Ako reagovalo vaše okolie, že ste si našli pani na upratovanie?

22. dec 2022

Citala som prave diskusiu ohladom pani na vypomoc. Chcem sa spytat vsetkych, ktore vyuzivate tuto pomoc: Ako reagovalo vase najblizsie okolie? Mama/sestra/svokra? Je mi jasne, ze vam je to srdecne jedno a je to vasa domacnost. Ale neusli sa vam poznamky typu: "naozaj na 2izb byt potrebujes upratovacku? Naozaj kvoli tomu ze si tehotna? To nevies zmanazovat 1dieta a panelakovy byt?...." atd atd.

Urcite zijete niektore z vas v takych "modernych" rodinach, ze sa nad tym nik nepozastavi a mozno aj vasi rodicia uz mali vypomoc. Ale co zeny z "klasickych slovenskych" pomerov? Ako ste si to obhajili?

Dakujem.

ckocka
22. dec 2022

Aj keď majú poznámky tak sa nemusíš obhajovať.

tenerifka
22. dec 2022

Mamu neriesim, svokra uz nezije, segra, brat a svagrina si rovnako platia upratovanie, mame vsetci domy a pracujeme, tak sa inak neda

tenerifka
22. dec 2022

a ano, mama by sa prepadla od hanby, ak by jej cudzia zenska mala behat po dome, ale ako som napisala, neriesim, lebo do toho, co robime my ostatni, sa nestara

zuzinka888
22. dec 2022

Vobec som im to nehovorila. Ale netajim to. A naco? To mam celu rodinu informovat aj o opravarovi, kurierovi/ postarke? Manzel s tym nema problem a s nikym inym veci ohladom nasej domacnosti neriesim.

choco6
22. dec 2022

Ja si myslim ze sa s tym ani žiadna nechvali a tvari sa ako super stíha 🙈🤣

maranco
22. dec 2022

Služba ako akákoľvek iná služba.
Potrebuješ oznamovať rodine aké služby nakupuješ, aký tovar kde si nakúpila?
Oznamuješ im kde si bola v reštike na obede, alebo objednala donášku aby mali poznámky prečo si si nenavarila?
Do vašich spoločných financií je nič, takže im to nemusíš vešať na nos.

A zapriahnuť manžela do upratovania sa nedá?

dskjhfdlkdjhl
22. dec 2022

Ja teda pani na upratovanie nemam, ale keby som aj mala, tak by som to nikomu nehovorila, nejako nevidim dovod, taketo veci oznamovat, nie je to nic podstatne. Tiez nikomu nehovorim, co som si kupila v obchode, alebo vybrala na obed.

petamich
22. dec 2022

Jednak na pockanie nerozpravam na rodinnych dejchankoch, ze mam upratovacku a kedze mi ju nikto z rodiny neplati, tak ich nazor je mi ukradnuty a necitim potrebu sa obhajovat, maximalne sa tak pousmejem, boli tu nedavno tri manzelove tety, este sme sa nestretli, lebo korona, potom problemove tehotenstvo...a su to presne tie typy, ved ty mozes byt doma a byt kludna, ked Petko zarobi a postara sa (sme kolegovia a zarabame rovnako) a na otazku kolko mi trva upratovanie, lebo ona ma rodinny dom a kedysi vstavala o 4:00, aby statok obhospodarila, deti nakrmila, obrovsky dom upratala...a ja ze ja len udrziavam, lebo chodi upratovacka, tak na mna len pozrela, ze to nemyslim vazne a ja ze myslim, kedze manzelovi sa nechce upratovat a ja tu nezijem sama, rozhodol sa platit upratovacku 😂

a teda svokra a mama s tym nemaju najmensi problem, svokra chape, ze kedze manzel je v praci a cez vikend konecne mozeme byt spolu ako rodina, nechce sa mi travit pol soboty luxovanim domacnosti, ako dieta som to neznasala

lauriik
22. dec 2022

U nas reagovala iba svokra zle. Ale ona ma problem s kazdym eurom minutym, podla nej, zbytocne. Ale aj svagrina ma pani na upratovanie tak sa s tym nakonec nejako zmierila. Ostatnym to bolo srdecne jedno.

vroni
22. dec 2022

Moja mama sa rozčuľuje, že NEMAM upratovačku. Ale nejako žiadnu schopnú neviem nájsť....

mandzula
22. dec 2022

Ja sice nikoho na upratovanie nemam, no len preto, ze mam mikro dom a vlastne ani nemam peniaze nazvys. Manzel, kym zil sam, mal pani na upratovanie a ja sama som krutila hlavou, ze aka blbost, teraz si uvedomujem, ze je to super vec, ktora jedneho odbremeni a druhemu da moznost zarobku.
A obhajoba, ked mam chut byt priecna, je podobna ako ked mi niekto hovori, ze dnesne zeny su lenive, ked potrebuju napriklad umyvacku - naco ti je pracka, ked kedysi sa pralo na potoku, naco ti je auto, ved kedysi jazdili na volkoch atd.

banalu
22. dec 2022

Nikto nepotrebuje vediet ci mam alebo nemam upratovacku. Momentalne nemam. Ale mala som a nikomu som to nevesala na nos. Ani mame ani svokre. Naco? Neplatia ju, neziju s nami?
A tam nejde o to ci to ne/viem spravit, tam ide o to, ze si kupujem cas, ktory mozem stravit inak. Ked pojdem spat do prace, urcite tuto temu znova doma otvorim. Muz s tym nema absolutne problem.

