icon

Ako reagovať, keď partner chce odísť za prácou?

mirola
20. sep 2017

Neviem moc ako začať, píšem sem prvý krat a to hlavne preto, ze mam ambivalentne pocity a ani nejak necakam radu skor by ma na vzniknutu situaciu zaujimal Vas nazor. Takze s partnerom mame vztah, ktorý myslim funguje velmi dobre. Rozumieme si, lubime sa, doverujem mu a je nam spolu naozaj dobre a aj preto sme sa rozhodli posunut dalej. Teda prave sa stahujeme do naseho noveho byvania na ktore mame hypo. a snazime sa o babo. Vsetko je super.. velke plany atd.. len zrazu prisiel s tym, ze by zmenil pracu. V podstate by stale pracoval pre tu istu spolocnost len teraz pracuje pondelok az piatok od osmej do tretej a z toho ma 10 dni v mesiaci home office. Zarobi 2400 eur ja 600 lebo pracujem v odbornej praxi, inak koncim skolu. Zrazu prisiel s tym, ze by vzal inu poziciu zarobil by 3500 (co je vraj dovod tohoto pocinu) ale domov by chodil len na vikendy inak by bol stale v zahranici. Mne osobne ten liter za to, ze budem mat vikendovy vztah a budem stale sama doma nestoji. Spytal sa ma teda na moj nazor a ja som mu povedala, ze mu branit nebudem (aj keby som chcela nemam pravo) nech urobi ako uzna za vhodne, ale osobne mam z toho des. Nemame ziadne dlhy, len tu hypo ktora je 700 eur mesacne plus naklady na byvanie. Vnutorne mam pocit, ze jeho odchod nas vztah zabije, vezme nam intimitu a to spolocne kazdodenne zdielanie. Ako by ste na toto reagovali vy? Ja si myslim, ze tie peniaze nepotrebujeme a nestoji to za to. A ak su tu zeny, ktorých muzi takto pracuju budem vdacna za ich postoje, pocity a skusenosti. Ja len nechcem aby sa to cele "dosralo" kvoli peniazom. Navyse si takto ani neviem zrazu predstavit mat dieta, a toto mu ani nemozem povedat, aby sa necitil byt pritlaceny kedze ho velmi chce. No zrazu mam pocit akoby sme sa vratili niekolko krokov spat a nie napredovali. Dakujem

nyusika
3. okt 2017

@maciatkolulu
ale jasne, ze je najlepsie, ked je rodina pokope.
to nikto predsa nespochybnuje.
rovnako nik nemoze spochybnit fakt, ze prave financie su velmi castym problemom v rodine.
citlivo zvoleny kompromis je vzdy vyhra.

autorka je vsak mlada, slobodna, bezdetna....to treba brat do uvahy

nelinka2009
3. okt 2017

@maciatkolulu ja ti prajem aby si mala taky zivot aby si tymto kravinam mohla verit az do jeho konca lebo clovek mieni a osud mebi... Aby ten tvoj bol stale len s tvojou suknou zlepeny, lebo to pte mna nieje chlap

rakahaka
3. okt 2017

Urcite by som nechcela vikendovy vztah, NIKDY a za ziadnu cenu! Ten denny vztah je velmi potrebny aspon pre nas, vecerne zdielanie ci spolocne staranie sa o domacnost, nehovoriac o nutnej potrebe pomoci pri dietati, resp prestriedani sa, aby sme mali obaja cas pre seba. Ked sme jednu noc od seba nevieme zaspat, nieto tyzden. Poznam taketo manzelstva a presne funguju po rokoch na tom ze muz doma na vikend “zavadzia” tak si bez neho zena aj deti zvyknu, co mi pride velmi smutne.

nelinka2009
3. okt 2017

A poviem vam tak pokial tu pise,zena, ktora ma moznost poslat muza do roboty za 1000€ navyse a maju hypo a ze to za to nestoji... Tak to ta ten mladi pekne rozmaznal, to to dieta radsej ani nemajtw, lebo az sa nieco stane, tak ty niesi zena, ktora sa postara sama o rodinu. Uz aj keby ste len predcadne vyplatili hypo... Poznam takych muzov ako mas ty, mam takeho doma. On sa v tom vidi, tak bol vychovavany, muz ma zarobit, zabezpecit zena sa ma starar s tym nic neurobis a ak ho nepustis, tak to bude zaciatok vaseho konca. To si to dieta ani nwrobte ak si na nom takto zavisla. Ved bude kazdy vikend doma pre boha. Co ste spolu kazdy den od rana do vecera??? Twraz do roboty nechodi??? Ci ty v noci nevies spat???

