdezto 'zenska praca' ma blby zvyk objavovat sa niekolkokrat denne v roznych podobach - navarit, upratat, nakupit, spravit s detmi ulohy, umyt riady...

cobhan
27. aug 2015

@zuzanna24 suhlasim s tebou...mm robi taku istu pracu ako ty..akurat ze v sklade s pick truckom, ale jeho teoria je, ze on v praci robi manualne a preto je unaveny a ja v praci robim len hlavou a preto ked pridem domov, mala by som byt podla vsetkeho zhava do manualnej prace, aby som si oddychla. Ked mu nieco poviem, tak len zahlasi, ze nech si to idem skusit ..on robi pickera uz 8 rokov, jeho telo je na to zvyknute a mne je jasne, ze by som po prvom tyzdni asi chodila zlomena vo dvoje, ale nech si on skusi pripravit materialy, cvicenia a ucit 7 hodin denne tych istych ludi na kurze (a aby to nebolo lahke 18 mladych vacsinou dlhodobo nezamestnanych Irov, co ich viac treba krotit ako ucit a zaujat ich da zabrat). Takze u nas je vsetko na mne a on ked ma naladu, tak pomoze. Momentalne sa nam rozrastla rodina z 3 na 5 - pribudla jeho 12rocna dcera, ktora sem prisla na rok do skoly a novy au pair. So starsou som vsetko vybavovala ja - medical card, skolu, nakupy do skoly, uniformu a este cakam co bude treba ked nastupi a ucit sa s nou budem len ja, lebo on nema taku anglictinu a au pair sa sice chytil a snazi sa, ale je to dalsi clovek o ktoreho sa treba starat...a on sa ma starat o malu - 3 rocnu a nie o dom. A dnes rano mi drahy zahlasi, ze ten nas au pair je nejaky divny, ze nie je dost chlap...on sa cuduj sa svete sam chytil umyvat riad a naco to preboha robi, ved sa to umyje (ano, ja to umyjem) a ze to nie je normalne. O tej istej situacii som sa bavila s chalanom a on mi hovori, ze sa manzel hrozne cudoval, ze preco ide umyvat riad, sak ved netreba a on mu vysvetloval, ze ja ked pridem z prace tak musim hned ist varit a nemusim este aj riady umyvat a tym stracat cas. MM nechapal a 21 rocny chalan sa zorientoval lepsie ako chlap, co ma tri deti...

modreklbko
27. aug 2015

@cobhan
suhlasim 🙂
ale napr. nakupit, upratat, spravit s detmi ulohy ja nepovazujem za zensku pracu 🙂 a umyt riad by si mal kazdy hned po sebe...
do varenia uz taky hr niesom a piect to si radsej ten kolac kupim :D

evaveva1
27. aug 2015

@modreklbko Podľa toho koľkočlenná rodina ste,takže koľko koláčov musíš kupiť?No a dúfam,že tie riady vedia už všetci členovia rodinyumývať,tu sa nebavíme len o ženskej práci,ale aj o práci matiek!!!!!chápeš?Ty sa snažíš pochopiť,čo tu ženy píšu,ale nemôžeš,pretože si s tým nevedia poradiť ani samotné ženy.A recept neexistuje,len zdravá logika,ja tebe,ty mne.

sono2
27. aug 2015

@zuzanna24 ani nevieš ako ta chápem. ..

elusive
27. aug 2015

Aj môj robí bordel. Ráno si neodprace keď vypije kávu a spraví si raňajky. Ponožky nájdem na zemi, tenisky v strede chodby, no stačí jedno "prosím ťa odprac si to" niekedy aj 2-3x opakovať v nasranom tóne a spraví to 😀
Čo sa týka umývania riadu a vysávania o to ho musím poprosiť, no spraví to bez poznámok a čo sa týka varenia ak sa mi nechce variť tak on navarí bez problémov, no viacmenej varievam hlavne ja. On nám urobí toasty, rožky s niečím alebo také maličkosti.

natalym
27. aug 2015

Ja som si vždy myslela, že chlap je už vychovaný a on sakra nie je a ešte ho treba prevychovať??? Tu mi vzniká otázka, že načo sa vôbec vydať.

elusive
27. aug 2015

@modreklbko To čo sú ženské a mužské práce určil v dávnej dobe nejaký dement, ktorý sedel s pivom v ruke na gauči a komandoval ženu po osemhodinovej šichte niekde v závode...
Poznám veľa kamarátok, ktoré matky neučili vysávať a ani to nerobili. Či vari my sa rodíme s tým, že máme metlu v rukách? 😀
Bože môj.. snáď moji synovia nebudú mať nikdy podobne primitívne názory..ale vlastne nebudú, keďže vidia že ich otec pomáha ich matke v domácnosti aj vo výchove a nepotrebuje to deliť na mužskú a ženskú prácu..

modryponik
27. aug 2015

ahojte. mne napadol vtip. Viete prečo sa nevesta vydáva v bielom? Pretože je to štandardná farba spotrebičov v domácnosti. 😉 Pekný deň.

natalym
27. aug 2015

@modryponik Ten som už počula. 😀 A viete prečo je ženích v čiernom? Aby bol rovno nachystaný do truhly, keď ho ten spotrebič kopne.

mijo53
27. aug 2015

@elusive no to si na veľkom omyle, že to boli dementi. Keď sa chlap narobil na gazdovstve, siať, kosiť, mlátiť, sadiť zemiaky, repu, chovať prasce, kravičky , to bola mužská práca a veľmi ťažká, a vtedy veru žena sa musela postarať o jedlo, ktoré by mu dodalo silu, musela podojiť kravičky, húsky vyhnať k rieke, pierka párať, o deti sa starať, asi si veľmi mladá, ja som určite skôr narodená ako Ty a mnohé veci si ešte pamätám, takže odpusť si tu poznámku, že dementi a namiesto piva, pili mliečko. Mala by sa tá doba na istý čas vrátiť, aby dnešná múdra mládež vedela, ako žili ich predkovia a čo je mužská a čo ženská práca

modreklbko
27. aug 2015

@elusive
to nie su ziadne primitivne nazory, chapes to uplne zle a uz som tu to vysvetloval niekolko krat a nemam chut to opakovat lebo ked niekto nechce pochopit tak nepochopi
muzi a zeny su fyzicky rozdielne stavani a na niektore prace sa zeny vyslovene nehodia, to su tie muzske prace
alebo mi chces povedat ze zena dokaze zastupit muza napr. na stavbe, ze bude cely den vlacit tehly napr.? jedine ze by to bola nejaka vrhacka gulou ale vo vseobecnosti nie
a tym ze poviem ze toto je muzska praca a toto skor zenska neznamena ze muz nema v domacnosti pomahat a ze ma vsetko robit zena....tak sa nauc citat medzi riadkami

elusive
27. aug 2015

@mijo53 A vari dnešní chlapi toto robia? 😀 Prosím ťa.... Dnešný chlap ide do práce a príde domov z osmičky či dvanástky, sadne za tv a HOTOVO. Žena pritom pracuje tiež a musí ešte okolo neho makať ako fretka. Viď toto je obraz MK odkedy tu som pravidelne to čítam, ako sa ženy sťažujú a dokonca poznám veľa chlapov ktorí to mali vštepované odmalička od ich otcov, ktorí tiež nebehali s kravami, nerobili na poli a podobne... Takže možno v minulosti to bolo vyrovnané, ale teraz rozhodne nie