Ako reagovať, keď muž rozbil veci?
Muž mi tretíkrát za mesiac niečo rozbil v kuchyni. Dnes to bola veľmi vzácna 3L doza na medovniky, pozlátená. Spolu s tým dnes rozbil aj misku čo som si doniesla z Portugalska. Som extremne vytočená. Nahukala som do neho že toto už nieje normálne.. a on spustil protiútok. Je moja reakcia prehnaná ? Dala som mu kupit dozu aj misku z bonami za 50€, lebo však moje rozbité veci už nenahradí niecim z pepca, nechce to kupit samozrejme 🤦🏼♀️ som vytočená
@rebellefleur ona vôbec nemá pochopenia.. A zjavne riadne komplexy voči muzom
@vesimelonimarsista samozrejme a potom také ako ty s týmito prioritami tu vypisujú ako ich kopol do riti a našiel si inú... A z niektorých odpovedí chápem prečo...
@karolinakk Neblázni, prepánaJána! Hádka s vulgarizmami a následná tichá domácnosť pre rozbitú "vzácnu" dózu, ktorá je celý rok v pivnici a keď ju vytiahneš, dáš ju na okno???
Choď si kúpiť novú, ste manželia, peniaze máte spoločné. Aspoň si kúpiš podľa vlastného vkusu. Odporúčam na medovníky kovovú, tú tak ľahko nerozbije.
@karolinakk jediny sposob ako tomu predist je nemat chlapa.. umyselne to nespravil, darmo budes hukat ako blazon, stalo sa. A aj sa este stane.
Su ludia, ktory su nepozornejsi a s tym neurobis nic.
Ale tolko cirkusu pre hlupu dozu, no nechapem..
@karolinakk Kupuješ si drahé veci a potom sa správaš presne tak ako ťa nazval tvoj manžel, ak sa tie veci rozbijú. Dám ti radu... kúp si tie veci z Pepca a ak sa rozbijú, budeš sa práveže tešiť, že sú tie haraburdy preč...
@tiezjedna Konečne normálny a triezvy pohľad na vec, tuto sú to asi samé matky terezy. To, že ostala vytočená je úplne prirodzené, málokto sa vie vždy a za každých okolností ovládať. Môže mat k veciam aj sentimentálny vzťah, to, ale nemusí znamenať, že na veciach lipne, alebo ich dokonca stavia nad ľudí ako ste to tu mnohé zhodnotili. Samozrejme vulgarizmy sú neprípustné z obidvoch strán ,keď sa situácia upokojí, treba si to odkomunikovať.
Veľmi vzácna 3l dóza sa nedáva na parapetnú dosku okna. Sorry, ale chudák tvoj muž. Moja známa niečo rozbije takmer denne. V kuse jej niečo padá na zem, do niečoho vrazí. Keď je pre mňa nieco vzácne, tak si to odložím niekde, kde sa tomu nič nestane a nepoložím to na parapetu okna.
Sorry, ale podľa mňa niesi úplne OK, keď toto tak prezívaš a reakcii tvojho muža sa nečudujem.
@ivusa1516 chlapov je ako maku, netreba si kazit zivot s nemehlami a neschopakmi v jednej domácnosti a nie su ani zakonom chraneni, ze by za nic nemuseli niest zodpovednost.
@karolinakk ja ti úplne rozumiem a som zhrozená z toho, čo tu čítam. Kebyže mám doma grambľavú polovičku, ako tu niektoré píšu, že však to je “normálne”, tak s takým človekom vôbec nie som, nevedela by som si grambloša vážiť a nie, nebol by mojím partnerom. U nás sa veci vážia, opatrujú a nerozbíjajú (občas sa stane, že dačo pukne a následnou manipuláciou sa rozbije, ale tak to nerátam). Deti mi v živote nič nerozbili, ako tak uvažujem. Tvojho muža by som rovno vrátila rodičom, nech si ho dovychovajú, za tú reakciu. Lebo to je detská reakcia, že vyvediem zle a ešte hučím a nadávam. Tu by mu niektoré ešte červený koberec prestreli, že nesedel na zadku, ale išiel štelovať okná…
Tak ja mám dosť z tvojej reakcie. Keby môj muž rozbil niečo aj 10x za deň a bolo by to nechtiac tak do neho určite nebudem hulákať ako chorá vrana lebo ani mne by sa to nepáčilo. Tiež sa mi občas stane, že jednoducho niečo nechtiac rozbijem a áno občas sa človeku darí a rozbije aj 2x do týždňa a potom celý zbytok roka nič. Za mňa si reagovala extrémne prehnane a vôbec sa tvojmu mužovi nečudujem, že otočil do protiútoku a áno aj on to prehnal tými nadávkami, ale v nervoch človek reaguje aj takto. Určite ho to neospravedlňuje, ald poviem ti pravdu, že keby do mňa muž takto nabliakal za niečo rozbité tak mu poviem asi aj oveľa horšie a to si teda doma nenadávame. Ak máš cenné, drahé veci, ktoré nechceš aby sa používali lebo by sa im mohlo niečo stať tak si ich odlož do vitrínky a pozeraj sa na ne. V živote nepochopím takýchto povrchných materialistických ľudí ako si ty. Je veľmi smutné, že žijeme v dobe, v ktorej sú veci prednejšie ako ľudské vzťahy/ľudia. Takto by si nabľačala aj do detí keby dajme tomu 5x za mesiac niečo rozbili?
