icon

Ako prežiť Vianoce bez deti?

16. dec 2022

Ako to mám prežiť? Mám citlivú povahu,neviem ako to zvládnem,určite sa rozplačem.Žijem s ex zatial v jeho dome a toto budu prve Vianoce ktoré budem sama v izbe.Odmietam si s ním sadnúť za spoločný stôl.Síce navarím všetko ako ma byť na Vianočnú večeru ale jesť to nebudem.Už teraz nemám chuť.Približne 2 týždne nespím poriadne ani jednu noc.On o tom ešte nevie! Neustále ma uz vela rokov fyzicky napadá,vulgarne mi nadáva a deptá ma.Povedala som si dosť! Rodinu nemám,takže nemám ku komu ísť,budem sama.Jediné čo ma teší ze neskôr keď deti zjedia večeru a rozbalia si darčeky od muža tak prídu na chvílu za mnou.Vedia o tom a chápu to,len rozmýšlam či im nezničim mojim rozhodnutím Vianoce.Deti sú už staršie,v puberte ale tak či tak si to budú pamätať.

0kristina0
16. dec 2022

Koho je chyba ze to znasas roky? Teraz je uz neskoro sa lutovat. Toto si mala riesit ovela skor, za tvoju hlupost trpia tvoje deti.

fadama
16. dec 2022

Nemáš rodičov, súrodenca, starých rodičov?
Už dávno by som sa odsťahovala, ako môžeš dovoliť aby deti takto žili? ☹😢

kristinapetronela
16. dec 2022

Fakt teraz to riešiť pred vianocami.zbal sa a odíď ...neboj sa deti ťa sami vyhľadajú ...vezmi byť ,kúp tam stromček ,uvar večeru a máš svätý pokoj ...myslím to v dobrom .poznám týranu ženu veľa o tom viem .nič iné ako odchod neexistuje .a samozrejme polícia lebo tá bude bombardovať milión správami a možno nie .... To je ten lepší prípad

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
16. dec 2022

Ja by som ti povedala takto... Keď cítiš že fakt spoločne Vianoce nedáš, tak naozaj nedaj a buď v izbe.. prezijes to, lebo je to len zvyk, to čarovné okolo vianoc vytvorili ľudia sami, nikto viac... Deti už aj tak predpokladám bežný život nemajú keď ich rodičia majú tak extrémne zlý vzťah.. spoločná večera, darčeky trvajú nanajvýš dve hodiny, ty si v kľude čítaj knižku a počkaj kým budú pri tebe.. nikto tu v tvojej situácii nie je, nikto to nebude musieť okrem teba prežiť.. ale Vianoce sú len ľudský zvyk a iba my sami im prikladáme taký význam, on naozaj neexistuje.. tak sa netráp, skús hlavne vymyslieť plán ako odísť a byť so svojimi deťmi niekde inde v bežnom zivote.. a možno tie Vianoce na budúci rok budú pozitívnejsie..

Ja som tiež nemala ideálne detstvo, síce odlišné od tvojich detí.. ale mamu som mala kvôli otcovi veľmi nešťastnu... Na Vianoce sme boli sice spolu, ale tiež veľa veci robila tak aby s mojím otcom nemusela byť.. lebo on ju síce nedokázal bit, ale zato psychicky na ňu veľmi vplýval... On bol ale chorý, ako hovorím bola to iná situácia.. ale tak isto by veľa ľudí nepochopilo prečo mama určite veci robila tak ako robila.. ale nikto jej život nežil, nikto jej nepomohol, maximálne mudroval.. rob podľa toho čo si myslíš že ti aspoň troška pomôže..

mrkvicka060
16. dec 2022

toto sa ani neda citat.. autorka ty potrebujes psychiatra. milion rieseni, ale ty musis vymysliet prave take, aby si zo seba urobila trpitelku najvacsiu, pokazila Vianoce vlastnym detom, a ocividne nie len Vianoce, lebo prave na Vianoce si sa rozhodla si s nim nesadnut za stol... alebo sa zatvaras do izby a series na deti aj zvysok roka?

lujza123
16. dec 2022

@miadi ja si tu diskusiu pamätám, to bola podobná pani, možno dokonca aj ta istá. Podľa toho trpitelskeho štýlu písania.
Je mi jej ľúto, myslím si ze jej sa už nedá pomôcť. Fakt zbytočne čokoľvek jej písať, ona tomu v svojom stave nieje schopná porozumieť.

