Ako reagovať, keď partner používa urážlivé slová?
V súvislosti so starostlivosťou o dieťa mi muž hovorí, že som nýmand. Hovorí tak vtedy, keď sa mu niečo nepáči, ako urobím, ako naplánujem deň, alebo keď dieťa náhodou má neskorší obed, lebo sme sa zdržali u kamarátky. Neskôr vraví, že to tak nemyslel a ospravedlní sa a povie, že ma miluje. Ja už naozaj neviem.
Chyť panvicu a drbni mu po hlave...
A tetaz vážne...nechaj mu dieťa na týždeň, choď s kamoškou na wellnes a sám uvidí, či ťa este niekedy tak nazve...
Hej, hej, miluje ta az tak, ze ti bez problemov vynada...
Povedz mu nech si uprace v hlave, ty nie si povinna znasat jeho vykyvy nalad a nech ide k psychologovi alebo si najde iny fackovaci pytel.
A ty sa nedaj, si urcite dobra mama.
@anonym_autor
Frajerovi výslovne povedz že ťa to zranuje
Hej, hej, miluje ta az tak, ze ti bez problemov vynada...
@viestta žiaľ mnoho žien nikdy nezažilo.lasku
@viestta žiaľ mnoho žien nikdy nezažilo.lasku
@zmrzlinka2021 je to smutne, ale este smutnejsie je, ze chlapi vobec netusia co vlastne laska je a ako sa ma prejavovat. Mnohi si myslia, ze staci ked to budu hovorit...
@anonym_autor jednej nadava chlap do jebnutych, druhej, ze je nimand...preboha zeny, to preco si s takymi chlapmi robite deti? deti kopiruju spravanie dospelych, to co nasaju v detstve si potom odnesu do svojich vztahov.
On vie, čo znamená nímand? Spýtaj sa ho na to. Či to len počul a sa mu to zapáčilo? Nauč ho iné slovo. Povedz mu, že on je keksík, či bude vedieť.
@matkahelka A tým si si odpovedala, prečo ženy sú s takými chlapmi. Lebo raz boli deťmi a museli takéto správanie zažívať doma.
Tiež pripúšťam, že často spochybňujem svoje vnímanie, lebo tiež som bola učená, že krik atd.. sú normálne a ja som precitlivelá,... tá, ktorej stále niečo vadí..., a nad tým, čo sa dialo, sa len kývlo rukou ("veď vieš, že on/ona je taký..., on to tak nemyslel..."
@matkahelka A tým si si odpovedala, prečo ženy sú s takými chlapmi. Lebo raz boli deťmi a museli takéto správanie zažívať doma.
Tiež pripúšťam, že často spochybňujem svoje vnímanie, lebo tiež som bola učená, že krik atd.. sú normálne a ja som precitlivelá,... tá, ktorej stále niečo vadí..., a nad tým, čo sa dialo, sa len kývlo rukou ("veď vieš, že on/ona je taký..., on to tak nemyslel..."
@unicornlady
A vidíme to aj tu na mk.
Ak žena vyjadruje emócie, nespokojnosť, je precitlivena.
@zmrzlinka2021 Ale som rada, že nikto nenapísal, že veď o nič nejde, je to len nejaké slovo, akože "sranda". Lebo ako vravím, ja to aj u švagra vidím, že takéto zhadzovanie je vnímané ako normálka. A keď sa v podobnom duchu vyjadroval voči mne, tak už som počula (kde sa hádali v izbe), že som sebecká, zaslúžim si po papuli atd atd...
Povedz mu, že ho tatko mal radšej vytrepať do žihľavy.
@zmrzlinka2021 Ale som rada, že nikto nenapísal, že veď o nič nejde, je to len nejaké slovo, akože "sranda". Lebo ako vravím, ja to aj u švagra vidím, že takéto zhadzovanie je vnímané ako normálka. A keď sa v podobnom duchu vyjadroval voči mne, tak už som počula (kde sa hádali v izbe), že som sebecká, zaslúžim si po papuli atd atd...
@unicornlady strašné. A strašné je aj to, že žena do ženy tu neraz kope
@anonym_autor vysvetlila by som mu ze ma to rani ak mi tak hovori. Ak nepochodis, nastav zrkadlo a hovor mu aj ty nejak...šrek alebo nieco trefne co sa hodi...Ja muzovi davam okuliare na miesto...tam kde su vsetky ostatne...lebo ich dava kade tade a potom ich hlada....par krad dal on mne nieco "na miesto" a uz ho kaslem...aj jeho okuliare...cize na mna to zabralo
Nimand? By som mu odpovedala, že v kúpeľni je zrkadlo, tam to môže hovoriť a nech to už tebe nehovorí + by som dala taký škaredy pohľad že by zaliezol do izby
@unicornlady mne to doteraz vravia rodicia ked vyjadrim ze sa mi nieco nepaci alebo ze nieco nechcem a to som dospela. Som vraj precitlivelá a taka povaha podla nich je nieco so mnou zle. Ano aj u nas sa vecne kričalo, rozkazovalo a vravelo tvoj názor nikoho nezaujíma ale velmi sa snazim zit inak
@anonym_autor ja by som ho nymandom nazvala zakaždým, keď niečo neurobí, pokasle, nesplní čo sľúbil, bude sa vyvalovať na gauči s mobilom. Tam nemôže byť ani láska, pri takomto hanlivom slove...
@anonym_autor manipulátor, sebec
Clovek co miluje si zenu/matku dietata vazi rovnakonako ona jeho a hanlive vyrazy do vztahu nepatria... mimo postele ak im zo vyhovuje...🤪 neodnaucis ho pouzivat ich ..u neho je to prirodzene ..ale mozes zmenit seba a tvoj pristup k tomu ci a vobec to bides tolerovat ..
@anonym_autor tak idealne pouzit tiez nemcinu, napr „ Arschloch, Trottl, Dreckschwanz, Sack“, z takych krajsich napr Nuss, Mistvogel, Blödling 😂 Nemcina je kvetnaty jazyk na nadavky, ale velmi pouzitelny 😀 Ja by som takeho poslala k vode…

🤦♀️