Ako reagovať na ľútosť svokry?
Ako by ste reagovali keby svokra Vám povie ze ľutuje ze sa Vás syn ozenil..
@amelie2017 Tie obrázky a gify Ti posielala iba preto, aby sa zahrala na milujúcu svokru pred svojím okolím. Jedna komédia.
@autorka mne konkretne nie, ale mojmu muzovi svokra napisala, ze by im nevadilo, keby sme sa rozviedli. S muzom mame pevny a pekny vztah. Im vadi, ze nemienim vysvetlovat niekomu, kto nechce pochopit svoje vychovne metody, a to, ze deti nemaju pozerat u nich YouTube s debilinami, a nemaju jest sprostosti🙂. Je mi to jedno
A ty si ako rozumies s nevestou? Nevesta o tom, co povedala stara mama, vie? Ak si vy dve rozumiete, mozno by som sa trochu snazila obrusit hrany, a ak pojdu na navstevu k svokre, sla s nimi a zahrala sa tak trochu na sprostredkovatela... mozno treba tomu nechat cas- ked bude mat syn deti, hrany sa obrusia i samy - ved to bude pravnuca🙂
@amelie2017 Ale v com je vlastne u vas problem medzi tebou a svokrou? Ved to ze sme odlisne je uplne ok. Nemas ani tušaká, čo mohlo sposobit taku reakciu u nej?
Autorka,
neviem ako by som reagovala. Ale k tomu, co pises, ze si nenechas skakat na hlavu. Vies, mozes svoje nazory a postoje prezentovat asertivne a slusne a s uctou, ale mozes byt aj kruta, zranujuca, vulgarna.
Dnes na slovensku je velmi popularne byt "uprimnym" - ja tomu hovorim typicka slovenska prostorekost a nevychovanost. Kedy clovek "vypluje" zo seba, co ho napadne, nevie formulovat myslienky, nevie mat v ucte druhu stranu, chyba tam laska. Netvrdim, ze toto si ty, len mne tu napr. chyba nieco konkretne, ake su tvoje reakcie, ich podanie.
A? Veď svokra ta nemusí mať rada a aspoň bola úprimná. Ani ty možno v budúcnosti nebudeš spokojná s výberom partnerou svojich detí
@mimikarol asi tak, všetci chcú pre svoje deti to najlepšie. A asi drvivú väčšinu rodičov napadne že ten môj syn/dcéra by mal/mala aj na krajšiu/krajšieho, lepšiu/lepšieho, šikovnejšiu/šikovnejšieho, bohatšiu/bohatšieho. Teda taký názor má v sebe väčšina svokrovcov, len tu to bolo povedané priamo. A ja si myslím, že toto je o autorke, že či si cení seba, ak áno tak jedným uchom dnu druhým von, ak nie tak ju to bude dlho škrieť.
@monikkatt hodnotiť niekoho podľa 4roch prispevkoch na nete je dosť ukvapene nemyslíš?
@jana_eyre_2 nie nemyslim, niekedy staci aj jedna veta.
Nehovorim ze autorka je zla ale tu mi to pride ze cokolvek svokra urobi alebo povie je zle. Moze mat svoje nazory ale da sa to odprezentovat aj slusne, s uctou a nadhladom
@zmrzlinka2021 uz v nicom, mna len skrelo, ze nemala zaujem/cas/ chut spoznat ma, ale vypisovala mi, ze ma lubi aj bez toho, aby sa so mnou niekedy vobec porozpravala. Na moju odpoved zareagovala prehnane, mala ma za nejaku hlupu rozmaznanu nánu. Ked sme sa mali konecne moznost spoznat, veci sme si vyjasnili. Ano, tiez som sa mohla neviem ako urazit a v zivote ju nechciet za to vidiet. Ale som rada, ze sa veci vyjasnili a moje deti maju babku.
@monikkatt mne je niekedy záhadou ako si tu ľudia vedia urobiť obraz z pár viet.. nedovolila by som si o nikom tvrdiť že nie je slušný zo 4roch príspevkov, pokiaľ v nich nie je vyslovene neslušný v pisanom prejave.. (ktoré boli pred tvojim príspevkom)
@jana_eyre_2 vidis, a aj tie 4 prispevky mi stacili aby som mala z nej rozpacite pocity.. mozno ta svokra vie preco to povedala 🤷♀️ v kazdom pripade nazor svokry sa nedozvieme takze pravda moze byt hocijaka
my ked sme mali svadbu tak u nas sa pred kostolom gratuluje a svokra sla medzi prvymi a pri gratulacii mu povedala “Urobil si najvacsiu chybu svojho zivota” uplne nahlas
nerobila som sceny ale uz nie sme v kontakte (ona nechce) a s manzelom sme spolu uz vyse 22 rokov manzelia
@mamina7070 Masaker
Baby, kde sa na mna hrabete 🤣 Moja svokra nam vybrala datum a miesto svadby a vzdy dali so svokrom na moje slova. Bola som pre nu najlepsou nevestou. Inu nemala 😉
Odveta ... a ja ľutujem, že sa môj muž narodil tekejto svokre 😂😁😂
To aj mne povedala svokra že bola proti našej svadbe a že hovorila ľuďom že som psychicky labilna 😁🤣
@kristi40270 Uhm poznám 👌👌
Ja take pocuvam vzdy. Vzdy nieco odvrknem, napriklad ze smola, ona s tym uz nic neurobi.
Alebo ked minule lutovala muza ze "och ty chudacik, ty musis vsetko rovit sam" (nakladal veci do auta), tak ja som sakrasticky odvrkla ze "ma smolu, mohol sa lepsie ozenit a nemusel sa tak trapit". Manzel sa velmi smial, ma rovnaky humor ako ja 😊
Moja svokra este v marci tvrdila, ze do maja (ked bola svadba) sa este moze hocico stat, mozno sa predsa nevezmeme. 🤣
@mamina7070 mala som to podobne, celu svadbu prefajcila na rohu podniku, kde sme mali hostinu alebo sedela zduta za stolom. A este mala odvahu pytat sa, co proti nej mam 😂

Ako tu už bolo spomenuté, podstatné je to, že tvoj muž ťa má rád takú, aká si. A Ty jeho. Že ste v manželstve spokojní.
Čo Ti povedala tvoja svokra by aj mňa v prvom dojme zamrzelo, ale potom by som si z toho ťažkú hlavu nerobila. Ale už by som sa s ňou nekontaktovala a nestretávala. Nech vie, že máš svoje hranice. Manžel a deti nech k nej idú, Ty nemusíš. Načo ? Aby Ti dávala najavo, že si nevyhovujúca nevesta ? Toto nemáš za potreby. Nebude komunikácia, bude pokoj.