Som nedávno počúvala jeden podcast o týraných ženách a veľa z nich má po rokoch uz trvalo poškodenu psychiku, rôzne poruchy osobnosti a nevnímajú realitu. Dlhoročný gaslighting spraví z človeka trosku.
A tak isto z detí ktoré v takomto prostredí vyrastú.

nwnw
16. dec 2022

Drzim Ti palce a nemyslim si ze Ty pokazis detom vianoce, ked chapu dovody. Snad sa Ti podari odist od agresora a zacat zit normalne.

kitycat
16. dec 2022

Za stol si s nim nesadnes.
Zato v jeho (vasom?) dome byvas aj po rozvode.
Deti velke, asi vedia, ze ste od seba?
Navaris a jest to nebudes...

A ty budes sediet v izbe a hrat sa na ublizenu? Na Vianoce?
Ale no.. Toto ti ozaj netreba takéto divadlo

koniarova
16. dec 2022

@kitycat pochybujem, že je rozvedená. Ona len lamentovať vedela. Už dávno mohla niečo riešiť. A dalo sa.

asocial
16. dec 2022

moj nazor je skaredy, ale stojim si za nim, A zopakujem ho. Ked sa zena necha otlkat a robit so sebou, co chce od nejekaeho magora, ok. ALe ak dovoli, aby to videli aj deti, aby deti tym trpeli, absolutne s nou necitim. Prepac. NEcitim s tebou a nechapem logiku - on varit nevie, ides varit ako truba, a potom s nimi nebudes jest. Potom on zoberie deti. Mam pocit, ako by ti na tom ani nezalezalo. Tak naco ides varit?
Preco, ked ti ublizoval, preco nie si uz davno prec aj s detmi? PReco si neriesila zverenie deti do vlastnej starostlivosti? Ok, jednoducho sa mi hovori, chapem. Ale tento tvoj mucenicky vianocny cirkus nechapem.

VZDY JE MOZNOST ODIST.

tomika
16. dec 2022

Ja ťa viem pochopiť, musíš odtial odísť. Vybaviť si bývanie, podnájom, lebo sa zničís takto.Aj ja budem mať smutné vianoce, 24.12 o 17:00 deti musia ísť k ex na 2 dni. Sudca nám sviatky rozdelil . Ešteže mám takú prácu že som mala sluzby aj na vianoce, takže ak som bez detí, práca pomáha...

zanka777
16. dec 2022

Zničiš im tymto Vianoce to si píš...... Oni nemôžu za to že majú mamu slabocha ktorá roky trpí debila ktorý ju uráža napadá a depta a ďalej je s ním vo vzťahu a už dávno neodišla...... To je tvoja chyba!!!že si s tým človekom..... Chudák deti teraz majú mať depky oni že oni si vychutnávajú štedrú večeru a mamka je v izbe sama zatvorená.... A ešte napíš že to chápu a že si im to vysvetlila..... Toto čo robis nie je hrdinstvo..... Hrdinstvo je prekonať sa

