Ako reagovať, keď partner chce odísť za prácou?
Neviem moc ako začať, píšem sem prvý krat a to hlavne preto, ze mam ambivalentne pocity a ani nejak necakam radu skor by ma na vzniknutu situaciu zaujimal Vas nazor. Takze s partnerom mame vztah, ktorý myslim funguje velmi dobre. Rozumieme si, lubime sa, doverujem mu a je nam spolu naozaj dobre a aj preto sme sa rozhodli posunut dalej. Teda prave sa stahujeme do naseho noveho byvania na ktore mame hypo. a snazime sa o babo. Vsetko je super.. velke plany atd.. len zrazu prisiel s tym, ze by zmenil pracu. V podstate by stale pracoval pre tu istu spolocnost len teraz pracuje pondelok az piatok od osmej do tretej a z toho ma 10 dni v mesiaci home office. Zarobi 2400 eur ja 600 lebo pracujem v odbornej praxi, inak koncim skolu. Zrazu prisiel s tym, ze by vzal inu poziciu zarobil by 3500 (co je vraj dovod tohoto pocinu) ale domov by chodil len na vikendy inak by bol stale v zahranici. Mne osobne ten liter za to, ze budem mat vikendovy vztah a budem stale sama doma nestoji. Spytal sa ma teda na moj nazor a ja som mu povedala, ze mu branit nebudem (aj keby som chcela nemam pravo) nech urobi ako uzna za vhodne, ale osobne mam z toho des. Nemame ziadne dlhy, len tu hypo ktora je 700 eur mesacne plus naklady na byvanie. Vnutorne mam pocit, ze jeho odchod nas vztah zabije, vezme nam intimitu a to spolocne kazdodenne zdielanie. Ako by ste na toto reagovali vy? Ja si myslim, ze tie peniaze nepotrebujeme a nestoji to za to. A ak su tu zeny, ktorých muzi takto pracuju budem vdacna za ich postoje, pocity a skusenosti. Ja len nechcem aby sa to cele "dosralo" kvoli peniazom. Navyse si takto ani neviem zrazu predstavit mat dieta, a toto mu ani nemozem povedat, aby sa necitil byt pritlaceny kedze ho velmi chce. No zrazu mam pocit akoby sme sa vratili niekolko krokov spat a nie napredovali. Dakujem
@nelinka2009 moj muz robi mimo domu uz 13 rokov, takze dobre viem,co je to byt sama. Ked chodil na tyzdnovky bolo to strasne, pre nas oboch, lebo nic nevyriesis ked pride v piatok v noci a v nedelu pobede odchadza. Nehovoriac o intimnom zivote, to su potom ti chlapi co su mimo domu v kuse na pokeci a chatuju s inymi zenami, lebo pol roka byt bez zeny je o inom. Ak tvojmu muzovi vadi to,ze sa venujes viac decku ako jemu, tak to o nom tiez nieco vypoveda, ze je to jeden nezreli jedinec, co radsej ide od zodpovednosti prec. Ani moj muz nema rad moju mamu a prave preto mi najviac so vsetkym pomahal on. A kedze tebe mal vzdy kto pomoct, tak to ani nepochopis, co to je byt v kuse sama.
ked bude doma iba cez vikendy tak sa to moze lahko pokazit, radsej aby ostal doma
@mirola inak este by na zaujimalo ked planujete to dieta... Nenapadlo ta stravit proste aspon matersku tam kde on bude pracovat??? A mozno tam aj zacat zit... Ja neviem, vzdy sa da najst cesta, ked sa chce.. Tych 600€ co tu zarabas ta tu tak drzi??? Byt dajte do prenajmu a tam si proste prenajmite dalsi...
