Ako reagovať na návštevu so psom?
Ahojte, ako by ste reagovali keby v vám domov prišla návšteva so psom a vy si neželáte aby išiel dovnútra aj pes? Asi si tu vyslúžim biedu, ale máme kastrovanú mačku aj psa, ktorí sú výlučne vonku a dovnútra nemajú nikdy prístup. Takže tie ktoré zvieratá vovnútri tolerujete, prosím pochopte že niekto to má inak, mňa zaujíma ako reagujú ľudia podobní mne 😃
Švagriná si kúpila psa, má ho vovnútri, ale chodí bežne aj vonku. Vedela o mojom názore, prišla s ním na návštevu, napriek tomu sa urazila keď som jej povedala, aby ho nechala na dvore, že dovnútra nie. Bola som slušná, asertívna. Pes zostal vonku, ona vypila kávu a porúčala sa. Nasraná, ale nepovedala nič. Muž - jej brat, má na to rovnaký názor ako ja. Odmietam sa prispôsobiť návšteve, môj dom, moje pravidlá. Ako by ste reagovali?
@anonym_autor Mame psika, ktoreho velmi lubime. Je to mali 3 kg psik. Mame ho v byte. Ale nedovolila by som si ho vziat k niekomu na navstevu. Psik by ostal doma. Podla mna je to drzost prist so psikom na navstevu. Samozrejme k rodine, ktora aj povie a vezmite aj psika, psika vezmeme.
@anonym_autor ze vysluzim biedu🤣😂
Žiadny problém v tom nevidím🙂
Akože ako by som reagovala na mieste tvojej švagrinej alebo teba?máme psa ,je vonku,ale keď k nám príde niekto s bytovým psom ,tak mi to nevadí.a keby ja sa niekam trepala s bytovým psom a povedali by mi ,aby ostal vonku,tak by som sa prispôsobila alebo šla het
@anonym_autor mne by tiež vadila návšteva so psom. Mám rada psov, ale nie v byte.
Ahoj, mame psy ktore byvaju aj aj, dovnutra chodia ale len za istych pravidiel. Cudzieho psa vo vnutri nechcem (z viacerych dovodov skrz domacnost, deti, nase zvierata a skrz nevychovu vacsiny cudzich psov).
Vobec ma nezaujima, ci sa niekto urazi alebo "poruca". Slusne poviem ze psik ale nech ostane vonku (ak sa mi chce, poviem dovody, ak nie, je to moja vec). A ak ani vonku sa ten pes nevie spravat (ak mi tam ma vsetko ocuravat, veci pre deti, nase veci, ak tam steka, skace, hrabe, dobyja sa cez plot, tak nabuduce v pohode poviem majitelovi, ze poprosim bez psika nech pridu, tak ako bez neho mozu ist hocikde inde.
PS: som psickarka a zvierata mame vsetci radi, ale jednoducho mame svoje pravidla, nas dom nase pravidla.
Takze - nevidim vobec nic zle na tom, co si jej Ty povedala a ani nic zle na tom, ze sa urazila a spakovala. Ved nech, ked jej nedochadza... 🙂
@anonym_autor rovnako ako ty. Ona je návšteva a nemá sa čo urážať ak o tom vedela dopredu.
Ja psikov milujem, celkovo zvieratka ( vzdy sme mali psikov dnu) ale nie som tak sprosta aby som sla so psikom do domu ci bytu kde si to nezelaju . Takze som na tvojej strane
záležalo by ako by sa psík choval.
ak by som videla že pekne leží na koberci pri svojej pani tak by som to nejak prežrela - tie 2-3 hod. návštevy psíka v obývačke .
ale ak by behal, škriabal nábytok, trhal záclony, všetko rúcal a ocikával - musel by ísť von.
mam psy rada ale pes patri na zahradu a nie do bytu, slusne by som povedala ze pes ostane vonku, dnu by skratka nesiel
Máme psa, v dome, a nikdy ho neberieme k ľuďom o ktorých vieme že nemajú radi psov, netolerujú ich vo vnútri. Rešpektujeme to, nehneváme sa. Rovnako ja u nás nechcem psov čo sa neznesú s inými psami, útočia a sú nevychovaní . Náš dom, naše pravidlá .
