Ako reagovať, keď svokor vodí príbuzných bez vedomia?
Ako by ste reagovali vy, keby staviate nový dom, dom je v štádiu uzavretej stavby s omietkami, poterami.... kľúče od domu máte vy aj vás Svokor (ktorý býva najblizsie) a vy zatiaľ bývate 100km od novostavby. A jedného dňa sa dozviete, že on do tohto domu vodí príbuzných z manželovej strany, lebo oni sú zvedaví a chcú vidieť co a ako mate porobené (bez toho aby vás informovali niekto, že sa k vám chystajú pozrieť, nieto ešte aby sa opýtal že či môže?)
Vec sa ma tak ze sa s týmito ľuďmi vôbec nestretavame asi 4-5rokov sme ich nevideli. (Pre mňa osobne sú to uplne cudzí ludia) a prišli na návštevu ku svokrovy a chceli vidieť nás dom tak tam jednoducho šli bez nášho vedomia...
Ako by ste to vy vnímali?
Asi by som si vypýtala kľúče naspäť, poďakovala za pomoc a už by som sa zariadila po svojom. Ak vám to vadí tak to spravte tak, ak sa už pomaly idete sťahovať tak chvíľku už vydržíte a potom vypýtať kľúče späť, aj od švagrinej alebo rovno vymeniť zámok
však ak tam nemáme ešte osobné veci a sú tam len holé steny tak nech sa pozerajú...
či niečo zmizlo alebo niečo poškodili? to by bolo horšie.
No nepacilo by sa mi to. Asi sa chce svokor chvalit ale takto by nemal, jedine s Vami.
Detto môj svokor akcny
Toto by ma nenapadlo vobec riesit.
Mne by to bolo jedno
Vymeniť zámok a svokor už v živote kľúče nedostane 😆
A co by mi malo vadit? Ze niekto obzera hole steny? Ved nech pozera. Ci aj ludia na chodniku maju zakaz sa pozerat na vas dom?
tak ale toto uz je tazko cez ciaru, ze dal rozmnozit kluce a porozdaval kade-tade. Vymenila by som okamzite zamky a vybavene.
ja úprimne nechápem takéto schvastanie sa majetkami a ukazovaním “aha čo ja mám” vo všeobecnosti….naco? potrebuje provokovať? v dnešnej dobe? a vôbec si neviem ani len predstavit že by som začala vodiť navstevy a známych, niekomu do domu, ktorý nie je môj….to mi príde úplne trafené a drzé. duplom ak sú to ľudia ktorých ste 5 rokov nevideli, cez vianoce vam ani nezavolajú a nepopraju pekne sviatky, ale natlačiť sa do vášho domu a obzerať to vedia….zaujímavé…
Pokiaľ je dom v takom stave, ako opisuješ, tak by mi to vôbec nevadilo. Keď sa do domu nasťahujete, treba mu nejako decentne tie kľúče zobrať, lebo je zvyknutý chodiť si tam, ako sa mu zachce a nepredpokladám, že by s tým potom prestal.
@kristinka92 Kamarátka mala dačo podobné jej otec čistý narcis a všetky jej úspechy sú ďalšie veci ktorými sa chvasce. Tiež jej robil to isté, vodil k nim neohlasene návštevy a ukazoval ako dom zariadili. Nas*ala sa vybuchla a vykričala že není múzeum. Starý sa urazil a nebaví sa s ňou.

No treba svokrovi povedat, ze ked do toho domu chodieva, tak by ho mohol aj obcas vyvetrat a skontrolovat ci je v poriadku voda a ci sa niekde nesvieti, lebo kedze je to novostavba, tak to tam nevetrane moze tuchnut a wc i drez z odparnou vodou vam pridava zbytocne kanalyzacne aroma, ktore sa ti nepaci ... Mozno s tym potom uz prestane 🙂