Ako reagovalo vaše okolie, že ste si našli pani na upratovanie?
Citala som prave diskusiu ohladom pani na vypomoc. Chcem sa spytat vsetkych, ktore vyuzivate tuto pomoc: Ako reagovalo vase najblizsie okolie? Mama/sestra/svokra? Je mi jasne, ze vam je to srdecne jedno a je to vasa domacnost. Ale neusli sa vam poznamky typu: "naozaj na 2izb byt potrebujes upratovacku? Naozaj kvoli tomu ze si tehotna? To nevies zmanazovat 1dieta a panelakovy byt?...." atd atd.
Urcite zijete niektore z vas v takych "modernych" rodinach, ze sa nad tym nik nepozastavi a mozno aj vasi rodicia uz mali vypomoc. Ale co zeny z "klasickych slovenskych" pomerov? Ako ste si to obhajili?
Dakujem.
tak ako nikoho z rodiny neinformujem, že som v sobotu upratovala, tak ani nikoho neinformujem, že mi bola upratať pani z upratovacej firmy 😀 Môj byt, môj bordel, moje peniaze, môj čas - moje rozhodnutie. Obhajovať nebudem nikomu nič, debilné otázky zostanú nezodpovedané 😀
@sisaka je to síce o kúsok viac ako 70m, aj keď stále "len" byt a preto, že mňa upratovanie nebaví a nechce sa mi, radšej dám niekomu zarobiť a ja ten čas využijem inak. Stačí? 😀
No neviem, ked na to niekto ma..Ja by som prijala aj gazdinu, len mi naleje do taniera a zavola k večeri..😃
@sisaka my mame 76m2. preco si davame upratovat? lebo za tych 20eur 1x za tyzden to stoji, ze pridem domov z roboty do krasne vyupratovaneho bytu a my sa mozeme venovat inym veciam. po navrate z roboty je tak ci tak este dost inych veci, varit veceru, ucit sa s detmi, kruzky a ine bezne povinnosti a domace prace, ktore tak ci tak robim nejake kazdy den. nemusim dalsie 3 hodiny travit umyvanim podlah, vysavanim, utieranim prachu atd
V byte na to nevidím dôvod, neviem si predstaviť niekoho kto by mi kutral po byte, keď tam ja nie som.
Myslim ze je to normalne aby rodina mala pani na upratovanie, pokym su rodicia zamestnani a nemaju cas ani chut upratovat. Je to samozrejme kazdeho osobna vec. Mamu ani svokru ani sestru by som nebrala vazne, mozu akurat tak "zavidet" ze niekto to spravi za vas.
Ja som kedysi chodila upratovat k pani co mala maleho chlapceka (cca1rok) ale pracovala z domu tak nemala cas ani vyvesat pradlo pomali.
Moje okolie na to nereagovalo nijako, je to v dnesnej dobe uplne normalna vec.
@sisaka Su aj byty co maju (o dost) viac ako 70m2 🙂
@nikolka1986 V byte je na to uplne rovnaky dovod ako v dome.
Je to ich alebo tvoj zivot?
Platia ti to oni?
Co je ich do toho?
Kedysi im kto chodil pomahat? Zili so svokrovcami a mali mama hotel, tetky, susedy a pod.
Je doba datova a displejova, uz nezijeme komunitnym zivotom kedy si ludia osobne pomahali a sa stretvavali.
Osprosteli sme, tak mozno ber tie poznamky jednym uchom dnu a druhym von.
Ja by som sa aj chválila keby mám dobrú pani ktorá mi uprace pekne byt 😊😅 mama a svokra by mi aj závideli 😅 a keby si aj kuchára môžem dovoliť 😂 a to varím a peciem veľmi rada 😊
Ja nerozumiem jednej veci, co sa pytas - preco by som sa mala obhajovat? Vazne som na to nemala dovod.
Aj nereagovat je reakcia a je to uplne OK
@tenerifka dobry den.aj viete niekoho na upratovanie prosim odporucit? Hladam niekoho schopneho v BA.

Ja by som bola tá zvedavá a zaujimalo by ma, prečo si niekto dáva upratovať 70 m2. Dom chápem, ale toto nie. Ak by som sa pýtala, tak ale len zo zvedavosti, je mi to úplne jedno, nech si ľudia dávajú upratovať aj garsónku.