nelinka2009
3. okt 2017

@rakahaka hlavne pre tieto co maju doma nezamestnaneho chlapa, lebo inak maju vsetky len vikend vztahy... Ci vy v noci doma nespite???

eliska13
3. okt 2017

@mirola nie, nechcela by som, aby išiel preč.1000 eur je slušný peniaz, ale budeš sama na všetko, chodiť z práce do prázdneho bytu, ak sa náhodou zadarí dieťa budeš všetko prežívať sama, nehovoriac o nociach, chorobách pri miminka.Stane sa z teba tá, ktorá sa obetovala raz budeš mať problém nájsť si prácu, aby si stíhala dieťa zo škôlky vyberať, ale to už príliš odbacam a predbieham🙂
Mal by zostať doma a tak mu to aj povedz.Tie, čo tu píšu o tom, že pri 2 malých deťoch majú aj svoj voľný čas cez týždeň tie majú asi rodinu, sestru, svokru niekoho k dispozícii.
Nedaj sa obalamutiť rečami byť sama či s dieťaťom či bez nie je ľahké a koniec koncov iné je dohodnúť sa bude to na rok, za rok povie ďalší a potom zistíte, že neviete spolu zit a každý ste niekde inde

nelinka2009
3. okt 2017

@nyusika presne ja mam taky pocit, ze tu skutocny zivot este lebn pride

dai
3. okt 2017

@nelinka2009 hm... z tvojich prispevkov ide nejaka trauma z detstva - ono je fakt ze normalne dieta chce svojho otca ak neide o nejakeho devianta ci alkoholika - tam suhlasim ze radsej nech tam nie je... Vacsina chlapov je nastastie normalnych a s detmi maju standartne mnohokrat super vztahy...
osobne tiez nie som fanusik vikendovych vztahov, moj muz tiez chodi na sluzobky, nie kvoli peniazom ale kvoli praci ktora ho naplna - mal uz aj mesacnu ci dvojmesacnu cestu a hej, pre nas vztah to sem tam je fajn byt odluceni, ale urcite nie pre deti... tie tatovov nepritomnostou vzdy trpia a vzdy im chyba... takisto ako ja ked odidem na sluzobnu cestu...
pre mna osobne tiez rodinu tvori mama, otec a deti - a deti potrebuju tak matku a zensky model ako aj muzsky...a je super pokial ho mozu mat...
ja som uz pisala ze v tomto pripade by som zvazila stahovat sa s chlapom, nemyslim ze ten plat co chlap ma je zly, ale zase tiez ani nejake terno to nie je ...

nelinka2009
3. okt 2017

@eliska13 ty mas muza nezamestnaneho???

nyusika
3. okt 2017

@rakahaka
uprimne - naozaj nevies spat, ked tvoj partner jednu noc nespi doma ?
nidky si nebola sama s kamoskami trebars na predlzenom vikende vo wellness ? muz nebol s kamaratmi na chate ?
ja nerypem, mna to proste zaujima

nyusika
3. okt 2017

@eliska13

ale ona este dieta nema, nema ani skolu skoncenu, ani manzelia nie su 🙂
a nevieme ani to, na ako dlho by mal jej frajer odist

gelory
3. okt 2017

@mirola úplne sa viem vcítiť do teba. Tie peniaze niekedy vôbec nestoja za to, aby si s ním bola o veľa menej. Mne osobne by vadilo, keby som z mojím manželom len víkendy a ešte keď si bola zvyknutá byť s ním skoro každý deň

eliska13
3. okt 2017

@nelinka2009 ber do úvahy, že každá je iná a má inú povahu.Ja som tiež muža zastrešovala x rokov a to ani nechodí na týždňovky a je to fuška.Uz len to, že príde otec domov a dieťa s ním prehodí pár slov je plus.A to si myslím, že som silná žena, ale muž patrí k rodine domov.vikend je nič to zbehne ako voda, ak by boli bezdetní budiz ona po robote zbehne cvičiť ku kamošky pozrie si film a ide spať, ale ak chcú dieťa nie

eliska13
3. okt 2017

@nelinka2009 nie, ale chodí o 19 pre mňa a našu rodinu je to zle.ano dobre zarobí, ale to nie je všetko.On ani nevie čo sa doma deje všetko je na mne a mne to vadí.Keby autorku muž zarobil malo a chce ísť za lepším príjmom písala by som inac

nyusika
3. okt 2017

@eliska13
ale ja nepoznam vela zamestnani, kde manzel chodi domov ovela skor, ako o siestej-siedmej a zaroven aj slusne zarobi.
urcite su, to nespochybnujem, len ich nie je vela.