Viem, ze sa vzdy da, len treba chciet
@pininka 13 rokov s nim a same negativa??? Niekde je chyba... Prosim ta keby 13 rokov neprevysovali plusy nad minusmi, tak uz by ste to davno riesili... Bud su to penuaze, alebo... Ja len tvrdim, ze aj taky cas moze byt pre rodinu pozitivny a nieze jej tu budem vypisovat len negativa, ktore su este dost prezite na tuto dobu... Ziju tak tisicky rodin vratane tej tvohej a funguje to. Ci u vas to nefunguhe a si s nim len zo zvyku a zotrvacnosti? Lebo vidis u nas ten zvyk a stereotyp nehrozi a to je podla mna napr. pozitivum
@pininka no tak u teba som si to precitala,a este jedna kocka sa ru vujadrila co ju poznam, tak viem preco ma taky nazor... Prosim ta to co vy mate za chlapov, ked je par dni bez teba a uz si vypisuhe s inymi nebodaj aj podvadza... Ver mu, to nieje o tom, ze je daleko... To vy mate nejaky iny problem vo vztahu... Poznam par, ktory spolu dikonca pracuhe v jednej kancelarii a on si aj tak vypisuhe s inymi... Ked som sa ho pytala preco to robi ( je to moja skvela kamiska ma to stve) tak mi povedal, uz ma to s nou nebavi, ani sex, ani rozpravanue... Uz ju piznam dokonale... Viem co povie bez toho aby to povedala. Mam chut na nieco nove... To jieje o tom, ze ten chlap neni dona par dni... Co jej to tu davate do hlavy za strasiaky, to tak vobec nieje... Ak maju zdravy vztah, tak to uplbe normalne zvladnu, ak hemaju tak to bema vyznam ani ked jej bude 24 hodin denne pri riti
@eliska13 beriem to tak, ze za cca 8-10 rokov aj my s muzom budeme tam kde ste vy... Ale oni su mladi maju hypo... Chcu dieta... Ty nemizes poeovnavat svoj zivot a jej... Aj on bude o 10-15 rokov inde
@eliska13 sami ste tak zili a twraz pises ine to je relativny pojem co je zarobit malo keby ti napisala ze teraz zaraba on 500€ a moze zarobit 2000€ tak by si jej vypisovala pravy opak... To co je pre jedneho dost, moze byt pre druhwho malo... Myslim si, ze on vie preco chce ist aj ked s nou planuje dieta... Az taky chumaj nebude, ze by sa chcel vyhybat dietatu, ktore este ani necaka... Asi ma na to svoj dovod... Kariera... A co ja viem co mozno nevie ostat v tejto praci a tan tu musi vziat a strasite ju tu uplne zbytocne ju syrasite... Pisete jej akoby sa malo stat nieco nenormalbe a pritom tak pivacsone zijete ked sa doprete domiv a padnete na hubu do postele a spite... No tak ona si pospi sama a??? To ci novorodenec dostane pusu od tata na dobru noc je vazne jedno
@nelinka2009 moja ty si taka naivnucka ze az, ale prajem ti v zivote len same pozitiva. Len si to dalej nahovaraj ake to mate idealne. U mojho muza v robote sa okrem nas vsetci co dochadzaju rozviedli, prave kvoli odluceniu a odcudzeniu. Kazdy sa ma pyta ako sme to zvladli,no mozno preto ze si nic nenahovaram. Bolo a je to velmi tazke, ale preto ze sa mame radi a ze si pomahame navzajom sme to dali zatial a to mame tri deti. Praveze poznam strasne vela chlapov, ktori nevedia vydrzat ani dva tyzdne ked je zena v rakusku a maka tam. Pretoze chlapi su proste taki. Ale aj zeny, mne to tiez chyba ked je muz dlhsie prec, to je uplne prirodzene. A chore je to,ak sa tvaria ze im to pol roka nechyba. A nejde len o sex, ale aj o celkovo neznostiz bozky, pohladenie, objatie.
@pininka ajbu mojho sa vacsina porozchafzala... Nebudem tu vypisovat intimnosti, poviem len tolko, ze v tejto oblasti sa v takomto vztahu daju zaxit veci, o ktorych normalne manzelstvo ani nesniva... Ak je naivitou to, ze doverujem svojmu kuzovi a on veri mbe tak som dokonca na seba hrda, za to aka som naivna a som mu vdacna, ze moxem byt takto naivna ( ono sa ti vojaci moc z tych zakazanych oblasti von nedostanu vies, takze suvtam zavreti uplne samucky chlapi 😁😂😁😂) svojho muza si vdaka tomu, ze to vydrzi a ze sa tak kvoli nam snazi, velmi vazim... Lebo toto by pre nas hockto nespravil, to co prexihe a zazije... Je mi luti, ze po 13 rokoch mas na manzelstvo takyto ' nenaivny' naxor. Moj da za 13 rokov nezmenil.
@eliska13 je v druzine - tam si robia ulohy a ma tam aj kruzky - vyzdvihnu si ho tam a tam ho aj privedu - ich skola tak normalne funguje, deti su tam radi - su spolu kamaradi, vyblaznia sa spolu, su vela vonku, okrem toho tam ma aj starsiu sestru, vela sa hraju aj spolu - my ideme spolu na nakup, najeme sa, zahrame - vecer sme spolu, nie vedla seba... ja si myslim ze deti od urciteho veku potrebuju rovesnikov, nie stale mamu za zadkom - mam spokojne milovane deti...
U nas je vela mam doma ale aj tak nechodia pre deti pred 17tou, lebo deti sa chcu hrat s kamaratmi...
@dai podobne
@nelinka2009 no, nie kazda je asi super zena, co vobec nepotrebuje pomoc s detmi..
Ja napr.celkom dobrovolne priznavam, ze keby muz s detmi vecer nestravil dve hodiny, uz mi prepne - nemam nikoho ineho kto by mi psychicky dal od deti vypnut..
