Ako reagovať, keď muž rozbil veci?
Muž mi tretíkrát za mesiac niečo rozbil v kuchyni. Dnes to bola veľmi vzácna 3L doza na medovniky, pozlátená. Spolu s tým dnes rozbil aj misku čo som si doniesla z Portugalska. Som extremne vytočená. Nahukala som do neho že toto už nieje normálne.. a on spustil protiútok. Je moja reakcia prehnaná ? Dala som mu kupit dozu aj misku z bonami za 50€, lebo však moje rozbité veci už nenahradí niecim z pepca, nechce to kupit samozrejme 🤦🏼♀️ som vytočená
@karolinakk máte úplne iný problém, než rozflákané nádoby
@karolinakk áno, aj keby je to tretí krát za mesiac. Nelipnem na veciach, sú to blbiny, ktoré si viem kúpiť. A miska z Portugalska??? Aj keby bola z Tramtárie, je to len obyčajná VEC!
@karolinakk Tak toto sa jednoducho stáva, že 3 roky nerozbijes nič a zrazu sa to v krátkom období len tak sype. Čo je na tom také nepochopiteľné?
@tiezjedna nie, nie je to mimo. Bolo to cele o tom, co tu viaceri pisu, o "dôležitosti" materialnych veci pre niektorych.. (kt su vacsinu roka v pivnici)
@rebellefleur za mňa to teda bolo úplne cez čiaru. Dávať "haraburdu" do pomeru s človekom, ktorý by mal odísť... Zbytočná dráma. A navyše nemiestna.
@tiezjedna a ja ti odpoviem ako clovek,co ma dg,kt sa neda vyliecit a "vdaka" nej x veci,nechtiac rozbijem.. su to LEN MATERIALNE veci. V zivote su omnoho podstatnejsie veci
@rebellefleur jej manžel nemá ani diagnózu, ani nie je chorý... Keby tomu tak bolo, určite by nám to sem nepísala vytočená do biela.
@tiezjedna vobec nechapes,co som tym chcela povedat. Tu nejde o to,ci ma nejaku dg alebo nie,ale o tom,na com lipne autorka tejto diskusie..
@karolinakk ved to hadam neurobil naschval nie? Su to len veci. Nie su dolezitejsie ako manzel...teda nemali by byt. Obaja ste to prehnali.
Ked je nesikovny tak ho nepustaj do kuchyne alebo drahe veci len do vitriny.
Asi este nemate deti, ktore by nicili veci 😉
@rebellefleur nie, mýliš sa ty, pretože na to pozeráš skrz svoju dg. Čo chápem, samozrejme. Keby na to mali všetci pozerať ako ty, tak by jej muž mohol rozbíjať každý deň niečo, a ona by len mala kývnuť rukou nad materiálnom. Blbosť, že?
Co riesis, prosim ta. Nechcem vidiet co budes robit,ked sa mu trebars auto podari tuknut. V zivote mi manzel a ani ja jemu nevykrikoval veci,ktore som neurobila naschval. Stalo sa,ide sa dalej. Ano,mal by kupit nove. Ale za takuto reakciu sa necudujem,ze je nasraty. Jaaaj,aj auto som par krat buchla,drahy mobil presla nechtiac,manzel si nezapol tasku a niekolko stoviek v Eurovea vytratil, lampu autom pri cuvani nabral a rozparal cely bok auta a mohla by som pokracovat do nekonecna. A vzdy bola reakcia: "Si ok? Tebe sa nestalo nic? Nestresuj,pride ti zle iba..."
@karolinakk mala si si dozu dat do skrine a nie na parapetu okna
@karolinakk Z toho, ako sa vyjadrujes o tych veciach....pripominas mi otca mojich deti...
Vzdy boli priorita veci, nezabudol samozrejme zdoraznit povod a najma cenu, kolko to stalo. Vyjadrujes sa presne ako on. Akoze nic som mu nerozbila, ale je uplne jasne, kde mas priority. Pamatam si, ako dceru odmietol odviezt, ked vracala, lebo vsak mu nahodou ovracia auto, tak som s nou sla chorou asi pol hodinu MHD s igelitkou v ruke.
@tiezjedna ano je to blbost,lebo to neurobil naschval preboha! A rozhadat sa s manzelom kvoli doze,kt je vacsinu roka v pivnici,mi pride echt smiesne. A hej pozeram na to skrz dg, lebo ma to naucilo jedno podstatnu vec, materialne veci,na kt vela ludi lipne, sú stále len materialne veci,kt sa daju nahradit.. neries,nezhodneme sa, mam na to jednoducho iny pohlad 😊
@karolinakk ako tomu predist? Nekupovat drahe veci na bezne pouzivanie, drahe veci odlozit, obzerat a utierat z nich prach.