katkami123
16. dec 2022

@lujza123
Pani mi pripomína moju babku. Tiež cely život, nikto s triezvym rozumom nechápal, ze prečo, žila pri dedovi, alkoholikovi. Nakoniec som jej domov dôchodcov na rýchlo cez sociálne pracovníčky vybavovala. Až v domove dôchodcov pochopila, ze žiť sa dá aj inak. Vraj rok jej trvalo si zvyknúť na to, ze po nej nikto neziape. Mne to aj vysvetľovala sociálna pracovníčka, ze tieto týrané ženy sú už tak mimo, ze si už ani iný život nevedia predstaviť, prijmu svoj osud a trpia. Len deti babku do teraz nenávidia, že neodišla a mali zle detstvo. Nie sú tam žiadne kontakty na rodičov. Keby zajtra zomreli, taksa to dozvedia až za niekoľko rokov, aj to náhodou. Takze ja osobne akosi nechápem tej vyhovorke týraných žien, ze sú s tyranom kvôli deťom, keď tie deti by boli 1000x šťastnejšie v kludnom prostredí. Pravda je taká, ze buď nemaju už silu bojovať, alebo sú zbabelé. Ju pokým niekto vyslovene za ruku nevytiahne z toho domu, tak tam vted izbe bude sedieť naveky. Presne ako moja babka, tiež cely život v izbe zatvorená.

erka21
16. dec 2022

Och to nie..nebud sama..skuste si to aspon nejak rozdeliť napr. Nech sa s nimi najskor naveceria on deti nech si daju len polovičnú porciu rozbalia darčeky od neho a potom sa navečeraj ty s nimi a daj im darčeky od teba. Alebo opačne najskor ty a potom on. Len nebud prosim ta sama..ja som raz tak zostala sama na Vianoce bez deti a prerevala som cely večer, vôbec mi to nespravilo dobre a vôbec to neprajem ani tebe.

xsimon147b
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
16. dec 2022

Žena čo je možno úplne v depresii, čo si radšej sadne sama v izbe a počká kým prejdú Vianoce a vy jej tu budete vyčítať aké chyby narobila a ako ide zničiť Vianoce svojim deťom.. tým ju určite povzbudite, akurát tak k ešte väčšej depke a zlým rozhodnutiam.. je mi smutno z toho, že chlap dokáže ženu totálne zdeptat a ešte je pre všetkých nakoniec zlá ona.. nad chlapom sa tu takmer nikto nepozastavil.. píšete že ona zničí Vianoce tým že nebude pri strome, ale to že jej muž ničil rodinu tým že jej ubližoval, to už akosi prehliadate.. každý si myslí aký by bol silný v zlej situácii, ale skúste ísť sami bez podpory proti niekomu fyzicky silnejšiemu, aké ľahké by to bolo, lebo to píšete zo svojej silnej pozicie kde máte nejaké zazemie.. no bez toho zázemia by to také ľahké nebolo..

zuzinka888
16. dec 2022

Naozaj toto urobis svojim detom.?? Co by som si musela jazyk odhryznut- oci vypichnut....toto by som im neurobila. Netvrdim, ze sa mate hrat na happy family ale toto? Nsvaris, pripravis a potom sa zamknes? Ja som bola min rok v nemocnici. Padla wifi a tak som na datach bola s nimi celu veceru a rozbalovanie darcekov. Co by som si musela zobrat uver na fakturu - tak by som ich nenechala samych.

sojorez
16. dec 2022

Pride mi zvlastne robit taketo dramaticke gesta ako navarit, neprist k stolu a zavriet sa do izby, ked este spolu byvate... Ine dni fungujete ako? Ak tam fakt nechces byt s nimi, tak si radsej vyjdi na vecernu prechadzku, vianocnu omsu.. Na cerstvom vzduchu skor prides na ine myslienky, ako zavreta v izbe.

malacibulka
16. dec 2022

Raz sa mama pohadala (pravom) s otcom a na Vianoce sme jedli veceru bez nej, ona nam len polozila taniere na stol a sla si lahnut. Do smrti na to nezabudnem. Je mi jasne, ze na vine je otec - no radsej by sme boli s nou o hlade v izbe ako bez nej.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
katkami123
16. dec 2022

