icon

Ako reagovať na manipulatívneho človeka?

21. jún 2026

Čaute, je jediny sposob ako reagovat na takuto osobo sa s nim nestretat? Nasli ste aj nejaky iny? Vsimla som si, ze mam vyrazne manipulatívnu osobu vo svojej rodine, samozrejme, som to odsledovala az po nejakej dobe, rokoch, ked som si uvedomila ako ma za roky vzdy dostala kam chcela. Robi napriklad to, ze casto to čo ona chce, kam ma chce dostat, zacne po mne pozadovat pred druhymi na verejnosti, milým vystupovaním, ako keby je to uz dohodnute mi nieco povie navrhne a ako keby ocakava ze jej pred druhymi uz schvalim danu vec a podobne. Robi to tiez cez deti, zmanipuluje medzi 4 ocami moje deti na nieco, a potom ked deti dobehnu nadšene, ze sa s nou o niecom dohodla, tak sa tvari ako najmilšia osoba, ktora vymyslela najlepsi plan a vlastne ocakava ze to nezrusim, lebo vsak deti sa tešia, osoba je uzasna ako to dobre vymyslela, tak snad nebudem branit a robit zle, to ze to mne nevyhovuje, neni podstatne. Tiez som si vsimla, ze ked je so mnou sama tak skoro nic nepovie, pridu druhi a uz si zacne dovolovat, ako keby zneuziva tu spolocnost na presadzovanie si svojho. Aktualne sa snazim vyhybat, nestretat s danou osobou, vtedy vnimam, ze jej beriem tu moc, silu ma dostavat do takychto situacii.

Strana
z3
anonym_481280
22. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_2f6ec9 akoze to ze ona nu naslubuje a nabalamuti ho rečičkami na nejaky program a nehladi na mna, dieta 7 rocne samozrejme sa necha, vsak je este lahko manipulovateľne a to ona dobre vie, je jeho chyba?

@anonym_autor Ona to uz vyuziva, lebo uz ste si to akoby takto nastavili medzi sebou, ze ty vzdy povolis. Rozfali sye si role. Ty musis byt v tomto ale neoblomna. Ja som bola taka, ze neexistovalo. Ja ked som o niecom nebola presvedcena, ze to je dobre tak som to zatrhla. So mnou nic nepohlo. Ale tak asi to ani nezneuzivali a stale to bolo o tom, co povie mama. Ziadne take poza chrbat. Sem tam sa dedovi podarilo. Ono to bolo v ramci srandy a ocko som prizmurila, ked som videla ze az tak to rezim nenarusilo, dieta je ok, tak sme boli vsetci spokojni. Ale to gro som pri svojich detich urcovala proste ja. Ci jedlo, ci spanok, ci obliekanie, ci rezim, ci program. Neviem, tak som to proste citila, tak som to robila.

anonym_b1b04d
23. jún 2026

Nevieš si zastať svoje hranice a učíš dieťa manipulovať s tebou tiež. Keď máš argument proti niečomu čo svokra chce a nevieš si presadiť svoj názor, tak nehľadám chybu u nej ale u seba. A ak nemáš argument prečo by vlastne do toho kina nemali ísť, tak ti len tá žena a jej nápady vadia a si zaujatá ty. Možno ťa v iných situáciách nerešpektuje a si z toho frustrovaná ale niekedy možno nezmyselne nemáš ani protiargumet ale zásadne si už proti lebo to práve ona chce. Dieťa sa učí ako na teba a ty si tu v komentároch priznala že pri dieťati mu oponovať nebudeš. Takže o pár rokov sa priprav že si svoje dieťa naučila ako sa ťa dá pekne manipulovať ty svojim postojom že si nevieš zastať svoje hranice.

Strana
z3