dai
3. okt 2017

@eliska13 a ty o kolkej chodis z prace? teda neviem ale my tak fungujeme cela rodina a v pohode ... pred 6tou vecer sme malokedy doma...

najk
3. okt 2017

@nelinka2009 ahoj, iba by ma zaujimalo ako vidis Vas vztah do buducnosti, ked si rada, ze je cele mesiace prec. Nebojis sa, ze ked skonci ako vojak, nebude chodit na misie a budete stale spolu, budete si liezt neskutocne na nervy? Lebo ak Ti vyhovuje a tesis sa, ze je cele mesiace prec, dost by som sa bala klasickeho "nudneho" spolocneho zivota, ked uz nebude kam ujst a nebude tam to vzruso zo stretnuti po dlhej dobe, ale len nuda a stereotyp, na ktory nie ste zvyknuti. Mate to premyslene?

jana_eyre
3. okt 2017

Necitam diskusiu, tak len svoj nazor dam.. Ako by som reagovala? Pracu vklude nech berie, ale somnou uz nemusi ratat.. Nemyslim.si, ze vzdialenost je pre vztah to prave orehhove a taku moznost by som volila iba v pripade ak by bola financna kriza.. Co podla toho co pises vy nemate.. (okrem toho waaau, taky pracovny cas, to je moj sen mat, moj muz chodi domov po 6 a to je este skoro)

Moj muz ma podobny zarobok ako pises a mal ponuku na este vyssi, ale obnasalo to to, ze by nebol takmer vobec doma.. A pre neho je cas straveny s detmi omnoho dolezitejsi ako akekolvek prachy..

Mate spolocny majetok, hypoteku, planujete dieta - uz to nie je len taky hocijaky frajer, myslim, ze mas do toho co vraviet.. Ludia co spolu ziju musia uprimne komunikovat a hladat kompromisy, nemoze to fungovat tak, ze jeden sa rozhodne a druhy musi vydrzat..

rakahaka
3. okt 2017

@nyusika nie neviem spat 😉 asi sme divni a asi sa vela lubime a na vztahu nam zalezi. Veci typu chata a welness vzdy planujeme spolu.

maciatkolulu
3. okt 2017

@nelinka2009 tvoj prejav je maximalne primitivny, takze sa nemusime dalej bavit..... Si zjavne nejako "poskodena" z detstva, takze ti zelam, len to naj.... A samozrejme aj tvojim detom, Mam uz dost rokov, aby som vedela co od zivota ocakavat, napisala som maximalne slusne svoj nazor a je to podla mna dost normalny nazor, ze dieta otca potrebuje aj ked ma rok a dva, o tom diskutovat nemusime, teda otca normalneho..... Nuz tvoja reakcia bola dost zmatena a agresivna, takze klud a spat k teme autorky, snaz sa popracovat na odputanie od minulosti a bude sa ti lahsie zit.

nelinka2009
3. okt 2017

@rakahaka hej ti co sa vedia vyspat aj mimo seba sa malo lubia😁😂😁😂

nelinka2009
3. okt 2017

@najk nie nebojim na to sa strasbe tesime ... To uz budu deti vacsie a ten spilocny zivot bude o inom nielen o nahani sa za detskou spokojnostou

nelinka2009
3. okt 2017

@eliska13 no vidis a aky je v tom rozdiel??? Len v tom, ze si spolu nelahnu do postelr

nelinka2009
3. okt 2017

99% z,vas kebyze ma muza moznost poslat na tyzdnovky zarobit 3500€ tak ho posle... Same viete, ze doma vecer sa toho moc nesriha a toboz nie sa kvalitne venovat detom... A rodine... Vsetko sa to riesi a dobieha cez vikendy... Tod moj nazor ja by som ho pustila, lebo viem, ze taky chlap je spokojny, len takto. A spokojnist deti a myza je pre mna pevorada.