@jabadabadu
Ako som písala, toto sú už neschopní ľudia. Pokým ju vyslovene on nevyzenie na ulicu, alebo niekto nevytiahne za ruku a nezbalí jej caky-paky, tak ona tam v tej izbe bude sedieť naveky. Aj moja babka žila z ľútosti. Tiež sa všade len chodila sťažovať, to bolo všetko. Autorka vôbec nerozmýšľa do budúcna ako bude vyzerat jej život, ako si zlepšiť kvalitu života, ale koná sama emotívne a impulzívne a žije pre daný moment. Ja to tu napíšem asi škaredo, ale ktorá by vydržala toľké roky s tyranom? Aj ona ma určite psychické problémy, iná žena so zdravým sebavedomím by utiekla už dávno. On ju tam nechce, ale ona mu tam sedí v izbe.

malacibulka
16. dec 2022

@katkami123 ale veď TraDiČná rOdiNa

katkami123
16. dec 2022

@malacibulka
Ale no, netreba byť škrupulózna, psychická porucha si nevyberá orientáciu. 😉 skôr je dôležité o tom hovoriť.

h2o2
16. dec 2022

Ja naozaj nechapem čo tam ešte bývaš a lutuješ sa stále. Veď to nie je normálne... takto sa žiť nedá.

estrella5
17. dec 2022

Po prečítaní ostatného -> smer psychológ, psychoterapeut, psychiater, nejaká koučka pre takéto prípady, centrum pomoci, krízová linka... čokoľvek, ktokoľvek.. ale treba sa zveriť do rúk odborníkov, nebáť sa požiadať o pomoc.. je normálne, že takáto žena nevie odísť sama bez žiadnej pomoci.. to nie je hanba.. to je výsledok rokov týrania (fyzického, psychického, ekonomického,.....)... v tomto prípade sprepáčením srať na vianoce... to je zjavne ten najmenší problém..

martinka17
17. dec 2022

Nepíš už sem, len ti dokonale matky ničia psychyiku rovnako ako tvoj muž, ani jedna nič také nezažila takže ťa nepochopia.
https://www.gender.gov.sk/zastavmenasilie/2015/...
https://www.adra.sk/nezostanme-ticho-o-nasili-n...
Zavolaj na odbornú linku, tam ta nebudú ponižovať ani ti nadávať ale ťa vypočujú. A poradia.

maciatkolulu
17. dec 2022

@deti95060810 XY rokov sa nič nedialo, dokonca žijú spolu, ale na vianoce idem teatralne vedľa, navarím, na servíruje, nachystám a idem vedľa. Jedine sebe a deťom ublíži. Nič viac nedokáže a kam pojde po rozvode, budú bývať ďalej spolu? Veeelmi dobre. Za mňa detinské a sebecké. Nevidím nič na lutovanie. Keby si bola tak tyrana, tak sa zdvihne a ideš preč. Nemáš bábätká, vieš si snáď zarobiť na podnájom, hocičo, keď to je tak zle, že nie si schopná sa premôcť na vianočnú večeru s deťmi.... Keďže budú s ex spolu jest a deti to chcú asi nebude ožratý niekde pod stolom, alebo ta nožom naháňať, ak hej, tak by si tam snáď neostávala

maciatkolulu
17. dec 2022

Kebyže napíšeš, že deti du u ex na vianoce a ty sama doma, tak rozumiem. To sa stáva dosť často.Ale toto je tvoje rozhodnutie, máš na výber a ako inteligentná bytosť by si si asi mala sadnúť a najesť sa, alebo byť preč. Je možnosti dosť, restiky sú otvorené napríklad niektoré, ale toto za mňa nie.

maciatkolulu
17. dec 2022

Zakázal ti sadnúť si k stolu??? Nemôžeš jest potraviny z chladničky, neviem.... Nezdá sa mi. Ale tak tvoje rozhodnutie a deti si to zaručene, pubertalnemu, pamätať budú a nemysli si, že vôňu budú dávať iba otcovi, ktorý si s nimi možno v kľude a v pohode v rámci možností užije vianoce a ty ako trucijice decko vedľa...