danica2711
22. dec 2022

moja mama povedala: Super!!! svokra len vzdychla, jáj, aj mne by sa už upratovačka zišla... u našich najbližších kamarátov upratuje tá istá pani, čo u nás a mienka ostatných ma srdečne nezaujíma

komplikovana
22. dec 2022

iba jednu vec k tomu, vobec sa nepotrebujes obhajovat aj ked sa jedna o mamu, svokru ci sestru. Tvoje rozhodnutie, tvoja vec.

morgane1975
22. dec 2022

Ked na to mam a mozem si to dovolit tak preco nie? A v tomto duchu som reagovala na blbe komentare okolia. Nech si aj oni zavolaju pani na upratovanie a nemusia zavidiet 🤣

gladys_07
22. dec 2022

Ze tie dve/tri/x hodin stravim radsej s dietatom ako rajbanim kupelne. Penazi mam dost, casu nie.

eskop
22. dec 2022

Tiež už nejaký čas rozmýšľam, ze by som si našla pani na upratovanie, aspoň raz do mesiaca na väčšie upratovanie a potom ja aj tak upratujem každý deň 😃🙈 ale ja by som to za tajila aj pred manželom, pre istotu 😃😃

ariannazara
22. dec 2022

A čo mňa zaujíma okolie????
Nech si myslí kazdy co chce 😆

tehula2016
22. dec 2022

No my sme asi boli extrem, ale ponuku upratovania sme ponukli mojej svokre..v mojich ociach nevie nikto lepsie upratat ako ona, robila cely zivot chyznu..nam nebolo trapne jej to navrhnut, ona si privyrobila celkom slusne, mame normalne vztahy..od januara ale budeme mat novu pani, kedze svokra riesi choreho dedka..mame 4 deti a kopec inych povinnosti, takze skor by sa okolie cudovalo, keby som pani na upratovanie nemala..

liljana
22. dec 2022

Da sa na to pozerat z viac stran. Niekomu das pracu a moznost si zarobit. Co je fajn. A venujes sa inej praci, ci nevladzes (tehetenstvo), alebo nestihas (praca, deti). Ale ak mas casu dost a nechce sa ti, preto upratovacka, to su uz trosku panske maniere. A za predpokladu v oboch prikladoch, ze ti tie peniaze raz nebudu chybat.
Lebo dnes vyhadzovat peniaze na upratovacku a po pripadnom rozvode plakat, ze nemas peniaze a ze sa ti znizila zivotna uroven, ze uz nebudes mat pani na upratovanie, uz nebude prilis aktualne.

deti95060810
22. dec 2022

keby chodila, tak nie som povinná sa pred nikým obhajovať..
Je to moja vec...

mimikarol
22. dec 2022

Bolo by mi to úplne jedno, nech si myslia. Pomôže to tebe aj pani upratovačke. Ja keby mám prachy navyše tiez si ju platím a to som doma. Mám veľký dom, rada poriadok a nebavy ma upratovať. Takze dosť smutná kombinácia 🙄

kukulienka999
22. dec 2022

Po pôrode nad tým začnem intenzívne premýšľať, len nájsť nejakú dobru, aby som bola spokojna aaa nebudem to nikomu hovoriť, nemajú to ako zistiť, kým to nepoviem sama od seba

smajliica
22. dec 2022

Keď sa ma niekto spýta či to potrebujem poviem že nepotrebujem ale chcem 😅 a keď mi niekto povie že na to vyhadzujem peniaze poviem že to nie je najväčšia ani najdrahšia blbosť za ktorú vyhadzujem. A to je väčšinou koniec diskusie 😂

danieladugard
22. dec 2022

Uplne normalne.. ale.. zijem v Anglicku🤣 taktiez mam 4 rocnu dceru A (teraz pozor na to, toto je ako strasna bomba pre kazdeho a samozrejme ospravedlnenie.. co je kravina, lebo oni su pohodicka oproti hentej stvojrocnej😂🤦‍♀️) 1,5 rocne dvojicky… skor je to kvoli tomu, ze s manzelom chodime na 3/4 uvazku obaja do roboty! Nebudem predsa este aj upratovat cez ten malo cas, co s detmi mam… aj tak vysavame kazdy den dobreze nie..

konikkon
22. dec 2022

Ja som z klasických pomerov, ale nikomu nedovolím, aby sa staral
do mojej domácnosti. Jednoducho o tom sa nediskutuje. Tak a tak to u nás funguje a svokra a mama si to môžu vypočuť, ale nemôžu kritizovať. Ani ja nekritizujem ich domácnosť. Som dospelá, za svojimi rozhodnutiami si stojím a rodina sa ku mne aj tak správa.

sense
22. dec 2022

Mame à sestre B som povedala ze trocha voľného času viem stráviť aj i ak ako upratovaním plus dám niekomu zarobiť. A svokre by som povedala keby sa jej syn venoval viac domácnosti tak by nemusel platiť niekoho kto to spraví.
Celkovo nevidím také veci vešať komukoľvek na krk.
Keď som robila 100perc tiež som niekoho mala, keďže cez voľno som si chcela oddýchnuť. A to som nebola ani tehotná.

melanta
22. dec 2022

Obhájiť? Prečo by som si pred kýmkoľvek mala obhajovať, ako sa starám o svoju domácnosť a na čo používam mnou zarobené peniaze? Problém mnohých ľudí je, že viac žijú tým, čo hovoria iný a menej žijú svoj vlastný život.

dadka128
22. dec 2022

Ak si to môžeš dovoliť, čo koho do toho ? Blbé pripomienky blbá odpoveď "nestaraj sa" nech si každý žije svoj vlastný život a bodka

libertine
22. dec 2022

mne do oci nepovedali nic, mimo mojich oci vraj neviem sama poriadne upratat alebo som leniva. je mi to jedno. pani na upratovanie navrhol a zohnal moj muz, aby sme my mali viac volneho casu.