icon

Ako prinútiť matku prevziať zodpovednosť za dieťa?

15. dec 2023

Píšem sem za jedného zúfalého otca. Vychováva deti zo svojho prvého partnerstva, 2 má zverené, 1 má zverené matka.
Matka sa na dieťa vybodla, dala ho otcovi pred 2 rokmi do zahraničia a odvtedy si decko ani nevidela. Ak sa otec opýta, čo s deckom, odpovie mu aj Ty si rodič, máš sa starať.
Dieťa otec nechce, je cudzím občanom, nemá doklady, nič. Okrem toho, matka ho naučila klamať, tak klame o sto šesť.
Matka decko nechce, už má od iného partnera zase dieťa. Dieťa mimochodom aj odmieta matku,kvôli partnerovi, keďže sa mu už hnusí, že ako sa vyjadrilo, jednaruka nestačí, aby spočítalo partnerov matky.
Ako by ste prinútili matku? Konania sú v plnom prúde. Mimochodom o dieťa sa starali cudzí namiesto matky.

Strana
z2
tehotna40
16. dec 2023

To dieťa sa na svet nepýtalo, oni si ho splodili a teraz ho nechce mať ani jeden v starostlivosti. Je mi zle s takých ľudí! A autorka asi tiež nebude v poriadku keď napíše že otecko je zúfalý. Ako co čakáš ? Akú pomoc? Pomôcť by sa malo tomu dietatku

isis234
16. dec 2023

@autor, ak je dieťa zverené matke a ona ho nechce, treba kontaktovať sociálku. Súd nariadil opateru? Treba kontaktovať i súd.

eva8
16. dec 2023

Prosim ta, vysvetli mi tuto vetu:

Matka sa na dieťa vybodla, dala ho otcovi pred 2 rokmi do zahraničia a odvtedy si decko ani nevidela. Ak sa otec opýta, čo s deckom, odpovie mu aj Ty si rodič, máš sa starať.

Dakujem

tehotna40
16. dec 2023

@eva8 on chce aby si preto "decko" prišla lebo jeho to obťažuje sa starať.

0silvia0
16. dec 2023

@eva8 ja som to tiez najprv nechapala. Ale po precitani par peispevkov to vyzera tak, ze otec sice "decko" ma, ale nechce ho, tak sa pyta matky, ze ako to decko vyriesia, lebo on ho nechce.

ma77
16. dec 2023

Ty si asi manželka toho čo to dieta nechce aspon tak si pisala do pravnej poradne,že manžel ked si to bola ty čiže obaja to dieta nechcete

eva8
16. dec 2023

@0silvia0
@tehotna40
Aha, dakujem. A o ich dieta sa teda v zahranici stara niekto iny

Autorka, vychodiskm je najst pre to dieta pestunsku rodinu na Slovensku, kde by ho lubili

stanulienkat
16. dec 2023

Materi vybrat maternicu, otcovi podviazat gule. Obaja hnus. Neplodit deti.

taga
16. dec 2023

Co je to za otca, ze prijme 2 deti a 3. takto odvrhuje?
Ked zial pre svoje deti vybral nafigu matku,tak aspon on ma byt chlap na svojom mieste...
Dietatu vybavit doklady, vybavit zverenie a starat sa a vychovavat. A lubit prepana!
Co su to za ludia, takto odstrkovat vlastne deti, vlastnu krv prepana? Co ho chce vyhodit na ulicu?

sterea
23. dec 2023

Je rodič, je uvedený v rodnom liste dieťaťa, má právo a povinnosť dieťaťu vybaviť platné doklady. Ak sú v zahraničí treba ísť na ambasádu a vybaviť dieťaťu doklady. Ak dieťa nechce ani jeden z rodičov, treba ho dať do detského domova a zrieknuť sa ho, možno bude mať šťastie a nájde si milujúcu rodinu.

Strana
z2