Jednoducho pride domov, naveceria sa s detmi, zoberie mi maleho na ruky, okupe deti, travi s nimi cas a ja zatial upratujem, robim veci co nestiham cez den.. Ked deti spia, len oddychujem..
Je proste potrebny pre mna aj pre deti a myslim ze hodina/dve co savenuje cez tyzden detom je super straveny cas.. Dokonca ak ide na sluzobku, berie niekedy aj nas so sebou a su to perfektne zazitky pre mna aj deti..
Ak to u vas funguje inak, je to super.. Ale kazdy je iny, zrejme aj zakladatelka je podobneho nazoru ako ja kedze jej je to proti srsti uz teraz.. Tak vobec nechapem tvoj podrazdeny ton na vsetky zeny co si iba nemyslia to, co ty..
@jana_eyre niesom podrazdena... Ja,sice chapem autorku, ale chapem aj jej partnera to je vse.
vidim to v celku jednoducho. zamysleli ste sa niekedy nad tym, co sa v sucastnosti (a aj vzdy to tak bolo) vnima ako uspesny muz ? moc a peniaze. a muzi, ktorym sa ako tak dari a vidia moznost dalsieho rastu, tak za tym idu. ci si to niekto prizna, alebo nie "muz=penazenka" (evolucia sa nemyli).
predpokladam, ze pracuje v IT (koder), zakladne logicke a pragmaticke uvazovanie mu nechyba. chysta sa zmena, dieta, on pride o pohodlie, praca mimo mu zabezpeci mat stale svoj standard plus tebe moze argumentovat vyssim zivotnym standardom. plus, je to asi aj posun v kariere, moze mu to otvorit nove moznosti. cize on to nerie ako win-win strategiu. ty budes mat dieta a rodinu, on bude mat karieru a pokoj. sex mu asi bude stacit cez vikendy, tyzden zbehne a aspon obcas znemi pohyb ruky, nie len v ruke drzat mysku...

dai no jedine co mi na vasich nazoroch vadi, je ako nieste schopne akceptovat to, ze to niekde moze fungovat iank ako u vas a aj tak to moze byt pre konkretne tie osoby ideal. nikde som nenapisala, ze je v kuse prec, len ze chodi na misie a tak to poznam ake je byt bez neho. a ano. d pre mna tma aj ten cas co je prec vyhody. teraz je napr uz rok doma... a ano pride o 19,00 no weeej teda super deti sa idu kupat a o 20,00 idu spat... no to sa im ale povenoval... je toto iste ako je prec... mna osobne trapia len tie vikendy ked je prec, ale ti by zakladatelka vobec neriesila, a to ze ma potom niekolko tyzdnov volno, to ze nemusim riesit take blbosti ako ze nedostali sme skolku od 3 rokov co teraz??? lebo viem, ze mozem byt kludne dalej doma, alebo dat maleho do sukr skolky a ist robit ak chcem... to ze niesom obmedzena napr ocr na 10 dni, ze ked sa mi dieta potrebuje doma doliecovat 6 mesiacov tak som s nou proste doma a neriesim... to je re mna ako mamu viac ako to ze deti daju tatovi vecer pusu... pusu mu daju aj tak, lebo kazdy vecer im skypuje je prec rok... potom je dva doma... a to by zakladatelka ani nerieisla...
ale najdolezitejsi je podla mna nazor toho muza... lebp ze ked on chce a ona ho nasilu priputa, ze nie... nemsi to dopadnut najlepsie takuto prilezitost on moze dostat len raz za zivot a raz by jej to mohol vytykat nehovoriac o tom ze zivot sa meni raz na to mozu byt financne inak... ak maju hypo nieje o com...
dnes uz ani zdravie a ani vzdelanie nieje zadarmo a byt doma ako rodina je super, ale kludne sa to moze stat kazdej z vas ze ten chlap bude musiet ist a mozno to budete aj vy same co pojdete... no to neznamena ze nebude matkami, ze vasi musi nebudu otcovia, prave preto, ze ste rodicia pojdete... pisete jej to tu tak povacsine akoby jej taky chlap ani nemal stat za to, aby si s nim zakladala rodinu a ja mam presne opracny nazor tod vsjo... presne toto je pre mna chlap, ktory si zasluzi aby mu zena porodila dieta... taky chlap, ktory samo ze aj financne zabezpeci, ale neustale na sebe pracuje, ide do predu a nieje zavisli na jej sukni...
treba vedoet zit a dychat aj bez partnra, nikto z vas nevie co sa mu v buducnosti stane, pre mna to bude urcite mensi sok, ak sa aj stane nieco zle ako pre vas ostatne... ci uz pride choroba, smrt, nevera...
a ak svojim muzom tak malo verite, ze nieco taketo dokaze rozbit rodinu, tak to skutocne uz zbytocne drat klavesnicu