@anonym_autor Ja som psíčkarka a mám psa vnútri, ale tu som na tvojej strane, nedovolila by som si ísť niekde na návštevu so psom bez opýtania či je tá druhá strana s tým ok.
Ja som psickarka už od detstva, psy chodia s nami po hoteloch, na dovolenky, spia v posteli ale rešpektujem ľudí a hlavne tvoj domov tvoje pravidla. Nemá právo byt urazena a je hlúpa že s tým psom k vam prišla. Ku mne keď niekto príde so psom vie že sú u nás dvere otvorené ale nie na úkor mojich (že by som ich musela niekde zavrieť a pod) ale na návštevu by som sa so psom isto neteperila.
@anonym_autor urobila si správne, je to drzosť aby chodila so psom dnu. Potom by som jej dala umývať celý dom a odchlpit koberce ako by sa ksichtila. Určite vie ako žijete načo sa tam trepe aj so psom. Pre mňa je to tiež nehygienické aby zvieratá boli dnu v dome. Vonku chodia po všetkom možnom, ovoniavaju iné hovna a s okakanym zadkom do postele a na gauč no to je zuuuzo fuj a nehovoriac o Tom že chlpy sú všade
Urobila si to velmi dobre. A to som clovek, ktory ma psa v byte, no plne respektujem, ze inym to moze vadit. Ked ideme na kratku navstevu, neberieme ho, ked na dlhsiu, pytame sa, ci mozeme bez ohladu na to, ci budeme vnutri alebo vonku, pretoze nie kazdy si chce nechat ostiavat dvor.
ja keď som mala psa - vždy som sa pýtala či môže ísť so mnou - bolo ťažké nechávať ho doma. nestalo sa mi že by niekto povedal že nemôže. ak by nemohol, samozrejme by som to riešila a hľadala k nemu niekoho kto ho postráži…
ja som na tvojej strane - proste ho nechceš a basta…
teraz keď si tak uvedomujem, tak asi sme nechodili so psíkom ku švagrinej - ale to nebol problém lebo pes ostal u mojej mamy vtedy. takže áno, toto bol ten jeden prípad že ho nechceli doma…
@anonym_autor samozrejme si postuppvala spravne. Psovi nijak pobyt vonku neuskodil.
@anonym_autor
Máš tipu švagrinú a super muža. Ženská sa buď správe do kože alebo bude piť kávu bez vás. Ku nám prišla tiež sestra so psom len žiaľ do bytu bez možnosti dvora. Bol to veľký vlčiak dlhosrsty, smrdel a ešte aj hrala. Sedela na chodbe kľudná. Ona bola zvykla aj v dome aj vonku. Boli na ceste a prišli na návštevu, my sme boli taký medzi stop. Inak sa to nedala ale keby bývame blízko, isto by na návštevu psa nebrali. Nerobili to nikdy.
Neexist aby návšteva určovala pravidlá v tvojom byte. Neexist. Môžu sa u nás cítiť dobre ale nie ako doma. Oni svoj domov už majú a u mňa to nie je.