@karolinakk vytocena byt mozes, ale naschval to neurobil. Ak ti na niektorych veciach tak strasne zalezi, odloz si ich a popros muza, aby ich nepouzival/bol velmi opatrny
V nasej domacnosti mam lave ruky ja, milion keat som rozbila taniere a misy, milionkrat sa ni zabodol noz do nasej drevenej podlahy, otukala som dve muzove auta, zlomila mu udicu… ani raz sme sa pre to nepohadali, i ked pri aute nadseny nebol. Ale choval by sa ako debil, keby mi to bol vycital.
@karolinakk Inak este dodam, ze ak som mu nahodou daco pokazila resp. som to ani nebola ja, ale tvrdil, ze hej...daval mi to nahradit. Suhlasim, ze toto je diagnoza
@karolinakk docitala som tvoje reakcie v tejto debate. Prestavam sa cudovat muzovej reakcii
Ja by som sa asi aj bála u vás pohár chytiť. Syn rozbil televízor neúmyselne a teda toto u nás nebolo čo u vás kvôli dóze. Treba kupovať tak drahe veci aby si ich poškodenie predýchala. Veci padajú , lámu sa alebo prestanú fungovať. Deti v krátkej dobe tiež aj poháre roztrieskali až sme nemali žiadne na malinovku a vieš čo? Nabehla som do lacného Actionu a kúpila balenie za 6€…
co je vela, to je vela...ked nerozmysla, nech plati. Peniaze cloveka naucia spravat sa opatrne.
@karolinakk To tvoje vyjadrovanie ale...je to tvoja kuchyna, tvoja miska, tvoja doza, tebe rozbil, a on ma tebe kupit?
Co on chodi k tebe na navstevu?
Vy mate doma o trochu vacsi problem, ako rozbitu dozu a misku v jeden den.
A navyse, po partneroch sa nehulaka. To plati pre oboch.
@karolinakk vieš čo ja ťa chápem, tiež som takto citlivá na svoj porcelán. Viem, že sú to len veci ale zamrzí. Mne raz muž musel preplatiť porcelánový príbor z aliexpressu lebo mi ho rozbil a nebolo mi to ľúto 😂. Ale zas on je v tom fajn, že keď dačo rozbije aj kúpi nové. I ak k tomu aby nerozbíjal. Ja proste všetko odpratávam z miest, kde by sa tomu mohlo dačo stáť a ukladám veci tak aby, tie čo aú mužove boli ľahko prístupné
@rebellefleur že máme iný pohľad predsa ničomu nevadí🙏 Ja len hovorím, že oprávnená naštvanosť je úplne prirodzená ľudská vlastnosť😉 sú situácie, ktoré nám jednoducho zdvihnú tlak, a keď sa zopakujú v krátkej dobe po sebe, tak vybuchneme. To je prirozdené a normálne. Druhá vec je, ako s tým ďalej naložíme.
Viem, že každý z nás hodnotí situáciu podľa svojich skúseností a ja autorku aj chápem. Tiež som mala muža, ktorý mal všetko v paži, trieskal vecami, všetko vždy zničil, rozbil, pripadne “omylom” znehodnotil a tiež mal potom také reči, že som materialistka a záleží mi len na veciach. Ale keď som videla, že svoje veci si chráni, len moje zničí, tak to asi nebola náhoda. Pre mňa je to vada charakteru, lebo ja keď si vážim svojho partnera, tak si vážim aj veci, ktoré má rád a tak k ním aj pristupujem, s láskou
to je taky lavy alebo rozbil schvalne ? fuha ta pi..prij...by ma asi riadne mrzela :( sa musel uz riande vytocit, kedze takto si nemaju ludia nadavat a najma muz zene :( uffffff uffff..ci to je jeho bezny slovnik?
@karolinakk Snáď máte spoločné peniaze. Kúp si nové veci a mesiac nevar mäso. Keď sa bude pýtať prečo povieš že nevyšlo lebo si nahradila tie len veci čo rozbil. Je rozdiel nechtiac niečo raz za čas rozbiť a naschvál ničiť veci lebo "nie sú moje". Chronicki kazisveti radi obviňujú druhých z materializmu aby vyvolali pocit viny a vyhli sa morálnej povinnosti poškodenú vec nahradiť.
Tie čo sa zastavate autorkinho muža príde vám normálne že ide otvárať okno ale neodlozi veci z parapetu? Však snáď nie je 70 ročný dedko so začínajucou demenciou, tam by sa to dalo pochopiť.
Normálny človek chápe že partner má k určitým vzácnejšim veciam citovú väzbu a primerane tomu sa správa.
Ked viem že sa mi trasú ruky tak sa u kamošky nesapem po vzácnej šálke čo má ako jedinú spomienku na pratetusku ale na rovinu poviem trasu sa mi ruky radšej mi sprav kávu do hrnčeka z pepca 😂

@midori123 aj keby to je tretikrat za mesiac čo niečo rozbije ? :D plus zabudla si mištičku z Portugalska ;)