rakahaka
3. okt 2017

@nelinka2009 tak si asi z inej planety 🙂 vecer ked deti spia je cas pre mnazelov len tak pokecat pri vine ci kuknut film. Dam ruku do ohna za to ze toto a ine “drobnosti” by muz nevymenil za 4mesice v prdeli. Sni vikendove manzelstvo. Nebude asi vsetko medzi vami v poriadku. Prajem ti dozriet na ten pravy manzelsky a rodinny vztah, ked ti trebars muz napise z prace sms ze stale mysli na to ako sa na neho rano mala usmiala ked odchadzal a ako sa na nas tesi. Ale je to o hodnotach. My na prvej priecke peniaze nemame ;)

eliska13
3. okt 2017

@dai o 15 hod, ale prvých 5 rokov som bola doma s deťmi.Keby mi nebolo ľúto deti aj ja viem byť v práci do 17,18 😀a robiť si kariéru.

@nelinka2009 nebudem s tebou diskutovať v čom je to iné, lebo nemám čas.Je v tom obrovsky rozdiel dvaja sa rozhodnu pre dieta, dvaja maju mat nanho cas, prehodit par slov spolu sa najest, ist von....Ked dvaja chodia z práce o 18-19 to nie je život, ale otrocina môj názor niekto môže mať iný.Prisposobila som sa, lebo som chcela.
@nyusika chápem len škoda, že mám okolo seba mužov čo vedia aj zarobiť aj byť skoro doma aj mať občas home Office.

dai
3. okt 2017

@nelinka2009 neviem... moje decka si cenia aj kratky pokec s tatom, so mnou, sem tam vecera vonku, prechadzka - to vsetko stihame aj ked chodime relativne neskoro - nehovoriac ze rano cela rodina spolu ranajkujeme, muz vozi deti do skoly - prave v aute je cas na pokec o skole, kamaratoch... a hej, suhlasim s rakahaka ze vecer ked deti zaspia tak je cas pre manzelov na dlhe rozhovory o buducnosti a pritomnosti a o snoch , pripadne problemoch - ja takto poznam rodinu od nas doma a som rada ze tak ju mozem aj ja zit, inak by som nechcela...
Inak moje deti potrebuju tatovi dat vecer dobru noc aj ak nie je doma - vzdy volaju, maly ma 6 a chodi sa poctivo vybozkavat a pomojkat - tak mna ako aj tata...
Verim inak ze zena ak si zvykne moze byt s tym stavom spokojna, pre deti ale neviem ci je to najlepsi model nemat vlastne otca☹ v kazdom pripade ak to vam funguje tak super - ja ale fakt osobne take manzelstvo nepoznam kde to funguje s takymito odluceniami naozaj☹ tak ale drzim palce aby to bolo aj dalej tak ako doteraz ked pises ze super😉 ( inak ja by som muza za taky peniaz do zahranicia neposlala lebo viem ze sa to da v pohode zarobit aj tu😉 )

nyusika
3. okt 2017

@eliska13
jasne, aj ja mam takych okolo seba...ale nemame dvadsat, ani tridsat, nieco (vela) odzite a este viac odmakane 🙂
takze slusny prijem a slusna pracovna doba, za zasluhy 😀

proste clovek musi najskor vela makat, niektori aj vela cestuju, vsetko nieco stoji 🙂

dai
3. okt 2017

@eliska13 neviem, to nie je o kariere predsa ( ak chces robit realnu karieru tak zial musis uplne iny time investement tam mat a nie 8 hodin🙂)... mam pocit ze v ba je to normalny pracovny cas, ak robis full time tak robis obycajne od 8 - 9tej do 17tej... pre mna je to normalny zivot, iny nepoznam - deti detto nie... sme spolu rano, sme spolu vecer a vsetky volna... deti maju vyucovanie do cca. 2hej, potom robia ulohy, maju kruzky - tiez nekoncia skor ako okolo tej 17tej - su s kamaratmi vonku alebo robia zaujimave veci, doma je potom cas uz len cisto pre nas...

kikina84
3. okt 2017

Určite by som s tým nesúhlasila za týchto okolností..len veľmi málo vzťahov vydrží na diaľku..skôr dramatický malo vzťahov.. nestojí to za to.. súdržnosť rodiny musí byť na prvom mieste a žiadne peniaze nestoja za to..hlavne keď sa vám narodí bábo a tvoj priateľ ho takmer neuvidí rast..každý deň sa už udeje niečo nové a myslím že aj keď budeš mamina,opora muža sa ti bude hodiť..za týchto okolností určite nesúhlas..pokiaľ vám záleží na udržani vzťahu..hovorím z vlastnej skúsenosti 😎