Mohla si navrhnúť riešenie a piť kávu vonku. Teraz je teplo nikomu by neuškodil pobyt v tieni na čerstvom vzduchu 🙂
No svagrina si asi pomylila psa s detmi,mysli si ze psa budu vsade tolerovat ako deti,no len si musi uvedomit ze tomu psovi je dobre aj v zahrade kde ma moznost sa pohrat s dalsim psom,co je vlastne pre oba psy vyhoda,aspon sa jej pes unavil a ona moze kludne ist domov.No ale ja som zazila dveru s mamou ktore mali doma psa ako dieta oblecene a ten pes nechodil ani von sa vencit lebo sa bali zeby nanho iny pes zutocil.Tak pes chudak cely cas v dome zavrety,ziadna socializacia s inymi psami,ziadna zahrada.Este ked som dosla k nim tak pes nemohol byt zabrety v izbe sam lebo knucal ako keby ho trhali zaziva,len ja jasne povedala zavrite si ho ze nevh ma pri pravi neozravuje oebo ak dost stekal.Tak ho zavreli oes knucal ako o zivot,tak to jeho majitelka nevydrzala a zavrela sa s nim aby nemal traumu😁
Mám rovnaký názor ako ty. Tvoj dom tvoje pravidlá. My máme dve mačky v byte, a každá návšteva čo má psa to akceptuje a psa k nám nevodi. Rovnako moja mama majú psa, chodí dni len na verandu a teda v zime keď je vonku zima je vnútri ale nie v celom doma. Moja krstná má psa v byte a keď prídu k mame tak sú psy vonku alebo na verande
@anonym_autor urobili sme to iste manzelovmu kamosovi so zenou, lebo dcera mala panicky strach zo psov (vekom to vie ako tak kontrolovat). A je po kamaratstve 🤷♀️ Resp chlapi si daju sem tam pivo, ake ona mi nevie prist na meno. Ale tak dieta mi je viac ako pes a ak niekto nevie pochopit, ze dieta zo strachu vyliezlo na stol, tak mi naozaj za to nestoji.
@anonym_autor reagovala by som podobne ale ani na dvore by nezostal ak by ho zobrala bez opytania. Pride mi to dost neslusne tak prist navyse navidim zmysel chodit na navstevy so psom to bie je male dieta, ktore nemoze byt same doma 🤦🏼♀️
@anonym_autor si doma a je to tvoj názor.Mohla sa spýtať idem so psom...ak to je mini pes, ktorý jej bude sedieť na kolenách tak by som prizmurila oci
@anonym_autor urobili sme to iste manzelovmu kamosovi so zenou, lebo dcera mala panicky strach zo psov (vekom to vie ako tak kontrolovat). A je po kamaratstve 🤷♀️ Resp chlapi si daju sem tam pivo, ake ona mi nevie prist na meno. Ale tak dieta mi je viac ako pes a ak niekto nevie pochopit, ze dieta zo strachu vyliezlo na stol, tak mi naozaj za to nestoji.
@simsalabim ja to chápem. Moja dcéra sa tiež boji psov, keď bola malicka,tak jeden na ňu vyskočil a skakal , keď sme boli na prechádzke ( ušiel niekomu). Keď ideme ku kamošom na návštevu, psa zatvoria do jeho výbehu a hotovo. Nemajú s tým problém.
@simsalabim akože došli so psom aj keď vedeli že pes nie??
@anonym_autor reagovala by som podobne ale ani na dvore by nezostal ak by ho zobrala bez opytania. Pride mi to dost neslusne tak prist navyse navidim zmysel chodit na navstevy so psom to bie je male dieta, ktore nemoze byt same doma 🤦🏼♀️
@anonym_843c35 náš naozaj nemohol. ale vedela som čo robiť, nie som na hlavu aby som sa s ním trepala niekam kde ho nechcú…
Ja nechávam psa v aute keď idem na návštevu k niekomu, kto doma môjho psa nechce.
Zdržím sa max 40minút a potom frčím ďalej so psom na návštevy, kde je vítaný aj pes :D

@anonym_autor tiež mám psa u seba v dome, nie vonku. Pokiaľ
idem na návštevu mame, pes je na záhrade alebo na terase. Toez ho nechce v dome. Pokiaľ bol malé šteniatko ešte mohol dovnútra, no teraz už nie. Jasne, že sa mi to nepáči, ale rešpektujem to. Vonku si ľahne a je spoko. A ako hovoríš, tvoj dom tvoje pravidlá. Keď sa jej nepáči, nech príde bez psa, alebo vôbec.