Ja sa nezvyknem zapájať do takýchto duskusií, ale teraz mi to normálne nedalo. Chudák chlap.
@karolinakk Myslim si, ze vzdy, podotykam vzdy by malo platit, ze veci su len veci a ludia su dolezitejsi. Ak kvôli veci ( nech uz je akakolvek vzacna) dokazes vynadat manzelovi, tak sa nediv, ze sa brani.
Ak su pre teba misky dolezitejsie (aj ked pozlatene) ako ucta k cloveku, tak sa ti neucta vratila.
Nikdy by som neublizila cloveku preto, ze nie naschval znicil nejaku vec.
@jennky13 ja som chlapovi nevynadala… len som sa zložila z toho že mi zas niečo rozbil a tentokrát pre mna vzácne (ani vôbec nie drahe).. potom som mu to kázala pekne kupit a on sa nahneval a vynadal mne
@vesimelonimarsista nie ale chápem presne prečo také ako ty ostávajú samé, pretože si nevážia absolútne nikoho
@adulka25 @jennky13 ako ona všeobecné keď si asi všimneš jej odpovede ku všetkému tak pochopíš čo je za osobu A že to nemá zmysel strácať ani čas nejakým komentovaním Bodaj by ju kopol do riti, lebo si myslím že má na niekoho viac A ona nech si ostane sama S miskami... neviem koľko má rokov ci 15 alebo 20 lebo dôjde mi to úplne úbohé celá diskusia, poprípade asi udená zo života keď rieši takéto sprostosti
@karolinakk citujem:"Nahukala som do neho že toto už nieje normálne." To považujem za utocenie.
Dnes ráno mi z rúk vypadol úplne nový sprej do nosa, tiež sa mohol rozbiť. Našťastie to nie je pre nikoho u nás doma problém.
Ja ti neporadim, ale uplne ti rozumiem a som fakt prekvapena az zarazena, ako vsetky zeny len potichu kyvnu rukou, ked im doma muz alebo deti rozbijaju jednu vec za druhou 😅 (nemyslim to v zlom, ale mna tiez slak triafa z toho)
Ja mam iby problem 🤣 leskla kuchyna a nonstop docapkana, lebo ako kazdy chlap asi, aj ten moj ma pocit, ze ked v nej cosi robi, treba po sebe zanechat dokazy 🤣 xkrat som ho poprosila, ze ked uz idem capkat vsetky dvierka aspon si ruky utriem od jedla... ale nie 🤣 tak si vravim, ze si asi najblizsie pekne ponatieram ruky maslom, a pojdem mu do auta zanechat stopy, na klucke, na volante, na pristrojovke, proste vsade 🤣 mozno potom pochopi, ako sa citim...
(Prosim vas, toto je myslene ako zart na odlahcenie diskusie,takze tie co uz vytahujete tazke kalibre na mna, nadych vydych)
Na druhu stranu, autorka,no co uz... muzovi na oplatku nepojdes rozbit vec, na ktorej mu zalezi 🤷♀️ ale, mozno aspon vysvetlit mu, opytat sa ho, ako by sa citil, keby to bolo naopak, povedzme:
Ty mu nedopatrenim spalis koselu, oblejes mobil a potom rozbijes hodinky, lebo proste nedavas pozor na jeho veci, on sa po 3 raze nastve a zvysi na teba hlas a ty mu na to povies, ze je ko*** 🤣

@katka700 súhlasím s tebou a zároveň si myslím, že keby bolo jeho jednanie fakt nezištné, tak na jej výbuch nebude reagovať tým, že jej oznámi, že je p..a v....á